Toύμπα: Διάφορα σχόλια και συζήτησή για το ναό μας

Σχόλια γιά την Διοίκηση της ΠΑΕ και όλα τα σχετικά...

Re: Toύμπα: Διάφορα σχόλια και συζήτησή για το ναό μας

Δημοσίευσηαπό eorptol1 » Τρί 10 Σεπ 2019, 09:59

αυτος ο πετρωτος ολα τα ξερει :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
eorptol1
 
Δημοσιεύσεις: 9772
Εγγραφή: Τρί 08 Νοέμ 2016, 19:58

Re: Toύμπα: Διάφορα σχόλια και συζήτησή για το ναό μας

Δημοσίευσηαπό ΑποστόληςΑ » Τρί 17 Σεπ 2019, 08:37

Τα εμπόδια για τη Νέα Τούμπα!

ινπαοκ - 16. Σεπτεμβρίου 2019 21:07 Γιάννης Σωτηρίου

* Χωρίς νομοθετική ρύθμιση, και με το σημερινό καθεστώς, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να μετακομίσει στο Καυτανζόγλειο, οπότε δεν μπορεί και να γκρεμίσει την Τούμπα, αφού δεν υπάρχει άλλο γήπεδο για να παίξει!

* ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ Ο ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ, ΥΨΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 1.500.000 ΕΥΡΩ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ, ΑΝ ΔΕ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ!

* ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΣΤΗ FORZA Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΗΤΙΝΤΖΗΣ, ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ, ΑΛΛΑ «ΑΝ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ»!

Η Νέα Τούμπα εξακολουθεί να κολλάει στην… μετακόμιση του ΠΑΟΚ στο Καυταντζόγλειο και στη νομοθετική ρύθμιση που χρειάζεται για να καθοριστεί το μίσθωμα

Ο Σεπτέμβριος του 2019… τρέχει και η κατασκευή της Νέας Τούμπας είναι ένα ζήτημα που δεν τρέχει όσο γρήγορα θα έπρεπε. Η αναφορά του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ, περί αρωγής στο θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ, άνοιξε πάλι τη συζήτηση. Η FORZA παρουσιάζει όλο το ρεπορτάζ για το διπλό μέτωπο που έχει προκύψει με το χωρικό σχέδιο που προχωράει, αλλά και τις δυσκολίες που εξακολουθούν να υπάρχουν για την αναγκαστική μετακόμιση στο Καυταντζόγλειο.

Ας τα δούμε αναλυτικά…

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΚΟ

Το πρώτο σκέλος όλου του σχεδίου που σχετίζεται με την κατασκευή του νέου γηπέδου, είναι γνωστό ότι αφορά το ειδικό χωρικό σχέδιο. Πρόκειται δηλαδή για το εργαλείο εκείνο του επενδυτή, μέσα από το οποίο θα ρυθμιστούν χωροταξικά θέματα, που και τι ακριβώς θα γίνει στην έκταση που διαθέτει. Αυτό ρυθμίζει όλα τα πολεοδομικά στοιχεία, ακόμη και τις κυκλοφοριακές ή περιβαλλοντολογικές, μελέτες που είναι απαραίτητες για κάθε έργο.

Από τον περασμένο Ιούνιο το ειδικό χωρικό σχέδιο για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ έχει προεγκριθεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Θυμίζουμε ότι αυτή η πρώτη έγκριση αφορά δύο μεγάλες πολεοδομικές ενότητες.

Η μία είναι αυτή γύρω από το γήπεδο, που περικλείεται από τις οδούς Μικράς Ασίας, Γρηγορίου Λαμπράκη, Διογένους, Παπαηλιάκη και Αδαμίδου και η δεύτερη είναι η επονομαζόμενη και ως “αλάνα” της Τούμπας. Τότε είχε γίνει γνωστό ότι στην πρώτη περιοχή εγκρίνεται και επιτρέπεται να γίνουν αθλητικές εγκαταστάσεις, πολιτιστικές εγκαταστάσεις, φυσικοθεραπεία και φυσική κεντρική αποκατάσταση.

Στη δεύτερη περιοχή, εκεί που είναι η αλάνα της Τούμπας, προβλέπεται να γίνονται διάφορες δράσεις πρόνοιας, μικρές αθλητικές εγκαταστάσεις, πολιτιστικοί και θρησκευτικοί χώροι όπως και χώροι συνάθροισης κοινού και εστίασης. Ο συντελεστής δόμησης για την περιοχή του γηπέδου είναι 1,8 ενώ για την υπόλοιπη περιοχή, τη λεγόμενη αλάνα της Τούμπας, είναι 0,05.

Πέρασε ο καιρός, ο φάκελος του έργου βρίσκεται στις τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου, απ’ όπου κατά το Νοέμβριο προβλέπεται να ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση. Εκεί μπορεί να κατατεθούν και οι όποιες ενστάσεις έχει ο οποιοσδήποτε πολίτης ή φορέας. Ο τελικός σκοπός όλων αυτών των γραφειοκρατικών διαδικασιών είναι η έκδοση προεδρικού διατάγματος που μπορεί να βγει και μέσα στις αρχές του 2020.

Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΕΙΟ

Και ενώ προχωρούν χωρίς καθυστερήσεις όλα αυτά τα σύνθετα και γραφειοκρατικά ζητήματα, στάσιμο έχει μείνει το θέμα μίσθωσης του Καυταντζογλείου. Ακόμη και τώρα κανείς δεν μπορεί να αποφασίσει πώς ο ΠΑΟΚ θα πληρώσει για τη μίσθωσή του και πώς θα γίνουν τα απαραίτητα έργα για την χρήση του από την ασπρόμαυρη ΠΑΕ. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι όλα αυτά πρέπει να ξεκαθαρίσουν από νομοθετική ρύθμιση μέσα από την οποία ή θα καθορίζεται το ποσό που ο ΠΑΟΚ θα πληρώσει μηνιαίως, ή πώς αυτό θα συμψηφιστεί με τα έργα που ο ΠΑΟΚ θα κάνει στο στάδιο.

Αυτό ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει και είναι το άλυτο πρόβλημα το οποίο σύντομα θα αποδειχθεί αν η νυν Κυβέρνηση θέλει ή δεν θέλει να επιλύσει.

Όταν όλα αυτά τακτοποιηθούν, ή παράλληλα με αυτά, ο ΠΑΟΚ θα αναθέσει το έργο σε αρχιτεκτονικό γραφείο, κάτι που τώρα δείχνει να είναι το πιο απλό βήμα από όλα όσα τελικώς χρειάζονται.

Με αυτά και με αυτά, μέσα στους προσεχείς μήνες και μέχρι το τέλος του 2019 θα αποδειχθεί αν το καλοκαίρι του 2020 μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες ή αν θα υπάρξει νέα σημαντική καθυστέρηση.

ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΟΑΚΑ

Πόσο πληρώνουν οι άλλοι;

Σε μια περίοδο που άλλες ΠΑΕ πληρώνουν 250 χιλιάδες για το μεγαλύτερο στάδιο της χώρας, ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να πληρώσει το εξαπλάσιο(!) για το Καυτανζόγλειο

Την δεδομένη χρονική στιγμή γίνεται κατανοητό ότι το πιο κρίσιμο ζήτημα για την πρόοδο της κατασκευής νέου γηπέδου, είναι το πώς και το πότε ο ΠΑΟΚ θα μετακομίσει στο Καυταντζόγλειο. Ο ΠΑΟΚ ζητάει τα αυτονόητα και αξίζει να γνωστοποιήσουμε πόσο… απλά και εύκολα ενοικιάζεται το ΟΑΚΑ σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Τον περασμένο Μάιο, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Χρυσόστομος Γκαγκάτσης δήλωνε στη FORZA: «Το ΟΑΚΑ είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, το Καυτανζόγλειο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Η ΑΕΚ κι ο Παναθηναϊκός πληρώνουν ένα φιξ ποσό ως ενοίκιο, στο Καυτανζόγλειο δεν γίνεται. Στην πράξη θα πρέπει να πληρώνουμε πολύ περισσότερα απ΄ ότι ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, για ένα γήπεδο, που είναι σχεδόν το μισό από το ΟΑΚΑ. Υπάρχει καλή διάθεση από την κυβέρνηση, πιστεύω το θέμα θα λυθεί».

Αυτό ήταν και είναι το πρόβλημα, για ένα ζήτημα που η κυβέρνηση είχε καλή διάθεση να επιλύσει. Η Κυβέρνηση όμως άλλαξε και… περιμένουμε να διαπιστώσουμε τι προτίθεται να κάνει η Νέα Δημοκρατία.

Στα εγκαίνια της περασμένης εβδομάδα ο Πρωθυπουργός είπε: «Είμαστε έτοιμοι να τρέξουμε το σχέδιο ανάπλασης των εγκαταστάσεών του και της γύρω περιοχής. Και περιμένουμε την ωρίμανση των σχετικών μελετών από τη διοίκηση της ομάδας ως φορέα υλοποίησης του έργου».

Επειδή αναφέρθηκε όμως πρέπει να τονίσουμε ότι: Η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει υποχρέωση να καταβάλει στο ΟΑΚΑ 250.000 ευρώ.

Ο δε Παναθηναϊκός για τη σεζόν 2018-19 έδωσε ποσό κοντά στις 270.000 ευρώ για τη χρήση του Ολυμπιακού Σταδίου ως «ενοίκιο».

Από την άλλη, με βάση το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, αν ο ΠΑΟΚ μετακόμιζε φέτος στο Καυτανζόγλειο, θα έπρεπε να πληρώσει εν ενοίκιο, ένα ποσό κοντά στο 1.500.000 ευρώ! Το εξαπλάσιο απ΄ αυτό που δίνουν οι άλλες ομάδες στο ΟΑΚΑ!

Η διαφορά είναι πως ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχουν σύμβαση για «φιξ» ενοίκειο, ενώ ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να πληρώνει για κάθε παιχνίδι ποσοστό (10%-15%) για εισιτήρια, διαρκείας και διαφημίσεις!

Αν αλλάξει η διοίκηση του Καυταντζογλείου…

Στο όλο πρόβλημα που έχει προκύψει με τη μίσθωση και χρήση του Καυταντζογλείου η διοίκηση του σταδίου δείχνει να έχει πρόβλημα λειτουργίας με τον πρόεδρο Απόστολο Μητιντζή να δηλώνει πολλές φορές ότι έχει δεμένα τα χέρια και δεν μπορεί να πράξει όπως θα έπρεπε με κίνδυνο να κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος. Επί της ουσίας έχει επικαλεστεί πολλές φορές τα όρια που του βάζει ο νόμος.

Σε κάθε περίπτωση και η διοίκηση του Εθνικού Σταδίου μπορεί και πρέπει να προτείνει λύσεις. Είτε θα τις αποφασίσει, είτε θα προχωρήσει με βάση αυτές, είτε θα τις επικυρώσει εφόσον αυτές εγκριθούν από τη ΓΓΑ, πρέπει και η διοίκηση να ασχοληθεί πολύ πιο σοβαρά και επισταμένα με ένα ζήτημα που εκκρεμεί τόσους μήνες.

Η διοίκηση του Καυταντζογλείου όπως ανανεώθηκε από τον Αύγουστο του 2018 αποτελείται από τους: Απόστολο Μητιντζή (πρόεδρο). Τσίφκα Στέφανο, Εμμανουήλ Γεώργιο, Κεραμιδά Παντελή, Παπαϊωάννου Ζαχαρία, Κραστάνα Γεώργιο, Κόλλια Ηρακλή. Η θητεία τους ανανεώθηκε πέρυσι, αλλά ήδη υπάρχουν πληροφορίες ότι η νέα Κυβέρνηση σκέφτεται και το ενδεχόμενο αλλαγών.

Τι θα γίνει άραγε αν προκύψουν και τέτοιες κινήσεις, για μία διοίκηση που πρέπει να δείξει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα σε θέματα που… για άλλους θα είχαν επιλυθεί πολύ πιο εύκολα;

πηγή: FORZA
Επιτυχία είναι η συνεχής (έστω και μικρή) βελτίωση.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
 
Δημοσιεύσεις: 89216
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

Re: Toύμπα: Διάφορα σχόλια και συζήτησή για το ναό μας

Δημοσίευσηαπό eorptol1 » Τρί 17 Σεπ 2019, 12:44

Μα ο κουλης είπε θα βοηθήσουν μόλις ωριμάσουν οι συνθήκες.... Κουλη μην παραοριμασουν και σαπίσουν οι συνθήκες....

Στάλθηκε από το MI MAX 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
eorptol1
 
Δημοσιεύσεις: 9772
Εγγραφή: Τρί 08 Νοέμ 2016, 19:58

Re: Toύμπα: Διάφορα σχόλια και συζήτησή για το ναό μας

Δημοσίευσηαπό ΑποστόληςΑ » Δευτ 14 Οκτ 2019, 13:27

sfinagr

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αυτά ισχύουν για “νέα Τούμπα” και Καυτανζόγλειο!

Άλλαξε η Κυβέρνηση, άλλαξαν και τα πλάνα του ΠΑΟΚ, που δεν έχει πάρει ακόμη τις τελικές υπογραφές για το γκρέμισμα της Τούμπας και το χτίσιμο της «νέας Τούμπας», με χωρητικότητα 41.926 θέσεις, όπως θέλει ο Ιβάν Σαββίδης και οραματίζεται ο γιος του, Γιώργος.

Το «4» θυμίζει «θύρα 4» και το 1926 που ακολουθεί (41.926), είναι το έτος ιδρύσεως του ΠΑΟΚ, αλλά αυτός ο αριθμός θεατών επιτρέπει διεξαγωγή τελικού Τσάμπιονς Λιγκ, που είναι η μεγάλη επιθυμία του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και έτσι λοιπόν, τα σχέδια του γηπέδου ετοιμάζονται πάνω σε αυτό το πλάνο, όπως αποκάλυψε ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, που έχει υπογράψει τα σχετικά έγγραφα για το χωρικό σχέδιο πριν αποχωρήσει από το Υπουργείο και την Κυβέρνηση.

Δεν είναι θέμα λοιπόν καθυστέρησης της σημερινής Κυβέρνησης, αλλά προσπάθειας των αρχιτεκτόνων που θα σχεδιάσουν τη «νέα Τούμπα» να ετοιμάσουν το πλάνο για 41.926 θέσεις, που προϋποθέτει βύθιση του γηπέδου και ερωτηματικά για το τι υπάρχει από κάτω!

Εάν βρουν τίποτε τάφους ή αρχαία, είναι γεγονός ότι όλα θα μπλοκάρουν, αν και κατά την τοποθέτηση θεμελίων του κτιρίου που στήθηκε το 2004, δεν βρήκαν τίποτα και όλα κύλησαν ομαλά.

Εάν όλα πάνε καλά, ο ΠΑΟΚ θα «μετακομίσει» στο Καυτανζόγλειο, όπου ο πρόεδρος της επιτροπής διοίκησης του Σταδίου, Απόστολος Μητιντζής, ο οποίος σήμερα θα υποβάλλει την παραίτησή του για να αντικατασταθεί όλη η διοίκηση, μίλησε για την προσυμφωνία που είχαν πετύχει με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά δεν προχώρησε λόγω της αλλαγής Κυβέρνησης.

Λέει λοιπόν: «Είχαμε προσυμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ για την μετακόμισή του στο Καυτανζόγλειο και είχαμε βρει και το ποσό που θα πλήρωνε συνολικά: Θα ήταν 3 εκ. ευρώ, για ενοίκιο τριών ετών, αλλά χωρίς επιπλέον ποσοστά από διαφημίσεις κλπ, εκ των οποίων ένα μέρος θα γίνονταν έργα στο Στάδιο και το υπόλοιπο θα πληρωνόταν, αλλά δεν προχώρησε το θέμα γιατί άλλαξε η Κυβέρνηση και τώρα θα αλλάξει και η διοίκηση του Καυτανζογλείου, αφού την Δευτέρα, αφού υπογράψω τη μισθοδοσία των εργαζομένων, θα αποχωρήσω εγώ και όλο το διοικητικό συμβούλιο, που ήμασταν αφιλοκερδώς σε αυτή τη διοίκηση επί 4 χρόνια».

Κι ακόμη: «Ο ΠΑΟΚ θα έκανε αλλαγές στα δυο από τα πέντε αποδυτήρια που υπάρχουν στο γήπεδο και θα τα έπαιρνε αυτός, ενώ θα υπήρχε κοινή αίθουσα διαιτητών και τα άλλα δυο αποδυτήρια θα τα χρησιμοποιούσε ο Ηρακλής ή κάποιες άλλες ομάδες, εθνικών συγκροτημάτων ή αγώνων που διεξάγονται εκεί. Θα γίνονταν ηλεκτρομηχανολογικές βελτιώσεις γιατί πλέον το στάδιο είχε ανακαινισθεί το 2004 αλλά πέρασαν τόσα χρόνια και δεν υπάρχουν ανταλλακτικά, είναι εκτός παραγωγής από τότε. Θα θέλαμε να φτιάξουμε με τα λεφτά που θα παίρναμε από τον ΠΑΟΚ έναν δεύτερο διάδρομο κάτω από τις κερκίδες του σταδίου, για να μπορούν να τρέχουν οι πολίτες, θα κάναμε γενικώς κάποιες παρεμβάσεις τεχνικού χαρακτήρα, στους λέβητες, θα βάζαμε στέγαστρο στις κερκίδες του βοηθητικού γηπέδου, γιατί τα λεφτά της επιχορήγησης των 650.000 ευρώ, δεν μας φτάνουν».

Και για τη συνέχεια: «Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να περιμένει τώρα τις αποφάσεις της νέας Κυβέρνησης και μετά να προχωρήσει σε μετακόμιση, γι αυτό δεν ήρθε να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία, δεδομένου ότι εάν υπογράφαμε υπήρχε κίνδυνος να ακυρωθεί η σύμβαση».

Πηγή: Live
Επιτυχία είναι η συνεχής (έστω και μικρή) βελτίωση.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
 
Δημοσιεύσεις: 89216
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

Re: Toύμπα: Διάφορα σχόλια και συζήτησή για το ναό μας

Δημοσίευσηαπό Besuch 2 » Τρί 15 Οκτ 2019, 14:38

Σε 3 χρόνια και 8 μήνες που αρχίζει η επόμενη προεκλογική περίοδος είμαι αισιόδοξος ότι τα μικροπροβλήματα θα ξεπεραστούν και η δεδομένη διάθεση της παρούσης κυβέρνησης να στηριχθεί ο ΠΑΟΚ σ αυτό το εγχείρημα του θα γίνει πράξη....

Το υποσχέθηκε κι ο Κούλης Χρυσός Μαρινάκης Μητσοτακης άλλωστε.....

Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
ΓΙΟΡΤΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΩ ΤΟ ΔΙΑ ΣΑΣ.
Besuch 2
 
Δημοσιεύσεις: 1143
Εγγραφή: Κυρ 26 Ιαν 2014, 23:12

Re: Toύμπα: Διάφορα σχόλια και συζήτησή για το ναό μας

Δημοσίευσηαπό V-olakiotis » Τρί 15 Οκτ 2019, 23:19

Είπε ότι αν δεν αλλάξει ο εκλογικός νόμος θα πάει άμεσα σε διπλές εκλογές ο μούλος...

Κανένας λακές βουλευτής Θεσσαλονίκης θα κουνηθεί για να παραχωρηθεί το Καυταντζόγλειο;

Ή τώρα τον δέσανε τον γάιδαρο;...

ΝΑΤΟΙ ΝΑΤΟΙ ΟΙ ΑΗΤΤΗΤΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!!!
Τελευταία επεξεργασία από V-olakiotis και Τρί 15 Οκτ 2019, 23:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
ΝΑΤΟΙ ΝΑΤΟΙ ΟΙ ΑΗΤΤΗΤΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!!!
Άβαταρ μέλους
V-olakiotis
 
Δημοσιεύσεις: 6127
Εγγραφή: Τρί 28 Ιούλ 2009, 12:59
Τοποθεσία: Ουσουάια, Αργεντινη

Re: Toύμπα: Διάφορα σχόλια και συζήτησή για το ναό μας

Δημοσίευσηαπό Sekeris » Τρί 15 Οκτ 2019, 23:29

Πότε θα ολοκληρωθεί η νέα Τούμπα?

Over 2026,5 (1,90)
Under 2026,5 (1,90)
ΠΑΟΚ ο ενας,στον κοσμο αλλος κανενας
ΤΟΥΜΠΑ 41.926 θέσεων
Άβαταρ μέλους
Sekeris
 
Δημοσιεύσεις: 2001
Εγγραφή: Παρ 25 Μάιος 2018, 14:07

Re: Toύμπα: Διάφορα σχόλια και συζήτησή για το ναό μας

Δημοσίευσηαπό navigator11 » Τετ 16 Οκτ 2019, 00:11

V-olakiotis έγραψε:Είπε ότι αν δεν αλλάξει ο εκλογικός νόμος θα πάει άμεσα σε διπλές εκλογές ο μούλος...

Κανένας λακές βουλευτής Θεσσαλονίκης θα κουνηθεί για να παραχωρηθεί το Καυταντζόγλειο;

Ή τώρα τον δέσανε τον γάιδαρο;...

ΝΑΤΟΙ ΝΑΤΟΙ ΟΙ ΑΗΤΤΗΤΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!!!


Σιγά μην το κάνει. Λες και πρόκειται για κανένα καιροσκόπο, να πούμε, που αδιαφορεί για την πολιτική σταθερότητα στη χώρα, που είναι προαπαιτούμενο για επενδύσεις, και τον νοιάζει πρώτιστα η μασαμπούκα.
Τις φυλακές και τα τρελοκομεία γεμίσαμε και δε χωράμε άλλο πια. Νόημα στη ζωή μας δίνουν μόνο τα 4 σου γράμματα!!!
Άβαταρ μέλους
navigator11
 
Δημοσιεύσεις: 17911
Εγγραφή: Δευτ 25 Μάιος 2009, 09:35

Re: Toύμπα: Διάφορα σχόλια και συζήτησή για το ναό μας

Δημοσίευσηαπό ΑποστόληςΑ » Τετ 16 Οκτ 2019, 13:09

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πρώτη κίνηση Τζιτζικώστα για το γήπεδο του ΠΑΟΚ! Έρχονται οι υπογραφές…

sfinagr

Εικόνα

Οι διαδικασίες για την κατασκευή νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα συνεχίζονται, αλλά βρίσκονται ακόμη στα διαδικαστικά, με την αναμονή όλων για κατάθεση πλάνου και σχεδίων από πλευράς ΠΑΟΚ, που θέλει γήπεδο 41.926 θέσεων…

Όλα τα χαρτιά βρίσκονται υπογεγραμμένα στα αρμόδια Υπουργεία και απομένει το σχέδιο του ΠΑΟΚ, για το οποίο εργάζονται πυρετωδώς οι αρχιτέκτονες και οι πολιτικοί μηχανικοί.

Αυτό όμως δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που έχει υπογράψει (όπως και ο δήμος Θεσσαλονίκης) το χωρικό σχέδιο και έτσι πλέον πάμε για την τελική ευθεία…

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με εντολή Τζιτζικώστα έκανε την πρώτη κίνηση πριν τις υπογραφές και ψάχνει από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ την χρηματοδότηση για τα πιθανά έργα που θα γίνουν γύρω από την Τούμπα, προκειμένου να κερδίσει και η περιοχή της Τούμπας ένα πάρκο, ένα ή δυο δρόμους “σε βύθιση” (Κλεάνθους και Μικράς Ασίας) και διαμόρφωση χώρων γύρω από την Τούμπα, με λεφτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Τζιτζικώστας είναι η πρώτη περιφέρεια στην Ελλάδα που έχει καταφέρει και μπαίνει σε όλα τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΠΑ), κάτι που θα κάνει και τώρα για να φτιάξει τον περιβάλλοντα χώρο, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, γιατί θέλουν εκτός Τούμπας να φτιάξουν ένα τεράστιο πάρκο για την περιοχή, το οποίο θα μετατρέπεται τις ημέρες αγώνων του ΠΑΟΚ σε ένα τεράστιο πάρκινγκ.

Η κίνηση Τζιτζικώστα σημαίνει ότι ετοιμάζονται στην Κυβέρνηση να υπογράψουν τις άδειες για κατασκευή του νέου γηπέδου. Τα υπόλοιπα, μετά την κατάθεση των σχεδίων του γηπέδου του ΠΑΟΚ, της “νέας Τούμπας”.
Επιτυχία είναι η συνεχής (έστω και μικρή) βελτίωση.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
 
Δημοσιεύσεις: 89216
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

Re: Toύμπα: Διάφορα σχόλια και συζήτησή για το ναό μας

Δημοσίευσηαπό Besuch 2 » Τετ 16 Οκτ 2019, 14:43

Ευχάριστο ως είδηση, αν είναι είδηση κι όχι προκάτ ρεπορτάζζ, αλλά από τη διάθεση του Τζιτζικωστα να βοηθήσει στο έργο για την περιφέρεια κ τους "πελάτες" του την οποία θεωρώ ας πουμε δεδομενη, μέχρι το να πέσουν οι υπογραφές από υπουργεία που θα κάνουν ότι τους πει ο Χρυσός υπάρχει τεράστια απόσταση.
Εγώ περιμένω , ακόμα κι αν προχωρήσει κάποια στιγμή, να μας στείλουν ολες τις αρχαιολογικές υπηρεσίες Ελλάδας τη μέρα που θα μπαίνει η πρώτη μπουλντόζα.

Για να μην πω ότι η "Αγία Οικογένεια" που για τους μυημένους είναι γνωστή η σχέση της εδώ και 150 χρόνια (και δεν υπερβάλλω στο νούμερο) με τα κυκλώματα αρχαιοκαπηλείας στην Ελλάδα, θα φροντίσει να φυτέψει κάνα βραχιόλι της Θεοδώρας , από την εποχή που είχε έρθει για λουτρά στη συμβασιλευουσα μπας και μπλοκάρει το έργο ...

Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
ΓΙΟΡΤΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΩ ΤΟ ΔΙΑ ΣΑΣ.
Besuch 2
 
Δημοσιεύσεις: 1143
Εγγραφή: Κυρ 26 Ιαν 2014, 23:12

Re: Toύμπα: Διάφορα σχόλια και συζήτησή για το ναό μας

Δημοσίευσηαπό ΑποστόληςΑ » Τετ 16 Οκτ 2019, 16:35

Το γήπεδό μας θα γίνει με κυβέρνηση Κυριάκου.


Βελόπουλου...
Επιτυχία είναι η συνεχής (έστω και μικρή) βελτίωση.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
 
Δημοσιεύσεις: 89216
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

Re: Toύμπα: Διάφορα σχόλια και συζήτησή για το ναό μας

Δημοσίευσηαπό ΑποστόληςΑ » Πέμ 17 Οκτ 2019, 08:55

Σε διαβούλευση η νέα Τούμπα τον Δεκέμβριο

σφίνα - Σάκης Γκίνας

Τον Δεκέμβριο αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση το σχέδιο για την νέα Τούμπα.

Η διαβούλευση με την συμμετοχή των φορέων (Δήμος Θεσσαλονίκης και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) θα έχει διάρκεια 40 ημερών όπως προβλέπει ο νόμος και θα συζητηθούν στο πλαίσιο της διαδικασίας όλα τα επιμέρους χαρακτηριστικά του νέου γηπέδου ούτως ώστε να υπάρξει μία κοινή συμφωνία πριν το σχέδιο σταλεί στο αρμόδιο Υπουργείο για την οριστική έγκριση.

Στην διαδικασία της διαβούλευσης όπως φαίνεται θα τεθεί το θέμα κατασκευής γηπέδου 41.926 θέσεων, με σκοπό να τσεκάρουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ αντιδράσεις στην προοπτική ανέγερσης ενός γηπέδου με χωρητικότητα σημαντικά αυξημένη σε σχέση με σήμερα.

Παράλληλα, τον Δεκέμβριο θα ανατεθεί σε εξειδικευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο του εξωτερικού η μελέτη για τον σχεδιασμό του νέου γηπέδου με στόχο να παραδοθεί το τελικό σχέδιο μέσα σε ένα τρίμηνο και να προωθηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, αφού έχει τελειώσει και η διαβούλευση, ολοκληρωμένος ο φάκελος προς οριστική έγκριση στο αρμόδιο υπουργείο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ότι βρίσκεται ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα η διευκόλυνση του σχεδίου κατασκευής της νέας Τούμπας, αφού είναι γνωστό πως θέλει να χτίσει φιλοεπενδυτικό κυβερνητικό προφίλ.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ περιμένουν τα λόγια να γίνουν πράξεις και να επιδειχθεί πολιτική βούληση όταν το θέμα τεθεί προς οριστική έγκριση από κυβερνητικά όργανα.
Επιτυχία είναι η συνεχής (έστω και μικρή) βελτίωση.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
 
Δημοσιεύσεις: 89216
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

Re: Toύμπα: Διάφορα σχόλια και συζήτησή για το ναό μας

Δημοσίευσηαπό ΑποστόληςΑ » Πέμ 17 Οκτ 2019, 08:57

Γκάλοπ για την νέα Τούμπα

σφινα - Σάκης Γκίνας

Γκάλοπ για την νέα Τούμπα αναμένεται να διενεργηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Το γκάλοπ θα γίνει για λογαριασμό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και θα έχει ως αποκλειστικό περιεχόμενο την έρευνα για τον τρόπο μετάβασης των φιλάθλων της ομάδας στο γήπεδο. Στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ θα τίθεται η ερώτηση για το πώς επιλέγουν να πάνε στη Τούμπα.

Έτσι θα μπορεί με βάση πραγματικά δεδομένα να εκπονηθεί μία συγκοινωνιακή μελέτη που θα δώσει λύσεις στο θέμα της μετάβασης στη νέα Τούμπα, αφού η πρόσβαση στο σημερινό γήπεδο είναι επιεικώς προβληματική, ιδίως όταν είναι γεμάτο. Είναι γνωστό ότι οι φίλαθλοι στην πλειοψηφία τους μεταφέρονται στο γήπεδο με τα αυτοκίνητά τους, αλλά αυτό χρειάζεται ακριβή καταγραφή μέσω της επιστημονικής μεθόδου μίας δημοσκόπησης.

Σε εξέλιξη είναι η επεξεργασία του ερωτηματολογίου από τα αρμόδια στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με βάση τα οποία θα πραγματοποιηθεί από γνωστή εταιρεία του χώρου η δημοσκόπηση.

Το ζήτημα της πρόσβασης σε ένα καινούργιο γήπεδο είναι θεμελιώδους σημασίας.

Λύσεις στο συγκεκριμένο θέμα αναζητά η διεύθυνση συγκοινωνιών του δήμου Θεσσαλονίκης, εξετάζοντας μεθόδους που δεν θα είναι χρονοβόρες σε επίπεδο γραφειοκρατίας και κατασκευής. Θα αποφευχθούν υπογειοποιήσεις δρόμων και θα προτιμηθούν πεζοδρομήσεις με αλλαγές στο συγκοινωνιακό πεδίο της περιοχής γύρω από το γήπεδο της Τούμπας.
Επιτυχία είναι η συνεχής (έστω και μικρή) βελτίωση.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
 
Δημοσιεύσεις: 89216
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

Re: Toύμπα: Διάφορα σχόλια και συζήτησή για το ναό μας

Δημοσίευσηαπό painkiller4 » Τρί 22 Οκτ 2019, 15:06

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
painkiller4
 
Δημοσιεύσεις: 6611
Εγγραφή: Παρ 27 Νοέμ 2015, 01:45

Re: Toύμπα: Διάφορα σχόλια και συζήτησή για το ναό μας

Δημοσίευσηαπό SunAce16 » Τρί 22 Οκτ 2019, 17:03

Από SDNA

Δούμας: «Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι για την Νέα Τούμπα»

Ο Τάκης Δούμας που είναι ο επικεφαλής της ομάδας για την χωροθέτηση της Νέας Τούμπας, εξέφρασε σε δηλώσεις του την αισιοδοξία του για την πορεία των εργασιών που αφορούν τον φάκελο για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης μίλησε ο Τάκης Δούμας, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της ομάδας για τη χωροθέτηση της Νέας Τούμπας και εξήγησε και τους λόγους που ο ΠΑΟΚ δεν θα συναντήσει τα ίδια προβλήματα που είχε η ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την πορεία του έργου της Νέας Τούμπας: «Στο τέλος του καλοκαιριού πήραμε την προέγκριση που είναι το πρώτο διοικητικό βήμα που δείχνει ότι μπορεί να προχωρήσει η κύρια μελέτη για τη χωροθέτηση του νέου γηπέδου. Ενα πολύ σημαντικό μέρος της μελέτης είχε ολοκληρωθεί, κατατέθηκε, εγκρίθηκε και πάμε παρρακάτω. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην καρδιά της μελέτης, την υπολογίζουμε να ολοκληρωθεί σε έναν μήνα ώστε να την καταθέσουμε και να αρχίσουν οι πραγματικές διαβουλεύσεις για το θέμα του νέου γηπέδου με τους φορείς και τις υπηρεσίες και πιστεύω πώς θα εξελιχθούν θετικά. Εκτός της χωροθέτησης, μελετάμε και το κυκλοφοριακό και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η χωροθέτηση στη συγκεκριμένη περιοχή. Επίσης τις όποιες άλλες κυκλοφοριακές διευθετήσεις που ενδεχομένως υπάρχει δυνατότητα να γίνουν από την πλευρά της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ώστε να γίνει ό,τι το καλύτερο για την περιοχή. Ακόμη την περιβαλλοντική επιβάρυνση ή όχι που μπορεί να έχει το όλο εγχείρημα».

Για το αν το έργο εξελίσσεται κανονικά ή με ρυθμούς «χελώνας»: «Προφανώς και πάει καλά. Πρώτη φορά γίνεται τέτοιο πράγμα, κάμια άλλη ομάδα δεν έχει κάνει αντίστοιχη μελέτη. Ούτε το κράτος δεν έχει εγκρίνει ξανά τέτοια πρόταση. Δεν ξέρω αν υπάρξει και άλλη ομάδα με τέτοιες οικονομικές δυνατότητες και όραμα για την κατασκευή ενός τέτοιου γηπέδου. Αυτό που γίνεται με το γήπεδο της ΑΕΚ, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που γίνεται εδώ. Αυτό που έχει ξεκινήσει ο ΠΑΟΚ με τις συμβουλές που έχουμε δώσει και τις σκέψεις της διοίκησής του για ένα ειδικό χωρικό σχέδιο το οποίο θα εγκριθεί με προεδρικό διάταγμα. Από την έγκρισή του και μετά, ο ΠΑΟΚ θα κατεδαφίσει το παλιό γήπεδο, θα χτίσει το νέο και θα βρίσκεται σε πλήρη ασφάλεια. Δε θα ζήσει τις περιπέτειες που έζησε μέχρι στιγμής η ΑΕΚ».

Για το πώς θα διασφαλιστεί το ότι ο ΠΑΟΚ δε θα κινδυνέψει όπως η ΑΕΚ: «Η μέθοδος που ακολουθείται είναι η σύνταξη μίας μελέτης η οποία εγκρίνεται με προεδρικό διάταγμα που είναι η ανώτερη μορφή διοικητικής πράξης στην Ελλάδα. Δεν μπορεί να προσβληθεί μία τέτοια πράξη παρά μόνο αν περιλαμβάνει ψεύτικα στοιχεία. Η ΑΕΚ δεν έκανε κάτι αντίστοιχο αλλά επέλεξε τότε να στηριχτεί σε μία νομοθετική ρύθμιση. Αυτή δεν ψηφίζεται για τη συνταγματικότητά της, ελέγχεται μετά από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο δρόμος που ακολουθήσαμε εμείς είναι πιο επίπονος και πιο δύσκολος αλλά μετά την έγκρισή του θα παρέχει πλήρη ασφάλεια στον ΠΑΟΚ».

Για το πότε θα καταθέσει ο ΠΑΟΚ τον πλήρη φάκελο προς έγκριση: «Θέλω να πιστεύω πως μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα θα είμαστε έτοιμοι. Πήραμε την προέγκριση τέλος Ιουλίου και δουλεύουμε ασταμάτητα από τον Δεκαπενταύγουστο. Και μαζί μας και η ομάδα του ΠΑΟΚ».

Για το πότε πιστεύει πως θα τελειώσει η γραφειοκρατία για τη Νέα Τούμπα: «Οι πληροφορίες μου λένε ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει υιοθετήσει αυτό το έργο. Με την έννοια ότι από την ώρα που θα υποβληθεί ένας πλήρης φάκελος και οι τεχνικές του προσεγγίσεις δεν έρχονται σε αντίθεση με αυτά που θέλει η τοπική κοινωνία, θα προσπαθήσουν να άρουν οποιοδήποτε εμπόδιο μπορεί να καθυστερήσει το έργο. Θέλω να πιστεύω πως μέσα στο 2020 θα έχουμε προεδρικό διάταγμα. Θα είμαστε μέσα στον αρχικό μας στόχο».
SunAce16
 
Δημοσιεύσεις: 505
Εγγραφή: Κυρ 08 Ιαν 2017, 02:10

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Διοικητικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες