Συζήτηση για το ρόστερ, αποχωρήσεις κτλ (ποδόσφαιρο) ΙΙ

Συζήτηση για το έμψυχο υλικό της ομάδας

Re: Συζήτηση για το ρόστερ, αποχωρήσεις κτλ (ποδόσφαιρο) ΙΙ

Δημοσίευσηαπό ΑποστόληςΑ » Τρί 24 Μαρ 2020, 20:58

Αξιοποίηση των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, τώρα ή ποτέ!

sdna - Κώστας Βασιλόπουλος - 24-03-2020 19:00

Η παραδοχή των αντιπάλων, για την δομή, λειτουργία και οργάνωση των υποδομών του ΠΑΟΚ, αποτελεί σαφώς μια επιβράβευση για την προσπάθεια που γίνεται για περισσότερα από 10 χρόνια στην ποδοσφαιρική κυψέλη του ασπρόμαυρου οργανισμού.

Ο Ιβάν Σαββίδης αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αποφάσισε να επενδύσει στις υποδομές της ομάδας, στηρίζοντας ουσιαστικά την πρωτοβουλία που είχαν πάρει τα προηγούμενα χρόνια, οι Θόδωρος Ζαγοράκης και Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος για την δημιουργία πρότυπης ποδοσφαιρικής ακαδημίας.

Με τα χρήματα που επένδυσε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ξεπερνούν τα 15.000.000 ευρώ, οι ακαδημίες του Δικεφάλου θεωρούνται εφάμιλλες μεγάλων ευρωπαικών συλλόγων ενώ παράλληλα αναπτύχθηκε ένα τεράστιο δίκτυο με συνεργαζόμενες ακαδημίες σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, την Γερμανία, την Αυστραλία και άλλες χώρες του κόσμου.

Το αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, αποδεικνύεται από τις διακρίσεις των τμημάτων όλων των ηλικιών σε μεγάλα ευρωπαϊκά τουρνουά και φυσικά από την κατάκτηση των εγχώριων τίτλων με τον Δικέφαλο να είναι ο απόλυτα κυρίαρχος επί σειρά ετών.

Η αρχική ιδέα και ακολούθως η τεράστια οικονομική επένδυση στις υποδομές από τον Ιβάν Σαββίδη, δεν είχαν ως στόχο τα εύσημα των αντιπάλων και την κατάκτηση τίτλων. Στόχος ήταν ξεκάθαρα η προετοιμασία των νεαρών παικτών για να στελεχώσουν (εφόσον συνδυάζουν την ποδοσφαιρική ποιότητα με την κατάλληλη προσωπικότητα), την επαγγελματική ομάδα του ΠΑΟΚ.

Στόχος που δεν επιτεύχθηκε ποτέ. Θεωρώ ότι την βασική ευθύνη για το γεγονός ότι δεν αξιοποιούνται από την επαγγελματική ομάδα του ΠΑΟΚ όσοι πραγματικά το αξίζουν, φέρουν οι προπονητές που κάθισαν στον πάγκο της ομάδας τα τελευταία χρόνια.

Προφανώς το άγχος για την επίτευξη των στόχων, δεν τους επέτρεψε να ασχοληθούν σοβαρά με τα παιδιά των υποδομών για να τους δώσουν ευκαιρίες απόδειξης της αξίας τους, στην επαγγελματική ομάδα. Ευθύνη παράλληλα έχει και ο οργανισμός του ΠΑΟΚ που δεν κατέστησε σαφές στους προπονητές, πως αποτελεί υποχρέωση τους η αξιοποίηση των ποδοσφαιριστών της ασπρόμαυρης ποδοσφαιρικής κυψέλης.

Τα νέα δεδομένα με το FFP και την παγκόσμια οικονομική ύφεση που θα επηρεάσει και το ποδόσφαιρο, ίσως είναι η ευκαιρία για να μετατραπεί σε προτεραιότητα, η ανάγκη του ασπρόμαυρου οργανισμού να αξιοποιήσει τους παίκτες των υποδομών. Όχι όλους. Δεν θα ήταν λογικό κάτι τέτοιο. Οσους αξίζουν να πάρουν την ευκαιρία και ειλικρινά, είναι πολλά τα παιδιά από την περσινή αλλά και την φετινή Κ 19 (όπως επίσης και την Κ 17), που μπορούν να τα καταφέρουν, αν τους δοθεί η ευκαιρία με τον κατάλληλο τρόπο και στον σωστό χρόνο και όχι για τα μάτια του κόσμου.

Σε κάθε άλλη περίπτωση η επένδυση στις υποδομές του ΠΑΟΚ, δεν θα έχει καμία απολύτως αξία και ουσία.

Επιστρέφοντας στα τετριμμένα, θα σας πω πως ερωτήσεις σας για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος (και γενικότερα την ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων σε όλα τα σπορ), δεν έχουν απάντηση. Ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι καθώς κανένας δεν είναι σε θέση να απαντήσει, πότε θα βγούμε από την καραντίνα της πανδημίας.

Ολοι λαχταράμε να ξαναδούμε ποδόσφαιρο, αλλά προτεραιότητα όλων μας οφείλει να είναι η υγεία.

Κουράγιο λοιπόν με θετική σκέψη!
Επιτυχία είναι η συνεχής (έστω και μικρή) βελτίωση.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
 
Δημοσιεύσεις: 89366
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

Re: Συζήτηση για το ρόστερ, αποχωρήσεις κτλ (ποδόσφαιρο) ΙΙ

Δημοσίευσηαπό Dimg4 » Τρί 24 Μαρ 2020, 22:38

Μπολονι χθες
Dimg4
 

Re: Συζήτηση για το ρόστερ, αποχωρήσεις κτλ (ποδόσφαιρο) ΙΙ

Δημοσίευσηαπό ΑποστόληςΑ » Τρί 24 Μαρ 2020, 22:44

Τα συμβόλαια που ζεματάνε…
Η καταγραφή των υποθέσεων που θα απασχολήσουν αλλά και η πολιτική που θα ακολουθήσει η Δικέφαλος

ΠΑΟΚ24

Η στρατηγική στις διαπραγματεύσεις της με Βιεϊρίνια, Λέο Μάτος και Μαουρίσιο θα δείξει και την πολιτική που έχει χαράξει για τα επόμενα χρόνια.

Αποτελεί ποδοσφαιρικό αξίωμα, δεν χρειάζεται δηλαδή απόδειξη. Μερικά καλά συμβόλαια δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να σου φέρουν επιτυχίες στο γήπεδο. Είναι σίγουρο όμως ότι μερικά άσχημα συμβόλαια μπορούν να σου τινάξουν μία ολόκληρη ομάδα στον αέρα.

Όχι λόγω Financial Fair Play. Αυτό είναι τελευταίο «φρούτο». Πολύ σημαντικό, καθοριστικό για την βιωσιμότητα κάθε ομάδας, αλλά αυτό που προκαλούν τα άσχημα συμβόλαια είναι κυρίως μία μόνιμη εσωτερική φαγωμάρα. Είναι ένας ιός που μολύνει σταδιακά όλο τον οργανισμό και στο τέλος τον καταστρέφει.

Διότι όλοι οι επαγγελματίες αθλητές αυτού του κόσμου έχουν την ίδια συνήθεια. Να συγκρίνουν τα ποσά που παίρνει ο καθένας σε μία ομάδα και να τα αξιολογούν με βάση την αγωνιστική προσφορά. Το σαράκι της ζήλιας, του φθόνου προσβάλει την ομάδα και σταδιακά το ανοσοποιητικό της σύστημα καταστρέφεται.

Μεγάλο καράβι σημαίνει αυτόματα και μεγάλες φουρτούνες. Μεγάλα συμβόλαια. Μεγάλα «εγώ». Μεγάλες αγωνιστικές αξίες. Μεγάλες προσφορές. Και όπως συμβαίνει πάντα… μεγάλες αποφάσεις.

Ο ΠΑΟΚ έχε μπροστά του τρεις πολύ καυτές πατάτες, αφού τα συμβόλαια των Αντελίνο Βιεϊρίνια, Λέο Μάτος και Μαουρίσιο λήγουν το καλοκαίρι και από τις αποφάσεις που θα πάρει, θα φανεί και η πολιτική, αλλά η στρατηγική που θα χαράξει στο μέλλον.

ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΛΑΘΟΣ
Το ιδανικό, το ιδεατό για κάθε ομάδα είναι τέτοια θέματα να λύνονται από νωρίς και να μην σέρνονται μέσα στην σεζόν, επηρεάζοντας την καθημερινότητα, την ψυχολογία και εντέλει την πορεία ενός συλλόγου.

Ακόμα και στην τέλεια περσινή πρωταθληματική χρονιά, ο ΠΑΟΚ άφησε για πολλούς μήνες να είναι μετέωρες οι υποθέσεις ανανέωσης των συμβολαίων των Βαρέλα, Μπίσεσβαρ, Κρέσπο, Κάνιας και Σάχοφ. Η αλήθεια είναι ότι δεν το πλήρωσε σε αγωνιστικό κομμάτι, αλλά πιθανότατα σε οικονομικό και στρατηγικό.

Η κατάκτηση του νταμπλ κεφαλαιοποιήθηκε από τους πρωταγωνιστές με γενναιόδωρα πολυετή συμβόλαια σε Μπίσεσβαρ και Κρέσπο (παίκτες που έχουν ήδη περάσει το 30ό έτος της ηλικίας τους), ενώ η πίεση του κόσμου για παραμονή υπό οποιεσδήποτε συνθήκες έφερε ένα σούπερ τριετές συμβόλαιο και στον Φερνάντο Βαρέλα. Εκείνη την εποχή, οι νέες πλουσιοπάροχες συμφωνίες έμοιαζαν δίκαιη ανταμοιβή προσφοράς. Σήμερα όμως, μετά από μία προβληματική σεζόν και για τους τρεις (όλοι τους σε πολύ χαμηλότερα στάνταρ απόδοσης, αλλά και κράσης σχετικά με πέρσι), αυτά τα πολύ «βαριά» και δεσμευτικά πολυετή συμβόλαια μοιάζουν εκτός λογικής, ειδικά με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες. Κι όχι άδικα.

ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ
Οι τρεις φετινές «καυτές πατάτες» είναι διαφορετικής.. ποικιλίας. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια είναι μία κατηγορία από μόνος του. Δεν χρειάζονται συστάσεις, ούτε περιττά λόγια. Ο ΠΑΟΚ θα ήθελε να δει τον αρχηγό του να κρεμάει τα παπούτσια του στην Τούμπα και ει δυνατόν να αναλάβει άμεσα κάποιο πόστο εντός του συλλόγου. Η προσφορά του δεν μετριέται μόνο με αγωνιστικά κριτήρια, με γκολ, συμμετοχές, ασίστ. Είναι πολυεπίπεδη, ηγετική, εμβληματική, αρχηγική. Ο Αντρέ τα έβγαλε τα λεφτά του, όμως είναι ήδη 34 και κάτι μηνών. Κι αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί με ψυχρά ποδοσφαιρικά κριτήρια. Ο Λέο Μάτος θα μπορούσε να ανανεώσει αυτόματα το συμβόλαιο του, αν έπιανε τις 30 συμμετοχές φέτος (θεωρητικά προλαβαίνει) όμως κι αυτός σε δύο εβδομάδες γίνεται 34. Ο τρίτος της παρέας (Μαουρίσιο) είναι στα 31, όμως προέρχεται από τον σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο που τον επηρέασε αισθητά. Σε 22 ματς φέτος έχει 0 γκολ / 0 ασίστ και δεν δείχνει να έχει τον ίδιο βαθμό επιδραστικότητας στο παιχνίδι της ομάδας, όπως παλιότερα.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Το σίγουρο είναι ότι προς το παρόν ο ΠΑΟΚ έχει κάνει μόνο ανιχνευτικές κρούσεις, ώστε να πάρει κλίμα. Δεν έχουν υπάρξει αναλυτικές κουβέντες, ούτε διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, ο Δικέφαλος είναι αποφασισμένος να βάλει τους δικούς του όρους στις νέες συμφωνίες -αν αυτές προκύψουν. Σε απλά ελληνικά θα λέγαμε ότι τα πλουσιοπάροχα «κλειστά» πολυετή συμβόλαια σε παίκτες άνω των 30 ανήκουν στο παρελθόν. Πρόθεση του ΠΑΟΚ είναι να προτείνει σπαστές συμφωνίες (1+1, 2+1, 1+1+1) με πολλά μπόνους επίτευξης στόχων, αλλά και όρια συμμετοχών για αυτόματη ανανέωση. Επιδίωξη δηλαδή της ομάδας είναι να δημιουργήσει επιπλέον κίνητρα, ώστε οι παίκτες να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, για να κερδίσουν με την απόδοση τους ένα επιπλέον χρόνο στην ομάδα, που αποδεδειγμένα δεν έχει αδικήσει κανέναν στο οικονομικό κομμάτι και αποτελεί μαγαζί γωνία σε ότι αφορά τις συνθήκες που επικρατούν εντός αυτού και τις οποίες δύσκολα συναντά κανείς αλλού στην Ελλάδα. Το σίγουρο είναι επίσης ότι οι νέες οικονομικές προτάσεις θα είναι εκλογικευμένες και στο πλαίσιο της σημερινής οικονομικής κατάστασης στην χώρα, αλλά και στην ομάδα. Πράγμα που σημαίνει ότι το νούμερο στις ετήσιες απολαβές θα είναι εξαψήφιο (με μία μικρή επιφύλαξη στον Βιεϊρίνια που είναι ιδιάζουσα περίπτωση). Με άλλα λόγια; Ό,τι κι αν γίνει στο μέλλον, θα γίνει με τους όρους του ΠΑΟΚ.

1,5 εκ Ευρώ εισπράττει ετησίως ο Μαουρίσιο, ο οποίος παρότι μετρά αισίως 22 συμμετοχές φέτος, δεν έχει ούτε γκολ, αλλά ούτε ασίστ.
158 επίσημα ματς με την φανέλα του ΠΑΟΚ έχει παίξει ο Λέο Μάτος, ο οποίος έχει αγωνιστεί στο 83,6 των παιχνιδιών του Δικεφάλου από την ημέρα που ήρθε!

ΣΤΟΧ ΚΑΙ ΒΕΡΝΜΠΛΟΥΜ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ
Τα δύο «αγκάθια» που πονάνε!
Αμφότεροι αποκτήθηκαν για να κάνουν την διαφορά. Αμφότεροι, μεταγραφές αεροδρομίου. Όταν έβαλαν τις υπογραφές τους στα συμβόλαια κανείς δεν δυσανασχέτησε. Όλοι πανηγύριζαν και ήταν φυσιολογικό.

Όταν ο Πόντους Βέρνμπλουμ μετά από ασφυκτικό πρέσινγκ μηνών υπέγραψε στον ΠΑΟΚ κλειστό τριετές συμβόλαιο με απολαβές μαμούθ, κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε, όλοι πίστεψαν ότι η ομάδα είχε βρει το τανκ που χρειαζόταν στην μεσαία γραμμή.

Κι όμως ο Σουηδός που είχε μόλις έναν σοβαρό τραυματισμό στην καριέρα του, βρίσκεται εκτός δράσης από τον Δεκέμβριο του 2018, χωρίς ορατό φως στον ορίζοντα.

Όταν ο Μίροσλαβ Στοχ επέστρεψε στην Τούμπα το περασμένο καλοκαίρι, ήρθε ως MVP του πρωταθλήματος Τσεχίας, με νούμερα που έδειχναν σεζόν καριέρας. Έμοιαζε πιο σοβαρός, πιο ώριμος (οικογενειάρχης πια), πιο έτοιμος, όμως τελικά η επιστροφή του αποδείχθηκε φιάσκο.

Ο Σουηδός έχει συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο, ο Σλοβάκος για δύο και με δεδομένο ότι δεσμεύουν ένα τεράστιο μέρος του μπατζετ (1,3 το χρόνο ο Βέρνμπλουμ και 1 εκατομμύριο ο Στοχ) θα γίνει προσπάθεια να σπάσουν οι συμφωνίες, κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι, αφού αν δεν βρεθούν ομάδες να παραχωρηθούν θα χρειαστούν γερές αποζημιώσεις.

Προς αποχώρηση οδεύει ακόμα ένα βαρύ συμβόλαιο (Καντουρί) κοντά στο εκατομμύριο, με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει για γερό μισθολογικό συμμάζεμα, αλλά με ταυτόχρονη επιβράβευση των αδικημένων μισθολογικά, αναφορικά με την προσφορά τους.

Η κατάρα των εκατομμυριούχων!

Ο ΠΑΟΚ πάντα ήταν γαλαντόμος στα συμβόλαια σε παίκτες. Ειδικά, τα μεγάλα ονόματα έφαγαν με χρυσά κουτάλια από τον Δικέφαλο, δημιουργώντας όμως μία περίεργη παράδοση. Κάθε φορά που ο Ιβάν Σαββίδης επέλεγε να δώσει ετήσιο μισθό πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ σε παίκτη, πάντα κάτι περίεργο γινόταν και η ανταποδοτικότητα δεν ήταν αυτή που θα περίμενε.

Ποιον να θυμηθεί κανείς; Τον Νομπόα; Τον Ρικάρντο Κόστα; Τον Μπερμπάτοφ;

Ακόμα και στην πιο σύγχρονη (και πετυχημένη αγωνιστικά) περίοδο τα παραδείγματα είναι ουκ ολίγα. Ο Εβγέν Χατσερίντι πέρασε και δεν ακούμπησε. Ο Πόντους Βέρνμπλουμ είναι ανενεργός εδώ και 16 μήνες. Πάνω στα καλύτερα τους Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο υπέστησαν ρήξεις χιαστών. Ο Στοχ εντελώς αόρατος. Ο Καντουρί που αγγίζει (αλλά δεν φτάνει αυτό το νούμερο) πιο εύθραυστος κι από πορσελάνη. Με το που έκανε συμβόλαιο άνω του ενός εκατομμυρίου, ο Φερνάντο Βαρέλα έκανε την χειρότερη και την πιο γεμάτη σε τραυματισμούς σεζόν του στον ΠΑΟΚ! Ο μοναδικός που αποτέλεσε εξαίρεση και δεν επηρεάστηκε από αυτή την περίεργη παράδοση ήταν ο Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς, που δεν χαμπάριαζε τίποτα. Άντε, μετά να μην είσαι προληπτικός και να ξαναδώσεις τέτοιο συμβόλαιο σε παίκτη. Ο ΠΑΟΚ κάηκε στον χυλό και είναι υποχρεωμένος να φυσάει και το… γιαούρτι!

Πηγή : FORZA
Επιτυχία είναι η συνεχής (έστω και μικρή) βελτίωση.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
 
Δημοσιεύσεις: 89366
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

Re: Συζήτηση για το ρόστερ, αποχωρήσεις κτλ (ποδόσφαιρο) ΙΙ

Δημοσίευσηαπό ΑποστόληςΑ » Τρί 24 Μαρ 2020, 22:51

Το ΠΑΟΚ24 αναφέρει ότι η FIFA, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Telegragh», σκέφτεται να κρατήσει ανοικτή τη μεταγραφική περίοδο μέχρι τον Ιανουάριο!
Επιτυχία είναι η συνεχής (έστω και μικρή) βελτίωση.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
 
Δημοσιεύσεις: 89366
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

Re: Συζήτηση για το ρόστερ, αποχωρήσεις κτλ (ποδόσφαιρο) ΙΙ

Δημοσίευσηαπό ΠΟΡΚΥ-5 » Τετ 25 Μαρ 2020, 12:38

ΡΟΣΤΕΡ ΠΑΟΚ 2020-21

Στις 01-07-2020, ο ΠΑΟΚ (του Άμπελ Φερέιρα) θα έχει διαθέσιμους για τη νέα περίοδο τους εξής σαράντα τέσσερεις (44) ποδοσφαιριστές, αν παραμείνουν κι όσοι λήγουν τα συμβόλαιά τους:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ (6):
Alexandros Paschalakis, Živko Živković, Rodrigo Rey, Nikos Melissas, Nikolaos Bourganis και Symeon Papadopoulos.

ΔΕΞΙΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ (3):
Léo Matos, Rodrigo Soares, Lefteris Lyratzis.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ (7):
Sverrir Ingi Ingason, Fernando Varela, José Ángel Crespo, Enea Mihaj, Giannis Michailidis, Marko Mihojević, Apostolos Diamantis.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ (2):
Dimitris Giannoulis, Marios Tsaousis.

ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟΙ ΜΕΣΟΙ (6):
Jose Maurício, Pontus Wernbloom, Anderson Esiti, Douglas Augusto, Konstantinos Balogiannis, Ergys Kaçe.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΙ ΧΑΦ (5):
Josip Mišić, Omar El Kaddouri, Charis Tsiggaras, Thibault Moulin, Zisis Chatzistravos.

ΔΕΞΙΟΙ ΧΑΦ - ΕΞΤΡΕΜΣ (4):
Léo Jabá, Dimitris Limnios, Christos Tzolis, Vasilios Fasidis.

ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΙ ΜΕΣΟΙ (2):
Dimitris Pelkas, Diego Biseswar

ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΧΑΦ - ΕΞΤΡΕΜΣ (4):
Adelino Vieirinha, Miroslav Stoch, Lazaros Lamprou, Amr Warda.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ (5):
Karol Świderski, Chuba Akpom, Antonis Gaitanidis, Illya Markovskyy, Alexandros Gargalatzidis

Το καλοκαίρι εγώ θα κρατούσα τους εξής:

Τερματοφύλακες τους Rodrigo Rey και Nikos Melissas.

Δεξιούς αμυντικούς τους Léo Matos και Lefteris Lyratzis.

Για κεντρικούς αμυντικούς τους Sverrir Ingi Ingason, José Ángel Crespo, Fernando Varela και Giannis Michailidis.

Για αριστερούς αμυντικούς τους Dimitris Giannoulis και Marios Tsaousis.

Για ανασταλτικούς μέσους τους Douglas Augusto και Konstantinos Balogiannis.

Ως δημιουργικούς χαφ τους Josip Mišić και Zisis Chatzistravos.

Στα δεξιά ως χαφ - εξτρέμς τους Léo Jabá και Dimitris Limnios.

Στα αριστερά τους Lazaros Lamprou και Amr Warda.

Ως επιτελικούς μέσους τον Dimitris Pelkas και τέλος,

για την κορυφή της επίθεσης τους Karol Świderski και Antonis Gaitanidis.

Σαφώς και σε ρόλο ‘συντονιστή’, θα είχα και τον Adelino Vieirinha.

Συνολικά θα κρατούσα δηλαδή 22 ποδοσφαιριστές και θα κοιτούσα να φέρω ακόμη πέντε παιχταράδες (γκολκίπερ, ανασταλτικό μέσο, δημιουργικό χαφ, σούπερ επιτελικό χαφ και επιθετικό)!

Εννοείται πως όποιος από τους προαναφερθέντες αποχωρούσε με πώληση (πχ ο Dimitris Giannoulis ή ο Dimitris Limnios), θα έπαιρνα παίκτη στη θέση του, τουλάχιστον ίδιας ποιότητας.

Τους άλλους είτε θα τους πουλούσα, είτε θα τους δάνειζα, είτε θα έλυνα τα συμβόλαιά τους. Δεν θέλω να έχω πολλούς δανεικούς. Δε θέλω…! Εκτός εάν δημιουργηθούν Ομάδες ‘Β’…
ΠΟΡΚΥ-5
Official Paokmania's Papatzis
 
Δημοσιεύσεις: 978
Εγγραφή: Τρί 17 Φεβ 2015, 17:59

Re: Συζήτηση για το ρόστερ, αποχωρήσεις κτλ (ποδόσφαιρο) ΙΙ

Δημοσίευσηαπό makispaspartou » Τετ 25 Μαρ 2020, 22:08

Τερματοφύλακες--> Πασχαλάκης Rey Zivkovic Μελίσσας Παπαδόπουλος
Ακραία μπακ--> Matos Γιαννούλης Λύρατζης Rodrigo Τσαούσης
Κεντρικά μπακ--> Μιχαηλίδης, Διαμαντής, Mihaj, Mihojevic, Varela, Crespo, Ingason
Μέσοι--> Mauricio, Misic, Douglas, Esiti, Wernbloom, Μπαλογιάννης, Τσιγγάρας, Kace, Moulin
Επιθετικοί μέσοι--> Πέλκας, El Kaddouri, Biseswar, Χατζηστραβός
Πλάγιοι μεσοεπιθετικοί---> Λημνιός, Λάμπρου, Γαιτανίδης, Δούμτσης, Stoch, Vieirinha, Jaba, Warda
Επιθετικοί--> Swiderski, Akpom, Γκαργκαλατζίδης

Από αυτούς πιστεύω ότι για το κέντρο της άμυνας η πεντάδα για του χρόνου είναι δεδομένη με Varela, Crespo, Ingason, Mihaj και Μιχαηλίδη. Ο Διαμαντής να δοθεί άλλη μία χρονιά δανεικός και ο Mihojevic να πωληθεί.
Στα ακραία μπακ Γιαννούλης Leo Matos σίγουροι και ίσως πλαισιωθούν από Λύρατζη. Ο Τσαούσης ας πάρει άλλη μία χρονιά δανεικός. Ιδανικά θα ήθελα να δω και Σταφυλίδη να επιστρέφει. Rodrigo ας πάει στην ευχή της παναγιάς.
Στο τέρμα κρατάς Πασχαλάκη, Rey τον πουλάς και Zivkovic τον χαιρετάς. Αποδεσμεύεις Μελίσσα και δίνεις δανεικό τον Παπαδόπουλο. Μία μεταγραφή της νέας περιόδου θα είναι τερματοφύλακας που θα πλαισιώσει τον Πασχαλάκη.
Στους μέσους κρατάς Μauricio, Misic, Douglas Esiti και Μπαλογιάννη. Δίνεις δανεικό Τσιγγάρα, χαιρετάς Wernbloom και Moulin, αν είναι δυνατόν πουλάς Kace έστω και με μεταπώληση μόνο. Άλλη μία μεταγραφή χρειάζεσαι στους μέσους.
Στους επιτελικούς κρατάς Πέλκα Biseswar, δανεικό άλλη μία χρονιά τον Χατζηστραβό και πουλάς El Kaddouri.
Στους εξτρέμ κρατάς Λημνιο ,Λάμπρου, Jaba, Vieirinha, Stoch, δίνεις δανεικούς Γαιτανίδη, Δούμτση και πουλάς Warda.
Στους επιθετικούς κρατάς Swiderski, Akpom και δίνεις δανεικό Γκαργκαλατζίδη. Αναλόγως εάν παίζεις 4-4-2 ή 4-2-3-1 αποκτάς έναν second striker βολίδα και ίσως έναν ακόμη φουνταριστό.



Άρα χρειάζεσαι 4 μεταγραφές.. τερματοφύλακα, Σταφυλίδη, μέσο, δεύτερο επιθετικό. Αν πας για 4-4-2 θέλεις και έναν ακόμη επιθετικό.


Δηλαδή
Πασχαλάκης + Μεταγραφή
Leo Matos + Λύρατζης (+Vieirinha)
Γιαννούλης + Σταφυλίδης
Varela + Crespo + Ingason + Mihaj + Μιχαηλίδης
Esiti+ Douglas Augusto+ Μπαλογιάννης
Mauricio + Misic + Mεταγραφή
Πέλκας + Biseswar
Λημνιός + Leo Jaba
Vieirinha + Stoch + Λάμπρου
Αkpom + Swiderski + Μεταγραφή
ΠΑΟΚ εγώ γεννήθηκα
Το φως του ονείρου ντύθηκα
Κι αν με αστραπές χτυπήθηκα
Στο πέταγμα του αετού κρατήθηκα
ΠΑΟΚ είμαι γι'αυτό αναπνέω............
makispaspartou
 
Δημοσιεύσεις: 4051
Εγγραφή: Παρ 17 Ιαν 2014, 20:15

Re: Συζήτηση για το ρόστερ, αποχωρήσεις κτλ (ποδόσφαιρο) ΙΙ

Δημοσίευσηαπό Mitsospaoki4 » Τετ 25 Μαρ 2020, 23:39

Θες ένα καλό επιθετικό χαφ..
Ο πελκας του χρόνου, αν δεν πουληθεί, πρέπει να λογίζεται ως αναπληρωματικός..
Άβαταρ μέλους
Mitsospaoki4
 
Δημοσιεύσεις: 10713
Εγγραφή: Δευτ 21 Μάιος 2018, 12:53
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη - Βολος

Re: Συζήτηση για το ρόστερ, αποχωρήσεις κτλ (ποδόσφαιρο) ΙΙ

Δημοσίευσηαπό ΠΟΡΚΥ-5 » Πέμ 26 Μαρ 2020, 06:59

Μου λέει χθες ένας φίλος ΠΑΟΚτσης: "Βρε ας ησυχάσουμε με τον Κορωνιό κι ας μην πάρουμε ξανά Πρωτάθλημα"! Κι εγώ του λεω: "Πλάκα κάνεις? Εγώ θέλω Πρωτάθλημα κι ας πεθάνω! Τι να το κάνω να ζήσω και να μου πρήζουν τα μεζεα"...!!!
ΠΟΡΚΥ-5
Official Paokmania's Papatzis
 
Δημοσιεύσεις: 978
Εγγραφή: Τρί 17 Φεβ 2015, 17:59

Re: Συζήτηση για το ρόστερ, αποχωρήσεις κτλ (ποδόσφαιρο) ΙΙ

Δημοσίευσηαπό Notorious4 » Πέμ 26 Μαρ 2020, 08:22

Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει δικαίωμα διακοπής συμβολαίου λόγο ανωτέρας βίας όπως πόλεμος, φυσικές καταστροφές και πανδημίας; Μπας και γλυτώσουμε από έναν μάγο που έχουμε.
Άβαταρ μέλους
Notorious4
 
Δημοσιεύσεις: 958
Εγγραφή: Σάβ 31 Ιαν 2015, 21:38

Re: Συζήτηση για το ρόστερ, αποχωρήσεις κτλ (ποδόσφαιρο) ΙΙ

Δημοσίευσηαπό ΑποστόληςΑ » Πέμ 26 Μαρ 2020, 09:46

Θα υπενθυμίσω και πάλι ότι δεν μπορούμε τόσο εύκολα να ξεφορτωθούμε βαριά συμβόλαια που, δυστυχώς, δεν προσφέρουν τα αναμενόμενα.
Προσωπικά το μόνο συμβόλαιο που θεωρώ πιθανό να λήξουμε κοινή συνεναίσει είναι αυτό του Wernbloom, που λήγει στις 30.06.2021. Αμείβεται μικτά με περίπου 1,7 μύρια το χρόνο, οπότε ελπίζω, λόγω της ειδικής κατάστασης του τραυματισμού του, να την γλιτώσουμε με μια αποζημίωση που δεν θα υπερβαίνει τις 800 χιλιάδες.
Από τους υπόλοιπους:
1. Ο Zivkovic έχει συμβόλαιο μέχρι τις 30.06.2022
2. Ο Matos έχει συμβόλαιο για ένα ακόμη χρόνο, σύμφωνα με το transfermarkt
3. Του Vieirinha λήγει φέτος και πιθανόν να ανανεωθεί με λιγότερο από 1,5 μύριο που παίρνει τώρα.
4. Του Varela λήγει το 2022.
5. Του Mauricio λήγει φέτος και πιθανότατα δεν θα ανανεωθεί.
6. Του El Kaddouri λήγει τον Ιούνιο του 2021. Για να τον αφήσουμε ελεύθερο θα απαιτήσει τουλ 700 χιλιάρικα
7. Του Biseswar λήγει το 2022. Θα ζητήσει από 1 έως 1,5 μύριο.
8. Για τον Miroslav Stoch ισχύει ακριβώς ό,τι και για τον Bise.

Υπάρχουν βέβαια και οι δανεικοί.
9. Ο Rey θα είναι μαζί μας μέχρι τον Ιούνιο του 2021.
10. Το συμβόλαιο του Kace έληγε το καλοκαίρι, αλλά πριν πάει στην ΑΕΛ υποτίθεται ότι θα ανανεωνόταν. Το τρανσφερ πάντως εξακολουθεί να το δίνει μέχρι 30.06.2020
11. Του Moulin λήγει στις 31.12.2020 και φυσικά δεν θα ανανεωθεί.
12. Του Mihojevic λήγει επίσης στις 31.12.2020, αλλά λογικά θα πουληθεί στην ρήτρα του (περίπου 800 χιλιάδες) στην FC Erzgebirge Aue.
13. Του Warda λήγει στις 30.06.2021.


Εκτός λοιπόν από το κόστος του ξεφορτώματος των βαριών συμβολαίων (για Wernbloom, El Kaddouri, Biseswar και Stoch θα χρειαστούμε τουλάχιστον 3,5 μύρια) θα προστεθεί και το κόστος κτήσης των νέων και πολλά υποσχόμενων. 4 αγορές θα μας στοιχίσουν τουλάχιστον δέκα μύρια. Είναι κατανοητό λοιπόν ότι τα ανωτέρω είναι πολύ δύσκολο να συμβούν, ομού και ταυτοχρόνως.
Από την άλλη αν απαλλαγούμε (για το 2020-21) τα 4 ανωτέρω συμβόλαια, τότε θα έχουμε κέρδος 4,5 μύρια, επομένως επωφελούμαστε περίπου ένα μύριο, αλλά θα πρέπει να υπολογίσουμε και τις αμοιβές των παικτών που θα αποκτήσουμε.
Επιτυχία είναι η συνεχής (έστω και μικρή) βελτίωση.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
 
Δημοσιεύσεις: 89366
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

Re: Συζήτηση για το ρόστερ, αποχωρήσεις κτλ (ποδόσφαιρο) ΙΙ

Δημοσίευσηαπό Mitsospaoki4 » Πέμ 26 Μαρ 2020, 10:33

Του Μάτος το συμβόλαιο λήγει από την στιγμή που δεν συμπλήρωσε 30 συμμετοχές.
Άβαταρ μέλους
Mitsospaoki4
 
Δημοσιεύσεις: 10713
Εγγραφή: Δευτ 21 Μάιος 2018, 12:53
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη - Βολος

Re: Συζήτηση για το ρόστερ, αποχωρήσεις κτλ (ποδόσφαιρο) ΙΙ

Δημοσίευσηαπό Maximus » Πέμ 26 Μαρ 2020, 11:01

Notorious4 έγραψε:Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει δικαίωμα διακοπής συμβολαίου λόγο ανωτέρας βίας όπως πόλεμος, φυσικές καταστροφές και πανδημίας; Μπας και γλυτώσουμε από έναν μάγο που έχουμε.


Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τον νεο νομο του Βρούτση για μειωση 50% για 6 μήνες... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
Maximus
 
Δημοσιεύσεις: 5944
Εγγραφή: Παρ 24 Απρ 2009, 08:58
Τοποθεσία: Σε ενα δυαρακι με παντοφλα και φασκομηλο...

Re: Συζήτηση για το ρόστερ, αποχωρήσεις κτλ (ποδόσφαιρο) ΙΙ

Δημοσίευσηαπό Notorious4 » Πέμ 26 Μαρ 2020, 11:12

χάχα ωραίος ο Μάξιμος.

Ο λόγος που ρωτάω είναι ότι συνήθως οι μεγάλες εταιρείες έχουν κάποιες στάνταρτ φορμες οι οποίες ας πουμε στο δικό μας κλάδο αναφέρουν ότι σε περιπτώσεις ανωτερας βίας όπως αυτή που ζούμε σήμερα έχουμε δικαίωμα για διακοπή συμβολαίου
Άβαταρ μέλους
Notorious4
 
Δημοσιεύσεις: 958
Εγγραφή: Σάβ 31 Ιαν 2015, 21:38

Re: Συζήτηση για το ρόστερ, αποχωρήσεις κτλ (ποδόσφαιρο) ΙΙ

Δημοσίευσηαπό seaman » Πέμ 26 Μαρ 2020, 11:50

Ωρέ θα μας τον φάει τον Μελγκαρέχο ο Καρρέρας? :lol:
Όταν η συνέχεια γίνεται ζόρικη, οι ζόρικοι συνεχίζουν. Και αν θα τους πάρει χρόνο να φτάσουν ξανά στην κορυφή, είναι γιατί θα κουβαλάνε την αξιοπρέπειά τους μαζί τους.
_____________________ Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών _____________________
Άβαταρ μέλους
seaman
 
Δημοσιεύσεις: 9536
Εγγραφή: Δευτ 25 Ιούλ 2011, 17:58
Τοποθεσία: Νέα Σμύρνη

Re: Συζήτηση για το ρόστερ, αποχωρήσεις κτλ (ποδόσφαιρο) ΙΙ

Δημοσίευσηαπό paok düsseldorf » Πέμ 26 Μαρ 2020, 19:15

Οι μονοι παικτες που δικαιουνται να παραμεινουν στον οικονομικα ευρωστο και φιλοδοξο ΠΑΟΚ του ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ ειναι.
Για θεση ΒΑΣΙΚΟΥ οι ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ,ΜΙΣΙΤΣ,ΖΑΜΠΑ.
Για θεση ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥ οι ΙΝΓΚΑΝΣΟΝ,ΚΡΕΣΠΟ,ΑΟΥΓΚΟΥΣΤΟ,ΑΚΠΟΜ,ΣΒΙΝΤΕΡΣΚΙ.
Ολοι οι αλλοι ,για διαφορετικους λογους ο καθενας/ηλικιας,τραυματισμων,μυαλου,αδιαφοριας,χαρακτηρα,περιορισμενων δυνατοτητων/,πρεπει να φυγουνε απο τον ΠΑΟΚ.
Για ΜΙΧΑΙ και ΛΑΜΠΡΟΥ δεν μπορει καποιος να εχει αποψη,λογω του ελαχιστου εως ανυπαρκτου χρονου συμμετοχης.
Οσο για τα παιδια των ακαδημιων μακαρι καποιοι απο αυτα να δειξουν οτι μπορουν να σταθουν στην πρωτη ομαδα.
Τελειωνοντας θελω να πω κατι για τον ΒΙΕΡΙΝΙΑ.Αρχηγε φυγε τωρα με το κεφαλι ψηλα .Μην συνεχιζεις να τσαλακωνεις την ποδοσφαιρικη σου εικονα.Ειμαι βεβαιος οτι ο ΠΑΟΚ οφειλει ,πρεπει και τον συμφερει σαν οργανισμο να συνεχισει την συνεργασια μαζι σου στο μελλον απο διαφορετικο ποστο.
paok düsseldorf
 
Δημοσιεύσεις: 1366
Εγγραφή: Παρ 14 Δεκ 2018, 01:13

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Roster

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες