Ευρωπαϊκή πορεία 2019-2020

Σχόλια - κριτική των αγώνων και τα νέα του ευρωπαϊκού ΠΑΟΚ

Ευρωπαϊκή πορεία 2019-2020

Δημοσίευσηαπό ΑποστόληςΑ » Παρ 14 Ιουν 2019, 11:29

sprtime

Ο ΠΑΟΚ θα μπει στην κλήρωση της 22ης Ιουλίου για να μάθει τον αντίπαλό του στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, με τους αντιπάλους του να μην έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη.

Ο μοναδικός σίγουρος της κληρωτίδας είναι ο Άγιαξ ενώ τα φαβορί Σέλτικ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Κοπεγχάγη, Αστάνα και Μπάτε Μπορίσοφ θα πρέπει να προκριθούν από τους προηγούμενους γύρους για να βρεθούν στο δρόμο του Δικεφάλου.

Ωστόσο, εάν δεν γίνει κάποια έκπληξη μία εκ των ομάδων αυτών θα βρεθεί στο δρόμο των νταμπλούχων Ελλάδος.

Το εναλλακτικό σενάριο συμπεριλαμβάνει μία εκ των Ερυθρού Αστέρα, Μακάμπι Τελ-Αβίβ, Ρόζενμποργκ, Καραμπάχ, ΑΙΚ Στοκχόλμης να αποκλείουν κάποιον εκ των ισχυρών και να μπαίνουν στην κληρωτίδα του ΠΑΟΚ.
Επιτυχία είναι η συνεχής (έστω και μικρή) βελτίωση.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
 
Δημοσιεύσεις: 89368
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

Re: Ευρωπαϊκή πορεία 2019-2020

Δημοσίευσηαπό cellophan » Παρ 28 Ιουν 2019, 22:31

Ποσταρίστηκε στο thread Lucescu και μετά από παραίνεση φίλων, το μεταφέρω εδώ. Αφορά τη γενικότερη στρατηγική που επηρεάζει όμως θέματα μεταγραφών, προετοιμασίας και τοποθέτησης της ομάδας απέναντι στην πρόκληση του Αυγούστου. Το βάζω εδώ για να μην ενοχλήσει πολύ, αλλιώς η κανονική του θέση είναι στο thread του Σαββίδη, που φαντάζομαι χαράσσει στρατηγική.

"Εντάξει λοιπόν, θα το πω τώρα που έγινε η στραβή και μπορεί να ακουστεί καλύτερα, δυστυχώς για όλους τους λάθος λόγους και κυρίως αυτούς που βασίζονται στην εσωστρέφεια που δημιουργεί μια επικοινωνιακή αλλά και κυρίως ουσιαστική ήττα. Παρένθεση, πριν μπω στο ζουμί, μεγαλύτερη απώλεια ακόμα και από τον ίδιο τον προπονητή, ίσως να είναι η ομάδα που δουλεύει δύο χρόνια γύρω από αυτόν. Αυτοί έρχονται σε διαρκή και καθημερινή επαφή με τους παίκτες, αυτοί δημιουργούν ένα μεγάλο κομμάτι της ομοιογένειας που αποτέλεσε τον βασικό λόγο της περσινής επιτυχίας. Αn φύγουν μαζί του, είτε γιατί τους πάρει ως συνηθίζεται είτε γιατί αναγκαστούν σε υποχώρηση με την έλευση του team του καινούριου προπονητή, η απώλεια σε αγωνιστικούς όρους είναι πράγματι δυσβάσταχτη.
Στο ζουμί τώρα. Εδώ και πολύ καιρό και κυρίως μετά την τυπική λήξη των υποχρεώσεων της ομάδας, ακούω πολλούς φίλους να επικεντρώνουν τις σκέψεις τους, τα θέλω τους από την ομάδα, τα μεταγραφικά και οργανωτικά τους σχόλια, γύρω από τις υποχρεώσεις που αυτή έχει στα προκριματικά του Champions League. Θα είμαι πολύ ωμός. Αν ήμουν στη διοίκηση της ομάδας και χάραζα στρατηγική, η τελευταία μου έννοια για φέτος θα ήταν η πορεία της ομάδας σε αυτή τη διοργάνωση. Ναι είναι ευκαιρία, ναι έχουμε σίγουρα καλύτερες πιθανότητες ξεκινώντας από το μονοπάτι του πρωταθλητή, αλλά ο μόνος τρόπος για να ξαναέχεις αυτή την ευκαιρία είναι το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, το οποίο δεν πρέπει να χαθεί για κανένα λόγο.
Δεν ξέρω αν κάποιος διαφωνεί, αλλά αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα με αφετηρία την πολιτική σκηνή, μαίνεται ένας αδυσώπητος επιχειρηματικός πόλεμος ο οποίος μεταφέρεται αυτούσιος και στο ποδόσφαιρο. Αυτούσιος. Η χρονιά που έρχεται θα είναι η πιο άγρια που έχουμε ζήσει εδώ και χρόνια. Αμιγώς αθλητικά γιατί εξαιτίας των περσινών και των προπέρσινων, οι δύο βασικοί αντίπαλοι (ιδίως ο Ολυμπιακός) έχουν συμμαζέψει τα του οίκου τους και έχουν μπει, παρόλη την διαχρονικά αλλοιωμένη φύση τους, σε συνθήκες ποδοσφαιρικής και αθλητικής κανονικότητας. Σε παρα-αθλητικό επίπεδο και με την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, όλα θα γίνουν πολύ-πολύ πιο δύσκολα. Δε ξέρω σε τι βαθμό θα καταφέρει το σύστημα να επηρεάσει καταστάσεις, το σίγουρο είναι πως το όποιο element of surprise ή η υποτίμηση του αντιπάλου από τον Βορρά έχει πάει περίπατο. Τους έχουμε πια δείξει τι μπορούμε να κάνουμε και επιτέλους το κάναμε και μάλιστα στον απόλυτο βαθμό. Και θα πρέπει να περιμένουμε πολυμέτωπη, δομημένη αλλά και ασύμμετρη αντεπίθεση.
Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν, πρώτο μέλημα θα πρέπει να είναι να καθαρίσεις όλα τα loose ends στο εγχώριο πεδίο μάχης. Τίποτα καλό ποτέ δε βγήκε από μεγαλεπίβολα σχέδια για εκστρατείες και κατακτήσεις όταν στο εσωτερικό επικρατούσε χάος και εμφύλιος. Ή να το πω λιγότερο στρατόκαβλα, δεν γυρνάς την πλάτη να πανηγυρίσεις αν δεν είσαι σίγουρος πως ο αντίπαλος σου είναι κάτω και δεν πρόκειται να σηκωθεί. Με αυτή την λογική, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να είναι έτοιμη η καλύτερη δυνατή ομάδα στην αρχή του πρωταθλήματος. Αυτό δε σημαίνει ότι θα αφήσεις τα ματς του Αυγούστου, σημαίνει όμως πως το βάρος του σχεδιασμού πρέπει να πέσει στην ομάδα που θα στήσει τις βάσεις ακόμα και αν αποτύχει στην Ευρώπη, αν θεωρείται αποτυχία το Europa League- για το επόμενο πρωτάθλημα.
Μια τρίτη χρονιά, με το ΠΟΚ εκτός τίτλων (μιλάω κυρίως για τον Ολυμπιακό), και υπό τις ευνοϊκές για αυτούς συνθήκες που μάλλον θα διαμορφωθούν μετά τη μεθεπόμενη Δευτέρα, θα είναι ένα καίριο χτύπημα σε όλο το σαθρό αλλά ανθεκτικό στο χρόνο οικοδόμημα και θα τους βυθίσει σε πρωτόγνωρη για αυτούς εσωστρέφεια. Τα οφέλη δε, είναι ανυπολόγιστα και δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να τα συγκρίνω με τα 25 εκατομμύρια του Champions League και 4-5 κερδισμένους πόντους στους ομίλους. Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να γίνει παρένθεση αλλά τελεία και παράγραφος για αυτούς. Μια νέα παράγραφος που θα σημάνει κάτι πολύ μεγάλο, σε στέρεες βάσεις. Προσοχή, δε μιλώ για μια χρονιά στην Ευρώπη σαν την περσινή κατά τη διάρκεια της οποίας βυθιστήκαμε στην αγωνιστική και διοικητική εσωστρέφεια. Μιλάω για μια χρονιά που θα χαρούμε το παιχνίδι το καλοκαίρι και το χειμώνα θα δρέψουμε τους καρπούς της δουλειάς που έγινε.
Αυτή είναι η άποψη μου. Kill the beast first, then kiss the Princess. Και τα δύο δε γίνονται. Λυπάμαι που την εκφράζω με αφορμή ενός άσχημου γεγονότος, όπως είπα στην αρχή, με την ελπίδα να έχει μεγαλύτερη απήχηση, δυστυχώς για όλους τους λάθος λόγους."
Άβαταρ μέλους
cellophan
 
Δημοσιεύσεις: 3105
Εγγραφή: Δευτ 03 Αύγ 2009, 03:24

Re: Ευρωπαϊκή πορεία 2019-2020

Δημοσίευσηαπό tolis01 » Παρ 28 Ιουν 2019, 22:48

Θεωρητικά δεν έχεις άδικο.
ΘΑ συμφωνούσα στη διάρκεια των ομίλων να κατέβεις συνειδητοποιημένα κάνοντας και με ¨εναλλακτικό¨ ρόστερ κάνοντας και διαφήμιση πραμάτιας. Συνειδητοποιημένα όμως, όχι τα περσινά ημίμετρα. Και σαν οργανισμός να το ξεχνάς αμέσως το όποιο μεσοβδομαδιάτικο παιχνίδι, ανεξαρτ΄ξητως του αποτελέσματος.
Στα προκριματικά όμως, αν πχ όλα πάνε να κριθούν τελευταίο παιχνίδι δε μπορείς ν κατέβεις χαλαρά. Σ¨ορρυ, αλλα΄δε γίνεται.
Λοιπὴ δ' ἐστὶ τῆς Εὐρώπης ἥ τε Μακεδονία καὶ τῆς Θρᾴκης τὰ συνεχῆ [ τα]ύτῃ μέχρι Βυζαντίου καὶ ἡ Ἑλλὰς καὶ αἱ προσεχεῖς νῆσοι.Ἔστι μὲν οὖν Ἑλλὰς καὶ ἡ Μακεδονία· ... Εἶτα μετ' ὀλίγα μέμνηται Κυψέλων καὶ τοῦ Ἕβρου ποταμοῦ.Καταγράφει δὲ καί τι σχῆμα παραλληλόγραμμον,ἐν ᾧ ἡ σύμπασα Μακεδονία ἐστίν.
Άβαταρ μέλους
tolis01
 
Δημοσιεύσεις: 6096
Εγγραφή: Δευτ 05 Οκτ 2015, 14:22
Τοποθεσία: Franconia

Re: Ευρωπαϊκή πορεία 2019-2020

Δημοσίευσηαπό cellophan » Παρ 28 Ιουν 2019, 22:56

Τόλη, μην τα μπερδεύεις. Τίποτα δεν εμποδίζει την ομάδα να κατέβει στους αγώνες με το μαχαίρι στα δόντια, καμία χαλαρότητα.Το πρόβλημα είναι να μην έχεις φτιάξει αυτή την ομάδα με το μαχαίρι στο λαιμό, παρασυρμένος από τον λάθος στόχο. Το πρώτο αφορά το τακτικό/λειτουργικό επίπεδο, το δεύτερο είναι καθαρά θέμα στρατηγικής που όσο και αν φαντάζει θεωρητική είναι αυτή που καθοδηγεί και εν τέλει καθορίζει την υλοποίηση και φυσικά τα αποτελέσματα της.
Άβαταρ μέλους
cellophan
 
Δημοσιεύσεις: 3105
Εγγραφή: Δευτ 03 Αύγ 2009, 03:24

Re: Ευρωπαϊκή πορεία 2019-2020

Δημοσίευσηαπό Maximus » Παρ 28 Ιουν 2019, 23:09

Εχει δίκιο ο cellophan...

Μην μου πείτε ότι δεν καλλιεργείται ήδη κλίμα αναμεσα μας, ότι αν δεν μπουμε ομίλους, χάθηκε η χρονια!

Μέγα λάθος!
Χεστήκαμε για το Τσου Λου!
Δεν λέω, είναι όνειρο, αλλά σημασία έχει η συνέχεια της ομάδας και η διατηρηση της στην κορυφή! Να αποδείξεις ότι δεν είσαι παρενθεση! Να αποδειξεις ότι το περσινο πρωταθλημα, δεν ήταν των Πρεσπών, αλλά ότι και το φετινό, θα είναι του "Κούλη", ξέρω γω!

Το ποδοσφαιρικό βαρίδι πρέπει να γύρει προς τον βορρά επιτέλους... Και μην αγχωνόμαστε. ΘΑ έρθει και το Τσου Λου. Δεν θα είναι φέτος? Θα είναι του χρόνου, του παραχρόνου...

Απλά δεν θέλω μετά απο 5 χρόνια να μου λένε, ότι το 2019 ήταν το πρωταθλημα των Πρεσπων και ότι μου το έδωσε ο Συριζα! Θα ειναι τεράστια επικοινωνιακή ήττα και θα φέρει πολύ μεγαλυτερη εσωστρεφεια, απο οτι φανταζόμαστε!
Θελω ξανα πρωταθλημα! Τέλος!
Άβαταρ μέλους
Maximus
 
Δημοσιεύσεις: 5944
Εγγραφή: Παρ 24 Απρ 2009, 08:58
Τοποθεσία: Σε ενα δυαρακι με παντοφλα και φασκομηλο...

Re: Ευρωπαϊκή πορεία 2019-2020

Δημοσίευσηαπό GoMaRoS » Σάβ 29 Ιουν 2019, 06:26

στο τσ λ πρεπει να μπουμε φετος οπωσδηποτε!!!! ειναι η τεραστια ευκαιρια μας να παρουμε τα χρηματα των ομιλων και να ξεφυγουμε σε τρελα μπατζετ που χρειαζονται στο συγχρονο ευρωπαικο ποδοσφαιρο. Και πρωταθλημα και κυπελλο και ομιλους τσ λ, θα τα καταφερουμε σε ολα
GoMaRoS
 
Δημοσιεύσεις: 6671
Εγγραφή: Σάβ 19 Ιουν 2010, 13:50

Re: Ευρωπαϊκή πορεία 2019-2020

Δημοσίευσηαπό thodoris31 » Σάβ 29 Ιουν 2019, 11:15

Στο τσου λου θα μπουμε και θα συναντησουμε την πορτο του Κυριου Κονσεισαο

Η οποια θα φαει 2 τριμπαλα
για να μαθει να κανει την δυσκολη για τον Κυριο Ολιβειρα
ΠΑΟΚ Είσαι ρε!
Άβαταρ μέλους
thodoris31
 
Δημοσιεύσεις: 590
Εγγραφή: Κυρ 05 Ιούλ 2009, 15:51
Τοποθεσία: Καμποτζη

Re: Ευρωπαϊκή πορεία 2019-2020

Δημοσίευσηαπό sn0ufel4 » Σάβ 29 Ιουν 2019, 16:40

Το ποδόσφαιρο αλλάζει και τα εγχώρια πρωταθλήματα σιγά σιγά θα σβήνουν. Να το καταλάβουμε πριν να είναι αργά
Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: «Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;» Πολέμα!
«Ασκητική»
Some folk we never forget... some kind we never forgive...havent seen the back of us yet...we will fight as long as we live
Many places i have been....many sorrows i have seen...
îdô Nidir nênâkham Bârî'n Katharâd
Άβαταρ μέλους
sn0ufel4
Moderator
 
Δημοσιεύσεις: 10120
Εγγραφή: Πέμ 12 Δεκ 2013, 16:19

Re: Ευρωπαϊκή πορεία 2019-2020

Δημοσίευσηαπό obanebane » Κυρ 30 Ιουν 2019, 01:56

Αν αυτό που γράφεις συμβεί, μαζί θα σβήσει και το άθλημα, επειδή όμως αυτό το άθλημα είναι ο Βασιλιάς, κανένα εγχώριο πρωτάθλημα δεν θα σβήσει.
Άβαταρ μέλους
obanebane
 
Δημοσιεύσεις: 24567
Εγγραφή: Τρί 10 Μαρ 2009, 00:51
Τοποθεσία: ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Re: Ευρωπαϊκή πορεία 2019-2020

Δημοσίευσηαπό Wonderland » Κυρ 30 Ιουν 2019, 03:08

Ονειρο ξονειρο πρεπει να μαζεψουμε πολλους βαθμους φετος, και οι υπολοιπες ελληνικες. Μας εχει περασει μεχρι και η Κυπρος στη βαθμολογία. Ειναι πολυ σοβαρα τα πραγματα. Ειναι που ειναι το επιπεδο της πλακας αν ξεμεινουμε μονο με γιουροπα 2 να δουμε ποιος σοβαρος παιχτης θα ρθει στην ομαδα. Να χεις καινουριο γηπεδο και να παιζεις με ολη τη σαβουρα. Εφιαλτικο σεναριο, αλλα σε συνδιασμο με την τακτικη των μεγαλων κλαμπ που θελουν μοντελο Γιουρολιγκα δε τα βλεπω καλα τα πραγματα στο προεσεχες μελλον, εκτος αν επικρατησει η λογικη και η επιθυμια των περισσοτερων φιλαθλων που θελουν δυνατα εθνικα πρωταθληματα και στο βαθμο του εφικτου ισες ευκαιριες για ευρωπαικες διακρισεις, που ομως ηδη ειναι σχεδον ακατορθωτο για τις περισσοτερες ομαδες της ηπειρου.
Wonderland
 
Δημοσιεύσεις: 472
Εγγραφή: Πέμ 20 Σεπ 2018, 01:29

Re: Ευρωπαϊκή πορεία 2019-2020

Δημοσίευσηαπό Mitsospaoki4 » Τρί 02 Ιούλ 2019, 18:48

Είμαι ο μόνος που θα προτιμούσε τον Άγιαξ από τους Κροάτες;; Δεν ξέρω αλλά από πέρσυ και μετά την πώληση του Όλμο με πολλά μυρια οι Κροάτες έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν πολύ σαν ομάδα...

Στάλθηκε από το Redmi 6A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
Mitsospaoki4
 
Δημοσιεύσεις: 10713
Εγγραφή: Δευτ 21 Μάιος 2018, 12:53
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη - Βολος

Re: Ευρωπαϊκή πορεία 2019-2020

Δημοσίευσηαπό ΑποστόληςΑ » Τρί 02 Ιούλ 2019, 19:04

Εγώ θα το εκφράσω διαφορετικά:
Ποιος είναι ο κινητήριος μοχλός για την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ; Το χρήμα.
Μπαίνοντας στους ομίλους του Ch.L. εξασφαλίζουμε τουλάχιστον 20 παραπάνω μύρια.
Χέστηκα αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα!
(που δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα)
Θα το πάρουμε την επόμενη χρονιά, γιατί με τα λεφτά αυτά θα φτιάξουμε ομαδάρα για τα επόμενα τρία χρόνια.
Επιτυχία είναι η συνεχής (έστω και μικρή) βελτίωση.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
 
Δημοσιεύσεις: 89368
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

Re: Ευρωπαϊκή πορεία 2019-2020

Δημοσίευσηαπό sourdos4 » Τετ 10 Ιούλ 2019, 23:11

Ανοιχτό πλέον είναι το ενδεχόμενο να πάμε στην κλήρωση σαν "δυνατοί".
Οι πρώτοι αγώνες των αντιπάλων άφησαν ανοιχτά μέτωπα σε 3 ζευγάρια
Αστάνα-Κλουζ 1-0
Μπάτε-Πιαστ 1-1
Φερεντσβάρος-Λουντόγκορετς 2-1
Αν περάσουν Κλουζ Πιαστ και Φερεντσβάρος πάμε στο γκρούπ των δυνατών
Άβαταρ μέλους
sourdos4
 
Δημοσιεύσεις: 328
Εγγραφή: Κυρ 31 Αύγ 2008, 22:04
Τοποθεσία: Θ5 Σ13 Θ76

Re: Ευρωπαϊκή πορεία 2019-2020

Δημοσίευσηαπό Alastor » Τετ 10 Ιούλ 2019, 23:46

δυσκολα να αποκλειστουν ταυτοχρονα και οι 3. Μακαρι παντως,γιατι μια "βατη" κληρωση ενοψει ολων των καθυστερησεων ελεω προπονητη μπορει να αποδειχτει σωτηρια
Άβαταρ μέλους
Alastor
 
Δημοσιεύσεις: 6208
Εγγραφή: Σάβ 31 Ιαν 2009, 09:37

Re: Ευρωπαϊκή πορεία 2019-2020

Δημοσίευσηαπό renegade » Πέμ 11 Ιούλ 2019, 03:41

Προτιμότερο είναι να είμαστε τώρα στους αδύναμους για να αποφύγουμε αργότερα τον αγιαξ
Σε ένα φόρουμ καλώς ή κακώς δεν υπάρχει καν δημοκρατία
Άβαταρ μέλους
renegade
 
Δημοσιεύσεις: 14126
Εγγραφή: Κυρ 27 Ιαν 2019, 12:49

Επόμενο

Επιστροφή στο Ευρώπη

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

cron