Τηλεοπτικά δικαιώματα

Σχόλια γιά την Διοίκηση της ΠΑΕ και όλα τα σχετικά...

Re: Τηλεοπτικά δικαιώματα

Δημοσίευσηαπό Μπαρκαρούτσος » Πέμ 22 Αύγ 2019, 15:42

Sick Bastard έγραψε:της μάνας σου το μουνί, είναι η απάντηση σ αυτή που σε πήρε



Βάλε εισαγωγικά άνθρωπέ μου, τρόμαξα! :mrgreen:
Κι εγώ έζησα τις χρυσές μας εποχές. Αλλά ήρθα εδώ να παλέψω και να σώσω την ομάδα μου. Δεν κάθομαι σε ένα πληκτρολόγιο να κρίνω και να μη βοηθάω. Ήρθα πρώτος να παλέψω τον πόλεμο. Αν δεν τους αρέσει, να μην ασχολούνται. Κουράστηκα να ακούω μαλακίες!
Θ. Χατζόπουλος

Κανόνες λειτουργίας του Forum
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος
Moderator
 
Δημοσιεύσεις: 46414
Εγγραφή: Κυρ 01 Μαρ 2009, 17:27
Τοποθεσία: Κάτω Χώρες

Re: Τηλεοπτικά δικαιώματα

Δημοσίευσηαπό pilotos » Πέμ 22 Αύγ 2019, 15:44

Όχι μάνες ρε παίδες

SM-G965F
ΠΑΟΚ, απλά η μεγαλύτερη ομάδα του Βυζαντίου...
Άβαταρ μέλους
pilotos
 
Δημοσιεύσεις: 21013
Εγγραφή: Σάβ 04 Οκτ 2008, 23:42

Re: Τηλεοπτικά δικαιώματα

Δημοσίευσηαπό Dimpatra » Πέμ 22 Αύγ 2019, 18:36

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη του προέδρου του Παναιτωλικού :
Για την πρωτοβουλία του ΠΑΟΚ με το PAOK TV:«Το pay per view είναι το μέσο του μέλλοντος. Είναι καλό για τον ΠΑΟΚ που το ξεκινά, αφού έχει τις δυνατότηες. Πιστεύω ότι θα το βλέπουμε πιο συχνά στο μέλλον. Το είχε φέρει ο ΠΑΟΚ ως πρόταση στη Λίγκα προκειμένου να το υιοθετήσει ο συνεταιρισμός και να ανεξαρτητοποιηθούμε από τα τερτίπια των συνδρομητικών καναλιών. Ήταν πολύ νωρίς όμως και δεν πέρασε τότε. Κάποια στιγμή στο μέλλον, εκεί θα καταλήξουμε. Θα πάρει καιρό, αλλά προς τα εκεί βαδίζουμε»
Αυτό θα ήταν το καλύτερο σενάριο και θα επέτρεπε τις ομάδες να είναι ανεξάρτητες.


Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Dimpatra
 
Δημοσιεύσεις: 961
Εγγραφή: Παρ 14 Αύγ 2015, 13:17

Re: Τηλεοπτικά δικαιώματα

Δημοσίευσηαπό zissos » Πέμ 22 Αύγ 2019, 19:31

Εγώ τους ρώτησα αν πατωνουν
Άβαταρ μέλους
zissos
 
Δημοσιεύσεις: 1991
Εγγραφή: Κυρ 29 Μάιος 2011, 01:38

Re: Τηλεοπτικά δικαιώματα

Δημοσίευσηαπό jibbie » Παρ 23 Αύγ 2019, 19:16

plot twist ή παπατζηλικι ολκης;

Νίκος Παππάς - Εφημεριδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Σε πολύ κρίσιμο σημείο βρίσκεται το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος της Super League 1, καθώς λίγα 24ωρα πριν την πρεμιέρα, οι μισές ΠΑΕ, επτά τον αριθμό, παραμένουν χωρίς τηλεοπτική στέγη. Μοναδική λύση, που αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης, είναι η κεντρική διαχείριση, η οποία όμως «σκοντάφτει» στην απροθυμία της NOVA να συμπεριλάβει στο πακέτο τους αγώνες του ΠΑΟΚ.

Η ΕΡΤ έχει προτείνει στο συνδρομητικό κανάλι να πάρει υπό τη σκέπη του με διετή ή τριετή συμβόλαια τις ΠΑΕ Άρης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός και Λαμία, που αυτήν τη στιγμή έχουν σύμβαση με την ΕΡΤ, αλλά και τον ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ, που παραμένουν άστεγοι. Ως αντάλλαγμα και προκειμένου να αποδεσμεύσει τις εν λόγω ΠΑΕ, η ΕΡΤ προτείνει να καταβάλλει σε δόσεις 10 εκατομμύρια ευρώ στη NOVA.

Όσον αφορά στην κατανομή των μεταδόσεων, η ΕΡΤ ζητάει εβδομαδιαίως έναν αγώνα από τους τέσσερις «μεγάλους» (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ) και ένα ματς εμπορικής ομάδας, όπως του Άρη ή του ΟΦΗ. Επιπλέον, η Δημόσια Τηλεόραση επιθυμεί να προβάλλει περί το ένα τρίτο των ντέρμπι στο σύνολο του πρωταθλήματος, ήτοι σε κανονική περίοδο και πλέι οφ.

Ωστόσο, το συνδρομητικό κανάλι δια του διευθύνοντος συμβούλου Πάνου Παπαδόπουλου πρακτικά δεν μπαίνει καν σε διαπραγμάτευση για τον ΠΑΟΚ, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα χρήματα που προτείνει για τον νταμπλούχο είναι λιγότερα από όσα έπαιρνε πέρσι ο Δικέφαλος.

«Τρελά» χρήματα για τον ΟΦΗ

Σε αντίθεση με ό,τι ισχύει για τον ΠΑΟΚ, η NOVA είναι ιδιαίτερα… ανοιχτοχέρα με τον ΟΦΗ, ομάδα από την εκλογική περιφέρεια του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Τη στιγμή που, για παράδειγμα, η πρόταση για τον Άρη κυμαίνεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ, η αντίστοιχη για τον ΟΦΗ είναι στα 2,4 εκατομμύρια ευρώ.

Στις διαπραγματεύσεις με την ΕΡΤ, τον Ιούνιο, στον ΟΦΗ είχε προταθεί ποσό περί τα 1,4 εκατομμύρια ευρώ και επιπλέον 300.000 ευρώ σε διαφημιστικό χρόνο και κάποια μπόνους.

Όσον αφορά στον Άρη, τα χρήματα που πρόκειται να πάρει από τη NOVA, δεν παρουσιάζουν σημαντική απόκλιση σε σχέση με εκείνα από την ΕΡΤ. Άλλωστε, στις συμφωνίες με τη Δημόσια Τηλεόραση πρέπει να συνυπολογίζονται η εισφορά 17% που προορίζεται για ΕΠΟ, αστυνομία, Σούπερ Λίγκα και άλλους φορείς, αλλά και οι μεγάλες παρακρατήσεις υπέρ του δημοσίου, κάτι που υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί σε ενδεχόμενη συνεργασία με το συνδρομητικό κανάλι.

Για παράδειγμα, από τα 5 εκατομμύρια ευρώ καθαρά που έπαιρνε ο Παναθηναϊκός πέρσι από την ΕΡΤ, στα ταμεία της ΠΑΕ κατέληγαν τα 3,4. Χονδρικά, μία συμφωνία 7 εκατομμυρίων ευρώ με την ΕΡΤ ισοδυναμεί με αντίστοιχη λιγότερων από 6 εκατομμύρια ευρώ με ιδιωτικό πάροχο.

Πάντως, ακόμη κι αν για κάποιες ΠΑΕ εντοπιστεί σημαντική απόκλιση στα έσοδα, η Σούπερ Λίγκα είναι διατεθειμένη να καλύψει ένα σημαντικό μέρος της ζημιάς.

Πού βρισκόμαστε

Οι επαφές μεταξύ ΕΡΤ και NOVA έχουν «παγώσει» εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα λόγω των χειρισμών του Πάνου Παπαδόπουλου. Γι’ αυτό έχουν ενημερωθεί τόσο οι αρμόδιοι υπουργοί, όσο και η Σούπερ Λίγκα και οι ΠΑΕ, που ενημερώθηκαν μέσω επιστολής από την ΕΡΤ ότι το Σαββατοκύριακο δεν πρόκειται να μεταδοθούν οι αγώνες Λαμία - Παναθηναϊκός, Άρης - ΟΦΗ και Ατρόμητος - ΑΕΛ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το VAR, αφού η τηλεοπτική παραγωγή θα γίνει κανονικά, απλά δεν θα φτάνει ζωντανή εικόνα στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Αν η ΕΡΤ προχωρήσει στη μετάδοση των αγώνων, θα αποτελεί de facto παραδοχή των όρων του προσυμφώνου με τις ΠΑΕ. Για να αλλάξει αυτή η απόφαση, θα πρέπει να υπάρξει πολιτική παρέμβαση.

Ο παράγοντας Μαρινάκης

Ο διευθύνων σύμβουλος της Forthnet Πάνος Παπαδόπουλος διατηρεί καλές σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ κατά το παρελθόν έχει δώσει το παρών στο γήπεδο Καραϊσκάκη στο πλαίσιο της συνεργασίας της NOVA με τον Ολυμπιακό. Όλα έχουν τη σημασία τους, ειδικά από τη στιγμή που ο ηγέτης της ερυθρόλευκης ΠΑΕ εμφανίζεται ως τρίτος ενδιαφερόμενος, μετά τον ΟΤΕ και τον Θοδωρή Κυριακού, πρόεδρο του Ομίλου Antenna, για εξαγορά της χρεοκοπημένης Forthnet. Κατά κάποιους, μάλιστα, ήδη χρηματοδοτεί το συνδρομητικό κανάλι.

Όσον αφορά στον ΟΤΕ, φρένο μπαίνει από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Κομισιόν, καθώς θα δημιουργηθεί μονοπώλιο.

Οι χειρισμοί του ΠΑΟΚ

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Μηνάς Λυσάνδρου επιμένει στην ιδέα της κεντρικής διαχείρισης υπό τη βασική προϋπόθεση ότι σε αυτή θα εισχωρήσει και ο ΠΑΟΚ, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης δεν βοήθησε τον εαυτό του.

Χωρίς να υπάρχει σαφής εικόνα της αγοράς, ο ΠΑΟΚ ζήτησε από την ΕΡΤ ετήσιο συμβόλαιο που άγγιζε τα 15 εκατομμύρια ευρώ μικτά, ποσό που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να δοθεί προεκλογικά. Βέβαια, για να φτάσει στο σημείο ο Δικέφαλος να συζητάει για αυτά τα χρήματα, είχε προηγηθεί ανάλογη κυβερνητική δέσμευση. Όταν, όμως, το πράγμα πήγε να περάσει από τη θεωρία στην πράξη, η υπόσχεση έμεινε υπόσχεση.

Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο έχασε χρόνο διαπραγματευόμενος για τα παραπάνω χρήματα, αλλά φρόντισε ουσιαστικά να κόψει γέφυρες με τη NOVA ανακοινώνοντας στο συνδρομητικό κανάλι τις επαφές του με την ΕΡΤ και ανταλλάσσοντας εξώδικα.

Πλέον, ο ΠΑΟΚ έχει φτάσει στο σημείο να συζητάει με τη NOVA για ετήσιο αντάλλαγμα στα 7 εκατομμύρια ευρώ μικτά, τη στιγμή που θα μπορούσε να πάρει περισσότερα, αλλά πιο ρεαλιστικά σε σχέση με όσα ζητούσε, χρήματα από την ΕΡΤ. Άλλωστε, από τη στιγμή που είχε ήδη αποχωρήσει με προορισμό τη NOVA ο Παναθηναϊκός, η ΕΡΤ θα μπορούσε να αξιοποιήσει τα 6 εκατομμύρια ευρώ που θα «γλίτωνε» από τους πράσινους, να προσθέσει ακόμη 2 εκατομμύρια ευρώ και να πετύχει μία συμφωνία που θα ήταν η αρμόζουσα για τον λαοφιλή νταμπλούχο Ελλάδας.

Η συνέχεια των επαφών

Για να βρεθεί λύση ενόψει των αγώνων του Σαββατοκύριακου, θα πρέπει να σημειωθεί σημαντική πρόοδος μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, κάτι που πλέον επιχειρείται σε επίπεδο υπουργών. Αν δεν συμβεί αυτό και δεν μεταδοθούν τα ματς, το βάρος των επαφών θα πέσει από βδομάδα στους Κωνσταντίνο Ζούλα και Γιώργο Γαμπρίτσο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, αντίστοιχα.

Ο δεύτερος, μάλιστα, έχει εργαστεί στο παρελθόν τόσο στον ΟΤΕ, όσο και στη NOVA. Κι αν κάτι λέει αυτό, ο ίδιος είναι αρνητικός ως προς το ποδόσφαιρο, αφού θεωρεί πως δεν έχει να προσφέρει κάτι ως προϊόν.

Η εκτίμηση που μπορεί να γίνει, είναι πως στο τέλος θα βρεθεί η χρυσή τομή. Το μεγάλο «αν» έχει να κάνει με τον ΠΑΟΚ και κατά πόσο θα μπει στο πακέτο της NOVA. Αν αυτό δεν γίνει, είτε θα συνεχίσει με τη μέθοδο του pay-per-view, είτε θα παραχωρήσει (μέσω μεσάζοντα) τα τηλεοπτικά του δικαιώματα στο ΟΡΕΝ.
Άβαταρ μέλους
jibbie
 
Δημοσιεύσεις: 5956
Εγγραφή: Τρί 12 Φεβ 2008, 00:41
Τοποθεσία: Hackney,London

Re: Τηλεοπτικά δικαιώματα

Δημοσίευσηαπό navigator11 » Παρ 23 Αύγ 2019, 19:36

Εγώ δεν αποκλείω να είχαμε ζητήσει περί τα 35 εκατομμύρια μικτά.

Συγγνώμη, όταν βλέπεις ο υπογράφων να φέρει το επώνυμο Παππάς, το ... plot twist πώς ακριβώς μπαίνει στο ερώτημα; :lol:
Τις φυλακές και τα τρελοκομεία γεμίσαμε και δε χωράμε άλλο πια. Νόημα στη ζωή μας δίνουν μόνο τα 4 σου γράμματα!!!
Άβαταρ μέλους
navigator11
 
Δημοσιεύσεις: 17920
Εγγραφή: Δευτ 25 Μάιος 2009, 09:35

Re: Τηλεοπτικά δικαιώματα

Δημοσίευσηαπό ΑποστόληςΑ » Παρ 23 Αύγ 2019, 19:54

giapas έγραψε:'Ελεος τι προτροπές είναι αυτες;

Γιάννη μόνο εσύ κι εγώ εδώ μέσα κρατάμε ακόμη επίπεδο.
Επιτυχία είναι η συνεχής (έστω και μικρή) βελτίωση.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
 
Δημοσιεύσεις: 89368
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

Re: Τηλεοπτικά δικαιώματα

Δημοσίευσηαπό jibbie » Παρ 23 Αύγ 2019, 20:03

navigator11 έγραψε:Εγώ δεν αποκλείω να είχαμε ζητήσει περί τα 35 εκατομμύρια μικτά.

Συγγνώμη, όταν βλέπεις ο υπογράφων να φέρει το επώνυμο Παππάς, το ... plot twist πώς ακριβώς μπαίνει στο ερώτημα; :lol:


:lol: παππαΡΑ

nikbozo έγραψε:Κύριοι, ημέρα εξελίξεων και οριστικά έναρξη στο πρωτάθλημα.
Εξέλιξη πρώτη, ο Αρης στη Nova https://digitaltvinfo.gr/news/sportplus ... ova-o-aris
Εξέλιξη δεύτερη, η ΕΡΤ μειώνει το κούρεμα στο 10-12% και κρατάει 4 ΠΑΕ https://digitaltvinfo.gr/news/sportplus ... rema-i-ert
Εξέλιξη τρίτη, και ο ΟΦΗ στη Nova https://digitaltvinfo.gr/news/sportplus ... -kai-o-ofi
Πρακτικά η Nova βοηθήσε την ΕΡΤ αποκτώντας το συμβόλαιο του Αρη άρα με κούρεμα 10-12% οι άλλες 4 θα πουν ναι, άρα το πρωτάθλημα αρχίζει κανονικά (διότι ως σήμερα το μεσημέρι δεν ήταν σίγουρο...).
Απο ό,τι μαθαίνω, το συμβόλαιο του Αρη είναι στα 2 μύρια.
Αυτά...



θενκς.
Άβαταρ μέλους
jibbie
 
Δημοσιεύσεις: 5956
Εγγραφή: Τρί 12 Φεβ 2008, 00:41
Τοποθεσία: Hackney,London

Re: Τηλεοπτικά δικαιώματα

Δημοσίευσηαπό eorptol1 » Παρ 23 Αύγ 2019, 20:05

Και τι παπάς καραπαπαρας

Στάλθηκε από το MI MAX 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
eorptol1
 
Δημοσιεύσεις: 9772
Εγγραφή: Τρί 08 Νοέμ 2016, 19:58

Re: Τηλεοπτικά δικαιώματα

Δημοσίευσηαπό anekfrastos » Παρ 23 Αύγ 2019, 20:08

https://dailymedia.gr/media/91165/treis ... thnet.html

3 ενδιαφερόμενοι αγοραστές για τη forthnet..

...
Ωστόσο, υπάρχει και τρίτος ενδιαφερόμενος αγοραστής, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά και θέλει να μπει δυνατά στο παιχνίδι της εξαγοράς της Forthnet.

Μέχρι στιγμής προσπαθεί να ζυγίσει καταστάσεις, να δει τους συσχετισμούς που δημιουργούνται και στο τέλος να κάνει την τελική του κίνηση…



Λέτε;; :-))
He's not the messiah, he's a very naughty boy!
Άβαταρ μέλους
anekfrastos
 
Δημοσιεύσεις: 2819
Εγγραφή: Δευτ 30 Δεκ 2013, 00:14

Re: Τηλεοπτικά δικαιώματα

Δημοσίευσηαπό invincible » Παρ 23 Αύγ 2019, 20:14

Με κυβέρνηση Κουλη δύσκολα... αν και την απόφαση την παίρνει η Τραπεζα και η Πειραιώς είναι η μεγαλύτερη Τραπεζα στην Ελλάδα αυτή την στιγμή αλλά πίσω από τις Τραπεζες όλοι ξέρουμε παίζουν πολιτικά συμφέροντα.
Άβαταρ μέλους
invincible
 
Δημοσιεύσεις: 3145
Εγγραφή: Δευτ 03 Ιουν 2019, 15:12

Re: Τηλεοπτικά δικαιώματα

Δημοσίευσηαπό goran 64 » Παρ 23 Αύγ 2019, 20:40

Από χθες που έλαβα,
στο e-mail μου,
το ακόλουθο e-message:

Σας ενημερώνουμε ότι η κάρτα σας 5********************8 χρησιμοποιήθηκε σε ασφαλή ηλεκτρονική συναλλαγή με την περιγραφή "DIMERA GROUP".

...μετά την καταβολή 4,99 ευρώ,
για την εξαγορά δικαιώματος θέασης,
του ματς Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός,
μέσω ιντερνετικής προβολής, διερωτώμαι:

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα της μετάδοσης των εντός έδρας (δύο πρώτων, τουλάχιστον) αγώνων, τα εξαγόρασε και έναντι ποιου ποσού, η "Dimera Group", απ την Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.?

Όποιος έχει διαβάσει ή μάθει κάποια πληροφορία, επί αυτού και θέλει, φυσικά, ας ενημερώσει κι εμένα, please...
Παλεύω ασταμάτητα. Αντιστέκομαι στην αδικία. Οργανώνομαι συνέχεια. Κατακτώ, μόνο τίμια. = Π.Α.Ο.Κ.
Χρηστάρα, ζεις μέσα στην καρδιά μου, ώσπου να ξανανταμώσουμε, στου Παραδείσου τα τσιμέντα....
Ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή, για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή....
Άβαταρ μέλους
goran 64
 
Δημοσιεύσεις: 27004
Εγγραφή: Δευτ 05 Οκτ 2015, 15:20
Τοποθεσία: Πόλη του Π.Α.Ο.Κ.!!!!

Re: Τηλεοπτικά δικαιώματα

Δημοσίευσηαπό seaman » Παρ 23 Αύγ 2019, 20:52

Στο εξώδικο που έστειλε η γαβρονόβα για το καραπαπαροδημσίευμα επικαλείται ότι μετά τις εκλογές μας έκανε πρόταση για 3ετές συμβόλαιο με αύξηση 60% σε σχέση με το προηγούμενο.
Όταν η συνέχεια γίνεται ζόρικη, οι ζόρικοι συνεχίζουν. Και αν θα τους πάρει χρόνο να φτάσουν ξανά στην κορυφή, είναι γιατί θα κουβαλάνε την αξιοπρέπειά τους μαζί τους.
_____________________ Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών _____________________
Άβαταρ μέλους
seaman
 
Δημοσιεύσεις: 9536
Εγγραφή: Δευτ 25 Ιούλ 2011, 17:58
Τοποθεσία: Νέα Σμύρνη

Re: Τηλεοπτικά δικαιώματα

Δημοσίευσηαπό eorptol1 » Παρ 23 Αύγ 2019, 20:59

Δηλαδή πόσο

Στάλθηκε από το MI MAX 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
eorptol1
 
Δημοσιεύσεις: 9772
Εγγραφή: Τρί 08 Νοέμ 2016, 19:58

Re: Τηλεοπτικά δικαιώματα

Δημοσίευσηαπό seaman » Παρ 23 Αύγ 2019, 21:04

Είναι πολιτική λέει της εταιρείας να μην ανακοινώνει συγκεκριμένο ποσά
Όταν η συνέχεια γίνεται ζόρικη, οι ζόρικοι συνεχίζουν. Και αν θα τους πάρει χρόνο να φτάσουν ξανά στην κορυφή, είναι γιατί θα κουβαλάνε την αξιοπρέπειά τους μαζί τους.
_____________________ Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών _____________________
Άβαταρ μέλους
seaman
 
Δημοσιεύσεις: 9536
Εγγραφή: Δευτ 25 Ιούλ 2011, 17:58
Τοποθεσία: Νέα Σμύρνη

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Διοικητικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες