5. Pablo Gabriel García Pérez

Re: 5. Pablo Gabriel García Pérez

Δημοσίευσηαπό thodoris31 » Τετ 23 Μάιος 2012, 21:07

ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΤΟΥΜΠΑ
ΠΑΟΚ Είσαι ρε!
Άβαταρ μέλους
thodoris31
 
Δημοσιεύσεις: 590
Εγγραφή: Κυρ 05 Ιούλ 2009, 15:51
Τοποθεσία: Καμποτζη

Re: 5. Pablo Gabriel García Pérez

Δημοσίευσηαπό dini26 » Τετ 23 Μάιος 2012, 21:25

ΧΑΡΗΚΑ πραγματικα πολυ
ενα καλο νεο στην τοση αναμπουμπουλα που υπαρχει!

ευχομαι να σε δουμε κ ΑΡΧΗΓΟ ΡΕ ΠΑΥΛΑΡΑ ΠΑΟΚτση γ@μω την τρελλα μου......

:opaokara: :opaokara: :opaokara: :opaokara: :opaokara: :opaokara: :opaokara: :opaokara: :opaokara: :opaokara: :opaokara: :opaokara: :opaokara: :opaokara: :opaokara: :opaokara: :opaokara: :opaokara:
ΠΑΟΚ ΕΙΣΑΙ Ο ΣΦΥΓΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ.....
Άβαταρ μέλους
dini26
 
Δημοσιεύσεις: 1273
Εγγραφή: Δευτ 07 Μαρ 2011, 07:12
Τοποθεσία: ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΓΗ

Re: 5. Pablo Gabriel García Pérez

Δημοσίευσηαπό Maximus » Τετ 23 Μάιος 2012, 21:47

Karelias έγραψε:Όλα καλά, αλλά να ξέρεις Παύλο, όχι βασικός.
Είναι να μπαίνεις στο 60-70 να βγάζεις 4-5 φαρμακερές πάσες να απλώνεις το παιχνίδι να γίνεσαι ελ σιντι κι αυτά είναι.


Thanix έγραψε:Αγαλμα με τις γροθιες σφιγμενες εξω απο το γηπεδο μολις αποσυρθει οπως εχουν και αλλοι μεγαλοι συλλογοι απο παιχτες ιδαλματα για ολο τον λαο!(χωρις καμια δοση υπερβολης)


Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Maximus
 
Δημοσιεύσεις: 5944
Εγγραφή: Παρ 24 Απρ 2009, 08:58
Τοποθεσία: Σε ενα δυαρακι με παντοφλα και φασκομηλο...

Re: 5. Pablo Gabriel García Pérez

Δημοσίευσηαπό Mutasevic » Τετ 23 Μάιος 2012, 23:59

trel@menos έγραψε:
Tetradje έγραψε:Το ειχα γραψει και παλαιοτερα: Η εικονα του ΠΑΟΚ να σφυροκοπαει τον αντιπαλο, η Τουμπα να κοχλαζει και ο Παμπλο να τρεχει να εκτελεσει κορνερ στην 4 με φοντο αναμμενους πυρσους, δεν ανταλλασσεται με λεφτα (ακομα και σε εποχες κρισης...)
ο ορισμος της απολυτης κ@#λας. :pano:


Ετσι ειναι τι ναλεμε τωρα , αραξε το κορμι σου στην Τουμπα Παυλαρα till the end.
KILLED BY DEATH
Άβαταρ μέλους
Mutasevic
 
Δημοσιεύσεις: 1041
Εγγραφή: Δευτ 07 Ιουν 2010, 20:15
Τοποθεσία: πλανητης Καξξον Γαλαξιας ΠΑΟΚ

Re: 5. Pablo Gabriel García Pérez

Δημοσίευσηαπό Vonapartis » Πέμ 24 Μάιος 2012, 00:03

Ο κομαντάντε συνεχίζει από το λημέρι του.
Άβαταρ μέλους
Vonapartis
 
Δημοσιεύσεις: 476
Εγγραφή: Σάβ 06 Αύγ 2011, 23:27

Re: 5. Pablo Gabriel García Pérez

Δημοσίευσηαπό brigate4 » Πέμ 24 Μάιος 2012, 12:07

@ RoMaN αυτή δεν έλεγες? :D :D :D
(Ανήκει σε φίλο μου και την βάζω εδώ αφου το τόπικ ''μα καλά έχουν αγωνιστεί και αλλού'' στο ΠΑΟΚ ρετρο είναι κλειδωμένο...άγνωστο γιατί :roll: )

Εικόνα
ΠΑΟΚ ξέρω 'γω να πούμε, ΦΕΡΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ...
Άβαταρ μέλους
brigate4
 
Δημοσιεύσεις: 1620
Εγγραφή: Πέμ 19 Νοέμ 2009, 15:06

Re: 5. Pablo Gabriel García Pérez

Δημοσίευσηαπό Μπαρκαρούτσος » Πέμ 24 Μάιος 2012, 13:04

Ναι, αυτήν ακριβώς! Αχ....... :opaokara: :opaokara:
Κι εγώ έζησα τις χρυσές μας εποχές. Αλλά ήρθα εδώ να παλέψω και να σώσω την ομάδα μου. Δεν κάθομαι σε ένα πληκτρολόγιο να κρίνω και να μη βοηθάω. Ήρθα πρώτος να παλέψω τον πόλεμο. Αν δεν τους αρέσει, να μην ασχολούνται. Κουράστηκα να ακούω μαλακίες!
Θ. Χατζόπουλος

Κανόνες λειτουργίας του Forum
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος
Moderator
 
Δημοσιεύσεις: 46414
Εγγραφή: Κυρ 01 Μαρ 2009, 17:27
Τοποθεσία: Κάτω Χώρες

Re: 5. Pablo Gabriel García Pérez

Δημοσίευσηαπό slidar » Πέμ 24 Μάιος 2012, 13:17

Συλλεκτικο κομματι!!!! :opaokara: :opaokara: :opaokara:
Άβαταρ μέλους
slidar
 
Δημοσιεύσεις: 3994
Εγγραφή: Σάβ 19 Ιαν 2008, 22:53

Re: 5. Pablo Gabriel García Pérez

Δημοσίευσηαπό teod1980 » Πέμ 24 Μάιος 2012, 13:47

Pablo Garcia έγραψε:Αυτό που εύχομαι σε όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ, είναι να βρεθεί εκεί που αξίζει, να πάρει ένα πρωτάθλημα και να το ζήσω ως ποδοσφαιριστής, ως φίλαθλος ή με όποιον άλλον τρόπο είμαι στην ομάδα»

Π.Α.Ο.Κ.
Άβαταρ μέλους
teod1980
 
Δημοσιεύσεις: 8110
Εγγραφή: Παρ 01 Φεβ 2008, 19:27
Τοποθεσία: Τούμπα, Θεσσαλονίκη

Re: 5. Pablo Gabriel García Pérez

Δημοσίευσηαπό Μπαρκαρούτσος » Πέμ 24 Μάιος 2012, 13:48

Brigate, αυτός ο φίλος σου είναι εκείνος που έχει ό,τι φανέλα φόρεσε ο García, για τον οποίο έχει γίνει άρθρο-αφιέρωμα πριν 1 χρόνο;; Πληροφοριακά ρωτώ...
Κι εγώ έζησα τις χρυσές μας εποχές. Αλλά ήρθα εδώ να παλέψω και να σώσω την ομάδα μου. Δεν κάθομαι σε ένα πληκτρολόγιο να κρίνω και να μη βοηθάω. Ήρθα πρώτος να παλέψω τον πόλεμο. Αν δεν τους αρέσει, να μην ασχολούνται. Κουράστηκα να ακούω μαλακίες!
Θ. Χατζόπουλος

Κανόνες λειτουργίας του Forum
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος
Moderator
 
Δημοσιεύσεις: 46414
Εγγραφή: Κυρ 01 Μαρ 2009, 17:27
Τοποθεσία: Κάτω Χώρες

Re: 5. Pablo Gabriel García Pérez

Δημοσίευσηαπό Sladjan Spasić » Πέμ 24 Μάιος 2012, 13:55

Αφιερώματα / ΓΚΑΡΣΙΑ
Ηasta la victoria siempre, Comandante…
24 Μαι 2012 09:49, Από Χρήστος Παυλίδης

Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι ο πιο αγαπητός παίκτης της ΠΑΟΚτσήδικης κερκίδας τα τελευταία χρόνια. Πέρα από την αγωνιστική του προσφορά ο κόσμος γουστάρει συνολικά την προσωπικότητά του και το επαναστατικό του πνεύμα. Έτσι έχει εξελιχθεί σε λαϊκό ήρωα της Τούμπας...

Χθες οριστικοποιήθηκε η παραμονή του στο Δικέφαλο για ακόμη μία σεζόν. Πουθενά πριν στη μεγάλη του καριέρα ο «Comandante» δεν έμεινε τόσα χρόνια. Ήδη συμπλήρωσε μία τετραετία και πλέον στα 35 του πάει για την 5η χρονιά του στον ΠΑΟΚ...

Ηasta la victoria siempre, Comandante….

Ο Γκαρσία γεννήθηκε στις 11 Μαΐου 1977 στο Πάντο της επαρχίας Κανελόνες της Ουρουγουάης. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Μοντεβιδέο Γουόντερερς το 1996 σε ηλικία 19 χρονών, συνέχισε στην Πενιαρόλ. Το 1999 ήρθε στην Ευρώπη και έπαιξε δύο χρόνια στη δεύτερη ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Γκαρσία ως ποτό προτιμάει το "καλιμότσο". Είναι μία… ισπανική συνταγή που φτιάχνεται από κόκκινο κρασί με κόκα κόλα! Όταν είχε πρωτοπάει στην Ισπανία και στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ο μάνατζέρ του τον έβγαλε σε ένα ακριβό εστιατόριο για να του κάνει το τραπέζι. Παρήγγειλε ένα ακριβό μπουκάλι κρασί και όταν είδε τον Γκαρσία να το κάνει... "καλιμότσο" βάζοντας μέσα κόκα κόλα άρχισε να τραβάει μαλλιά του!

"Πήγα στην Ισπανία 20 χρονών, φρεσκοπαντρεμένος», έχει να διηγηθεί. «Στη Β Ατλέτικο Μαδρίτης δεν έπαιζα στους αγώνες για τρεις μήνες. Έκανα μόνο προπονήσεις. Κάποια στιγμή επιτέλους τραυματίστηκε ο παίκτης που έπαιζε στη θέση μου και εγώ χάρηκα! Παίζαμε με τη Βαγιαδολίδ, αλλά τελευταία στιγμή έμαθα ότι ο προπονητής θα έβαζε στη θέση μου επιθετικό. Τρελάθηκα, έφυγα από το γήπεδο και πήρα τον πατέρα μου να του πω πως γυρίζω πίσω. Αυτός μου είπε να πιω δύο λίτρα κρασί, να χαλαρώσω και να αράξω στην Ισπανία. Έτσι έμεινα και ήρθαν οι ευκαιρίες».

Το ιταλικό πέρασμα πριν το μεγάλο άλμα

Ο Πάμπλο έκανε ένα σύντομο πέρασμα από τα ιταλικά γήπεδα στις αρχές του 2000 πριν επιστρέψει στην Ισπανία και κάνει το 2005 το μεγάλο άλμα στην καριέρα του.
Ακολούθησε η Μίλαν το 2001 και η Βενέτσια, πριν επιστρέψει στην Ισπανία για λογαριασμό της Οσασούνα το 2002. Στην ομάδα της Παμπλόνα λατρεύτηκε ως θεός! Έπαιξε τρία χρόνια και οι οπαδοί της Οσασούνα είχαν ένα πανό που έγραφε: «Πιστεύουμε σε ένα θεό τον Πάμπλο Γκαρσία»!

«Ο πατέρας μου με στήριξε πολύ για να γίνω ποδοσφαιριστής», έχει δηλώσει. «Έπαιζε μπάλα. Δεν έπαιξε ψηλά, αλλά ήταν ένας αμυντικός χαφ. Είτε είναι παίκτης στη Ρεάλ, είτε οπουδήποτε, είναι ένας παίκτης. Η μητέρα μου ήθελε να σπουδάσω αλλά εγώ πήγα στο πανεπιστήμιο του… δρόμου. Παίρνεις πολλές εμπειρίες, όπου και να παίξεις».

Το 2005 έκανε το πιο μεγάλο βήμα στην καριέρα του, καθώς πήρε μεταγραφή στους «Galacticos» της Ρεάλ Μαδρίτης, όπου έπαιξε μία χρονιά μαζί τον Ζιντάν, τον Μπέκαμ, τον Ρονάλντο τον Φίγκο κτλ.

Ο αγαπημένος αριθμός του Γκαρσία είναι το νούμερο «5» το οποίο πήρε εξ αρχής και στον ΠΑΟΚ. Το φορούσε σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε και στην εθνική Ουρουγουάης. Μόνο στη Ρεάλ πήρε άλλο νούμερο... «Στη Ρεάλ πήρα το «12». Το «5» το είχε ο Ζινεντίν Ζιντάν και ήταν λίγο δύσκολο να του πάρω το νούμερο! Πώς να πάρεις τη φανέλα του Ζιντάν;», έχει πει. Ο Πάμπλο Γκαρσία μαζεύει φανέλες αντιπάλων, αλλά μόνο μετά από τις νίκες.

Ο Καπέλο και ο ΠΑΟΚ

Αν δεν υπήρχε ο Φάμπιο Καπέλο, ίσως ο Γκαρσία να μην ερχόταν ποτέ στον ΠΑΟΚ! Ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Αγγλίας δεν τον πίστεψε και τον έστειλε αρχικά δανεικό στη Μούρθια, πριν κάνει το ταξίδι προς την Ελλάδα…

Την τριετία 2004-2007 έπαιξε σε 65 ματς στην Πριμέρα Ντιβιζιόν της Ισπανίας και δέχθηκε 45 κάρτες (κίτρινες και κόκκινες). Τη σεζόν 2004-05 έσπασε τα κοντέρ. Σε 29 αγώνες με την Οσασούνα δέχθηκε 18 κίτρινες και μία κόκκινη κάρτα!

Το 2006 ο Φάμπιο Καπέλο, του ανακοίνωσε ότι δεν τον υπολογίζει. Έπαιξε ένα χρόνο δανεικός στη Θέλτα, και το 2007 πήγε στη Μούρθια. Το καλοκαίρι του 2008 έμεινε ελεύθερος και ήρθε στον ΠΑΟΚ.

Έχει 66 συμμετοχές με την εθνική Ουρουγουάης (της οποίας διατέλεσε και αρχηγός) και είναι ο 6ος παίκτης σε συμμετοχές στην πατρίδα του.

«Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς»

Στο στήθος του, πάνω από το μέρος της καρδιάς, έχει κτυπήσει ένα tattoo με το «μότο» της ζωής του: «caer esta permitido levantarse es obligatorio», το οποίο σημαίνει: «Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς». Αυτή η ρωσική (!) παροιμία αποτελεί σύνθημα ζωής για τον ίδιο και πολλοί φίλοι του ΠΑΟΚ κτύπησαν προς τιμήν του το ίδιο τατουάζ.

Το σύνθημα του Γκαρσία χρησιμοποιήθηκε τελευταία και από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή αναφορικά με το μνημόνιο και την κατάσταση της χώρας μας, τόνισε πως «επιτρέπεται να πέσεις, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς. Οπως είπε και ο Πάμπλο Γκαρσία, ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ»".

Ο Γκαρσία έχει αρκετά ακόμη τατουάζ στο σώμα του. Στο δεξί του μπράτσο έχει δύο: αρχικά κτύπησε τον Χοσέ Γκαρβάσιο Αρτίγκα, τον εθνικό ήρωα της Ουρουγουάης ο οποίος ξεκίνησε την επανάσταση για την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία της πατρίδας του. Κάτω από τον Αρτίγκα έχει tattoo τη φιγούρα ενός γηγενή Ουρουγουανού Ινδιάνου. Στο αριστερό μπράτσο έχει τατουάζ τα ονόματα των δύο πρώτων παιδιών του, του Μπέντζαμιν και της Λούνα. Στο δεξί του χέρι έχει ένα μικρό σταυρό μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη. Στο στήθος, δεξιά έχει κατακόρυφα το όνομα της μητέρα του, Κριστίνα, η οποία συγχωρέθηκε πέρυσι. «Θα κάνω τατουάζ και το Δικέφαλο Αετό του ΠΑΟΚ. Αλλά αυτό όταν φύγω από τη Θεσσαλονίκη, για να έχω κάτι μέσα μου από τον ΠΑΟΚ και να μην νομίζουν κάποιοι ότι το κάνω για… γλείψιμο!», έχει πει.

«Αυτό που ζω στον ΠΑΟΚ δεν έχει τιμή»

Στα τέλη του Ιανουαρίου του 2010 είχε ανανεώσει τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ μέχρι το 2012, με τα μισά χρήματα από όσα πήρε τις δύο πρώτες σεζόν του στην ομάδα. «Κάποια πράγματα στη ζωή δεν εξαγοράζονται με χρήματα. Αυτό ζω στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ δεν έχει τιμή. Αυτή η αγάπη που δείχνει ο κόσμος του ΠΑΟΚ σε μένα και την οικογένειά μου είναι απίστευτη», δήλωσε. «Είμαι περήφανος επειδή έπαιξα στην καλύτερη ομάδα του κόσμου, τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τώρα είμαι περήφανος που παίζω στην ομάδα με τον καλύτερο κόσμο, τον ΠΑΟΚ!», πρόσθεσε.

«Έχω παίξει σε μεγάλα πρωταθλήματα και μεγάλα γήπεδα. Καλό το Μπερναμπέου της Ρεάλ, καλό το Νόου Καμπ της Μπαρτσελόνα, αλλά η ατμόσφαιρα της Τούμπας δεν υπάρχει πουθενά!», έχει τονίσει!

«Εμείς πίνουμε σαν άνδρες το μάτε…»

«Το σύνθημα ελευθερία ή θάνατος (σ.σ.: που κοσμούσε και τη σημαία της ελληνικής επανάστασης του 1821) ειπώθηκε από τους 33 ήρωες του αγήματος του Αντόνιο Λαβαγιέχα, που οργάνωσε και πέτυχε την αντίσταση στις δυνάμεις κατοχής της Αργεντινής βάζοντας τις βάσεις για την ίδρυση του κράτους της Ουρουγουάης το 1825», έχει εξηγήσει ο Γκαρσία.

Το σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος» λοιπόν που κοσμούσε τη σημαία της ελληνικής επανάστασης του 1821, υπάρχει στα ισπανικά, «Libertad o Muerte» και στην ιστορική σημαία της επανάστασης της Ουρουγουάης και κοσμεί το «θερμό» που κουβαλάει παντού και πάντα μαζί του ο Γκαρσία με το «μάτε» το ινδιάνικο τσάι, το οποίο κουβαλάει σε μεγάλες ποσότητες μαζί του από την πατρίδα του και δεν το αποχωρίζεται ποτέ!

Μιλώντας για το μάτε έχει πει: "Είναι ένα τσάι που έπιναν οι Ινδιάνοι. Στην Ουρουγουάη, μπορεί να μην βρεις φαγητό σε ένα σπίτι, αλλά μάτε θα βρεις. Το πίνουν και στην Αργεντινή, αλλά με ζάχαρη, σαν… τις γυναίκες. Εμείς το πίνουμε σκέτο, σαν άνδρες. Στην Ελλάδα όμως όταν κάνει κρύο, προτιμώ και το ρακόμελο"!


Το αγαπημένο χόμπι του Πάμπλο Γκαρσία είναι το κυνήγι και μάλιστα με τόξο, το οποίο είναι και έθιμο στην Ουρουγουάη!

Είναι απλός και λατρεύει τα τρία παιδιά του…

Στην προσωπική του ζωή είναι ιδιαίτερα απλός και χαμηλών τόνων. Είναι υπόδειγμα οικογενειάρχη. Ασχολείται προσωπικά μαζί φυσικά με τη σύζυγό του Λάουρα με την ανατροφή των τριών παιδιών του, του 13χρονου Μπέντζαμιν, της Λούνα που έχει κλείσει τα 10 και του Ελίας, ο οποίος είναι τεσσάρων ετών. Στη Θεσσαλονίκη μένει σ’ ένα αγρόκτημα με κήπο, τον οποίο φροντίζει ο ίδιος καθημερινά. Μιλάει λακωνικά, αλλά έχει μεγάλη αίσθηση του χιούμορ. Στην παρέα του και μέσα στην ομάδα είναι μεγάλο πειραχτήρι και δεν αφήνει κανέναν χωρίς να του κάνει πλάκα.

«Ήμουν στη Ρεάλ, αλλά και σε άλλες μικρότερες ομάδες και εκεί νόμιζαν όλοι ότι είναι σταρ. Ενώ ήμουν στη Μίλαν και ο Μαλντίνι ήταν ο πιο ταπεινός άνθρωπος! Το μόνο που δεν κέρδισε ήταν η χρυσή μπάλα. Και στη Ρεάλ πολύ ταπεινός και απλός ήταν ο Ζιντάν. Αυτοί είναι σπουδαίοι παίκτες και άνθρωποι. Καλή σχέση είχα και με τον Μπέκαμ, ο οποίος, βέβαια, από ένα σημείο είχε παρεξηγηθεί μαζί μου. Ο λόγος; Είχα κόψει μια σελίδα από ένα περιοδικό που απεικόνιζε τη σύζυγό του Βικτόρια, με μάλλον ελαφριά ενδυμασία και την κόλλησα σε ένα ντουλαπάκι των αποδυτηρίων. Εγώ το έκανα για να τον πειράξω, αλλά εκείνος από εκείνη τη μέρα και μετά δεν μου μιλούσε».

Δεν μετάνιωσε ποτέ για τις μπουνιές σε Ντιόγκο και Σαλγκάδο…

Δε σκύβει το κεφάλι και αντιδράει αυθόρμητα στην αδικία, δίχως να σκεφτεί τις συνέπειες.
«Αν κάποιος μου κάνει κακό, δεν μπορώ να το αφήσω αναπάντητο. Πάντα ήμουν έτσι και δεν μετανιώνω για αυτό. Αντιδρώ ενστικτωδώς και όπως νιώθω ότι είναι απαραίτητο. Δεν λέω ότι αυτό που κάνω είναι πάντα σωστό για όλους. Ωστόσο προσπαθώ να κάνω πάντα αυτό που θεωρώ σωστό και δίκαιο βάσει της δικής μου φιλοσοφίας...», είχε πει μιλώντας για τη γνωστή μπουνιά στον Ντιόγκο.

Ο κόσμος τον ρωτούσε πολλές φορές αν μετάνιωσε για την μπουνιά στον Ντιόγκο. Η απάντηση του Ουρουγουανού ήταν η εξής: "Καταρχάς θέλω να σας πω πως αυτός με κτύπησε πρώτος στα δόντια. Το μόνο πράγμα που μετανιώνω είναι που δεν του την έριξα στο στόμα…".

Παλαιότερα ο Γκαρσία είχε χειροδικήσει και σε συμπαίκτη του! "Ήταν η τρίτη μέρα στη Ρεάλ. Στο διάδρομο του Μπερναμπέου, συναντήθηκα με τον Σαλγάδο, που με θυμόταν από την προηγούμενη χρονιά με την Οσασούνα και μου έκανε υβριστική χειρονομία φεύγοντας. Όρμηξα και του έδωσα μια στο στόμα. Ολη η διοίκηση της Ρεάλ έπεσε πάνω μου και μου έλεγε: "Όχι, όχι, τι πράγματα είναι αυτά, τρεις μέρες είσαι στην ομάδα" και άλλα τέτοια…".

Η παρεξήγηση με τον Μπέκαμ

«Ο Μπέκαμ είχε παρεξηγηθεί μαζί μου επειδή τον πείραζα. Είχα κόψει μια σελίδα από ένα περιοδικό που είχε τη γυναίκα του σχεδόν γυμνή και την έβαλα στα αποδυτήρια της Ρεάλ. Από εκείνη τη μέρα και μετά δεν μου μιλούσε…», θυμήθηκε μιλώντας σε μία συνέντευξη.


No Garcia, no party…

Μετά από το επεισόδιο με τον Ντιόγκο έγινε ίνδαλμα και… σύνθημα: «ΠΑΟΚ, Θρησκεία, Τρομοκρατία, Τιμή και Δόξα, στον Πάμπλο, τον Γκαρσία».

Το όνομά του έχει γίνει σύνθημα: «ΠΑΟΚ, Θρησκεία, Τρομοκρατία, Τιμή και Δόξα στον Πάμπλο τον Γκαρσία». Υπάρχει πανό το οποίο γράφει το παραπάνω σύνθημα στη μητρική του γλώσσα: «PAOK Religion Terrorismo Honor y Gloria a Pablo Garcia», ενώ άλλο πανό γράφει: «No Garcia, No party». Η σύζυγός του πάντα κρεμάει μία σημαία της Ουρουγουάης στον τέταρτο όροφο του κτιρίου των επισήμων, ενώ τελευταία αναρτήθηκε και μία άλλη σημαία της Ουρουγουάης που τον έχει και φωτογραφία και γράφει: "Gracias Pablo" που σημαίνει «Σε ευχαριστούμε Πάμπλο». Επίσης το όνομα του Γκαρσία έγινε σλόγκαν σε μπλουζάκια, όπου παρουσιάζεται ως «Comandante» Τσε Γκεβάρα!

Ο ίδιος έχει μεγάλη τρέλα με τον «Τσε», καθώς διαθέτει συλλογή με αντικείμενα που έχουν φωτογραφίες του, διαθέτει 10άδες μπλουζάκια αλλά και βιβλία για τη ζωή του μεγάλου Αργεντινού επαναστάτη.

Ρωτήθηκε για την ομάδα που αντιπαθεί περισσότερο στην Ελλάδα. "Ο Ολυμπιακός. Μετά από όλα όσα έχω περάσει από αυτούς, δεν θα μπορούσα να πω κάτι άλλο".

Ο Πάμπλο Γκαρσία έχει χαρακτηρίσει τον κόσμο του ΠΑΟΚ ως πολεμιστή λέγοντας: «Αυτός ο κόσμος έχει το αίμα του πολεμιστή. Η δυναμική που βγάζει αυτός ο κόσμος σε αυτή την ομάδα, μου φέρνει στο νου μια ομάδα που μάχεται».

Επίτιμο μέλος της «Θύρας 4» και ο ΣΦ ΠΑΟΚ Σκύδρας Πάμπλο Γκαρσία!

Στα μέσα της σεζόν 2009-10 ο Γκαρσία επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ "Θύρα 4" στην Παλαιών Πατρών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Είστε η καρδιά του ΠΑΟΚ δεν υπάρχει αλλού τέτοιος λαός. Είμαι περήφανος, αλλά νομίζω ότι δεν αξίζω την τιμή που μου κάνετε», είπε στο χαιρετισμό του ο 32χρονος άσος και στο τέλος της επίσκεψης έγινε επίτιμο μέλος της "Θύρας 4".

Φέτος ο ΣΦ ΠΑΟΚ Σκύδρας ονομάστηκε «Πάμπλο Γκαρσία» προς τιμήν του Ουρουγουανού! Είναι η πρώτη φορά που ένας σύνδεσμος παίρνει το όνομα ενός εν ενεργεία ποδοσφαιριστή!

«Νιώθω 100% ΠΑΟΚτσής»

Ο Γκαρσία έχει δηλώσει πολλές φορές ότι νιώθει στο πετσί του τον ΠΑΟΚ και είναι φτιαγμένος με τον κόσμο της ομάδας! «Νιώθω 100% ΠΑΟΚτσής! Και στην Οσασούνα οι φίλαθλοι μου έδειχναν την αγάπη τους, αλλά αυτό που γίνεται στην Ελλάδα με τον κόσμο του ΠΑΟΚ είναι ανεπανάληπτο. Δεν έχω δει τέτοιους οπαδούς είτε στην Ευρώπη είτε στη Λατινική Αμερική. Είναι απίστευτοι. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος με τον οποίον με δέχεται ο κόσμος. Με κάνουν να νιώθω δικό τους άτομο. Αισθάνομαι πως είμαι Έλληνας. Και για μένα αυτό είναι σημαντικό».

Καρίνι: «Είναι θηρία ανήμερο»

Ο διεθνής τερματοφύλακας της Ουρουγουάης, Φαμπιάν Καρίνι και συμπαίκτης του Πάμπλο Γκαρσία στην ισπανική Μούρθια έχει μιλήσει με κολακευτικά λόγια για τον αμυντικό χαφ του ΠΑΟΚ, λέγοντας: «Είναι μεγάλος μαχητής. Εκτός από τη μπάλα που παίζει, ξέρει και πώς να «φτιάξει» τους συμπαίκτες του, να τους εμπνεύσει, να τους καθοδηγήσει. Δεν μασάει πουθενά και σε κανέναν. Είναι θηρίο ανήμερο, γεννημένος νικητής, τελεία και παύλα».

Τα δάκρυα για την απώλεια της μητέρας του

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ το απίστευτο γκολ που πέτυχε πέρυσι στο ματς με τον Παναθηναϊκό με απευθείας εκτέλεση φάουλ σχεδόν από το κόρνερ και το ξέσπασμά του αμέσως μετά, αφού με δάκρυα στα μάτια κοιτούσε και έδειχνε ψηλά στον ουρανό αφιερώνοντας το γκολ στη μητέρα του που είχε πεθάνει λίγες μέρες πριν… «Αυτό το γκολ το έβαλε η μητέρα μου από τον ουρανό…», είπε…

Το Σεπτεμβρίου του 2002 είχε πει: «Ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι είναι όπως ένας πόλεμος. Μέσα στο γήπεδο όλα επιτρέπονται». Τον Ιανουάριο του 2008 ως παίκτης της Μούρθια θα αντιμετώπιζε την Οσασούνα, όπου δοξάστηκε για τρία χρόνια. «Όταν είμαι μέσα στο γήπεδο δεν αναγνωρίζω ούτε καν τη μητέρα μου!».

Μιλώντας για τον εαυτό του έχει πει: «Ποτέ δε διάβασα τίποτα. Στο σχολείο λούφαρα. Ζούσα σε ένα μικρό χωριό και το μόνο που κάναμε ήταν να τρέχουμε πίσω από μια μπάλα… Σε προσωπικό επίπεδο δεν έχω αλλάξει πολύ… Η πρώτη μου δουλειά ήταν να πηγαίνω στα πανηγύρια και να μαζεύω σταφύλια. Μετά δούλεψα φτιάχνοντας ψωμί σε φούρνο, αλλά πέρασα και από λαϊκές ζυγίζοντας φρούτα για να βοηθώ την οικογένειά μου».

Ολα τελικά γίνονται για κάποιο λόγο…

Αν θα γύριζε πίσω το χρόνο, τι θα ήθελε να έχει κάνει και τι να μπορούσε να αλλάξει;

«Αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο, θα άλλαζα πολλά. Όπως να έμενα στην Οσασούνα, αντί να πάω στη Ρεάλ... Αλλά αν έμενα εκεί, ίσως να μην ερχόμουν στον ΠΑΟΚ. Όλα γίνονται για κάποιο λόγο τελικά…»

«Σε ό,τι αφορά τη Ρεάλ, δεν μπορώ να πω ότι διατηρώ τις καλύτερες αναμνήσεις. Πριν τα ματς της Οσασούνα με τη Ρεάλ, όντας παίκτης της Οσασούνα, είχα πει, μακάρι να τους ρίχναμε τρία γκολ. Είχα δηλώσει επίσης ότι είμαι περισσότερο φαν της Μπαρτσελόνα. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής μου στη Ρεάλ, οι φανατικοί οπαδοί της με σφύριζαν. Ακόμη και στο αυτοκίνητο μού προκάλεσαν ζημιές...».

«Θα σε καθαρίσω εδώ μέσα»

Την πρώτη του χρονιά στον ΠΑΟΚ, στο Χαριλάου μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα του Νάτσο Γκαρσία του Άρη (με τον οποίο είχε μία παλιά κόντρα από τα ματς Ουρουγουάης - Βολιβίας) σηκώθηκε αμέσως (άλλος μπορεί να έμενε ακόμη πεσμένος κάτω...) κόλλησε το πρόσωπό του, στο πρόσωπο του αντιπάλου και του είπε: «Θα σε καθαρίσω εδώ μέσα…».

Το στοίχημα με τον... Ντιόγκο

«Πάμε στοίχημα ότι ο Ντιόγκο θα φοβηθεί να έρθει στην Τούμπα;», έλεγε σίγουρος ο Γκαρσία μετά από όσα έγιναν στο ματς του Καραϊσκάκη το Νοέμβριο του 2008. Κανείς δεν έβαλε στοίχημα μαζί του... Ένας τρελαμένος οπαδός του ΠΑΟΚ όμως στο Λονδίνο τον άκουσε και τελικά κέρδισε 1.500 λίρες! Επισκέφτηκε ένα μεγάλο γραφείο στοιχημάτων στην πρωτεύουσα της Αγγλίας και ζήτησε να παίξει κάτι εκτός δελτίων... Οι άνθρωποι της εταιρίας του έδωσαν απόδοση 15 για το συγκεκριμένο στοίχημα και αυτός έβαλε 100 λίρες στο ποντάρισμα! Ένα μήνα κέρδισε 1.500 λίρες! Ο Ντιόγο εκείνη τη χρονιά δεν ανέβηκε στην Τούμπα ούτε για το παιχνίδι Κυπέλλου, αλλά ούτε και για το πρωτάθλημα! «Πού ήταν ο Ντιόγο; Περίμενα να τον δω… Πάντως, δεν πειράζει που δεν ήρθε. Θα κατέβω εγώ σε λίγο καιρό στον Πειραιά για να τον βρω…”, είχε πει μετά από το ματς του Κυπέλλου.

«Αν έβαζα γκολ με τον Ολυμπιακό...»

Όταν ο Γκαρσία ρωτήθηκε τι θα έκανε αν πετύχαινε γκολ στο Καραϊσκάκη στο 0-1 του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο του 2010 (με το τέρμα του Εντίνιο), καθώς ο Ουρουγουανός είχε δοκάρι στο 88’ είπε: «Το σίγουρο είναι ότι αν έβαζα το γκολ ο ΠΑΟΚ θα έμενε με δέκα παίκτες! Διότι όλα και κάποια μαλακία θα έκανα...».

Για το όσα έγιναν στην φυσούνα στο "Καραϊσκάκη" μετά από το διπλό στα πλέι-οφ του 2010 έχει πει: "Όταν τέλειωσε ο αγώνας άλλοι ήταν χαρούμενοι κι άλλοι όχι. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Έχουν ξανασυμβεί. Τέλειωσε για μένα το συμβάν. Δεν υπάρχει πρόβλημα για μένα. Αυτό που μας πείραξε πιο πολύ ήταν αυτά που κάνανε στον Γιασέρ. Ήταν άνανδρο. Δεν είναι αντρίκειο να επιτίθενται τρεις σε έναν. Καλά θα κάνουν αυτοί που το έκαναν να προσέξουν, γιατί μπορεί να τους χτυπήσουν... οι Ταλιμπάν".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να πάρει τον τίτλο είπε: "Για τον ΠΑΟΚ είναι δύσκολο να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ολοι ξέρετε τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Είναι φανερό ότι δεν είναι καθόλου εύκολο για τον ΠΑΟΚ να πάρει τον τίτλο, γιατί είναι μια ομάδα που παίζει με τιμιότητα!"

Ο Τάσος Κάκος τον απέβαλλε δύο φορές την πρώτη χρονιά που έπαιξε ο στον ΠΑΟΚ. «Πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είδαμε τον διαιτητή να μιλάει με τους παίκτες του, να γελάει. Επίσης βλέπουμε ότι στα εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού το κάθε άγγιγμα δίνεται φάουλ. Σε ένα φάουλ που είχε γίνει πάνω στον Σορλέν στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, αν το έκανα εγώ θα με τιμωρούσαν με τρεις αγωνιστικές και θα με είχαν στείλει στη φυλακή!!!», είχε πει κάποια στιγμή.

Μετά από την άδικη αποβολή στο ματς με τον Παναθηναϊκό και πάλι από τον Κάκο στα πλέι-οφ της σεζόν 2008-09 είπε ακόμη περισσότερα για τον Κερκυραίο διαιτητή: «Νομίζει ότι είναι ο… Κολίνα! Αλλά ο Κολίνα είναι μόνο ένας! Ήρθε εδώ για να μας κλέψει. Μας κορόιδεψε. Το έχω ξαναπεί. Είναι ο χειρότερος διαιτητής στην Ελλάδα. Αν είχα κάνει κάτι, δεν θα μιλούσα και δεν θα είχα τέτοια συμπεριφορά. Πείτε μου πότε ακούμπησα τον Σιμάο; Ο Κάκος είναι ο χειρότερος διαιτητής στην Ελλάδα και όταν παίζει στην Τούμπα κάνει τα ίδια. Όπως τιμωρούνται οι παίκτες, έτσι πρέπει να τιμωρούνται οι διαιτητές».

Τα τελευταία δύο χρόνια πάντως έχει βελτιωθεί η σχέση τους...

«Ανανεώθηκα στον ΠΑΟΚ»

Για τα όσα απολαμβάνει στην Ελλάδα έχει πει: "Βρίσκομαι σε άλλον πολιτισμό. Ζω πράγματα που δεν είχα ζήσει. Η λατρεία που έχει ο κόσμος είναι κάτι που κέρδισα όσο ζω εδώ. Έχω ανανεωθεί και σαν άνθρωπος. Αισθανόμουν γέρος έτσι κι αλλιώς, αλλά τώρα έχω ανανεωθεί, είμαι πολύ καλά. Αυτά έχω κερδίσει στην Ελλάδα».

«Δεν σκέφτομαι πολύ το μέλλον. Τι θα μπορεί να γίνει. Σήμερα είμαστε εδώ και πίνουμε καφέ και μπορεί αύριο... Ποιος ξέρει; Όμως, έτσι είναι η ζωή. Δεν στεναχωριέμαι. Ανανέωσα το συμβόλαιό μου με τον ΠΑΟΚ και είμαι πολύ χαρούμενος. Όταν αισθανθώ ότι δεν μπορώ να αποδώσω σωστά και δεν θα βρίσκομαι σε θέση να δώσω στην ομάδα αυτά που θέλει από εμένα, θα κάνω ένα βήμα δίπλα, και θα συνεχίσω αλλιώς», έχει εξηγήσει.

http://www2.paok24.com/newsitem.asp?s=42&id=18846&t=2
Άβαταρ μέλους
Sladjan Spasić
 
Δημοσιεύσεις: 436
Εγγραφή: Πέμ 14 Απρ 2011, 03:26

Re: 5. Pablo Gabriel García Pérez

Δημοσίευσηαπό Μπαρκαρούτσος » Πέμ 24 Μάιος 2012, 17:45

Δεν θυμάμαι μεγαλύτερο post στο Paokmania...
Κι εγώ έζησα τις χρυσές μας εποχές. Αλλά ήρθα εδώ να παλέψω και να σώσω την ομάδα μου. Δεν κάθομαι σε ένα πληκτρολόγιο να κρίνω και να μη βοηθάω. Ήρθα πρώτος να παλέψω τον πόλεμο. Αν δεν τους αρέσει, να μην ασχολούνται. Κουράστηκα να ακούω μαλακίες!
Θ. Χατζόπουλος

Κανόνες λειτουργίας του Forum
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος
Moderator
 
Δημοσιεύσεις: 46414
Εγγραφή: Κυρ 01 Μαρ 2009, 17:27
Τοποθεσία: Κάτω Χώρες

Re: 5. Pablo Gabriel García Pérez

Δημοσίευσηαπό brigate4 » Πέμ 24 Μάιος 2012, 18:14

RoMaN έγραψε:Brigate, αυτός ο φίλος σου είναι εκείνος που έχει ό,τι φανέλα φόρεσε ο García, για τον οποίο έχει γίνει άρθρο-αφιέρωμα πριν 1 χρόνο;; Πληροφοριακά ρωτώ...


Όχι εκείνος δεν πρέπει να είχε της Μίλαν απλά είχε τη φωτογραφία (αν κάνω λάθος ας με συγχωρέσει...)
Η συγκεκριμένη δεν είναι φορεμένη απ' τον Πάμπλο αλλά ''μπουτικάτη''. Και αυτό όμως τη κάνει πολύ σπάνια φαντάσου κάποιος ΠΑΟΚτσής να έχει μετά από 15 χρόνια φανέλα του...Ίντιο και μάλιστα να μην τη πήρε από αυτόν αλλά από επιλογή του :D
Αυτό δεν το λέω φυσικά για την αξία του Γκαρσία αλλά όταν είσαι Μίλαν είναι λογικό να έχεις πολλούς δανεικούς πιτσιρικάδες που δεν τους ξέρεις καν -όπως και ο ΠΑΟΚ βέβαια- γιατί ο Πάμπλο έπαιξε 6-7 ματς με τη Μίλαν (εκ των οποίων και ένας αγώνας με τη Γαλατασαράι τσ.λιγκ στη Πόλη).
ΠΑΟΚ ξέρω 'γω να πούμε, ΦΕΡΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ...
Άβαταρ μέλους
brigate4
 
Δημοσιεύσεις: 1620
Εγγραφή: Πέμ 19 Νοέμ 2009, 15:06

Re: 5. Pablo Gabriel García Pérez

Δημοσίευσηαπό Μπαρκαρούτσος » Πέμ 24 Μάιος 2012, 20:01

Μακάρι να είχα μία του Garcia στη Real ή τη Milan... Θα ψαχτώ όταν μεγαλώσω το budjet μου... :D
Κι εγώ έζησα τις χρυσές μας εποχές. Αλλά ήρθα εδώ να παλέψω και να σώσω την ομάδα μου. Δεν κάθομαι σε ένα πληκτρολόγιο να κρίνω και να μη βοηθάω. Ήρθα πρώτος να παλέψω τον πόλεμο. Αν δεν τους αρέσει, να μην ασχολούνται. Κουράστηκα να ακούω μαλακίες!
Θ. Χατζόπουλος

Κανόνες λειτουργίας του Forum
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος
Moderator
 
Δημοσιεύσεις: 46414
Εγγραφή: Κυρ 01 Μαρ 2009, 17:27
Τοποθεσία: Κάτω Χώρες

Re: 5. Pablo Gabriel García Pérez

Δημοσίευσηαπό TylerDurden » Σάβ 26 Μάιος 2012, 02:17

Άαααα ρε κακομοίρη..Ήταν να φύγεις πρώτος πρώτος το καλοκαίρι του '09,και τελικά έμεινες για να δεις όλα τα φιλαράκια σου-παιχταράδες να την κάνουν,και στα 35 σου να κρέμεται πάνω σου όλη η ομάδα.Σε έχουν στοχοποιήσει ,σε έχουν αφήσει απροστάτευτο απέναντι στα κοράκια,σε έχουν κάνει μειώσεις που κανείς δε θα τις δεχόταν,έχεις ζήσει τραγελαφικές καταστάσεις 4 χρόνια τώρα και εσύ εκεί..Να παίζεις για την καύλα σου.
Είσαι ο μόνος που απέμεινε να θυμίζει Π.Α.Ο.Κ.
Έυχομαι να πάρεις το τόξο σου σύντομα,να καθαρίσεις τις βρωμιές εντός και εκτός ομάδας,και να γίνεις ο νέος πρόεδρος.
Στην τελική,ΕΣΥ τα ονειρα μας,δε θα τα πηδήξεις ποτέ.
Because I told you to buy lemon curd, Woodhouse. Now what am I going to spread on my toast? Your tears?
Άβαταρ μέλους
TylerDurden
 
Δημοσιεύσεις: 499
Εγγραφή: Κυρ 19 Δεκ 2010, 07:50
Τοποθεσία: Εδώ ειν' ωραία mister.

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Παίχτες ομάδας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες