Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο προς συζήτηση και δεν έγκειται στις παραπάνω Θεματικές Ενότητες...

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό Μαυρο Χιονι » Κυρ 02 Ιούλ 2017, 22:51

Αυτό όντως σλιδαρ πρέπει να το δοκιμάσω, σούσι με ρετσίνα! Έστω και ροζέ ρετσίνα!
Όσοι πάμε, τόσοι γυρίζουμε!

Κανόνες Λειτουργίας του Forum
Άβαταρ μέλους
Μαυρο Χιονι
Moderator
 
Δημοσιεύσεις: 9879
Εγγραφή: Τετ 11 Δεκ 2013, 22:23

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό slidar » Δευτ 03 Ιούλ 2017, 08:26

Καλοκαιρακι ηρθε... ο καιρος εχει ζεστανει.. τι καλυτερο απο μια παγωμενη ( ή οχι ) μπυρα!

Ενα mini αφιερωμα στα κλασσικα μπυρονια.. με bolt αυτα που προτιμω και πινω το καλοκαιρι.. !!

Ο χάρτης της μπίρας

Ο χάρτης των ονομάτων της ελληνικής αγοράς μπίρας, όπως και αυτός της παγκόσμιας, χαρακτηρίζεται από πολυπολιτισμικότητα. Υπάρχουν μπίρες από όλες σχεδόν τις κατηγορίες και όλες τις εθνικότητες.

Οι Lager

Heineken

Μία ανοιχτόχρωμη «ξανθιά», με ισχυρή προσωπικότητα που την απολαμβάνουν σε πάνω από 200 χώρες στον κόσμο. Η σαγηνευτική Lager Heineken κάνει αισθητή την παρουσία της στο ποτήρι. Πληθωρική γεύση με αλκοόλ 5% και διακριτικά αρώματα λυκίσκου και βύνης που χαρίζει η μέθοδος καλλιέργειας μιας ειδικής μαγιάς. Ένα όνομα με παράδοση από το 1863, όταν ο Gerard Adrian Heineken αγόρασε τη μεγαλύτερη ζυθοποιία του Άμστερνταμ που λειτουργούσε από το 1592.

Amstel

Κρατάει χρόνια αυτή η... μπίρα. Το χρυσό χρώμα της και η γεμάτη γεύση της με τα αρώματα μαγιάς και λυκίσκου τη φέρνουν πρώτη στις προτιμήσεις του ελληνικού κοινού. H ξανθιά Lager Amstel με 5% vol. και τη διακριτική πικρή επίγευση κρατάει τα σκήπτρα στα ποτήρια μας πάνω από τριάντα χρόνια. Κυκλοφορεί και σε πιο «δυνατή» εκδοχή, μαύρη bock με 7% αλκοολικούς βαθμούς και σέξι μαύρο χρώμα που οφείλεται στη ζύμωση με καβουρντισμένη βύνη και εξαιρετικό αρωματικό λυκίσκο. Κάνει όμως και την έκπληξη στη light εκδοχή της για πότες που αναζητούν ελαφρύ άρωμα, λιγότερες θερμίδες και χαμηλό αλκοόλ.

Άλφα

Μια ξανθιά Lager, δροσερή, ελαφριά, με εντυπωσιακό πλούσιο αφρό και φινετσάτη πικρή επίγευση. Η Άλφα είναι μια μπίρα με μεγάλη ιστορία, που η παραγωγή της στη χώρα μας αναβίωσε από το 2000. Η γεύση της και το απαλό άρωμα της «τραβιούνται» και παντρεύονται ιδανικά με τα πιάτα της ελληνικής κουζίνας.

Mythos

Η Mythos είναι η λαμπερή ξανθιά μπίρα που «μιλάει» ελληνικά από τη γέννησή της. Είναι μια Lager που μέσα στο ποτήρι ξεδιπλώνει τα χαρίσματά της. Πλούσιος αφρός, άρωμα κριθαριού και ευχάριστη δροσιστική γεύση. Μια ελαφριά μπίρα με 5% αλκοόλ που πίνεται απολαυστικά. Έκανε το ντεμπούτο της πριν από 12 χρόνια ως νέο ελληνικό σήμα.

Budweiser

Η τσέχικη Budweiser Budvar παράγεται στο České Budějovice, μια περιοχή όπου η ιστορία της ζυθοποιίας μετρά περισσότερα από 700 χρόνια. Η παραδοσιακή συνταγή της Lager Budweiser Budvar κρατάει πάνω από 112 χρόνια, όπου συμμετέχουν κομμάτια λυκίσκου zatec, υψηλής ποιότητας βύνη από την περιοχή της Μοράβιας, και αρτεσιανό νερό από το ίδιο πηγάδι βάθους 300 μ. Ακολουθεί ωρίμανση 90 περίπου ημερών πριν αποκαλύψει στο ποτήρι το λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα και τον πυκνό αφρό με τη μεγάλη διάρκεια. Στη μύτη ευωδιάζουν τα αρώματα του λυκίσκου και της μαγιάς. Έχει πλούσια γεύση με 5% vol. και επίμονη επίγευση με ευδιάκριτες τις νότες μπαχαρικών. Η Budweiser Budvar διαθέτει το διαβατήριο των ευρωπαϊκών προϊόντων που έχουν κερδίσει το χαρακτηρισμό της Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης.

Carlsberg

Γεννημένη το 1847 και με δανέζικη καταγωγή, η ξανθιά μπίρα Carlsberg, γνώριμη στην ελληνική αγορά, επανακάμπτει με τη γνωστή πράσινη ετικέτα της έτσι όπως λανσαρίστηκε το 1904, αλλά με πρωτοποριακό design και σχήμα φιάλης με ανάγλυφο λογότυπο και με χαρακτηριστικά εύκολου ανοίγματος «twist off» και «bottom-opener». Σήμερα τη βρίσκεις σε 140 αγορές σε όλο τον κόσμο, με πωλήσεις 12 εκατ. εκατόλιτρα ετησίως. Μια all malt premium μπίρα, που στη συνταγή της συμμετέχει ο λυκίσκος Carlsberg Aroma Hop.

Stella Artois

Μια ξανθιά «βελγίδα», με ιστορία πολλών αιώνων, από το 1366 παρακαλώ, που επιμένει να είναι στη μόδα. Η Stella Artois έχει φανατικούς οπαδούς σε όλα τα πέρατα της Γης. Μπορεί η καταγωγή να είναι από το Βέλγιο, η παραγωγή είναι όμως ελληνική. Είναι γνωστή όχι μόνο από τη σάλπιγγα του κυνηγού στην ετικέτα της αλλά και από τον πυκνό αφρό της και τη χαρακτηριστική γεμάτη δροσιά γεύση της. Εντυπωσιάζει το διακριτικό άρωμα ζυμών και το ευχάριστα πικρό τελείωμα που αφήνει με κάθε γουλιά στο στόμα.

Miller

Μια από τις πιο δημοφιλείς cool «αμερικάνες». Η μπίρα Miller αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα brands μπίρας στον κόσμο. Μότο της: Τhe Miller way, make it easy... Η εξαιρετικά δροσιστική και απαλή γεύση της οφείλεται σε μια ειδική διαδικασία, που στην παραγωγή της αφαιρούνται τα συστατικά της πικράδας.

Οι Pils

Kaiser
( Για μενα .. η καλυτερη μπυρα.. μαζικής κατανάλωσης )

Από τις πρώτες Pils που έκαναν το ντεμπούτο τους στην ελληνική αγορά, με 33 χρόνια παραγωγής. Τη μεστή και γεμάτη γεύση της με 5% vol οφείλει στη συμμετοχή επιλεγμένων ποικιλιών κριθαριού και λυκίσκου που ωριμάζουν αργά. Στο ποτήρι αποκαλύπτει το βαθύ χρυσαφένιο χρώμα της με τον πλούσιο αφρό, τα αρώματα λουλουδιών, την κριθαρένια γεύση και με την ευχάριστη πικράδα στην επίγευση.

Fischer, κλασική και μοντέρνα

Η μπίρα Fischer, με την αλσατική καταγωγή, είναι μια ευκολόπιοτη ξανθιά Ρilsener, που πετυχαίνει το συνδυασμό του παραδοσιακού με το μοντέρνο. Με περιεκτικότητα σε αλκοόλ 5% και τις χαρακτηριστικές νότες του λυκίσκου, πίνεται εύκολα και ευχάριστα.


Pilsen Urquell


Η Pilsen Urquell διεκδικεί τον τίτλο της πρώτης ξανθιάς μπίρας στον κόσμο και μιας από τις καλύτερες τσέχικες μπίρες. Οι παραγωγοί της αναφέρουν ότι στο Pilsen, την πρωτεύουσα της δυτικής Βοημίας, γεννήθηκε το 1842 η σύγχρονη εικόνα της χρυσόξανθης μπίρας. Η Pilsen Urquell λανσάρισε για πρώτη φορά πριν από 150 χρόνια και το πράσινο μπουκάλι με τον ψηλό λαιμό. Το όνομά της μεταφράζεται ως η «Ρilsner από την αρχική πηγή». Η γεύση της οφείλεται στην καλή ποιότητα του νερού, στη βύνη του κριθαριού, στο λυκίσκο και στο χρόνο ωρίμανσης των 29 ημερών.

Estrella Damm

«Estrella» στα ισπανικά σημαίνει αστέρι και η Estrella Damm είναι μια «ισπανίδα» Ρilsener 133 χρόνων από τη Βαρκελώνη. Η ιδιαίτερη επιλογή των συστατικών της αλλά και οι προηγμένες μέθοδοι παραγωγής της δίνουν την καλή ποιότητα. Ο κρεμώδης αφρός σαν στέμμα στο ποτήρι είναι ένα από τα στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν, εκτός από το άρωμα λυκίσκου και τη δροσερή γεύση.

Warsteiner

Η οικογένεια Kramer πρώτη παρασκεύασε το 1753 στο Warstein της Γερμανίας την μπίρα Warsteiner. Μια απαστερίωτη μπίρα τύπου Pils, με χρώμα χρυσαφένιο και διακριτικά αρώματα φρούτων και λυκίσκου. Ο πλούσιος αφρός της είναι μικρής διάρκειας, αλλά διακρίνεται για το γεμάτο σώμα και το ξηρό τελείωμα με την ελαφρά πικρή γεύση.

Peroni Nastro Azzurro

Μια μπίρα με ιταλική φινέτσα. Η Peroni Nastro Azzurro διαφοροποιείται από τις καθιερωμένης αντίληψης μπίρες, ιντριγκάροντας όσους έχουν εμμονή με την ποιότητα και την αισθητική. Η παραδοσιακή συνταγή της στο ποτήρι αποκαλύπτει την κλασική γεύση μιας μπίρας Ρils με έντονα τα αρώματα του λυκίσκου και του κίτρου.

Veltins

Η Veltins είναι μια από τις διάσημες ξανθιές γερμανικές Ρils. Η γλυκύτητα του νερού των πηγών της περιοχής, που είναι πλούσιο σε ανθρακικό και μεταλλικά άλατα, χαρίζει στη Veltins μια ελαφρά πικράδα στη γεύση, που δημιουργεί την ιδανική γευστική ισορροπία, αφήνοντας μια ευχάριστη αίσθηση λυκίσκου.

Οι άλλες

Chimay Ξυπνάει μέσα μας την περιέργεια και την επιθυμία να γευτούμε τις τρεις gourmet εκδοχές της, λευκή, κόκκινη και μπλε. Η απόλυτη μοναστηριακή μπίρα Chimay, με το βελγικό διαβατήριο, ξεχωρίζει από τη μέθοδο παραγωγής της, που ακολουθεί τα βήματα της Καμπανίας με μαγιά σταθερή από το 1949. Δεν παστεριώνεται και οφείλει τη διαφορετικότητά της και στο νερό της πηγής του μοναστηριού Scour Mont, ενώ η επαναζύμωση επιτυγχάνεται στη φιάλη. Κάθε χρώμα της αποκαλύπτει και ένα πλούτο αρωμάτων και γεύσεων. Η White μπίρα με το θολό χρυσοκίτρινο χρώμα και 8% vol ευωδιάζει λυκίσκο, μαγιά αλλά και νότες από μοσχάτο σταφύλι. Με βαθύ κόκκινο χρώμα η Red, που στο ποτήρι ξαφνιάζουν τα αρώματα βερίκοκου, ενώ η βελούδινη γεύση της αποκαλύπτει φρουτένιες νότες και ελαφρώς πικρή επίγευση. Η μαύρη Blue Chimay με πυκνό αφρό και αλκοόλ που αγγίζει το 9% είναι μια δυνατή μοναστηριακή με έντονα αρώματα μαγιάς και λουλουδιών και διακριτική επίγευση καβουρντισμένης βύνης.

Duvel ( H κορυφη.. )

Ένας... βελγικός διάβολος στο ποτήρι. Η φλαμανδική ονομασία της ταιριάζει γάντι με τη δυνατή γλυκόπικρη καπνιστή γεύση της, το έντονο άρωμα νεραντζιού και τα 8,5% vol. Εδώ, η επαναζύμωση γίνεται στη φιάλη, ενώ η μαγιά που συμμετέχει έχει προσδιοριστεί από το 1930. Μια κατεξοχήν μπίρα φαγητού.

Guinness

Αποτελεί την πρώτη Stout μπίρα σε πωλήσεις στον κόσμο. Με διαβατήριο από το Δουβλίνο της Ιρλανδίας, όπου γεννήθηκε το 1759. Σήμερα η Guinness παράγεται σε περίπου 50 χώρες διεθνώς, ενώ διατίθεται σε περισσότερες από 150 χώρες στον κόσμο. Η Guinness είναι γνωστή ανά τον κόσμο για το αυθεντικό σκούρο χρώμα της, που οφείλεται στο καβουρδισμένο κριθάρι. Ξεχωρίζει για τη βελούδινη γεύση της, το άρωμα καβουρδισμένης καραμέλας και το χαρακτηριστικό κρεμώδη αφρό της.

Maisel's weisse

Γεννήθηκε πριν 122 χρόνια στο Bayreuth της Γερμανίας από τη ζυθοποιία Maisel, που ήταν μια οικογενειακή επιχείρηση. Πρόκειται για μια σιταρένια μπίρα με φρουτώδη γεύση, που επιμένει να κρατά τα σκήπτρα ως μια από τις καλύτερες γερμανικές μπίρες από σιτάρι. Την ετικέτα της κοσμεί ένα αστέρι με έξι άκρες, σύμβολο ποιότητας των ζυθοποιείων του Μεσαίωνα, αλλά και με παραπομπή στους αλχημιστές.

Κώδικας: Επιλογή όλων
Πηγή: www.lifo.gr


** Το επόμενο αφιέρωμα θα είναι στις Ελληνικες μικροζυθοποιίες οι οποιες τα τελευταια χρονια εχουν να μας παρουσιασουν πολυ καλες προτασεις.
Άβαταρ μέλους
slidar
 
Δημοσιεύσεις: 3994
Εγγραφή: Σάβ 19 Ιαν 2008, 22:53

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό teo4giannitsa » Δευτ 03 Ιούλ 2017, 08:34

Εγω το καλοκαίρι πίνω - αναγκαστικά - παγωμένη Μύθο από το βαρέλι
Τζαλμόσκυλο
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
teo4giannitsa
 
Δημοσιεύσεις: 1708
Εγγραφή: Δευτ 18 Ιούλ 2011, 19:18

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό cellophan » Δευτ 03 Ιούλ 2017, 09:55

Kat, το Νοτιοαφρικάνικο απλά τα σπάει. Μην το αφήσεις, όπου το βρεις. On another note τώρα, και για τους εραστές της vodka (Κεν, και οι Ρώσοι άνθρωποι είναι, όχι μόνο οι Νοτιοαμερικάνοι, αμάν πια ρε φίλε*.... :D ), προτείνω ανεπιφύλακτα την Crystal Head (την Aurora όμως, όχι την απλή). Κάτι γκρίζες χήνες και κάτι μπελβεντέρες που είναι και της μοδός, τους ρίχνει στα αυτιά, plus για μας τους Σταρκ (northeners) το μπουκάλι μπάινει και στο σαλόνι.......πέρα από την πλάκα, πολύ ωραία βότκα.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
cellophan
 
Δημοσιεύσεις: 3105
Εγγραφή: Δευτ 03 Αύγ 2009, 03:24

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό barlow4 » Δευτ 03 Ιούλ 2017, 10:12

απο βοτκες η μονη που εχω πιει σκετη κ μου αρεσε ειναι η ουκρανικη hlebny dar.αλλα δεν εχω πιει κ πολλες.οι υπολοιπες σκετες(οι εμπορικες) ξεπλυματα μου φαινονται.
υγ.ποιοι σταρκ.αστειο σοι.επαρχιωτες με την κακη την εννοια.αν δεν τους εδινε ο σεναριογραφος παραλογες υπερδυναμεις θα χανανε το winterfell σε εκλογες απο τον χοντορ.
Άβαταρ μέλους
barlow4
 
Δημοσιεύσεις: 10018
Εγγραφή: Παρ 04 Ιούλ 2008, 14:40

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό tsou » Δευτ 03 Ιούλ 2017, 10:45

βίβα μέξικο και τεκιλές από 100% αγαύη
Άντε, και του χρόνου ουεφάκι ρε.
Άβαταρ μέλους
tsou
 
Δημοσιεύσεις: 2151
Εγγραφή: Τρί 17 Αύγ 2010, 16:34
Τοποθεσία: Βρυξέλλες

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό cellophan » Δευτ 03 Ιούλ 2017, 11:13

tsou έγραψε:βίβα μέξικο και τεκιλές από 100% αγαύη


Αν εξαιρέσεις το αγαύη που είναι αγάβη, τσου είμαι μαζί σου με τα 1000!!!
Άβαταρ μέλους
cellophan
 
Δημοσιεύσεις: 3105
Εγγραφή: Δευτ 03 Αύγ 2009, 03:24

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό back in black » Δευτ 03 Ιούλ 2017, 11:30

slidar έγραψε:Αφου σου αρεσουν οι ρετσινες.. θα σου προτινω κατι πολυ ποιοτικο και.. εναλλακτικο.. ρετσινα ροζε!

Τύπος:Ροζέ Ξηρός, Ρετσίνα

Ποικιλιακή Σύνθεση: Ξινόμαυρο 100%

Προέλευση:Γουμένισσα, Κιλκίς

Οινοποίηση/Παλαίωση:Κλασική ροζέ οινοποίηση με εκχύλιση μερικών ωρών, αλκοολική ζύμωση σε δρύινα βαρέλια παρουσία φρέσκου ρετσινιού και ωρίμανση για 5 μήνες πάνω στις οινολάσπες του.

Όψη:Βαθύ ροζέ χρώμα με ιώδεις ανταύγειες.

Μύτη:Αρώματα φρέσκων ζουμερών κόκκινων φρούτων, άγριας φράουλας, σε καπνιστό φόντο με μπαχαρένιες νότες.

Στόμα:Έντονα φρουτώδες με νότες πεύκου και χαρακτηριστική οξύτητα που του προσδίδει φρεσκάδα.

Αρμονία:Μανιτάρια στη σχάρα, θαλασσινά, καπνιστός σολομός σκέτος ή με ζυμαρικά, κοκκινιστά ψάρια, αρνάκι στη γάστρα ή τη σούβλα, μελιτζάνες και sushi.

Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος: 10-12°C

Εικόνα

Σε ευχαριστώ, θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε
The game is about glory
Άβαταρ μέλους
back in black
 
Δημοσιεύσεις: 2200
Εγγραφή: Πέμ 18 Δεκ 2014, 20:14

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό paokovios1974 » Δευτ 03 Ιούλ 2017, 11:59

Τι πινετε ρε?
:opaokara:
Αγάπη μόνο για την ομάδα μας
Άβαταρ μέλους
paokovios1974
 
Δημοσιεύσεις: 7154
Εγγραφή: Κυρ 29 Δεκ 2013, 20:40
Τοποθεσία: Οπου τολμουν οι Αετοι

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό pgetsos » Τρί 04 Ιούλ 2017, 23:18

Σε μπύρες, πίνω
Βεργίνα σε κλασικές (μόνη μεγάλη ελληνική)
Κερκυραϊκή special Ale βαρέλι, αν βρείτε, μπουκάλι δε πεθαίνω αλλά βαρέλι είναι μοναδική
Erdinger Pikantus. ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ δύσκολο να την βρείτε Ελλάδα, αλλά με διαφορά η αγαπημένη μου!

Πλέον τις έχω κόψει όλες ελέω keto diet :P
Όταν μια μαύρη γάτα περάσει από μπροστά σου, σημαίνει ότι το ζώο πάει κάπου.
Κανόνες λειτουργίας του φόρουμ!
Άβαταρ μέλους
pgetsos
Site Admin
 
Δημοσιεύσεις: 11404
Εγγραφή: Τετ 27 Απρ 2011, 15:50

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό Mene' » Τετ 05 Ιούλ 2017, 00:39

slidar έγραψε:Αφου σου αρεσουν οι ρετσινες.. θα σου προτινω κατι πολυ ποιοτικο και.. εναλλακτικο.. ρετσινα ροζε!

Τύπος:Ροζέ Ξηρός, Ρετσίνα

Ποικιλιακή Σύνθεση: Ξινόμαυρο 100%

Προέλευση:Γουμένισσα, Κιλκίς

Οινοποίηση/Παλαίωση:Κλασική ροζέ οινοποίηση με εκχύλιση μερικών ωρών, αλκοολική ζύμωση σε δρύινα βαρέλια παρουσία φρέσκου ρετσινιού και ωρίμανση για 5 μήνες πάνω στις οινολάσπες του.

Όψη:Βαθύ ροζέ χρώμα με ιώδεις ανταύγειες.

Μύτη:Αρώματα φρέσκων ζουμερών κόκκινων φρούτων, άγριας φράουλας, σε καπνιστό φόντο με μπαχαρένιες νότες.

Στόμα:Έντονα φρουτώδες με νότες πεύκου και χαρακτηριστική οξύτητα που του προσδίδει φρεσκάδα.

Αρμονία:Μανιτάρια στη σχάρα, θαλασσινά, καπνιστός σολομός σκέτος ή με ζυμαρικά, κοκκινιστά ψάρια, αρνάκι στη γάστρα ή τη σούβλα, μελιτζάνες και sushi.

Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος: 10-12°C

Εικόνα


Αν και είμαι μεγάλος λάτρης του κρασιού δεν γνώριζα την ύπαρξη αυτής της ρετσίνας γιατί δε μου άρεσε ποτέ η ρετσίνα σε σημείο που να μην τη θεωρώ κρασί . . . Αλλά αυτή θα τη δώσω μια ευκαιρία. Αγαπημένες μου ποικιλίες είναι το Pinot Noir το Ξινόμαυρο και το Sauvignon Blanc. Τι λες θα μου αρέσει?
Opinions are like assholes . . . everybody has one !
Άβαταρ μέλους
Mene'
 
Δημοσιεύσεις: 252
Εγγραφή: Παρ 28 Νοέμ 2014, 22:14

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό ΑποστόληςΑ » Τετ 05 Ιούλ 2017, 07:18

sangria.
Για δυνατούς πότες.
Επιτυχία είναι η συνεχής (έστω και μικρή) βελτίωση.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
 
Δημοσιεύσεις: 89368
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό slidar » Πέμ 06 Ιούλ 2017, 11:11

Mene' έγραψε:
slidar έγραψε:Αφου σου αρεσουν οι ρετσινες.. θα σου προτινω κατι πολυ ποιοτικο και.. εναλλακτικο.. ρετσινα ροζε!

Τύπος:Ροζέ Ξηρός, Ρετσίνα

Ποικιλιακή Σύνθεση: Ξινόμαυρο 100%

Προέλευση:Γουμένισσα, Κιλκίς

Οινοποίηση/Παλαίωση:Κλασική ροζέ οινοποίηση με εκχύλιση μερικών ωρών, αλκοολική ζύμωση σε δρύινα βαρέλια παρουσία φρέσκου ρετσινιού και ωρίμανση για 5 μήνες πάνω στις οινολάσπες του.

Όψη:Βαθύ ροζέ χρώμα με ιώδεις ανταύγειες.

Μύτη:Αρώματα φρέσκων ζουμερών κόκκινων φρούτων, άγριας φράουλας, σε καπνιστό φόντο με μπαχαρένιες νότες.

Στόμα:Έντονα φρουτώδες με νότες πεύκου και χαρακτηριστική οξύτητα που του προσδίδει φρεσκάδα.

Αρμονία:Μανιτάρια στη σχάρα, θαλασσινά, καπνιστός σολομός σκέτος ή με ζυμαρικά, κοκκινιστά ψάρια, αρνάκι στη γάστρα ή τη σούβλα, μελιτζάνες και sushi.

Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος: 10-12°C

Εικόνα


Αν και είμαι μεγάλος λάτρης του κρασιού δεν γνώριζα την ύπαρξη αυτής της ρετσίνας γιατί δε μου άρεσε ποτέ η ρετσίνα σε σημείο που να μην τη θεωρώ κρασί . . . Αλλά αυτή θα τη δώσω μια ευκαιρία. Αγαπημένες μου ποικιλίες είναι το Pinot Noir το Ξινόμαυρο και το Sauvignon Blanc. Τι λες θα μου αρέσει?


Ειναι μια εναλλακτικη προταση.. δοκιμασε την. Πιστευω θα σου αρεσει.. Οσον αφορα τις ποικιλιες που αναφέρεις Pinot noir προτιμω απο κτημα αλφα , Ξινομαυρο κλασσικα Ραμνιστα Κυρ Γιαννη .. Οσον αφορα το Sauvignon Blanc moy αρεσουν περισσοτερο του νεου κοσμου ( Νεα Ζηλανδια , Αυστραλια ) . Ενα ελληνικο που πλησιαζει πολυ ειναι το Sauvignon Blanc του κτηματος Αβαντις .
Άβαταρ μέλους
slidar
 
Δημοσιεύσεις: 3994
Εγγραφή: Σάβ 19 Ιαν 2008, 22:53

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό edgecrusher » Πέμ 06 Ιούλ 2017, 12:09

Χαίρεται κι από μένα στην πιο μεθυστική σελίδα του forum :D :D :D

Προσωπικά είναι φαν του κρασιού και μετά της μπύρας, από τα υπόλοιπα μόνο κανένα παλαιωμένο ρούμι με ανανά ή κανά mojito στην παραλία.

Ξεκινάω από τις μπύρες όπου για lager προτιμώ τη Βεργίνα, που έχει και πολύ καλή weiss, ενώ πρόσφατα δοκίμασα και τη μάυρη τους που επίσης είναι πολύ καλή. Άλλη αγαπημένη κατηγορία είναι οι μοναστηριακές με προτίμηση στις Leffe. Η επόμενη που θα ήθελα να δοκιμάσω είναι η ΣΟΛΟ από Κρήτη (έχει δοκιμάσει κανείς;).

Στα κόκκινα κρασιά είμαι λάτρης του Ξινόμαυρου (συνδυασμός με ψητά κρέατα είναι κόλαση) και του Syrah (με λουκάνικα ψημένα στο τζάκι), χωρίς να με χαλάει σχεδόν οποιαδήποτε πικοιλία εκτός του Merlot & του Αγιοργίτικου (πλην ελαχίστον εξαιρέσεων) και των nouveau.
Στο Ξινόμαυρο η Νάουσα είναι προφανώς η ΤΟΠ περιοχή με πάρα πολλές επιλογές (Δαλαμάρας, Φουντής, Μαρκοβίτης, Αργατία & Κελεσίδης τα αγαπημένα οινοποιία).
Από τα Syrah τα αγαπημένα είναι από Γκλίναβο, Αβαντίς, Τέχνη Οίνου, Πόρτο Καρράς, Ερατεινή Ευχές (Γυμνός Βασιλιάς) & Στραταριδακη (σε συνδυασμό με Κοτσιφάλη).
Άλλες αγαπημένες ετικέτες είναι το Fine Mavroudi, η Λιμνιώνα από Ζαφειράκη, η Γουμένισσα από Χ"Βαρύτη, το Μαυροτράγανο από Σιγάλα και Γαβαλά, το Δέκα από Οινογένεσις και ο Τσαπουρνάκος από Βογιατζή (αν βρείτε του 2007 την παίρνετε με κλειστά ματιά αν και νομίζω ότι πλέον έχουν τελειώσει όλες από παντού, ίσως μόνο σε καμιά ξεχασμένη ταβέρνα στον Βελβεντο).

Τα λευκά κρασία μου αρέσει να έχουν περάσει από βαρέλι, αν και τελευταία άρχισα να εκτειμώ και μαλαγουζιές, ασύρτικα σαντορίνης και άλλα παρεμφερή. Οι αγαπημένες ετικέτες είναι Ασύρτικο (το βαρελίσιο) & Chardonnay από Τέχνη Οίνου, Δέκα από Οινογένεσις, Τρυγίας από Φουντή, Ασσύρτικό Grand Reserve από Santo Wines, Ασσύρτικο (βαρέλι) από Αργυρό & Νυχτέρι από Σιγάλα και Γαβαλά.

Γενικά πάντως υπάρχουν πάρα πολλά καλά Ελληνικά κρασία και υπάρχει και συνεχής βελτίωση, οπότε όποιος έχει όρεξη μπορεί εύκολα να κάνει εξορμήσεις σε οινοποιία για γευσιγνωσίες. Επίσης, στη Θεσσαλονική υπάρχει ο χάρτης των γεύσεων κάθε 1ο ΣΚ του Δεκεμβρίου οπού μαζέυονται σχεδόν όλα τα Ελληνικά οινοποιία και με 5€ είσοδο μπορείς να δοκιμάζεις μέχρι να πέσεις ξερός.

Αυτά τα ολίγα για τώρα :)
Άβαταρ μέλους
edgecrusher
 
Δημοσιεύσεις: 85
Εγγραφή: Δευτ 25 Ιούλ 2016, 17:11
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό ABOLEYTOI » Πέμ 06 Ιούλ 2017, 14:37

Ποια η γνώμη σας για τις ετικέτες των σούπερ μάρκετ;

Η σανγκρια ωραία αν έχεις το μεράκι να την κάνεις μόνος σου, κρασάκι αναψυκτικό φρούτα και πολλά παγακια
Από όλα τα σημεία
μου αρέσει η τελεία.
Άβαταρ μέλους
ABOLEYTOI
 
Δημοσιεύσεις: 8366
Εγγραφή: Σάβ 14 Μαρ 2009, 23:54

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες