Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο προς συζήτηση και δεν έγκειται στις παραπάνω Θεματικές Ενότητες...

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό slidar » Πέμ 06 Ιούλ 2017, 14:50

edgecrusher έγραψε:Χαίρεται κι από μένα στην πιο μεθυστική σελίδα του forum :D :D :D

Προσωπικά είναι φαν του κρασιού και μετά της μπύρας, από τα υπόλοιπα μόνο κανένα παλαιωμένο ρούμι με ανανά ή κανά mojito στην παραλία.

Ξεκινάω από τις μπύρες όπου για lager προτιμώ τη Βεργίνα, που έχει και πολύ καλή weiss, ενώ πρόσφατα δοκίμασα και τη μάυρη τους που επίσης είναι πολύ καλή. Άλλη αγαπημένη κατηγορία είναι οι μοναστηριακές με προτίμηση στις Leffe. Η επόμενη που θα ήθελα να δοκιμάσω είναι η ΣΟΛΟ από Κρήτη (έχει δοκιμάσει κανείς;).

Στα κόκκινα κρασιά είμαι λάτρης του Ξινόμαυρου (συνδυασμός με ψητά κρέατα είναι κόλαση) και του Syrah (με λουκάνικα ψημένα στο τζάκι), χωρίς να με χαλάει σχεδόν οποιαδήποτε πικοιλία εκτός του Merlot & του Αγιοργίτικου (πλην ελαχίστον εξαιρέσεων) και των nouveau.
Στο Ξινόμαυρο η Νάουσα είναι προφανώς η ΤΟΠ περιοχή με πάρα πολλές επιλογές (Δαλαμάρας, Φουντής, Μαρκοβίτης, Αργατία & Κελεσίδης τα αγαπημένα οινοποιία).
Από τα Syrah τα αγαπημένα είναι από Γκλίναβο, Αβαντίς, Τέχνη Οίνου, Πόρτο Καρράς, Ερατεινή Ευχές (Γυμνός Βασιλιάς) & Στραταριδακη (σε συνδυασμό με Κοτσιφάλη).
Άλλες αγαπημένες ετικέτες είναι το Fine Mavroudi, η Λιμνιώνα από Ζαφειράκη, η Γουμένισσα από Χ"Βαρύτη, το Μαυροτράγανο από Σιγάλα και Γαβαλά, το Δέκα από Οινογένεσις και ο Τσαπουρνάκος από Βογιατζή (αν βρείτε του 2007 την παίρνετε με κλειστά ματιά αν και νομίζω ότι πλέον έχουν τελειώσει όλες από παντού, ίσως μόνο σε καμιά ξεχασμένη ταβέρνα στον Βελβεντο).

Τα λευκά κρασία μου αρέσει να έχουν περάσει από βαρέλι, αν και τελευταία άρχισα να εκτειμώ και μαλαγουζιές, ασύρτικα σαντορίνης και άλλα παρεμφερή. Οι αγαπημένες ετικέτες είναι Ασύρτικο (το βαρελίσιο) & Chardonnay από Τέχνη Οίνου, Δέκα από Οινογένεσις, Τρυγίας από Φουντή, Ασσύρτικό Grand Reserve από Santo Wines, Ασσύρτικο (βαρέλι) από Αργυρό & Νυχτέρι από Σιγάλα και Γαβαλά.

Γενικά πάντως υπάρχουν πάρα πολλά καλά Ελληνικά κρασία και υπάρχει και συνεχής βελτίωση, οπότε όποιος έχει όρεξη μπορεί εύκολα να κάνει εξορμήσεις σε οινοποιία για γευσιγνωσίες. Επίσης, στη Θεσσαλονική υπάρχει ο χάρτης των γεύσεων κάθε 1ο ΣΚ του Δεκεμβρίου οπού μαζέυονται σχεδόν όλα τα Ελληνικά οινοποιία και με 5€ είσοδο μπορείς να δοκιμάζεις μέχρι να πέσεις ξερός.

Αυτά τα ολίγα για τώρα :)


Δικος μας ειναι εισαι και εσυ.. :mrgreen:

Απο μπυρες δοκιμασε duvel .. ενας πραγματικος διαβολος στο ποτηρι..

Ασσυρτικο βαρελι για μενα κορυφαιο ειναι του αργυρου.. στην κατηγορια καπνιστο μου αρεσει πολυ και το sauvignon fume απο κτημα αλφα.

Το απόλυτο value Κρασι του ελληνικου αμπελωνα για μενα ειναι το Τεχνη Αλυπιας Λευκο .. Απιστευτα αρωματα.. Ιδιαιτερη οξυτητα.. και ολα αυτα κοντα στα 7 με 8 ευρω !

Οσον αφορα τα κοκκινα .. αυτο που ξεφευγει απο τα γνωστα.. ειναι το TANNAT απο κτημα αλφα.. εχει τοσο γεματο σωμα που ειναι σαν να το μασας..

Aβολευτοι τι ενοεις ετικετες σουπερ μαρκετ ?

Απο σουπερ μαρκετ και συγκεκριμενα απο ΑΒ εχω να σας δωσω 2 πραγματικα διαμαντακια ..

1. PALO ALTO reserve

2. SANTA ALICIA Gran reserve Cabernet Sauvignon

Tα κρασια ειναι απο χιλη .. απιστευτα ποιοτικα και ολα αυτα στα 5 ευρω ! Μαλιστα και τα 2 εχουν αποσπασει βαθμολογια πανω απο 90 σε ενα απο τα μεγαλυτερα ( αν οχι το μεγαλυτερο ) περιοδικο που ασχολειται με κρασια .. το wine and spirits.. Αντιστοιχης ποιοτητας ελληνικα κρασια εχουν πανω απο 15 ευρω!
Άβαταρ μέλους
slidar
 
Δημοσιεύσεις: 3994
Εγγραφή: Σάβ 19 Ιαν 2008, 22:53

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό ABOLEYTOI » Πέμ 06 Ιούλ 2017, 15:15

Αυτό που γράφεις και εσύ εννοώ.
Αυτά τα κάτω των 10 ευρώ κρασιά που βρίσκεις στο σουπερμάρκετ.
Από όλα τα σημεία
μου αρέσει η τελεία.
Άβαταρ μέλους
ABOLEYTOI
 
Δημοσιεύσεις: 8366
Εγγραφή: Σάβ 14 Μαρ 2009, 23:54

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό edgecrusher » Πέμ 06 Ιούλ 2017, 15:30

Το Κτήμα ΑΛΦΑ έχει πέσει πολύ στην υπόληψη μου τον τελευταίο χρόνο, αν και το ΤΑΝΝΑΤ (όπως και το Pinot Noir) όντως είναι πολύ δυνατό και τα μόνα πλέον που θα τύχει να αγοράσω. Πρόπερσι είχα πάει επίσκεψη στο οινοποιείο και είχα πάρει 2 ξινόμαυρα reserve του 2005 και βγήκαν και τα 2 τελείως τζούφια, μεγάλη απογοήτευση.

Στα κόκκινα ξέχασα να αναφέρω τον Άγιο Χρόνο από Αβαντίς, φοβερό κρασί

Στα λευκά το sauvignon blanc δεν το μπορώ με τίποτε, το έχω στην ίδια κατηγορία με ροδίτη & μοσχοφίλερο :lol: :lol: Βέβαια το λευκό από τέχνη οίνου που αναφέρεις μου είχε δώσει μια από τις καλύτερες εμπειρίες: είχα πάρει το 2015 ένα μπουκάλι του 2010 (και μάλιστα από super market) που θα έπρεπε να είχε γίνει ωραιότατο ξυδάκι για σαλάτα, αλλά είχε γίνει απίστευτο. Πάντως, το καλύτερο καπνιστό που έχω δοκιμάσει είναι από Σκόπια, Stobi Barrique Chardonnay (νομίζω του 2010), άπαιχτο. Τα επόμενα που αγόρασα ήταν καλά αλλά όχι σαν τo πρώτo.

Όπως επίσης, δεν είναι της προτίμησης μου τα κρασία από νέο κόσμο, καθότι τα βρίσκω πολύ επιθετικά. Θέλω να κυριαρχεί το βαρέλι και αυτό δεν το έχω βρει σε όσα έχω δοκιμάσει (όχι πολλά είναι η αλήθεια).

Αν κάποιος χρησιμοποιεί το vivino και θέλει ας μου στείλει PM για να "βρεθούμε" στην εφαρμογή
Άβαταρ μέλους
edgecrusher
 
Δημοσιεύσεις: 85
Εγγραφή: Δευτ 25 Ιούλ 2016, 17:11
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό slidar » Πέμ 06 Ιούλ 2017, 15:33

Εχει στο ΑΒ sauvignon blanc απο αργεντινη φανταστικα σε παρα πολυ καλες τιμες !

Ειδικα για τωρα ετσι που ειναι ζεστος ο καιρος.. παγωμενα ειναι οτι πρεπει.

Το sauvignοn της αργεντινης εχει εκρηκτικα αρωματα .. διακριτικη οξυτητα .. ειναι ενα ευκολοπιοτο κρασι.. το οποιο πινεται και μονο του αλλα και με συνοδεια φαγητου - σνακ .
Άβαταρ μέλους
slidar
 
Δημοσιεύσεις: 3994
Εγγραφή: Σάβ 19 Ιαν 2008, 22:53

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό Patron » Πέμ 06 Ιούλ 2017, 15:46

Κρασί: μαυροδάφνη ξηρή οινοποίηση, Παρπαρουσης πολύ ψαγμενο ειδικά συνοδεία καλού γεύματος κρέας βέβαια, τιμή >€20. Επίσης κτήμα Μερκούρη μαυροδάφνη με ιταλική ποικιλία εξίσου καλή αλλά λιγότερο sophisticated αλλά €5-10 φθηνότερη.Γενικα θεωρώ το ελληνικό κρασί δεν είναι value for money ίσως λόγω μικρών domaines τι να πω δεν το έχω ψάξει.

Μπίρα ελληνική σπάνια πίνω (όποτε είμαι Ελλάδα δλδ), η κερκυραϊκή που αναφέρθηκε είναι όντως ωραία (αν λέμε την ίδια, υπάρχουν 2 τουλάχιστον στο νησί). Επίσης ευχάριστη πολύ η Μάμμος από Πάτρα (αθηναϊκή ζυθοποιία βέβαια, απλά παλιά τοπική ετικέτα). Βέλγικες πολύ καλές την κατέχουν την τέχνη κ υπάρχουν πολλές μικρές παραγωγές ανωτερες των γνωστών ευρέως. Πολλές ισπανικές (πχ Estella Galicia) είναι ωραίες επίσης ειδικα τώρα το καλοκαίρι από Ανδαλουσία πχ Alhambra. Ιταλία δοκίμασα πρόσφατα δυο από Σαρδηνία αλλά δεν θυμάμαι τα ονόματα, ήταν βαρέλι κ ο,τι πρέπει για καλοκαίρι. Επίσης από Ιταλία menabrea κ κάποιες moretti είναι πολύ καλές.
Patron
 
Δημοσιεύσεις: 3184
Εγγραφή: Δευτ 21 Ιούλ 2014, 11:16

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό paok87 » Πέμ 06 Ιούλ 2017, 15:46

Μιας και διαβαζω για Λεφφε και Ντουβέλ, αν σας βγαλει ποτε ο δρομος στις Bρυξελλες, δοκιμαστε το ντελιριουμ, κοντα στην Γκραν Πλας. Ο καταλογος με τις μπυρες αριθμεί 100+ σελιδες (πάνω απο 2000 ειδη)

Εικόνα
paok87
 
Δημοσιεύσεις: 6952
Εγγραφή: Δευτ 19 Μάιος 2008, 18:31

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό goran 64 » Πέμ 06 Ιούλ 2017, 16:14

Άρχοντας είσαι ρε αλάνι... :D :opaokara:
Παλεύω ασταμάτητα. Αντιστέκομαι στην αδικία. Οργανώνομαι συνέχεια. Κατακτώ, μόνο τίμια. = Π.Α.Ο.Κ.
Χρηστάρα, ζεις μέσα στην καρδιά μου, ώσπου να ξανανταμώσουμε, στου Παραδείσου τα τσιμέντα....
Ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή, για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή....
Άβαταρ μέλους
goran 64
 
Δημοσιεύσεις: 27004
Εγγραφή: Δευτ 05 Οκτ 2015, 15:20
Τοποθεσία: Πόλη του Π.Α.Ο.Κ.!!!!

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό Lacedaemonian » Πέμ 06 Ιούλ 2017, 16:27

Το Λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν
Άβαταρ μέλους
Lacedaemonian
 
Δημοσιεύσεις: 3146
Εγγραφή: Τετ 21 Ιαν 2015, 13:02
Τοποθεσία: Σπάρτη/Μάνη

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό slidar » Παρ 07 Ιούλ 2017, 09:32

Ροζέ, το κρασί του καλοκαιριού...

Ροζέ κρασί στην Ελλάδα

Το ροζέ κρασί δεν ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Ελλάδα. Παραγόταν όμως κάποιες ποσότητες κυρίως στη Βόρειο Ελλάδα. Το μοναδικό ΠΟΠ ροζέ (ερυθρωπό σύμφωνα με τη νομοθεσία) είναι αυτό του Αμυνταίου, το οποίο μπορεί να είναι ξηρό, ημίξηρο ή ημίγλυκο. Το ξηρό και το ημίξηρο μπορεί να είναι και αφρώδη.

Τα τελευταία χρόνια όμως έχουμε μια αυξητική τάση στην παραγωγή και στην κατανάλωση ροζέ οίνων. Κάτι που δεν είναι παράξενο μιας που το ροζέ κρασί ταιριάζει τόσο με το κλίμα της χώρας μας, όσο και με την κουζίνα μας.

Είναι το ιδανικό ταίριασμα για τα λαδερά της Ελληνικής κουζίνας και όχι μόνο. Ένα στιβαρό ροζέ μπορεί να συνοδεύσει άριστα λευκά κρέατα με κόκκινες σάλτσες ή και χοιρινό κρέας, ιταλική κουζίνα, ακόμη και ένα καλοκαιρινό barbecue. Από την άλλη ένα φινετσάτο απαλό ροζέ μπορεί να είναι ένα καταπληκτικό απεριτίφ μία ζεστή καλοκαιρινή ημέρα.

Ένα ροζέ αφρώδες κρασί με λίγα υπολειπόμενα ζάχαρα από την άλλη έχει τον πλούτο της γεύσης και το βάθος για να αποτελέσει το καλύτερο συνοδευτικό για ένα ευρύ φάσμα πιάτων, από ασιατική κουζίνα μέχρι επιδόρπια.


Μαζί με την παραγωγή των ροζέ οίνων τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει και η ποιότητά τους σε επίπεδο άμεσα συγκρίσιμο με τα ευρωπαϊκά. Πλέον μπορούμε να είμαστε περήφανοι και για τα ροζέ κρασιά μας. Ενδεικτικά μερικά από τα πιο ιδιαίτερα ελληνικά ροζέ κρασιά είναι τα παρακάτω:

Θυμιόπουλος - Rose de Xinomavro

Εικόνα

Το ξινόμαυρο είναι ίσως η πλέον ενδεδειγμένη ελληνική ποικιλία για την παραγωγή ροζέ οίνων. Το συγκεκριμένο κρασί είναι μια πιο μοντέρνα προσέγγιση στο χώρο των ροζέ κρασιών. Η μύτη είναι αυστηρή, χωρίς υπερβολές, ενώ στο στόμα μπορεί να ανιχνεύσει κανείς μικρά κόκκινα φρούτα και κάποια βοτανικά στοιχεία. Έχουμε ένα κομψό κρασί με πολύ καλή οξύτητα με αισθητές αλλά μαλακές τανίνες και φρουτώδες και σχετικά μακρύ τελείωμα.

La Tour Melas - Idylle d' Achinos

Εικόνα

Blend των ποικιλιών Grenache, Syrah κι Αγιωργίτικο. Το χρώμα μπορεί να θυμίζει Προβηγκία, η μύτη όμως είναι αρκετά πολύπλοκη συνδυάζοντας ανθικά αρώματα με μικρά κόκκινα φρούτα. Στο στόμα η οξύτητα δίνει μια τρομερή φρεσκάδα και το όλο σύνολο είναι φοβερά ισορροπημένο. Ίσως το πιο κομψό ελληνικό ροζέ κρασί.

Domaine Ζαφειράκης - Λημνιώνα Ροζέ

Εικόνα

Το σομόν χρώμα είναι ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα. Στη μύτη κυριαρχούν αρώματα κόκκινων φρούτων (κυρίως φράουλα) με κάποια ανθικά και βοτανικά στοιχεία. Στο στόμα την παράσταση κλέβει η πολύ καλή οξύτητα και η ιδιαίτερα μακρά και φρουτώδης επίγευση.

Κτήμα Παυλίδη - Thema Rose

Εικόνα

Το πιο ιδιαίτερο από τα ελληνικά ροζέ κρασιά για πολλούς λόγους. Πρώτος η ποικιλιακή του σύνθεση. Πρόκειται για ένα μονοποικιλιακό κρασί από την ισπανική ποικιλία Tempranillo που φύτευσε ο Χριστόφορος Παυλίδης στη Δράμα πριν είκοσι σχεδόν χρόνια. Δεύτερος λόγος η περίεργη διαδικασία παραγωγής του. Αρχικά έχουμε έναν πρώτο τρύγο που δίνει ένα Vin Gris. Μερικές μέρες αργότερα γίνεται ο δεύτερος τρύγος με σκοπό την παραγωγή ερυθρού κρασιού. Σε αυτό το κρασί γίνεται όμως αφαίμαξη. Όταν τελειώσει η οινοποίηση του μούστου της αφαίμαξης οι δύο παρτίδες συνδυάζονται σε δεξαμενές όπου παραμένουν με τις οινολάσπες για περίπου 3 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι ένα ροζέ κρασί φαγητού με έντονο χρώμα, αρώματα φράουλας και φρούτων του δάσους με ανθικές νύξεις. Στο στόμα η σχετικά υψηλή αλκοόλη εξισορροπείται από την οξύτητα και το τελείωμα είναι μακρύ με επίγευση ώριμων φρούτων και καραμέλας.

Oenops Wines - Απλά Ροζέ

Εικόνα

Μπορεί να είναι η δεύτερη χρονιά που κυκλοφορεί, αλλά αυτό το blend Ξινόμαυρου με Cabernet Sauvignon είναι ένα από τα καλύτερα ελληνικά ροζέ. Λαμπερό σομόν χρώμα, διακριτική μύτη με αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων αλλά και ντομάτας και πληθωρικό στόμα, με εξαιρετική οξύτητα, φρουτώδες και με μακρά και ευχάριστη επίγευση.

Βιβλία Χώρα - Βίβλινος Οίνος

Εικόνα

Εδώ έχουμε μια εξαιρετική προσπάθεια αναβίωσης μίας μη καταγεγραμμένης τοπικής ποικιλίας του Παγγαίου. Βρέθηκε τυχαία το 2002 και οι πρώτες φυτεύσεις έγιναν το 2003. Οι πειραματισμοί με την ποικιλία κατέληξαν σε ένα κομψό ροζέ κρασί, εμφιαλωμένο σε περιορισμένη ποσότητα αποκλειστικά σε magnum φιάλες. Η μύτη πλημμυρίζει από φρέσκα κόκκινα φρούτα, σε ένα φυτικό υπόβαθρο. Το στόμα του είναι κομψό με δροσερή οξύτητα, φρουτώδη χαρακτήρα, και μακρά επίγευση. Ένα μοναδικό κρασί.

Κώδικας: Επιλογή όλων
https://vinologio.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html
Άβαταρ μέλους
slidar
 
Δημοσιεύσεις: 3994
Εγγραφή: Σάβ 19 Ιαν 2008, 22:53

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό kataramenos5 » Παρ 07 Ιούλ 2017, 10:44

edgecrusher έγραψε:Στο Ξινόμαυρο η Νάουσα είναι προφανώς η ΤΟΠ περιοχή με πάρα πολλές επιλογές (Δαλαμάρας, Φουντής, Μαρκοβίτης, Αργατία & Κελεσίδης τα αγαπημένα οινοποιία).

Εκανες κι εσυ παρεα μ εκεινο τον φλεγματικο βρετανο σομελιε?4 στα 5 εχουμε. :D Κελεσιδη δεν εχω δοκιμασει.Θα βαζα και Θυμιοπουλο στους νεους.


Υγ Παροτι γουσταρω πολυ να διαβζω ,να μαθαινω και να ακουω αποψεις γυρω απο το κρασι και γενικα το αλκοολ απ την αλλη σκεφτομαι μηπως δε κανουμε καλα που τα βγαζουμε φορα παρτιδα ετσι σ ενα τοπικ αφιερωμενο μονο και μον σ αυτο?δε λεω να μη μιλας καθολου αλλα αλλο να υπαρχουν καποιες σκορπιες αναφορες κι αλλο αυτο.Διαβαζουν και μικροτεροι κι εμεις δινουμε δεκαδες επιλογες , το προβαλλουμε σαν κατι εξαιρετικο ενω εχει και την ασχημη(ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ) πλευρα του.Μιλαμε για κατι που προκαλει εθισμο χειροτερο του τσιγαρου.
ΣΗΚΩΘΕΙΤΕΕΕ
Άβαταρ μέλους
kataramenos5
 
Δημοσιεύσεις: 26575
Εγγραφή: Δευτ 04 Οκτ 2010, 08:50

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό goran 64 » Παρ 07 Ιούλ 2017, 11:24

Πριν 35 έως 25 χρόνια, τότε που το κρασάκι ήταν μέσα στις εβδομαδιαίες επιλογές μου, πάντα όμως με μέτρο (μιας και διαβάζουν και νεαρότεροι), "αγάπησα" πέντε συνολικά κρασιά, αναλόγως την περίσταση-φαγητό κάθε φορά...

1...Γεροβασιλείου λευκός ξηρός, θαρρώ, (ημι)αφρώδης...
2...Λαζαρίδη λευκός ξηρός...
3...Μπουτάρη Κάβα ερυθρός ξηρός...
4...Μπουτάρη Νάουσα ερυθρός ξηρός και...
5...Calliga demi sec ροζέ...

Κατόπιν δοκίμασα πολλά και διάφορα κρασιά διαφόρων τιμών και ποιοτήτων (όχι ΤΑ πανάκριβα Γαλλικά) μα το μοναδικό που κατάφερε να μου κλέψει την καρδιά πέρα απ τα προηγούμενα δυστυχώς δεν πωλείται στην αγορά...

Ήταν ένα "σπιτικό" ντόπιο ροζέ κρασί, που έφτιαχναν μόνοι τους οι γονείς ενός πελάτη μου στον Πύργο Ηλείας, κάθε χρόνο απ το 1995 έως το 1999, με το οποίο με φίλευαν τουλάχιστον 15 φορές τον χρόνο, όποτε τους επισκεπτόμουν!!
Απλά θεϊκό...



Υ.Γ. Κυρά Ντίνα μου να σαι καλά εκεί που είσαι...

Υ.Γ. 2..."Οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου" έλεγαν οι σοφοί πρόγονοι μας... 8-)
Όπως όμως έλεγαν και "παν μέτρον άριστον"!!!! ;)

Υ.Γ. 3...Απ το "επιθετικό δίδυμο" Νιμανί-Χούσεν ακόμα χειρότερο :shock: είναι το ΑΛΚΟΟΛ-ΤΙΜΟΝΙ...Μην το ξεχνάτε!!!!
Παλεύω ασταμάτητα. Αντιστέκομαι στην αδικία. Οργανώνομαι συνέχεια. Κατακτώ, μόνο τίμια. = Π.Α.Ο.Κ.
Χρηστάρα, ζεις μέσα στην καρδιά μου, ώσπου να ξανανταμώσουμε, στου Παραδείσου τα τσιμέντα....
Ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή, για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή....
Άβαταρ μέλους
goran 64
 
Δημοσιεύσεις: 27004
Εγγραφή: Δευτ 05 Οκτ 2015, 15:20
Τοποθεσία: Πόλη του Π.Α.Ο.Κ.!!!!

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό slidar » Παρ 07 Ιούλ 2017, 11:29

Οπως λεει και ο Γρηγοριος .. οταν κατι γινεται με μετρο δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα..

Και εμεις αυτο θελουμε να δωσουμε στον κοσμο.. Γνωση αλλα παντα με συνεση και εγκρατεια.

Και στην τελικη ο ΠΑΟΚ προκαλει χειρότερη εξαρτηση και εθισμο απο το αλκοολ.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
slidar
 
Δημοσιεύσεις: 3994
Εγγραφή: Σάβ 19 Ιαν 2008, 22:53

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό goran 64 » Παρ 07 Ιούλ 2017, 11:48

Slidar...Το point του kat είναι μεν σωστό-λογικό, όπως όμως άλλωστε και η απάντηση σου, η οποία πάντως (θαρρώ προσωπικά πως) θα χαθεί με την πάροδο του χρόνου μέσα στον κυκεώνα των posts του παρόντος topic...

Μιας και είσαι ο "ιδρυτής"¨του λοιπόν και οι αδιαμφισβήτητες γνώσεις σου στο θέμα αλκοόλ σε οδηγούν (προσωπικά πολύ το χαίρομαι) έτσι ώστε τα posts σου να είναι συχνά πυκνά εδώ μέσα, σου έχω μια πρόταση...

Θα μπορούσες στο signature σου να βάλεις κάποια "ατάκα" όπως π.χ.:
Αλκοόλ και οδήγηση ποτέ δεν πάνε μαζί...Παν μέτρον άριστον...Κ.ο.κ.

Ή φυσικά κάτι ανάλογο που εκτιμάς εσύ ότι θα έκανε το σωστό γκελ, της σωστής φιλοσοφίας πάνω στο θέμα... ;)

Έτσι σε κάθε δικό σου post σου εδώ θα υπάρχει η ανάλογη "υπενθύμιση", κάτι που θεωρώ καλό και λογικό...
Παλεύω ασταμάτητα. Αντιστέκομαι στην αδικία. Οργανώνομαι συνέχεια. Κατακτώ, μόνο τίμια. = Π.Α.Ο.Κ.
Χρηστάρα, ζεις μέσα στην καρδιά μου, ώσπου να ξανανταμώσουμε, στου Παραδείσου τα τσιμέντα....
Ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή, για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή....
Άβαταρ μέλους
goran 64
 
Δημοσιεύσεις: 27004
Εγγραφή: Δευτ 05 Οκτ 2015, 15:20
Τοποθεσία: Πόλη του Π.Α.Ο.Κ.!!!!

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό edgecrusher » Παρ 07 Ιούλ 2017, 12:13

kataramenos5 έγραψε:Θα βαζα και Θυμιοπουλο στους νεους.

Έχω βρεθεί αρκετές φορές στο δίλλημα να τον δοκιμάσω, αλλά επειδή βγάζει φρέσκα ξινόμαυρα πάντα λέω τελικά όχι.

kataramenos5 έγραψε:Υγ Παροτι γουσταρω πολυ να διαβζω ,να μαθαινω και να ακουω αποψεις γυρω απο το κρασι και γενικα το αλκοολ απ την αλλη σκεφτομαι μηπως δε κανουμε καλα που τα βγαζουμε φορα παρτιδα ετσι σ ενα τοπικ αφιερωμενο μονο και μον σ αυτο?δε λεω να μη μιλας καθολου αλλα αλλο να υπαρχουν καποιες σκορπιες αναφορες κι αλλο αυτο.Διαβαζουν και μικροτεροι κι εμεις δινουμε δεκαδες επιλογες , το προβαλλουμε σαν κατι εξαιρετικο ενω εχει και την ασχημη(ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ) πλευρα του.Μιλαμε για κατι που προκαλει εθισμο χειροτερο του τσιγαρου.

Δεν έχεις άδικο σ' αυτό που λες, αλλά με την πληθώρα πληροφορίας που υπάρχει πλέον στο internet για τα πάντα δε πιστεύω ότι κάνουμε την παραμικρή διαφορά, όποιος θέλει βρίσκει ότι θέλει πολύ εύκολα.

Θα συμφωνήσω με την προτροπή του Goran σχετικά με την υπογραφή, να τονίζουμε δηλάδη ότι το αλκοόλ δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ελαφρά την καρδία
Άβαταρ μέλους
edgecrusher
 
Δημοσιεύσεις: 85
Εγγραφή: Δευτ 25 Ιούλ 2016, 17:11
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό kataramenos5 » Παρ 07 Ιούλ 2017, 15:12

Κοιτα edge,ειναι αλλο πραγμα να διαβαζεις την αποψη του Κ.Λαζαρακη για το Φουντη στο web κι αλλο την αποψη του Αποστολη(34788 post) εδω για το φασκομηλο.Ποσα ποστ εχει αυτος ο Λαζαρακης δηλαδη?
ΣΗΚΩΘΕΙΤΕΕΕ
Άβαταρ μέλους
kataramenos5
 
Δημοσιεύσεις: 26575
Εγγραφή: Δευτ 04 Οκτ 2010, 08:50

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες