Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos

Συζήτηση - Απόψεις - Σχόλια που αφορούν την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου...

Re: Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos

Δημοσίευσηαπό kos » Παρ 20 Αύγ 2010, 14:45

Έκπληξη με Κονέ ο Σάντος

Τις κλήσεις των Ελλήνων του εξωτερικού ανακοίνωσε ο Φερνάντο Σάντος ενόψει των αναμετρήσεων με Γεωργία και Κροατία στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2012. Πρώτη κλήση για Κονέ.

Μια έκπληξη επιφύλασσε λοιπόν ο Πορτογάλος τεχνικός ο οποίος κάλεσε στην Εθνική μας ομάδα τον Παναγιώτη Κονέ ο οποίος αγωνίζεται στη Μπρέσια και έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις στα φιλικά της Ιταλικής ομάδας. Επίσης ο 56χρονος εκλέκτορας αποφάσισε να ξανακαλέσει στην Εθνική τους Χαριστέα, Τζιόλη, Μόρα και Καπετάνο που δεν ήταν στην αποστολή της ομάδας για το φιλικό με τη Σερβία.

Αναλυτικά ο Σάντος κάλεσε τους: Βαγγέλη Μόρα (Μπολόνια), Σωκράτη Παπασταθόπουλο (Μίλαν), Γιώργο Τζαβέλλα (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Παναγιώτη Κονέ (Μπρέσια), Αλέξανδρο Τζιόλη (Σανταντέρ), Αγγελο Χαριστέα (Αρλ Αβινιόν), Φάνη Γκέκα (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Παντελή Καπετάνο (Στεάου Βουκουρεστίου) και Γιώργο Σαμαρά (Σέλτικ).

Την Πέμπτη 26 Αυγούστου θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των… εγχώριων ποδοσφαιριστών ώστε να ολοκληρωθούν οι κλήσεις για τους αγώνες με Γεωργία (3/9) και Κροατία (11/9).

http://www.gazzetta.gr/football/nationa ... E%BF%CF%82

τον πιστευε απο τοτε που τον ειχε στην αεκ και καλα εκανε και τον πηρε. καλος παικτης, ειχε ακουστει και για εμας. τον ηθελα για μπακ απ του ιβιτς. επισης κονε του σαντος ειναι και ο πλιατσικας που τον ηθελε και στον ΠΑΟΚ το πρωτο καλοκαιρι.
kos
 
Δημοσιεύσεις: 4908
Εγγραφή: Τρί 08 Ιούλ 2008, 18:21

Re: Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos

Δημοσίευσηαπό Sera4 » Τετ 01 Σεπ 2010, 20:37

«Να αφήσω την σφραγίδα μου»

Τους λόγους που δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην πρόταση της Εθνικής εξήγησε στην «Εξέδρα» ο Φερνάντο Σάντος τονίζοντας πως «ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα». Παράλληλα ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε στα ματς με Γεωργία, Κροατία για τα προκριματικά του Euro 2012: «Πρέπει να παντρέψουμε το καλό ποδόσφαιρο με το αποτέλεσμα», αλλά και στις αποχωρήσεις Κυργιάκου, Αμανατίδη.

Τα κυριότερα αποσπάσματα από την συνέντευξη του Σάντος στην «Εξέδρα»

- Δηλώσατε ότι η Εθνική Ελλάδας ήταν μια προοπτική που δεν μπορούσατε να αρνηθείτε. Τι ακριβώς είναι αυτό που σας «προκαλεί» τόσο πολύ;

«Κάθε προπονητής σκέφτεται ότι κάποια στιγμή θέλει να αναλάβει μια εθνική ομάδα. Το ιδανικό, την Εθνική της χώρας του. Είναι φυσιολογικό. Η δική μου περίπτωση είναι κάπως διαφορετική. Διότι, μετά από τόσα χρόνια, η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Μπορούμε να πούμε ότι ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Θέλω να συνεισφέρω με όσες γνώσεις έχω και να βοηθήσω το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε ό,τι αφορά την οργάνωση, νομίζω ότι μπορεί να βελτιωθεί αρκετά. Να εκτιναχθεί ακόμη περισσότερο ως άθλημα και στα μάτια της Ευρώπης. Οταν λοιπόν μου έγινε αυτή η πρόταση, δεν μπορούσα να πω όχι».

- Αν ερχόταν ταυτόχρονα πρόταση και από την Πορτογαλία και από την Ελλάδα, τι θα αποφασίζατε;

«Θα ήταν τεράστιο το δίλημμα. Θα ήμουν διχασμένος. Και ίσως τελικά, για να μην αδικήσω καμία από τις δύο, να αδικούσα τον εαυτό μου, να αρνιόμουν και τις δύο προτάσεις. Γιατί πραγματικά δεν ξέρω σε ποια από τις δύο θα ήθελα περισσότερο να δουλέψω».

- Είναι η Εθνική Ελλάδας το μεγαλύτερο στοίχημα στην καριέρα σας;

«Από άποψη δυσκολίας, δεν θα το έλεγα. Θεωρώ ότι πιο δύσκολο ήταν η Αμαδόρα. Κατ' αρχάς να αναγνωριστεί η δουλειά μου και από εκεί και πέρα η μετάβαση από μια ομάδα που πάλευε για τη σωτηρία της σε μια ομάδα, την Πόρτο, που ήταν τέσσερα σερί χρόνια πρωταθλήτρια και ήθελε το πέμπτο για να γίνει η πρώτη ομάδα στην Πορτογαλία που θα κατάφερνε κάτι τέτοιο. Οι δυσκολίες ήταν πολύ μεγαλύτερες. Αν μιλήσουμε στη λογική του μεγαλείου της ομάδας, διότι θεωρώ ότι η κορυφή ενός προπονητή και ενός ποδοσφαιριστή είναι να φτάσει στην Εθνική, τότε ναι, θεωρώ ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημά μου.

Βέβαια, περισσότερο ρίσκο είχε η δεύτερη φορά που πήγα στην ΑΕΚ. Γνώριζα την πίεση που υπάρχει για πρωταθλητισμό, γιατί η ΑΕΚ πάντα είναι μια μεγάλη ομάδα και οι οπαδοί της ζητούν τίτλους. Εκείνη τη στιγμή ήταν ουσιαστικά χρεοκοπημένη, ωστόσο το βήμα το έκανα με αποφασιστικότητα, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου, αλλά και σε αυτές των ανθρώπων που περιέβαλαν την ομάδα. Τελικά καταφέραμε και κάναμε κάτι πάρα πολύ καλό».

- Αρα, δεν το μετανιώσατε;

«Οχι. Νιώθω περήφανος για τη δουλειά που έκανα. Και νιώθω ότι βοήθησα την ΑΕΚ να ξεφύγει από μια δύσκολη κατάσταση. Τις πρώτες μέρες που έκανα προπόνηση έλεγα 'μα, είναι δυνατόν;'. Το σκεφτόμουν και αναρωτιόμουν πού ήρθα. Γυρνώντας τον χρόνο πίσω, θα έκανα ακριβώς το ίδιο πράγμα και χαίρομαι που το τόλμησα. Η ΑΕΚ όχι μόνο δεν έπεσε κατηγορία, αλλά λίγο έλειψε να πάρει και το πρωτάθλημα. Κάνοντας και έναν μικρό παραλληλισμό, θα ήμουν πάρα πολύ ευχαριστημένος αν αυτά που πέτυχα στην ΑΕΚ τα πετύχω, κατ’ αναλογία, στην Εθνική.

Δηλαδή, να φτιάξω μεν μια ομάδα που θα συνεχίσει να έχει καθαρά αγωνιστικές επιτυχίες, αλλά από την άλλη, όταν θα φύγω, να ξέρω ότι έχω φτιάξει το μέλλον της επόμενης γενιάς. Διότι, μιλάμε πια καθαρά για μια μετάβαση της Εθνικής και εγώ θα ήθελα να τη βοηθήσω σε όλους τους τομείς, σε όλες τις κλίμακες, από τις πολύ μικρές ηλικίες. Για να ξέρω, όταν θα φύγω, ότι όλο αυτό το οικοδόμημα είναι σε καλά χέρια. Να μπορέσει η Ελλάδα τα επόμενα 10-20 χρόνια να είναι πάντα παρούσα στις πολύ μεγάλες διοργανώσεις».

- Ξεκινάμε, λοιπόν, με Γεωργία και Κροατία. Τι ξέρουμε για τους αντιπάλους;

«Η αλήθεια είναι ότι ξέρουμε πάρα πολλά πράγματα, αλλά δεν είναι επί του παρόντος να τα αναλύσουμε. Το κακό θα ήταν να μη γνωρίζαμε. Από το τέλος του φιλικού με τη Σερβία, έπρεπε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για αυτά τα δύο παιχνίδια, αλλά και να έχουμε ένα αγωνιστικό πλάνο. Αν λάβουμε υπ' όψιν ότι η Γεωργία έχει κι εκείνη ανοίξει έναν νέο κύκλο, με νέο προπονητή, είναι ακόμη πιο δύσκολο για εμάς να ξεχωρίσουμε τι θα παρουσιάσει.

Είμαστε προετοιμασμένοι και για το ματς με την Κροατία. Θα πρέπει, βέβαια, τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει να τα περάσουμε στους ποδοσφαιριστές με τρόπο ώστε να καταλάβουν τι ζητάμε. Το σημαντικό είναι τι θα παρουσιάσουμε εμείς στον αγωνιστικό χώρο. Ολα τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε ότι από τη δυάδα των αγώνων το δύσκολο ματς είναι με την Κροατία και ότι τη Γεωργία θα την περάσουμε εύκολα. Είμαι σίγουρος πως κάθε φορά η Εθνική θα δίνει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων της. Πρέπει να παντρέψουμε το καλό ποδόσφαιρο με το αποτέλεσμα».

- Η προεπιλογή των παικτών που αγωνίζονται στο εξωτερικό σε τι εξυπηρετεί;

«Για τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο εξωτερικό είμαστε υποχρεωμένοι 15 μέρες νωρίτερα να μεταβιβάσουμε στους συλλόγους τους την επιθυμία μας και την πιθανότητα να κληθούν στην εθνική ομάδα. Εχω ξεκαθαρίσει ότι κάθε Ελληνας πρέπει να νιώθει ότι μπορεί να αποτελέσει μέρος αυτής της Εθνικής.

Είναι 100% ξεκάθαρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τους έχω όλους στο μυαλό μου. Χονδρικά έχω στο νου μου περίπου 40 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπορεί να κληθούν στην εθνική ομάδα. Ενα μεγάλο κομμάτι αγωνίζεται στην Ελλάδα και ένα άλλο στο εξωτερικό. Αν ήμουν υποχρεωμένος να δώσω στην προεπιλογή και τους παίκτες που αγωνίζονται στην Ελλάδα, θα έδινα μια λίστα με 20 παίκτες από εδώ και 10-15 από το εξωτερικό».

- Είπατε ότι στο μυαλό σας είναι μια λίστα με περίπου 40 παίκτες. Προφανώς ήταν και ο Κυργιάκος με τον Αμανατίδη, οι οποίοι επέλεξαν να μείνουν εκτός. Ποια ήταν η αντίδρασή σας όταν αποφάσισαν να αποχωρήσουν;

«Σίγουρα και οι δύο ήταν σε αυτή τη λίστα. Μάλιστα, ο Κυργιάκος έπαιξε στη Σερβία, ήταν βασικός. Δεν ήταν στους 40, ήταν στους 11 ή έστω στους 15. Οι δύο παίκτες γνωστοποίησαν την απόφασή τους και σέβομαι ότι για προσωπικούς λόγους αποφάσισαν να θέσουν εαυτόν εκτός Εθνικής. Δεν μπορώ να πω ότι καταλαβαίνω ακριβώς τι ήταν αυτό που τους οδήγησε σε αυτήν την απόφαση, αλλά δεν είναι κάτι που πρέπει να καταλάβω εγώ. Είναι κάτι που πρέπει να σεβαστώ. Η αλήθεια είναι ότι με τον Κυργιάκο εξεπλάγην πάρα πολύ. Διότι ήμασταν μαζί στην αποστολή, ίσως θα μπορούσε να μου έχει μιλήσει. Ισως πάλι τότε να μην είχε πάρει ξεκάθαρη απόφαση.

Δεν ξέρω. Σε κάθε περίπτωση δεν μου μίλησε γι' αυτό το ζήτημα. Εντάξει, το σέβομαι, δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα. Οταν το γνωστοποίησε, είπα κι εγώ 'όπα, τι έγινε; Μήπως συνέβη τίποτα; Γιατί;'. Από τη στιγμή όμως που οι ποδοσφαιριστές εξέφρασαν αυτήν την επιθυμία, εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω. Φεύγουν πλέον από αυτό το γκρουπ των παικτών. Λυπάμαι, θα μπορούσαν να αποτελούν μέρος αυτής της Εθνικής στη νέα προσπάθεια που κάνει».

- Σε περίπτωση που αλλάξουν άποψη;

«Αν κάποια στιγμή αποφασίσουν να ανακαλέσουν αυτήν την απόφασή τους και πουν ότι είναι και πάλι διαθέσιμοι, θα ξαναμπούν στη λίστα και αν θεωρήσω εγώ ότι είναι ικανοί να βρίσκονται στην Εθνική θα τους καλέσω. Γι’ αυτό έχω πει ότι τους υπολογίζω όλους εκτός από εκείνους που έχουν εκφράσει την επιθυμία να μην ξανακληθούν. Εγώ ποτέ δεν πρόκειται να σταθώ σε κάτι προσωπικό. Εμένα αυτό που με ωθεί είναι να κάνω τις καλύτερες επιλογές για να πάρει η εθνική ομάδα τα αποτελέσματα που θέλει.

Οι παίκτες που θα είναι στην αποστολή και θα παίζουν θα είναι εκείνοι που κατά τη δική μου γνώμη –δεν λέω αν είναι σωστή ή λάθος, αλλά τουλάχιστον είναι η δική μου, αφού εγώ είμαι στη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού– χρειάζονται για να πετύχει η Εθνική τους στόχους της. Δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω παίκτη επειδή γουστάρω την προσωπικότητά του ή επειδή τον γουστάρω ως άνθρωπο. Αν ήταν να επιλέγω παίκτες που θεωρώ πάρα πολύ καλούς ανθρώπους –και ξέρω πολλούς τέτοιους– θα είχα καλέσει ένα σωρό».

- Θα προσπαθούσατε ή επιχειρήσατε ο ίδιος να πείσετε τους παίκτες που αποχώρησαν να αλλάξουν την απόφασή τους;

«Οχι. Δεν θα το κάνω για συγκεκριμένους λόγους. Μιλάμε για δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Με τον Αμανατίδη δεν έχω μιλήσει, δεν τον είχα ποτέ ποδοσφαιριστή. Σέβομαι την απόφασή του. Με τον Κυργιάκο ήταν διαφορετικά τα πράγματα, γιατί ήταν ποδοσφαιριστής μου, πάντα μιλούσαμε και δεν είχαμε απολύτως κανένα πρόβλημα. Ηταν εδώ με την Εθνική, ουσιαστικά ένας από τους αρχηγούς της ομάδας.

Από τη στιγμή που ο ίδιος, αν το ήθελε, είχε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί μου και δεν το έκανε, σίγουρα δεν είμαι εγώ εκείνος που θα πάει και θα τον ρωτήσει γιατί. Αν μου είχε μιλήσει πιο πριν ή και μετά το φιλικό με τη Σερβία, αν μου είχε εκφράσει την επιθυμία του να μην ξανακληθεί στην Εθνική, θα ήταν πιο εύκολο για μένα να του μιλήσω. Να προσπαθήσω να κατανοήσω ακόμα καλύτερα τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση και βέβαια με τον τρόπο μου να δω αν υπάρχει πιθανότητα να το ξανασκεφτεί ή αν αυτοί οι λόγοι είναι τόσο σοβαροί, που θα με έκαναν να σηκώσω τα χέρια ψηλά και να του πω 'δεν μπορώ να κάνω κάτι, σέβομαι την απόφασή σου'. Από τη στιγμή που δεν το έκανε αυτό, δεν θα πάω εγώ σε εκείνον για να του πω αν θέλει να το ξανασκεφτεί».

- Γυρίζοντας όμως τον χρόνο πίσω, κάποτε είχατε πείσει τον Ντέμη Νικολαΐδη να επιστρέψει στις προπονήσεις της ΑΕΚ…

«Εκείνη ήταν μια απόφαση την οποία είχε πάρει προτού έρθω εγώ. Αυτό ισχύει και εδώ. Δηλαδή αν το θεωρήσω δόκιμο μπορεί να μιλήσω με ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αποχώρησαν από την Εθνική προτού αναλάβω, για να δω ποιοι ήταν οι λόγοι που τους οδήγησαν στην απόφαση αυτή κι αν υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψουν. Στην περίπτωση του Κυργιάκου και του Αμανατίδη ήξεραν ότι εγώ είμαι ο προπονητής της ομάδας, θα μπορούσαν να μιλήσουν μαζί μου αν το ήθελαν. Δεν το ήθελαν, οπότε δεν μπορώ να κάνω κάτι».

exedra

συνεντευξη μαραθωνιος :D
Άβαταρ μέλους
Sera4
 
Δημοσιεύσεις: 13625
Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 15:43

Re: Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos

Δημοσίευσηαπό Makis4444 » Τετ 08 Σεπ 2010, 11:47

Γιγαντα δασκαλε του Αντερ,βαλε γρηγορα το καφε δερματινο!!!!!!!!!!
Τα πρόβατα τότε άρχισαν να βελάζουν δυνατά:"Τέσσερα πόδια καλό,δύο πόδια κακό!"...
Άβαταρ μέλους
Makis4444
 
Δημοσιεύσεις: 1926
Εγγραφή: Τετ 03 Φεβ 2010, 13:02

Re: Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos

Δημοσίευσηαπό ΑποστόληςΑ » Τετ 08 Σεπ 2010, 12:55

Η ομάδα χθες στήθηκε πολύ καλά για ισοπαλία.
Επιτυχία είναι η συνεχής (έστω και μικρή) βελτίωση.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
 
Δημοσιεύσεις: 89365
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

Re: Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos

Δημοσίευσηαπό gash04 » Τετ 22 Σεπ 2010, 12:47

Ο Φερνάντο Σάντος για πρώτη φορά μετά τα τελευταία γεγονότα στις τάξεις της Εθνικής με τις μαζικές αποχωρήσεις των διεθνών, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Sportday, ξεκαθαρίζει: "Δεν ανέχομαι να με προσβάλλουν". Οι σκέψεις του για επιστροφή Δέλλα και Λύμπερόπουλου. Τι λέει για τις σχέσεις του με τον Κατσουράνη.
Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Σάντος στην εφημερίδα SportDay:

Για τις αποχωρήσεις του Γκέκα, του Κυργιάκου και του Αμανατίδη: «Δεν μπορώ να ξέρω γιατί ακριβώς έφυγαν, διότι εμένα δεν μου είπαν κάτι. Δεν μίλησαν μαζί μου, άρα εγώ δεν μπορώ να το εξηγήσω. Αν κάποιος θα πρέπει να δώσει μια εξήγηση, είναι οι ποδοσφαιριστές. Οι δύο από αυτούς είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν απευθείας μαζί μου και δεν το έκαναν. Το τι ακούγεται δεξιά-αριστερά δεν με ενδιαφέρει.

Τον Αμανατίδη, δυστυχώς, δεν είχα ποτέ την ευκαιρία στην καριέρα μου να τον γνωρίσω. Κρίμα, γιατί θα ήθελα να τον συναντήσω. Τον Κυργιάκο τον είχα παίκτη, όπως και τον Γκέκα. Αυτό που συνεχίζω να λέω είναι ότι αν ένας παίκτης πιστεύει στην ακεραιότητα του προπονητή, μπορεί να ξανάρθει. Αν όμως δεν πιστεύει στον προπονητή και στη δουλειά που γίνεται, δεν μπορεί να ξανάρθει».

Για τις σχέσεις του με τον Κατσουράνη: «Δεν είναι μόνο ο Κατσουράνης. Και με άλλους έχω συνεργαστεί παλαιότερα, όπως ο Καραγκούνης, ο Σεϊταρίδης και ο Μαλεζάς. Π.χ. ο Σεϊταρίδης ήταν παίκτης μου στον ΠΑΟ. Και στην Πόρτο πήγε με τις δικές μου ευλογίες. Δηλαδή με ρώτησαν από τη διοίκηση και τους είπα "πάρτε τον με κλειστά μάτια". Αυτό είναι το ζήτημα για μένα: άλλο η φιλία που αποκτάς με κάποιον κι άλλο η δουλειά σου. Πάντα τα διαχωρίζω πολύ καλά. Αυτό ισχύει και για τους ποδοσφαιριστές

Ήταν κακόβουλες όλες αυτές οι φήμες. Με προσβάλλει και μόνο το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να σκεφτεί κάτι τέτοιο. Το να αμφιβάλλουν για την ακεραιότητά μου. Οσοι τα λένε αυτά δεν με ξέρουν καθόλου. Τη μέρα που θα αφήσω τον οποιονδήποτε να με επηρεάσει σε οτιδήποτε, θα σταματήσω να είμαι προπονητής».

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψουν ο Λυμπερόπουλος και ο Δέλλας στη «γαλανόλευκη»: «Ηταν ένα ξεκάθαρο σημάδι γι' αυτόν αυτό που είχα πει. Του (Λυμπερόπουλου) το είχα πει και κατ' ιδίαν εδώ και πολύ καιρό. Προτού ακόμα έρθω στην Εθνική, του είχα πει ότι έκανε λάθος που αποχώρησε από αυτή. Γιατί όπως τον βλέπω, σκέφτομαι ότι μπορεί να ανταποκριθεί καλά, να προσφέρει. Σέβομαι την απόφαση που είχε πάρει, αλλά αν επιλέξει να είναι πάλι διαθέσιμος, η πόρτα είναι ανοιχτή

Σίγουρα (ο Δέλλας) βρίσκεται στο γκρουπ των ποδοσφαιριστών που κάποια στιγμή ενδέχεται να κληθούν στην Εθνική ομάδα. Δεν είναι ένας παίκτης που δεν βρίσκεται στα πλάνα μου».

Για τον Μάντζιο που αγωνίζεται στην Πορτογαλία: «Η αλήθεια είναι ότι θα πάω να τον δω κιόλας. Παίζει σε ένα σύλλογο που έχω αγωνιστεί κι εγώ. Και είναι παίκτης για τον οποίο μπορώ ανά πάσα στιγμή να μαθαίνω εύκολα τα νέα του, από τη στιγμή που παίζει στην Πορτογαλία».
Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Σάντος στην εφημερίδα SportDay:

Για τις αποχωρήσεις του Γκέκα, του Κυργιάκου και του Αμανατίδη: «Δεν μπορώ να ξέρω γιατί ακριβώς έφυγαν, διότι εμένα δεν μου είπαν κάτι. Δεν μίλησαν μαζί μου, άρα εγώ δεν μπορώ να το εξηγήσω. Αν κάποιος θα πρέπει να δώσει μια εξήγηση, είναι οι ποδοσφαιριστές. Οι δύο από αυτούς είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν απευθείας μαζί μου και δεν το έκαναν. Το τι ακούγεται δεξιά-αριστερά δεν με ενδιαφέρει.

Τον Αμανατίδη, δυστυχώς, δεν είχα ποτέ την ευκαιρία στην καριέρα μου να τον γνωρίσω. Κρίμα, γιατί θα ήθελα να τον συναντήσω. Τον Κυργιάκο τον είχα παίκτη, όπως και τον Γκέκα. Αυτό που συνεχίζω να λέω είναι ότι αν ένας παίκτης πιστεύει στην ακεραιότητα του προπονητή, μπορεί να ξανάρθει. Αν όμως δεν πιστεύει στον προπονητή και στη δουλειά που γίνεται, δεν μπορεί να ξανάρθει».

Για τις σχέσεις του με τον Κατσουράνη: «Δεν είναι μόνο ο Κατσουράνης. Και με άλλους έχω συνεργαστεί παλαιότερα, όπως ο Καραγκούνης, ο Σεϊταρίδης και ο Μαλεζάς. Π.χ. ο Σεϊταρίδης ήταν παίκτης μου στον ΠΑΟ. Και στην Πόρτο πήγε με τις δικές μου ευλογίες. Δηλαδή με ρώτησαν από τη διοίκηση και τους είπα "πάρτε τον με κλειστά μάτια". Αυτό είναι το ζήτημα για μένα: άλλο η φιλία που αποκτάς με κάποιον κι άλλο η δουλειά σου. Πάντα τα διαχωρίζω πολύ καλά. Αυτό ισχύει και για τους ποδοσφαιριστές

Ήταν κακόβουλες όλες αυτές οι φήμες. Με προσβάλλει και μόνο το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να σκεφτεί κάτι τέτοιο. Το να αμφιβάλλουν για την ακεραιότητά μου. Οσοι τα λένε αυτά δεν με ξέρουν καθόλου. Τη μέρα που θα αφήσω τον οποιονδήποτε να με επηρεάσει σε οτιδήποτε, θα σταματήσω να είμαι προπονητής».

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψουν ο Λυμπερόπουλος και ο Δέλλας στη «γαλανόλευκη»: «Ηταν ένα ξεκάθαρο σημάδι γι' αυτόν αυτό που είχα πει. Του (Λυμπερόπουλου) το είχα πει και κατ' ιδίαν εδώ και πολύ καιρό. Προτού ακόμα έρθω στην Εθνική, του είχα πει ότι έκανε λάθος που αποχώρησε από αυτή. Γιατί όπως τον βλέπω, σκέφτομαι ότι μπορεί να ανταποκριθεί καλά, να προσφέρει. Σέβομαι την απόφαση που είχε πάρει, αλλά αν επιλέξει να είναι πάλι διαθέσιμος, η πόρτα είναι ανοιχτή

Σίγουρα (ο Δέλλας) βρίσκεται στο γκρουπ των ποδοσφαιριστών που κάποια στιγμή ενδέχεται να κληθούν στην Εθνική ομάδα. Δεν είναι ένας παίκτης που δεν βρίσκεται στα πλάνα μου».

Για τον Μάντζιο που αγωνίζεται στην Πορτογαλία: «Η αλήθεια είναι ότι θα πάω να τον δω κιόλας. Παίζει σε ένα σύλλογο που έχω αγωνιστεί κι εγώ. Και είναι παίκτης για τον οποίο μπορώ ανά πάσα στιγμή να μαθαίνω εύκολα τα νέα του, από τη στιγμή που παίζει στην Πορτογαλία».
ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΥΤΑΝΕΣ, ΟΧΙ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ
Άβαταρ μέλους
gash04
 
Δημοσιεύσεις: 11059
Εγγραφή: Πέμ 06 Δεκ 2007, 17:15
Τοποθεσία: Fucking Athens

Re: Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos

Δημοσίευσηαπό Makis4444 » Τετ 22 Σεπ 2010, 12:54

gash04 έγραψε:. Οι σκέψεις του για επιστροφή Δέλλα και Λύμπερόπουλου.


Πλακα κανει :? ?????

Υ.Γ.Κι ο Νικος70 μπλε???????
Τα πρόβατα τότε άρχισαν να βελάζουν δυνατά:"Τέσσερα πόδια καλό,δύο πόδια κακό!"...
Άβαταρ μέλους
Makis4444
 
Δημοσιεύσεις: 1926
Εγγραφή: Τετ 03 Φεβ 2010, 13:02

Re: Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos

Δημοσίευσηαπό DC » Πέμ 23 Σεπ 2010, 02:47

gash04 έγραψε:Για το ενδεχόμενο να επιστρέψουν ο Λυμπερόπουλος και ο Δέλλας στη «γαλανόλευκη»: «Ηταν ένα ξεκάθαρο σημάδι γι' αυτόν αυτό που είχα πει. Του (Λυμπερόπουλου) το είχα πει και κατ' ιδίαν εδώ και πολύ καιρό. Προτού ακόμα έρθω στην Εθνική, του είχα πει ότι έκανε λάθος που αποχώρησε από αυτή. Γιατί όπως τον βλέπω, σκέφτομαι ότι μπορεί να ανταποκριθεί καλά, να προσφέρει. Σέβομαι την απόφαση που είχε πάρει, αλλά αν επιλέξει να είναι πάλι διαθέσιμος, η πόρτα είναι ανοιχτή

Σίγουρα (ο Δέλλας) βρίσκεται στο γκρουπ των ποδοσφαιριστών που κάποια στιγμή ενδέχεται να κληθούν στην Εθνική ομάδα. Δεν είναι ένας παίκτης που δεν βρίσκεται στα πλάνα μου».


Πιστεύω ότι θα πρέπει να δώσει και στον Τσιάρτα μια ευκαιρία.
Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι: Αυτοί που τα παίρνουν από τον ΠΑΟΚ και αυτοί που τα δίνουν στον ΠΑΟΚ.
Να μετονομαστεί η Θύρα 5 σε Θύρα Pablo Garcia.
Άβαταρ μέλους
DC
 
Δημοσιεύσεις: 7287
Εγγραφή: Τρί 16 Φεβ 2010, 18:29
Τοποθεσία: Παραπλεύρως του Ναού

Re: Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos

Δημοσίευσηαπό Photis » Πέμ 23 Σεπ 2010, 03:01

Συμφωνώ...ταιριάζει με το στυλ που θέλει να παίξει...αγού ο ίβιτς είναι διεθνής με την Σερβία και δεν μπορεί να παίξει..
:pano:
Τα μυαλά μας πονάνε...
Άβαταρ μέλους
Photis
 
Δημοσιεύσεις: 8678
Εγγραφή: Πέμ 06 Δεκ 2007, 19:04
Τοποθεσία: Cyprus

Re: Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos

Δημοσίευσηαπό ΑποστόληςΑ » Πέμ 23 Σεπ 2010, 08:56

Ο Γαλάκος γιατί αποχώρησε;

ΥΓ: Είναι να λυπάσαι τις Εθνικές ομάδες που δεν μπορούν να αναπληρώσουν 35ρηδες παίκτες! Μόνο στην περίπτωση που η αξία του ποδοσφαιριστή είναι ίση με ενός Zidane ή Messi θα το δικαιολογούσα.
Επιτυχία είναι η συνεχής (έστω και μικρή) βελτίωση.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
 
Δημοσιεύσεις: 89365
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

Re: Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos

Δημοσίευσηαπό cylon » Δευτ 04 Οκτ 2010, 12:52

ειναι ξεκαθαρο πλεον,οτι ο σαντος ειχε αντιληφθει οτι η περσινη ομαδα με το ροστερ που διεθετε και με δεδομενη την ανυπαρξια του γαβρου,εκανε την υπερβαση της.περιθωρια για βελτιωση δεν υπηρχαν,οι γερασμενοι παικτες θα ειχαν ενα ακομη χρονο στην καμπουρα τους,ενω και η ρεντα της ομαδας,με μιση ευκαιρια σκοραρε,καποτε θα τελειωνε.ετσι εφυγε καβαλα στο αλογο,τη στιγμη της κορυφωσης.αυτη ειναι η στυγνη αληθεια.η ομαδα θελει στησιμο απο την αρχη,χτισμενη σε νεες ιδεες,απο εναν προπονητη που θα εχει την αυρα και την προσωπικοτητα να βοηθησει και οχι να βοηθηθει ο ιδιος απο τον ΠΑΟΚ
cylon
 
Δημοσιεύσεις: 129
Εγγραφή: Σάβ 31 Ιαν 2009, 09:39

Re: Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos

Δημοσίευσηαπό paok nafplio » Δευτ 04 Οκτ 2010, 13:04

νομιζα ειχε κλειδωσει αυτο!!!

εγω τον θελω τον Λυμπε στην εθνικη γιατι δεν με νοιαζει η εθνικη.ακομα θελω τερμα τον Τζορβα να γελαω κ τον δελλα πισω..

αλλα ρε Σαντος γιατι ασχολεισαι κ χαλασ την εικονα σου???
χθες πηγε στη Αθηναικη κυριακη κ του λεει ο καραγκιοζακος θελω να σας ρωτησω αν σας επιρεαζει κανενας για την 11αδα που θα κατεβασετε κ γελαγε ο ανθρωπος...αρε Σαντος που πηγες κ εμπλεξες...

cylon
++++οσα θες.
ΚΙ'ΑΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ
Άβαταρ μέλους
paok nafplio
 
Δημοσιεύσεις: 1937
Εγγραφή: Κυρ 07 Σεπ 2008, 02:44
Τοποθεσία: Aνθιμος neighbour....

Re: Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos

Δημοσίευσηαπό GI4NNEN4 » Δευτ 04 Οκτ 2010, 13:09

cylon έγραψε:Η ομαδα θελει στησιμο απο την αρχη, χτισμενη σε νεες ιδεες, απο εναν προπονητη που θα εχει την αυρα και την προσωπικοτητα να βοηθησει και οχι να βοηθηθει ο ιδιος απο τον ΠΑΟΚ
Alas for those that never sing,
But die with all their music in them!
~Oliver Wendell Holmes
Άβαταρ μέλους
GI4NNEN4
 
Δημοσιεύσεις: 5756
Εγγραφή: Τρί 18 Μάιος 2010, 16:06
Τοποθεσία: Γιάννενα

Re: Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos

Δημοσίευσηαπό novito » Δευτ 04 Οκτ 2010, 13:12

Παρακαλώ η κουβέντα στο τόπικ να μείνει ΜΟΝΟ στα της εθνικής τους... οτιδήποτε άλλο (και ειδικά ότι αφορά τον ΠΑΟΚ) δεν έχει σχέση με τον Σάντος πλέον...
Άβαταρ μέλους
novito
 
Δημοσιεύσεις: 7709
Εγγραφή: Τρί 25 Δεκ 2007, 19:03
Τοποθεσία: ΞΕΣΑΛΟΝΙΚΑ

Re: Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos

Δημοσίευσηαπό yiannisPAOKitalia » Τρί 05 Οκτ 2010, 01:04

Ενταξ' κ.novito, δε θα μιλήσουμε για τον ΠΑΟΚ.

Θέλω να κάνω αναφορά σε ένα γεγονός που τριγυρίζει στο μυαλό μου εδώ και μερικές μέρες αλλά δεν είχα την ευκαιρία.

Στο ιταλικό πρωτάθλημα, η συμπάθειά μου είναι η Fiorentina, ομάδα με έτος ίδρυσης το 1926, με όχι πολλούς τίτλους, πολέμια του κατεστημένου, ομάδα του (αρκετά φανατικού για τα δεδομένα της Ιταλίας) λαού της, με πανάρχαιο γήπεδο 46.000 θέσεων, με πολλά οικονομικά προβλήματα κατά τα τελευταία χρόνια, και φυσικά με τεράστια ιστορία. Μόνο τα χρώματα της φανέλας δεν ταιριάζουν, αν και στη φετινή σεζόν αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα με το δικό μας, δεν έβρισκε και τελικά δεν βρήκε βασικό χορηγό για το μπροστινό κομμάτι της φανέλας, και κατέληξε στην διαφήμιση-προώθηση-κοινωνική προσφορά ενός ιδρύματος για τα παιδιά, αφιλοκερδώς!

Εικόνα

Αυτά με την εισαγωγή. Περνάω στο κυρίως θέμα.

Από το 2005, η Fiorentina είχε στον πάγκο της τον Cesare Prandelli, αξιόλογο προπονητή με μια σεβαστή πορεία τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής. Το 2009, μετά από 8 χρόνια, κατάφερε να προκριθεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, μπήκε στους ομίλους, προκρίθηκε ως πρώτη, και αποκλείστηκε εντελώς άδικα από την Bayern στους 16. Ταυτόχρονα, στο πρωτάθλημα τα πήγε πολύ μέτρια, έχοντας δώσει όλο το βάρος στους ευρωπαϊκούς αγώνες. Τερμάτισε 11η σε σύνολο 20 ομάδων, με 8 βαθμούς λιγότερους από την 7η Juventus που πήρε το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Τέλη Μαΐου λοιπόν, ο mister Prandelli, αποφασίζει να αποχωρήσει από την Fiorentina, αφήνοντας σύξυλους οπαδούς και διοικητικούς. Στις 30 Μαΐου, η ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, ανακοινώνει τη συμφωνία συνεργασίας με τον Prandelli για συμβόλαιο 4 ετών.

Έτσι, η διοίκηση της ομάδας αποφασίζει να αναθέσει την τεχνική ηγεσία στον Sinisa Mihaljovic, τον οποίο ανακοινώνει στις 3 Ιουνίου.

Φέτος, μετά το τέλος της 6ης αγωνιστικής, ή Fiorentina βρίσκεται στην 17η θέση της βαθμολογίας με 5 βαθμούς, σε ισοβαθμία με Roma και Parma, και μόλις ένα βαθμό περισσότερο από την τελευταία και 20η Udinese.



Ο Ιταλός είναι 53 χρονών, μετά από επιτυχημένο 5ετές πλάνο, αναλαμβάνει την εθνική Ιταλίας.

Ο Πορτογάλλος είναι 56 χρονών, μετά από το επιτυχημένο 3ετές πλάνο, στις 30 Μαΐου αποχωρεί από τον ΠΑΟΚ, και λίγο αργότερα αναλαμβάνει την εθνική αθήνας.

Ο Σέρβος είναι 41 χρονών. Η πορεία του ως προπονητής: μόλις 4 χρόνια, τα πρώτα δυο στην Inter ως βοηθός, ένα στην Bologna, και ένα στην Catania πριν αναλάβει στην Fiorentina.

Ο Δερμιτζάκης, είναι επίσης 41 χρονών. Την προπονητική του πορεία την ξέρουμε πάνω-κάτω.


edit: Διαγράφω το "Σύμπτωση? Μπορεί..." Τα σχόλια δικά σας!
-
yiannisPAOKitalia
 
Δημοσιεύσεις: 3331
Εγγραφή: Τρί 14 Οκτ 2008, 23:38
Τοποθεσία: Bologna

Re: Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos

Δημοσίευσηαπό navigator11 » Τρί 05 Οκτ 2010, 01:14

το τελευταιο ρε αρρωστε τωρα,που μας καιει,ειναι να αρχισουμε να γυριζουμε στο μυαλο μας σποτακια τυπου 11888 με πρωταγωνιστες πραντελλι,σαντος,δερμιτζακης και μιχαηλοβιτς!σε παρακαλω πολυ δλδ ... :shock: :o :lol:
Τις φυλακές και τα τρελοκομεία γεμίσαμε και δε χωράμε άλλο πια. Νόημα στη ζωή μας δίνουν μόνο τα 4 σου γράμματα!!!
Άβαταρ μέλους
navigator11
 
Δημοσιεύσεις: 17920
Εγγραφή: Δευτ 25 Μάιος 2009, 09:35

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης