Ε.Π.Ο super league κ.λ.π "δημοκρατικές" δυνάμεις

Θέματα που αφορούν την επικαιρότητα και τα Μ.Μ.Ε.

Re: Ε.Π.Ο super league κ.λ.π "δημοκρατικές" δυνάμεις

Δημοσίευσηαπό ΑποστόληςΑ » Πέμ 09 Νοέμ 2017, 11:24

Βόμβες Τριανταφυλλόπουλου: «Θα ασκηθεί αναίρεση για το κακούργημα της Εγκληματικής που απαλείφθηκε»

sdna - 8 Νοεμβρίου 2017, 23:56

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 μίλησε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, σχολιάζοντας το βούλευμα του συμβουλίου εφετών και την παραπομπή του Βαγγέλη Μαρινάκη σε δίκη.

Ο γνωστός δημοσιογράφος αποκάλυψε πως σύμφωνα με πληροφορίες του θα ασκηθεί αναίρεση για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, που απαλείφθηκαν.

Αναλυτικά

Για τη στάση του Κωνσταντίνου Σταμαδιάνου, ο οποίος μειοψήφισε: «Έπρεπε να αυτοεξαιρεθεί ο Σταμαδιάνος και οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι θα περάσει από πειθαρχικό γιατί σε 28 κατηγορουμένους δεν βρήκε τίποτα. Δεν μπορεί δύο δικαστές να βρίσκουν αδικήματα και αυτός να μη βρίσκει κανένα; Είναι ηλίου φαεινότερο ότι κάτι συμβαίνει».

Για το δικαίωμα της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να ασκήσει αναίρεση: «Θα υπάρξει αναίρεση από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τα κακουργήματα που παρελήφθησαν. Μιλώ για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Το κακούργημα αυτό απαλείφθηκε και θα επανεξεταστεί. Γενικότερα η όλη απόφαση ήταν περίεργη σε σχέση με το πρώτο βούλευμα που είχε εκδοθεί».

Για το αν θα αποδοθεί η δικαιοσύνη: «Η νομική επιστήμη δεν αναγνωρίζει περί δικαίου αίσθημα αλλά περί δικαίου συνείδηση. Την περί δικαίου συνείδηση επικαλούμαι διότι αυτό που συμβαίνει με τα αδικήματα για το ποδόσφαιρο είναι πολύ μικρό σε σχέση με τη μπόρα που έρχεται σχετικά με το Νοοr 1»
Επιτυχία είναι η συνεχής (έστω και μικρή) βελτίωση.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
 
Δημοσιεύσεις: 89370
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

Re: Ε.Π.Ο super league κ.λ.π "δημοκρατικές" δυνάμεις

Δημοσίευσηαπό ΑποστόληςΑ » Πέμ 09 Νοέμ 2017, 19:38

Η ποινή του υποβιβασμού και οι έξι αγώνες του Ολυμπιακού!

sdna - 9 Νοεμβρίου 2017, 13:07 Άρης Ασβεστάς

Το «μεγάλο κόλπο» με τη Βέροια, το ματς με τον Ατρόμητο, οι ποινές και τα 4 επιπλέον ματς του Ολυμπιακού για τα οποία δεν κατηγορείται. Το SDNA αναλύει ζητήματα που προκύπτουν από το βούλευμα για τη «συμμορία»!

H συμμορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως μετατράπηκε η κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης» με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, μάλλον σκεφτόταν πολύ καιρό πριν αυτήν τη στιγμή: Τη στιγμή που η αθλητική δικαιοσύνη θα έπρεπε να παρέμβει για να επιβάλλει –βάσει του βουλεύματος- ποινές στα πρόσωπα που κατηγορούνται, αλλά κυρίως στις ΠΑΕ που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πίσω στο 2015, λοιπόν, οι συνταξιούχοι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ του Γιώργου Γκιρτζίκη, ζήτησαν και πήραν από τον εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα το πόρισμά του για την «εγκληματική οργάνωση».

Και τι έκαναν τότε οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς; Από όλα τα εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα και απ’ όλες τις ομάδες που εμπλέκονταν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο πόρισμα, άσκησαν πειθαρχική δίωξη μόνο στην ΠΑΕ Βέροια, στον τότε ιδιοκτήτη της, Γιώργο Αρβανιτίδη και τον γενικό αρχηγό της, Γιώργο Λαναρή, για χειραγώγηση του περίφημου αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια 3-0.

Το γεγονός ότι για το ίδιο ματς είχε ασκηθεί ποινική δίωξη και στον Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν στάθηκε ικανός λόγος ώστε να κληθούν σε απολογία ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Φυσικά, τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ που αποτελούνταν τότε από συνταξιούχους δικαστές και δικηγόρους διορισμένους από την ίδια την ομοσπονδία, απάλλαξαν τόσο την ΠΑΕ Βέροια, όσο και τους Αρβανιτίδη, Λαναρή.

Η ΕΠΟ του Γκιρτζίκη είχε φτιάξει τότε έναν κανονισμό, που για να θεωρηθεί ένα ματς χειραγωγημένο, έπρεπε (άκουσον-άκουσον) να αποδειχτεί η συμμετοχή στην χειραγώγηση τουλάχιστον τριών ποδοσφαιριστών, ενώ τα αδικήματα χειραγώγησης παραγράφονταν με το πέρας τριών ετών!

Σήμερα, τα αδικήματα χειραγώγησης είναι ΑΠΑΡΑΓΡΑΠΤΑ, ενώ για να αποδειχτεί το στήσιμο ενός αγώνα δεν χρειάζεται ούτε ένας ποδοσφαιριστής: Αρκεί να αποδειχτεί η συμμετοχή έστω ενός αξιωματούχου της ομάδας.

Ωστόσο, για να αναψηλαφηστεί μια υπόθεση, υπάρχουν συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια, γεγονός που δεν επιτρέπει αναψηλάφηση της υπόθεσης της Βέροιας.

Ο Ολυμπιακός, βέβαια, δεν κλήθηκε ποτέ σε απολογία για εκείνο το ματς και με δεδομένο ότι δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα πειθαρχικά, θα μπορούσε να κληθεί και τώρα.

Πέρα από το Ολυμπιακός-Βέροια 3-0, όμως, εμπλεκόμενοι οι «ερυθρόλευκοι» και ο Βαγγέλης Μαρινάκης (καθώς και οι Σπανός, Αγγελόπουλος, Σα Πίντο), φέρονται –βάσει βουλεύματος- να είναι και για τον αγώνα Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1 που έγινε το 2015.

Το ματς αυτό δεν ελέγχθηκε ποτέ από την αθλητική δικαιοσύνη, κάτι που πιθανότατα να συμβεί τώρα που εκδόθηκε το βούλευμα.

Υποβιβασμός και δεκαετής αποκλεισμός

Σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΠΟ και ειδικότερα στο άρθρο 29 που αφορά τον επηρεασμό για χειραγώγηση αγώνα, προβλέπονται για τους αξιωματούχους των ομάδων οι εξής ποινές:

α) χρηματική ποινή 3.000 έως 60.000 ευρώ, β) δεκαετής, τουλάχιστον, απαγόρευση ενασχόλησης με οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, γ) δεκαετής τουλάχιστον απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο.

Σε περίπτωση που υπαίτια είναι ομάδα και η δωροδοκία σχετίζεται με αποτέλεσμα αγώνα, η υπαίτια ομάδα θα τιμωρείται:

α) Με υποβιβασμό, β) με αφαίρεση 6 βαθμών από το πρωτάθλημα της κατηγορίας που θα δικαιούται να μετέχει και, γ) χρηματική ποινή 300.000 ευρώ.

Εξόχως σημαντικό είναι ότι στο Άρθρο 26 του Κώδικα Δεοντολογίας, περί Ακεραιότητας Αγώνων, αναφέρεται ότι «Πέραν των φυσικών προσώπων και οι ομάδες θεωρούνται υπεύθυνες και τιμωρούνται στην περίπτωση που πρόσωπα έχοντα εξουσία να λειτουργούν εξ ονόματος αυτών, συμμετέχουν σε οποιαδήποτε μορφή συμπεριφοράς η οποία βλάπτει ή θα μπορούσε να βλάψει την ακεραιότητα των αγώνων».

Όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει το παραπάνω άρθρο για τις ΠΑΕ που συνδέονται με κατηγορούμενους, ενώ ιδιαίτερη βάση πρέπει να δώσουμε και στη συνέχεια του ίδιου άρθρου:

«Οι υποθέσεις αυτές θα ερευνώνται και θα δικάζονται χωρίς καθυστέρηση και χωρίς να απαιτείται να ολοκληρωθεί η αντίστοιχη ποινική διαδικασία»!

Άλλα τέσσερα ματς του Ολυμπιακού!

Όπως προαναφέραμε, ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατηγορείται βάσει του βουλεύματος για συμμετοχή σε αλλοίωση αποτελέσματος στους αγώνες Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 (2013) και Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1 (2015).

Στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, όμως, αναφέρονται άλλα τέσσερα ματς του Ολυμπιακού, για τα οποία δεν κατηγορείται κανείς από τους «ερυθρόλευκους». Εμπλέκονται άλλα πρόσωπα, ενώ σε τρία από αυτά κατηγορούμενοι είναι οι διαιτητές!

Πρόκειται για τα ματς:

Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-0 (2012, κατηγορούμενος ο Άρης Σταθόπουλος)
Παναχαϊκή-Ολυμπιακός 1-1 (κύπελλο 2012, κατηγορούμενος ο Δημητρόπουλος)
Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 1-3 (τελικός 2013, κατηγορούμενος ο Γιάχος)
Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0 (2014, κατηγορούμενος ο Σπάθας)
Επιτυχία είναι η συνεχής (έστω και μικρή) βελτίωση.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
 
Δημοσιεύσεις: 89370
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

Re: Ε.Π.Ο super league κ.λ.π "δημοκρατικές" δυνάμεις

Δημοσίευσηαπό trouman » Τετ 15 Νοέμ 2017, 21:04

Ποιος μπορεί να πει το αντίθετο χωρίς να αμφιβάλλει;

«Βολές» Μαυροκεφαλίδη για ΕΟΚ και... στοίχημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

«Χείμαρρος» ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης σε συνέντευξή του σε λιθουανική ιστοσελίδα, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θέλει να έχει σχέση με την ΕΟΚ και ότι σιχαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο λόγω... στοιχηματισμού.

Συγκεκριμένα, ο Μαυροκεφαλίδης ρωτήθηκε για το γεγονός πως δεν βρίσκεται στις κλήσεις της Εθνικής ομάδας εδώ και μερικά χρόνια και... απασφάλισε: «H σχέση μου με την ομοσπονδία είναι περίπλοκη. Για να είμαι ακριβής, δεν θέλω να έχω καμία σχέση με αυτούς τους ανθρώπους. Και, πιστέψτε με, η δική μου άποψη δεν είναι η μόνη τέτοιου είδους στην Ελλάδα. Στο παρελθόν, ήμουν πολύ νευριασμένος μαζί τους γιατί μου είχαν συμπεριφερθεί άδικα. Από αυτή την κατάσταση δεν βγήκα ούτε εγώ ωφελημένος, ούτε η ομάδα. Δυστυχώς, αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια».

Όταν ρωτήθηκε αν θα ήταν πρόθυμος να βοηθήσει την Εθνική, με την προϋπόθεση ότι οι άνθρωποι της ΕΟΚ θα του ζητούσαν συγγνώμη, τότε συνέχισε τα «καρφιά»: «Δεν θα μου ζητήσουν ποτέ συγγνώμη. Αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω τους».

Ωστόσο, ο Έλληνας ψηλός μίλησε και για ποδόσφαιρο και εξήγησε γιατί σιχαίνεται το ελληνικό. Σε ερώτηση για τον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδας από την Κροατία, τόνισε: «Ήταν στενάχωρο. Πάντως, πιστεύω ότι οι παίκτες έκαναν ο, τι καλύτερο μπορούσαν. Υποστηρίζω την Εθνική ομάδα, αλλά γενικά σιχαίνομαι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι απαίσιο, το έχει... φάει το στοίχημα. Δεν θέλω να το βλέπω πλέον
trouman
 
Δημοσιεύσεις: 4885
Εγγραφή: Σάβ 15 Μάιος 2010, 09:47

Re: Ε.Π.Ο super league κ.λ.π "δημοκρατικές" δυνάμεις

Δημοσίευσηαπό Χωρικός » Παρ 15 Δεκ 2017, 16:20

εγινε λεεί αναίρεση απ τον εισαγγελεα , και η συμμορία γίνεται πάλι εγκληματική οργάνωση. στο σδνα το διαβασα λίγο πριν. Αντε οι νομικοί του σαιτ να μας ενημερώσουν τί ακριβως σημαίνει αυτό επι του πρακτέου
Άβαταρ μέλους
Χωρικός
 
Δημοσιεύσεις: 3171
Εγγραφή: Τρί 26 Ιαν 2010, 10:49

Re: Ε.Π.Ο super league κ.λ.π "δημοκρατικές" δυνάμεις

Δημοσίευσηαπό okkas73 » Παρ 15 Δεκ 2017, 16:22

Μεχρι το ντερμπι με τον γαυρο μας εχουν βαλει να παιζουμε 3 η ωρα. Οτι χειροτερο για τους αθλητες απο αποψη βιορυθμου, διατροφης κτλ. Ολοι οι αθλητες προτιμουν να παιζουν απογευμα η βραδυ. Απορω πως δεχτηκαμε τετοιο προγραμμα.....
Τελευταία επεξεργασία από okkas73 και Παρ 15 Δεκ 2017, 17:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
ΠΑΟΚ πρωταθλητής, 2018 στο γήπεδο 2019 και στα χαρτιά
Άβαταρ μέλους
okkas73
 
Δημοσιεύσεις: 567
Εγγραφή: Δευτ 03 Μαρ 2014, 23:18
Τοποθεσία: Πάτρα

Re: Ε.Π.Ο super league κ.λ.π "δημοκρατικές" δυνάμεις

Δημοσίευσηαπό Alastor » Παρ 15 Δεκ 2017, 16:39

Χωρικός έγραψε:εγινε λεεί αναίρεση απ τον εισαγγελεα , και η συμμορία γίνεται πάλι εγκληματική οργάνωση. στο σδνα το διαβασα λίγο πριν. Αντε οι νομικοί του σαιτ να μας ενημερώσουν τί ακριβως σημαίνει αυτό επι του πρακτέου


θα σου πω εγω που δεν ειμαι νομικος. Ολο μελι μελι και απο τηγανητα τιποτα,αυτο σημαινει
Άβαταρ μέλους
Alastor
 
Δημοσιεύσεις: 6208
Εγγραφή: Σάβ 31 Ιαν 2009, 09:37

Re: Ε.Π.Ο super league κ.λ.π "δημοκρατικές" δυνάμεις

Δημοσίευσηαπό goran 64 » Παρ 15 Δεκ 2017, 16:51

okkas73 έγραψε:Μεχρι το ντερμπι με τον (edit:) πουστόγ@υρο, μας εχουν βαλει να παιζουμε 3 η ωρα. Οτι χειροτερο για τους αθλητες απο αποψη βιορυθμου, διατροφης κτλ. Ολοι οι αθλητες προτιμουν να παιζουν απογευμα η βραδυ. Απορω πως δεχτηκαμε τετοιο προγραμμα.....

Πραγματικά εξωφρενικό-εξωπραγματικό πρόγραμμα... :twisted: :x :redcard:
Να δούμε αν θα προκύψει καμιά ΑΡΔ-ερώτηση στον υπεύθυνο-εκπρόσωπο του Π.Α.Ο.Κ. στην Super League... :roll:
Παλεύω ασταμάτητα. Αντιστέκομαι στην αδικία. Οργανώνομαι συνέχεια. Κατακτώ, μόνο τίμια. = Π.Α.Ο.Κ.
Χρηστάρα, ζεις μέσα στην καρδιά μου, ώσπου να ξανανταμώσουμε, στου Παραδείσου τα τσιμέντα....
Ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή, για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή....
Άβαταρ μέλους
goran 64
 
Δημοσιεύσεις: 27004
Εγγραφή: Δευτ 05 Οκτ 2015, 15:20
Τοποθεσία: Πόλη του Π.Α.Ο.Κ.!!!!

Re: Ε.Π.Ο super league κ.λ.π "δημοκρατικές" δυνάμεις

Δημοσίευσηαπό giapas » Παρ 15 Δεκ 2017, 16:58

Παιδιά κάνετε λάθος. Δείτε το πρόγραμμα και πάλι.
giapas
 
Δημοσιεύσεις: 9372
Εγγραφή: Τρί 26 Ιαν 2010, 10:49

Re: Ε.Π.Ο super league κ.λ.π "δημοκρατικές" δυνάμεις

Δημοσίευσηαπό goran 64 » Παρ 15 Δεκ 2017, 17:08

Τέσσερα συνεχόμενα ματς στις 15:00 και μετά Δευτέρα στις 19:30...Μετά, Σάββατο μας έχουν βάλει να παίξουμε, στα καπάκια από Δευτέρα που παίζουμε τον προηγούμενο αγώνα, πάλι στις 19:30 και κατόπιν το επόμενο με gayρο!!!! :twisted:
" Όχι Γιάννης Γιαννάκης" δηλαδή...Το σίγουρο είναι ένα:
Αντιμετωπιζόμαστε ως η πλέον αντιεμπορική ομάδα του φετινού "ανταγωνιστικού" ΠρωΚΚΚΚταθλήματος... :evil:
Πού να μην ήταν και ΜΕΓΑΣ χορηγός του, μια εταιρία συμφερόντων του μεγαλομετόχου μας δηλαδή... :ugeek:
Παλεύω ασταμάτητα. Αντιστέκομαι στην αδικία. Οργανώνομαι συνέχεια. Κατακτώ, μόνο τίμια. = Π.Α.Ο.Κ.
Χρηστάρα, ζεις μέσα στην καρδιά μου, ώσπου να ξανανταμώσουμε, στου Παραδείσου τα τσιμέντα....
Ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή, για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή....
Άβαταρ μέλους
goran 64
 
Δημοσιεύσεις: 27004
Εγγραφή: Δευτ 05 Οκτ 2015, 15:20
Τοποθεσία: Πόλη του Π.Α.Ο.Κ.!!!!

Re: Ε.Π.Ο super league κ.λ.π "δημοκρατικές" δυνάμεις

Δημοσίευσηαπό giapas » Παρ 15 Δεκ 2017, 17:19

Κατά τη γνώμη μου 3 το μεσημέρι είναι μια χαρά ώρα για χειμώνα .
Για κόσμο και για ομάδα.
giapas
 
Δημοσιεύσεις: 9372
Εγγραφή: Τρί 26 Ιαν 2010, 10:49

Re: Ε.Π.Ο super league κ.λ.π "δημοκρατικές" δυνάμεις

Δημοσίευσηαπό okkas73 » Παρ 15 Δεκ 2017, 17:24

giapas έγραψε:Κατά τη γνώμη μου 3 το μεσημέρι είναι μια χαρά ώρα για χειμώνα .
Για κόσμο και για ομάδα.

Για ρωτα λιγο τους παίκτες και τα ξαναλέμε... Εγω επαιζα μπάσκετ και ηταν η χειρότερη ώρα για αγωνα. Πρέπει κατα πρωτον να φας μεσημεριανό στις 11:30. Κατα δευτερον οι προπονήσεις είναι πρωι η/και απογευμα. Το σωμα δεν μπορει ευκολα να προσαρμοστεί στην αλλαγη και να αποδωσει το ιδιο. Εγω προσωπικα το βλέπω σαν εξτρα εμπόδιο για να οδηγηθουμε σε γκελα την περιοδο που εχουμε το πιο ευκολο πρόγραμμα....
Η αεκ ουτε μια φορα δεν παιζει στις 3
ΠΑΟΚ πρωταθλητής, 2018 στο γήπεδο 2019 και στα χαρτιά
Άβαταρ μέλους
okkas73
 
Δημοσιεύσεις: 567
Εγγραφή: Δευτ 03 Μαρ 2014, 23:18
Τοποθεσία: Πάτρα

Re: Ε.Π.Ο super league κ.λ.π "δημοκρατικές" δυνάμεις

Δημοσίευσηαπό eorptol1 » Παρ 15 Δεκ 2017, 18:23

Το βραδινό τον χειμώνα 7.30 είναι μια χαρά για μας τους οπαδούς και το 3 τον χειμώνα δεν είναι ενοχλητικό για να πας Τούμπα..... Για τους παίκτες είναι δικαιολογία αν ισχυριστουν ότι δεν τους βολεύει, γιατί παίζουν και οι αντίπαλοι τους με τις ίδιες συνθήκες.....

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
eorptol1
 
Δημοσιεύσεις: 9773
Εγγραφή: Τρί 08 Νοέμ 2016, 19:58

Re: Ε.Π.Ο super league κ.λ.π "δημοκρατικές" δυνάμεις

Δημοσίευσηαπό ΑποστόληςΑ » Παρ 15 Δεκ 2017, 20:39

Αναίρεση στο βούλευμα για Μαρινάκη!

ΠΑΟΚ24 - 15-12-2017, 16:17

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών το οποίο έριξε στα …μαλακά τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο με βασικό κατηγορούμενο τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης άσκησε αναίρεση κατά του έωλου, κατά πολλούς νομικούς, βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών το οποίο, ύστερα από 14 μήνες παρέπεμψε τον Βαγγέλη Μαρινάκη για ένα μόνο κακούργημα, αυτό της αλλοίωσης αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα, μετατρέποντας παράλληλα σε…πλημμέλημα την αρχική κατηγορία σε βάρος του για εγκληματική οργάνωση.

Η αναίρεση του κ. Βουρλιώτη ασκήθηκε ακριβώς στην εκπνοή της σχετικής προθεσμίας που προβλέπεται από το νόμο και αφορά σε νομικούς λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως του zougla.gr στο στόχαστρο μπαίνουν τα απαλλακτικά σκέλη του βουλεύματος για τον κ. Μαρινάκη τα οποία άλλωστε είχαν προκαλέσει πολλά ερωτήματα στην κοινή γνώμη.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από έναν περίπου μήνα το Συμβούλιο Εφετών είχε παραπέμψει κατά πλειοψηφία με ψήφους 2 έναντι 1, σε δίκη για την κατηγορία της αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος (κακούργημα), τον Βαγγέλη Μαρινάκη σχετικά με τη μεγάλη υπόθεση των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με το ίδιο βούλευμα, είχε παραπεμφθεί με την κατηγορία της σύστασης και συμμορίας, που είναι πλημμέλημα, καθώς η αρχική κατηγορία σε βάρος του και σε βάρος άλλων για εγκληματική οργάνωση μετατράπηκε από το Συμβούλιο Εφετών σε πλημμέλημα.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε απαλλαγεί από τις κατηγορίες που του είχαν αρχικά αποδοθεί για απάτη, εκβίαση (τετελεσμένη και σε απόπειρα) καθώς και για ηθική αυτουργία σε έκρηξη, σχετικά με την υπόθεση της έκρηξης σε φούρνο διαιτητή στην Καλαμάτα.

Εκτός από τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην ίδια υπόθεση παραπέμπονται συνολικά 27 ακόμη άτομα παράγοντες του ποδοσφαίρου και άλλοι για διάφορα αδικήματα, που σχετίζονται με τα παράνομα στοιχήματα και τους στημένους αγώνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών σε ό,τι αφορά την ποινική μεταχείριση του προέδρου του Ολυμπιακού ελήφθη κατά πλειοψηφία, με ένα μέλος της συνθέσεως, και συγκεκριμένα τον πρόεδρο του Συμβουλίου, Κώστα Σταμαδιάνο , να έχει μειοψηφήσει υπέρ της πλήρους απαλλαγής του από το σύνολο των αξιοποίνων πράξεων.

Επίσης με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών απαλλάσσονται πλήρως άλλα επτά άτομα από τους αρχικά παραπεμφθέντες.

Τον τελικό λόγο θα έχει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Ήδη πάντως ελέγχονται ποινικά και πειθαρχικά τα μέλη του Συμβουλίου Εφετών για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση με την οποία εξέδωσαν το βούλευμα, αφού είχαν περάσει 14 ολόκληροι μήνες.

Η πρωτοφανής καθυστέρηση που υπήρξε στην έκδοση του βουλεύματος σε μία υπόθεση που είχε αφορούσε μάλιστα, σύμφωνα με τη δίωξη, εγκληματική οργάνωση, προκάλεσε τη διενέργεια της διπλής έρευνας.

Πηγή: Zougla.gr
Επιτυχία είναι η συνεχής (έστω και μικρή) βελτίωση.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
 
Δημοσιεύσεις: 89370
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

Re: Ε.Π.Ο super league κ.λ.π "δημοκρατικές" δυνάμεις

Δημοσίευσηαπό goran 64 » Παρ 29 Δεκ 2017, 21:32

Ανακοίνωση Ε.Π.Ο.
Εικόνα
Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017 16:30...

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ε.Π.Ο., με την οποία καταδικάζει την απειλητική επιστολή που εστάλη στον πρόεδρο της Ε.Π.Ο., Βαγγέλη Γραμμένο, με έναν φάκελο με σφαίρα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοργανώτριας Αρχής του πρωταθλήματος:



Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό, απερίφραστο και ομόθυμο τρόπο την απαράδεκτη και πρωτοφανούς -ακόμα και για τους εμπνευστές της- θράσους χθεσινή προσπάθεια τρομοκράτησης του Προέδρου της κ. Β.Γραμμένου.

Οι κρυπτόμενοι πίσω από την άθλια αυτή ενέργεια, οι οποίοι με το τρόπο αυτό φύτεψαν μια ακόμα σφαίρα στο ποδόσφαιρό μας, στοχεύουν προφανώς στην επιστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου στις παλαιότερες μεθόδους και πρακτικές.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η προσφάτως εκλεγείσα Διοίκηση τη Ε.Π.Ο. δεν πτοείται, δεν εκφοβίζεται, δεν εκβιάζεται και πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να παραιτηθεί του σχεδίου εκσυγχρονισμού και χρηστής διοίκησης του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Η πλήρης εξυγίανση,‎ που τόσο ενοχλεί κάποιους, θα ολοκληρωθεί.



Από epo.gr
Κατηγορία: Ποδόσφαιρο | Διάφορα
Ετικέτες ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος ανακοίνωση ΕΠΟ επιστολή σφαίρα φάκελος σφαίρα τρομοκρατική ενέργεια εγκληματικη οργανωση

..................................................................................
Περιμένοντας να κινήσει αυτεπάγγελτα, ως οφείλει, τις διαδικασίες κάποιος εισαγγελέας, αθλητικός ή/και μη, ώστε να διερευνηθεί η εγκληματική ενέργεια της αποστολής απειλητικής επιστολής, μέσα σε φάκελλο με σφαίρα μάλιστα!

Το ότι δεν δημοσιεύτηκε το περιεχόμενο της επιστολής, με κάνει να αισιοδοξώ ότι, ίσως ήδη να έχουν ξεκινήσει...

:pano:
Παλεύω ασταμάτητα. Αντιστέκομαι στην αδικία. Οργανώνομαι συνέχεια. Κατακτώ, μόνο τίμια. = Π.Α.Ο.Κ.
Χρηστάρα, ζεις μέσα στην καρδιά μου, ώσπου να ξανανταμώσουμε, στου Παραδείσου τα τσιμέντα....
Ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή, για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή....
Άβαταρ μέλους
goran 64
 
Δημοσιεύσεις: 27004
Εγγραφή: Δευτ 05 Οκτ 2015, 15:20
Τοποθεσία: Πόλη του Π.Α.Ο.Κ.!!!!

Re: Ε.Π.Ο super league κ.λ.π "δημοκρατικές" δυνάμεις

Δημοσίευσηαπό navigator11 » Σάβ 30 Δεκ 2017, 01:26

Α, ομορφιές είχαμε; Μέρες ... αγάπης και συμφιλίωσης, ε;;;
Τις φυλακές και τα τρελοκομεία γεμίσαμε και δε χωράμε άλλο πια. Νόημα στη ζωή μας δίνουν μόνο τα 4 σου γράμματα!!!
Άβαταρ μέλους
navigator11
 
Δημοσιεύσεις: 17920
Εγγραφή: Δευτ 25 Μάιος 2009, 09:35

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Επικαιρότητα - Μ.Μ.Ε

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες