Μεταγραφές Καλοκαιριού 2019

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...

Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2019

Δημοσίευσηαπό cellophan » Πέμ 27 Ιουν 2019, 02:02

Ριαν_Καπαγιαννιδης έγραψε:
cellophan έγραψε:1. Για ποιο λόγο να πας σε Βραζιλιάνο μικρής ηλικίας (ότι και αν σημαίνει αυτό) στη θέση 6, όταν υπάρχουν άλλες χώρες με παράδοση σε αυτές τις θέσεις. Έτσι δε θα σπαταλήσεις θέση ξένου που μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για τη θέση του 8-10 ή του εξτρεμ, στις οποίες η Βραζιλία έχει παράδοση, άσε που δίνουν κατακόρυφη υπεραξία αν όλα πάνε καλά λόγω visibility (goals, assists).


Αυτό που λες δείχνει πόσο προβληματικά είναι τα στερεότυπα στο ποδόσφαιρο. Η Βραζιλία έμεινε από το 80 κι έπειτα στο συλλογικό υποσυνείδητο ως η χώρα που βγάζει τεχνίτες και πλάγια μπακ και χωλαινει σε αμυντικούς και τερματοφύλακες. Σήμερα οι δύο βασικοί τερματοφύλακες των δύο καλύτερων ομάδων του κόσμου (Σίτυ, Λίβερπουλ) τα τελευταία δύο τρία χρόνια, είναι Βραζιλιάνοι. Ο αναντικατάστατος αμυντικός χαφ της πρώτης, είναι Βραζιλιάνος, όπως και βασικό χαφ της δεύτερης. Ο αντίστοιχος μιας Ρεάλ των 3 σερί τσ.λ. είναι Βραζιλιάνος. Με εξαίρεση τον Νεϊμάρ, όλοι οι άλλοι επιθετικογενεις Βραζιλιάνοι δεν είναι στο επίπεδο των προαναφερθέντων. Αντίστοιχα, κι ενώ οι Αργεντινοι μας έχουν καρφωθεί ως οι ιδανικοί κόφτες κλπ, οτιδήποτε παίζει πίσω από το 10, είναι επιπέδου Εθνικής Ισλανδίας. Μην τσιμπατε με παραδόσεις κλπ, τυφλώνουν κι αποπροσανατολίζουν.


Τώρα το είδα Ράιαν, μου ξέφυγε το απόγευμα. Mάλλον συμφωνώ μαζί σου απλά δε βλέπω λόγο παράθεσης στο δικό μου σχόλιο. Τα επιχειρήματα της δικής μου τοποθέτησης είναι τρία και πολύ απλά:
1. Δεν υπάρχει λόγος να σπαταλήσεις θέση ξένου για αυτή τη θέση, ιδίως όταν ψάχνεις για εξελίξιμο ταλέντο και όχι για έτοιμο παίκτη που θα κάνει τη διαφορά
2. Αν είναι να πάρεις κάποιον νέο που θα κρατάει θέση ξένου, καλό θα ήταν αυτός να είναι σε θέσεις που δίνουν υπεραξία.
3. Οι Βραζιλιάνοι έχουν παράδοση στις θέσεις 8-9-10.

Αν μπορώ να καταλάβω σε ερέθισε το (3). Δυστυχώς σαν δήλωση είναι αληθής. Η παράδοση υπάρχει και δεν είναι δικό μου ή δικό σου εφεύρημα. Ναι κάποιες παραδόσεις είναι αποπροσανατολιστικές, εν δυνάμει μπορεί και να τυφλώνουν. Η παραίνεση προς το φόρουμ όπως την έθεσες, (μην τσιμπάτε......τυφλώνουν) είναι όμως μάλλον τραβηγμένη, και επειδή σε παρακολουθώ και μου αρέσει ο τρόπος που γράφεις και η λογική σου, την θεωρώ μια μάλλον άτυχη στιγμή. Ούτε ταίριαζε στο quote που έκανες (και θα εξηγήσω) αλλά και σαν μέγεθος ρε παιδί μου, δεν στέκει. Σιγά την παράδοση δηλαδή, που θα πρέπει να προσέξουμε μην την μασήσουμε γιατί θα τυφλωθούμε. Αυτή με τα κόκκινα αυγά το Πάσχα τη βρίσκω σαφώς πιο επικίνδυνη.

Τώρα, τα παραδείγματα που ανέφερες είναι ολόσωστα. Απλά δε στηρίζουν το επιχείρημα σου και σίγουρα δεν επηρεάζουν το δικό μου. Δεν υποστήριξα ποτέ πως η Βραζιλία δε βγάζει παικταράδες σε όλες τις θέσεις. Πως θα μπορούσε κανείς άλλωστε. Προφανώς και ξεχωρίζουν αυτοί που αναφέρεις, ξεχνάς όμως πολλούς άλλους πρώτου επιπέδου - απλησίαστους για εμάς- αλλά το κυριότερο ξεχνάς και εκατοντάδες περισσότερους δεύτερου επιπέδου που είναι και αυτοί που μας ενδιαφέρουν. Γιατί μπορούμε να τους πάρουμε εντός budget και να αποτελέσουν επένδυση για το μέλλον. Αυτό που είπα λοιπόν είναι πως η υπεραξία έρχεται πολύ πιο εύκολα στους Βραζιλιάνους παίκτες στις θέσεις από τη μέση και μπροστά. Και προφανώς, μια και δεν είμαι στο φόρουμ της Μπαρτσελόνα, δεν εννοούσα να πάρουμε τον Ροναλντίνιο στα 18 με 50 εκατομμύρια και να τον δώσουμε 250 στη Γιουβέντους σε πέντε χρόνια, αλλά να κάνουμε αυτό που έκανε η Σαχτάρ και κάνει η Πόρτο εδώ και τόσα χρόνια.

Τέλος πάντων, αυτό που ίσως θα έδινε μια κάποια πειστική απάντηση σε αυτό που συζητάμε (ή τέλος πάντων ήθελα να συζητήσω με την αρχική μου τοποθέτηση), είναι μια σώρευση των εκατοντάδων παικτών από τη Βραζιλία που αγωνίστηκαν στην Ευρώπη ας πούμε τα τελευταία δέκα χρόνια, ένα clustering ανά θέση και μια άθροιση της υπεραξίας που απέκτησαν οι παίκτες κάθε cluster σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα ή έστω μέχρι το επόμενο τους συμβόλαιο. Θέλω να πιστεύω πως η διαφορά των σωρευτικών values ανάμεσα στα δύο clusters (1-6) και (7-11) θα ήταν τουλάχιστον x2.5 υπέρ του δεύτερου και όπως βλέπεις κερνάω και τον τερματοφύλακα :). Προφανώς η πεποίθηση μου δεν αποτελεί ούτε στο ελάχιστο καμία μορφή απόδειξης.

Αυτά. Χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης. Απλά εξηγούμαι.
Άβαταρ μέλους
cellophan
 
Δημοσιεύσεις: 3105
Εγγραφή: Δευτ 03 Αύγ 2009, 03:24

Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2019

Δημοσίευσηαπό Oleomatosevosmos » Πέμ 27 Ιουν 2019, 02:12

Μαγκες τελικα υπαρχει επιβεβαίωση για στοχ? Παμε για αυτον? Μίλησε ο Γιώργης?
Oleomatosevosmos
 
Δημοσιεύσεις: 82
Εγγραφή: Πέμ 16 Μάιος 2019, 20:34

Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2019

Δημοσίευσηαπό Nikos 74 » Πέμ 27 Ιουν 2019, 04:28

Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξετρελάθηκα κιόλας με την περίπτωση του Στοχ. Περιμένω κάτι καλύτερο επειδή θεωρώ πως σε κάθε μεταγραφική περίοδο πρέπει ο ΠΑΟΚ να ανεβαίνει ένα επίπεδο. Στην παρουσία του Στοχ στο παρελθόν στον ΠΑΟΚ, από τα προηγούμενα σχόλια κατάλαβα πως τελικά αυτό που λένε πως η πρώτη και η τελευταία εντύπωση είναι που μένει, ισχύει! Οι περισσότεροι αναφέρονται στην τρομερή του εμφάνιση στο ντεμπούτο του με την Σαλκε, και στην παθιασμένη του εμφάνιση στον τελικό με τον Παναθηναϊκό. Σε όλο σχεδόν το μεσοδιάστημα αναμνήσεις δεν μας έχει αφήσει ο Στοχ και αυτό είναι το πικρό της υπόθεσης, επειδή μας άφησε με το "αν". Δεν γνωρίζω το ποσό άλλαξε συμπεριφορά ο παίκτης τα επόμενα χρόνια, ούτε παρακολουθώ την ομάδα του για να έχω σίγουρη άποψη, αλλά εμένα προσωπικά με κερδίζουν την καρδιά οι ποδοσφαιριστες που παλεύουν και προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις για τον ΠΑΟΚ, και ο Στοχ σίγουρα δεν ήταν από αυτούς!
Nikos 74
 
Δημοσιεύσεις: 1422
Εγγραφή: Τρί 20 Νοέμ 2018, 19:48

Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2019

Δημοσίευσηαπό gpap » Πέμ 27 Ιουν 2019, 06:20

Πάντως στο τρανσφερμαρκτ διαβάζουμε πως περσι έπαιξε αρκετά παιχνίδια με 14 γκολ κ 12 ασίστ.
Σε κάθε περίπτωση δεν είναι παίχτης για να σε σπρώξει στους ομίλους.
Προφανώς δεν τους βγήκαν οι περιπτώσεις Γκαρσία ή Ποτένσε και έψαξαν κάτι κοντινό σε στυλ παιχνιδιού.
Ρίσκο.
Αλλά μάθαμε στα ρίσκα.
gpap
 
Δημοσιεύσεις: 4452
Εγγραφή: Τρί 07 Ιαν 2014, 20:40

Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2019

Δημοσίευσηαπό TheCursed » Πέμ 27 Ιουν 2019, 06:39

gpap έγραψε:Πάντως στο τρανσφερμαρκτ διαβάζουμε πως περσι έπαιξε αρκετά παιχνίδια με 14 γκολ κ 12 ασίστ.
Σε κάθε περίπτωση δεν είναι παίχτης για να σε σπρώξει στους ομίλους.
Προφανώς δεν τους βγήκαν οι περιπτώσεις Γκαρσία ή Ποτένσε και έψαξαν κάτι κοντινό σε στυλ παιχνιδιού.
Ρίσκο.
Αλλά μάθαμε στα ρίσκα.


Τι διαβαζω πρωι πρωι ποιος γκαρσια και ποιος ποτενσε ρε φιλε τι ειναι αυτα π γραφεις τι σχεση εχει ο στοχ μ αυτους τς 2 κ ποιος ειπε οτι πηγαμ ε να παρουμε αυτους τς 2?
Πες μ οτι κανεις πλακα κ επειδη ειναι πρωι δν το καταλαβα.
Τελευταία επεξεργασία από TheCursed και Πέμ 27 Ιουν 2019, 07:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
TheCursed
 
Δημοσιεύσεις: 1967
Εγγραφή: Σάβ 28 Ιουν 2014, 23:55

Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2019

Δημοσίευσηαπό black_star_ninja » Πέμ 27 Ιουν 2019, 06:55

Νομίζω οτι ο μάτσο παντως είχε γράψει:
«Όσο για το εξτρεμ, νομίζω αποστόλη οτι θα γίνει το πουλεν σου»
Εμπιστεύομαι κατα τα αλλα τη διοίκηση κ τους ανθρώπους που μας έφεραν εδω που είμαστε.. όποτε αν ο εκλεκτός ειναι ο στοχ, ας ειναι ετσι.
Καλημέρα! Πέμπτη σήμερα!
Άβαταρ μέλους
black_star_ninja
 
Δημοσιεύσεις: 1065
Εγγραφή: Παρ 18 Ιαν 2019, 11:59

Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2019

Δημοσίευσηαπό Gawain1978 » Πέμ 27 Ιουν 2019, 07:02

gpap έγραψε:Πάντως στο τρανσφερμαρκτ διαβάζουμε πως περσι έπαιξε αρκετά παιχνίδια με 14 γκολ κ 12 ασίστ.
Σε κάθε περίπτωση δεν είναι παίχτης για να σε σπρώξει στους ομίλους.
Προφανώς δεν τους βγήκαν οι περιπτώσεις Γκαρσία ή Ποτένσε και έψαξαν κάτι κοντινό σε στυλ παιχνιδιού.
Ρίσκο.
Αλλά μάθαμε στα ρίσκα.

:lol:
Μου βγήκε ο καφές από την μύτη. :lol: :lol: :lol:
Gawain1978
 
Δημοσιεύσεις: 598
Εγγραφή: Σάβ 28 Ιαν 2017, 19:51

Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2019

Δημοσίευσηαπό Gawain1978 » Πέμ 27 Ιουν 2019, 07:12

Nikos 74 έγραψε:Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξετρελάθηκα κιόλας με την περίπτωση του Στοχ. Περιμένω κάτι καλύτερο επειδή θεωρώ πως σε κάθε μεταγραφική περίοδο πρέπει ο ΠΑΟΚ να ανεβαίνει ένα επίπεδο. Στην παρουσία του Στοχ στο παρελθόν στον ΠΑΟΚ, από τα προηγούμενα σχόλια κατάλαβα πως τελικά αυτό που λένε πως η πρώτη και η τελευταία εντύπωση είναι που μένει, ισχύει! Οι περισσότεροι αναφέρονται στην τρομερή του εμφάνιση στο ντεμπούτο του με την Σαλκε, και στην παθιασμένη του εμφάνιση στον τελικό με τον Παναθηναϊκό. Σε όλο σχεδόν το μεσοδιάστημα αναμνήσεις δεν μας έχει αφήσει ο Στοχ και αυτό είναι το πικρό της υπόθεσης, επειδή μας άφησε με το "αν". Δεν γνωρίζω το ποσό άλλαξε συμπεριφορά ο παίκτης τα επόμενα χρόνια, ούτε παρακολουθώ την ομάδα του για να έχω σίγουρη άποψη, αλλά εμένα προσωπικά με κερδίζουν την καρδιά οι ποδοσφαιριστες που παλεύουν και προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις για τον ΠΑΟΚ, και ο Στοχ σίγουρα δεν ήταν από αυτούς!

Φίλε μάλλον εσύ δεν θυμάσαι καλά.
Τα 10 γκολ και τις 10 ασίστ δεν τις έκανε ούτε με την Σάλκε ούτε στον τελικό.
Σε μία μέτρια χρονιά για την ομάδα και με την άσχημη εξωγηπεδική ζωή που έκανε και πάλι ξεχώριζε μαζί με τον Νατχο.
Η κακή του απόδοση ενδιάμεσα οφειλόταν στην εξωγηπεδική ζωή αλλά και στην κόντρα του με τον Στέφενς.
Πλέον όμως είναι πολύ πιο ώριμος και εντός και εκτός γηπέδου και φυσικά οικογενειάρχης.
Με την Σλάβια πέρσι έφτασε στους 8 του Europa όπου αποκλείστηκε από την κάτοχο Σεβίλλη και σε όλα τα ματς ήταν από τους κορυφαίους.
Όσο για την ποδοσφαιρική του αξία πιστεύω ότι είναι το καλύτερο εξτρέμ στο Ελληνικό πρωτάθλημα.
Βασικά είναι ο ορισμός του εξτρέμ.
Ταχύς, καλός στο 1 vs 1, σουτάρει με απίστευτη ευχέρεια από οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου και με τα δύο πόδια και διαθέτει άριστη σέντρα.
Το μοναδικό μειονέκτημα του είναι το ύψος οκ.
Αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Gawain1978
 
Δημοσιεύσεις: 598
Εγγραφή: Σάβ 28 Ιαν 2017, 19:51

Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2019

Δημοσίευσηαπό MANIAKOS » Πέμ 27 Ιουν 2019, 07:13

Παιξταρα π στοχ
Κ αν σοβάρεψε έστω κιγο είναι αναβάθμιση π
Άβαταρ μέλους
MANIAKOS
 
Δημοσιεύσεις: 33752
Εγγραφή: Τετ 25 Ιουν 2008, 21:34

Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2019

Δημοσίευσηαπό jibbie » Πέμ 27 Ιουν 2019, 07:18

tolis01 έγραψε:Αν κλείσουν τώρα Στοχ και Αουγκούστο (κι αυτός ασπρόμαυρος Κορινθιάνος μπάι δε γουέι) πιστεύω κλείσαμε μέχρι την τελευταία εβδομάδα Αυγούστου, όπου αν όλα πάνε κατ΄ευχή θα πέσουν τα τσιμέντα με κάτι τσαμπιονλιγκάτο του στυλ Λουις Γουστάβο ή Ίσκο ή Χάμες (τους τελευταίους 2 η Ρεάλ τους έχει για δώσιμο/δανεισμό)


νομιζω αν θελουμε να κινηθουμε για Ισκο πρεπει να βιαστουμε, τον θελει και ο Γκουαρντιολα. Χαμες πιο προσιτη περιπτωση για τωρα :lol:
Άβαταρ μέλους
jibbie
 
Δημοσιεύσεις: 5956
Εγγραφή: Τρί 12 Φεβ 2008, 00:41
Τοποθεσία: Hackney,London

Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2019

Δημοσίευσηαπό joshua » Πέμ 27 Ιουν 2019, 07:30

Αν με το καλο παντως κλεισουν Στοχ και Νταγκλας η επομενη μεταγραφη χαφ, η οποια πρεπει να γινει αμεσα, θα ειναι ισως η πιο σημαντικη μεταγραφη της χρονιας.Μεχρι τωρα οι κινησεις κλεινουν τρυπες, χωρις να εντυπωσιαζουν αλλα με οριακα θετικο προσημο.Ο Στοχ αναβαθμιζει τα εξτρεμ,ο Ροντριγκο ,αρχικα τουλαχιστον,δεν μοιαζει να καλυπτει το κενο του Βιερινια, οποτε ειμαστε σχεδον μια η αλλη. Στα χαφ,τη πιο σημαντικη γραμμη, εξακολουθουμε να μειονεκτουμε σε σχεση με περσι.Με δεδομενο οτι η επομενη κινηση θα ειναι μαλλον η τελευταια της πρωτης φασης ενισχυσης και η ομαδα που θα εχει σχηματιστει αυτη που θα μας παει στους προκριματικα καταλαβαινουμε οτι δεν υπαρχει περιθωριο για αλλο στοιχημα.
Time to get it, before you let it get to you
Here he comes now, stick to your guns and let him through
Άβαταρ μέλους
joshua
Moderator
 
Δημοσιεύσεις: 24064
Εγγραφή: Σάβ 15 Μάιος 2010, 19:33

Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2019

Δημοσίευσηαπό shogoon » Πέμ 27 Ιουν 2019, 07:32

Tο αν σοβαρεψε η όχι είναι θέμα της ομάδας να το αναλύσει. Εγώ τον λάτρεψα και μεθυσμένο με την μοικανα έτσι και αλλιώς. Απλά η σημερινή πραγματικότητα είναι ότι είμαστε κοντά σε βασικό και πρωταγωνιστή της νταμπλουχου Τσεχίας. Είπαμε μεγαλώσαμε ως ομάδα αλλά βασικό της Ρεαλ δύσκολα ακόμα.
Άβαταρ μέλους
shogoon
 
Δημοσιεύσεις: 1330
Εγγραφή: Σάβ 04 Οκτ 2008, 08:47

Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2019

Δημοσίευσηαπό jibbie » Πέμ 27 Ιουν 2019, 07:33

θελουμε και αριστερο μπακ ρε τζος..εκτος αν παμε σε πειραματα.
Άβαταρ μέλους
jibbie
 
Δημοσιεύσεις: 5956
Εγγραφή: Τρί 12 Φεβ 2008, 00:41
Τοποθεσία: Hackney,London

Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2019

Δημοσίευσηαπό cronos » Πέμ 27 Ιουν 2019, 07:42

Όπως είπε και ο Γιώργης,
Αριστερό μπακ έχουμε τον Γιαννούλη.
Ο καθένας βλέπει αυτό που φαίνεσαι...
λίγοι αντιλαμβάνονται αυτό που είσαι.

Machiavelli
Άβαταρ μέλους
cronos
 
Δημοσιεύσεις: 1391
Εγγραφή: Τρί 29 Ιούλ 2008, 15:45

Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2019

Δημοσίευσηαπό jibbie » Πέμ 27 Ιουν 2019, 07:44

α νταξ τοτε :lol:
Άβαταρ μέλους
jibbie
 
Δημοσιεύσεις: 5956
Εγγραφή: Τρί 12 Φεβ 2008, 00:41
Τοποθεσία: Hackney,London

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μεταγραφολογία

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 8 επισκέπτες