Γιώργος Κούδας

Οτιδήποτε αφορά παίκτες και προπονητές που τίμησαν (ή και ατίμασαν...) τη φανέλα με το δικέφαλο...

Γιώργος Κούδας

Δημοσίευσηαπό gash04 » Πέμ 28 Ιαν 2010, 16:34

Ο «Μεγαλέξαντρος» του ελληνικού ποδοσφαίρου και του Π.Α.Ο.Κ. ο και ο επίσης παλαίμαχος του «Δικεφάλου του Βορρά», Γιώργος Τουρσουνίδης σχολίασαν στον sportdog τη συνέντευξη του Θοδωρή Ζαγοράκη.

Τα σχόλια και των δύο συνέκλιναν στο ότι αφενός είναι πολύ σημαντικό για την ΠΑΕ το άνοιγμα προς τον κόσμο για την ΑΜΚ (αύξηση μετοχικού κεφαλαίου), αφετέρου, μίλησαν για τα όσα είπε ο πρόεδρος του Π.Α.Ο.Κ. για τον πρωταθλητισμό, την προοπτική του νέου γηπέδου αλλά και για το προπονητικό κέντρο.

Κούδας: «Βήμα - βήμα ο πρωταθλητισμός»

«Ο Π.Α.Ο.Κ. πρέπει αγωνιστικά να προχωρήσει βήμα - βήμα, για να κάνει πρωταθλητισμό, αυτά δεν θέλουν βιασύνη», σχολίασε ο βετεράνος άσος για την ατάκα Ζαγοράκη «προσπαθούμε να κάνουμε πρωταθλητισμό».

Αναφορικά με το ζήτημα της αύξησης του ΜΚ, είπε: «Τόσο η δική μου θέση, όσο και γενικότερα σαν σύλλογος βετεράνων του Π.Α.Ο.Κ. είναι πως η ΠΑΕ πρέπει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση».

Για την προοπτική του νέου γηπέδου, τόνισε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα και πρέπει να αναλυθούν πολλές παράμετροι από αυτούς που θα το σχεδιάσουν. Είτε θα πάμε σε μία ανακατασκευή της Τούμπας με προοπτική 10ετίας, είτε θα αναζητηθεί μια λύση εκτός πολεοδομικού σχεδίου με προοπτική 50ετίας».

Για την ολοκλήρωση του προπονητικού κέντρου, την οποία έθεσε ως έναν από τους στόχους ο «Ζαγόρ», είπε: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ομάδα να ολοκληρωθεί το προπονητικό κέντρο. Είναι όνειρο για μας».

Τουρσουνίδης: «Συσπείρωση και ενδιαφέρον για την ομάδα»

Κάνοντας ένα γενικότερο σχόλιο για τη συνέντευξη του Θοδωρή Ζαγοράκη, ο Γιώργος Τουρσουνίδης τόνισε πως «είπε αυτά που περιμέναμε και έπρεπε να πει. Ολοι αυτοί που ήταν στο πάνελ δείχνουν τη συσπείρωση που υπάρχει και το ενδιαφέρον αυτών των ανθρώπων να πάει η ομάδα ψηλά».

Μιλώντας για το κάλεσμα στον κόσμο να συμμετέχει στην ΑΜΚ, σχολίασε: «Ηταν κάτι αναμενόμενο. Ο κόσμος έχει αποδείξει πως είναι κοντά στην ομάδα, ήταν και είναι αρωγός της και το ίδιο πιστεύω θα κάνει και τώρα και η βοήθεια του θα είναι σημαντική».

Για την τοποθέτηση Ζαγοράκη ότι «προσπαθούμε να κάνουμε πρωταθλητισμό», είπε: «Πάντα ο ΠΑΟΚ πρέπει να έχει υψηλούς στόχους. Η ομάδα είναι σε καλό δρόμο και είναι γεννημένη για πρωταθλητισμό, έτσι είναι αυτός ο σύλλογος. Εχει όλα τα φόντα και τις προϋποθέσεις να το κάνει».

Τέλος, για την ολοκλήρωση του προπονητικού κέντρου, τόνισε: «Θεωρώ είναι κάτι που το θέλουν όλοι. Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στον Θοδωρή Ζαγοράκη και στους ανθρώπους που βοήθησαν στο σχέδιο αυτό. Θα είναι μια μεγάλη επιτυχία για την ομάδα, όταν ολοκληρωθεί το προπονητικό κέντρο»
ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΥΤΑΝΕΣ, ΟΧΙ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ
Άβαταρ μέλους
gash04
 
Δημοσιεύσεις: 11059
Εγγραφή: Πέμ 06 Δεκ 2007, 17:15
Τοποθεσία: Fucking Athens

Re: Γιώργος Κούδας

Δημοσίευσηαπό free4 » Τρί 23 Νοέμ 2010, 04:19

Παλιό μεν, αλλά ιστορικό!

«Δεν ήταν αρπαγή η κάθοδος στο Πασαλιμάνι»

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΔΑΣ ΜΙΛΑ ΣΤΟ «ΚΕΝΤΡΙ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΜΕΝΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΣΤΕΡΩΜΑΤΟΣ

Κούδας – ΠΑΟΚ σημειώσατε «Χ» και ο «Μεγαλέξανδρος» του ελληνικού ποδοσφαίρου σχολιάζει πως από την κυριαρχία του ΠΟΚ φτάσαμε στην «επανάσταση» της Τούμπας


Εκεί που μιλούσαμε, εγώ μπρος κι εκείνος πίσω από το γραφείο του, σηκώνεται από την καρέκλα του, κάνει μια τον ώμο του δεξιά, δίνει μια κεφαλιά και κοντρολάρει με το πόδι. Χωρίς μπάλα. Μια παντομίμα της μεγάλης του τέχνης. Με σκέρτσο περίσσιο, όπως τότε στα γήπεδα, όπως τώρα ονομάζεται η εταιρία του. Ο Γιώργος Κούδας μίλησε στο «Κεντρί» και γύρισε πίσω στο 1958, στα χρόνια της Λαχαναγοράς, στη «γωνιά της προπόνησης» στην Αγιά Βαρβάρα, για να μου δείξει πως 12χρονος τότε πιτσιρικάς στόπαρε τη μπάλα με το στήθος όταν του την πέταξε ο Αυστριακός Βίλι Σέφσκι, καθώς τον τεστάριζε για να τον πάρει στον ΠΑΟΚ. Λίγη ώρα αργότερα υπέγραφε το πρώτο του δελτίο στον Δικέφαλο του Βορρά. Γύρισε πίσω, εκεί που ο χρόνος τον έχρισε Μεγαλέξανδρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εκεί που ξεκινούσε η ποδοσφαιρική «επανάσταση» της ελληνικής περιφέρειας έναντι του ακαταμάχητου τότε ΠΟΚ. Άνοιξε το προσωπικό του αρχείο και μας παραχώρησε αδημοσίευτες φωτογραφίες από τη ζωή του.
Στη συνάντησή μας, με το «καλημέρα» ο Γ. Κούδας μπήκε στο ψητό, άρχισε να μιλάει για τις προσπάθειες των βετεράνων να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ. Πάθος γαρ. Και καημός. Γρήγορα έβαλε μπροστά τη μηχανή του χρόνου. Άλλωστε δεν ήταν ούτε δύσκολο ούτε ανιαρό, σαρανταοκτώ χρόνια ζωή ταυτισμένη με τον Δικέφαλο Αετό είναι αυτή. Εξάλλου, όταν ο Κούδας μιλάει για τον ΠΑΟΚ, είναι σα να περιαυτολογεί…

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΛΤΙΟ
Ήταν 23 Νοεμβρίου 1946. Ο σερβιτόρος Γιάννης Κούδας και η σύζυγός του Ελευθερία, έφερναν στον κόσμο το δεύτερό τους γιο. Ο Θανάσης γεννήθηκε το 1942 και τώρα ο Γιώργος σ’ ένα φτωχικό πίσω από το δημοτικό νοσοκομείο, στον Άγιο Παύλο. Ο πατέρας του Γιώργου, γεννημένος στον Άγιο Παύλο Καλλικράτειας, ήταν υιοθετημένος από τον Κούδα, που είχε τον «Κόκκινο Φούρνο» στο Κουλέ Καφέ. Το πραγματικό του όνομα ήταν Κοντογιάννης («Πέρασαν περίπου πενήντα χρόνια για να ξανασμίξει με τ' αδέρφια του, τότε μέναμε στην οδό Φιλίππου»).
Λίγο αργότερα, το 1954, ο Γιώργος είχε ήδη αρχίσει τις ντρίπλες στην πλατεία της Παλιάς Λαχαναγοράς όταν γεννήθηκε η αδελφή του η Ευδοξία.
Τα νυχτερινά ματς εκείνων των χρόνων στα μάρμαρα της πλατείας Διοικητηρίου, στην πλατεία όπου εδώ και 15 χρόνια τη «χάλασαν» οι αρχαιότητες, έγραψαν ιστορία για τους πιτσιρικάδες της εποχής. «Με ποιους παίζατε μπάλα εκείνα τα χρόνια;» ρωτήσαμε τον Γ. Κούδα. «Άμα σου πω ονόματα… Κλεάνθης Γρίβας, Ψωμιάδηδες, Λυσσαρίδης, Κωστάκης Παπαϊωάννου, Γρηγόρης Ζαφειρίδης, Σταύρος Μαρτάκης, Ψωμάς… Πολλά ταλέντα! Κι εδώ άρχισαν οι συγκρούσεις με τον πατέρα μου που μου ‘λεγε ότι από το ποδόσφαιρο δεν είδε κανείς χαΐρι. Πολλοί παράτησαν τη μπάλα για να σπουδάσουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γιώργος ο Λυσαρίδης, ο οποίος αν και ήταν πολύ μεγάλο ταλέντο, πήγε πανεπιστήμιο κι έγινε καθηγητής».
«Κάποια μέρα, λοιπόν, στην πλατεία της Παλιάς Λαχαναγοράς με είδε ο κυρ Πρόδρομος, ένας Πόντιος που δεν ζει πια, και με πήγε στον ΠΑΟΚ, στο γήπεδο της Τούμπας που τότε θεμελιωνόταν. Την πρώτη φορά ο Σέφσκι δεν με διάλεξε. Εγώ στεναχωρέθηκα. Ξέρετε, για να πας έπρεπε να πληρώσεις το εισιτήριο του λεωφορείου, περίπου 70 λεπτά.
»Την άλλη μέρα ο κυρ Πρόδρομος με ξαναπήγε στην Τούμπα. Η προπόνηση γινόταν σ’ ένα χώρο δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας. Θυμάμαι ότι εκείνη την ημέρα φορούσα ένα παπούτσι ελβιέλα αρκετά μεγαλύτερο από το νούμερό μου -είχα και μικρό πόδι! Ο Σέφσκι με επέλεξε. Μετά την επιλογή μας έκανε δύο ομάδες και παίξαμε δίτερμα. Ύστερα ήρθε ο φωτογράφος, έστησε τον τρίποδα, έβγαλε φωτογραφία και ο συγχωρεμένος Βασίλης Σιδηρόπουλος που ήταν το κουμάντο στα γραφεία του ΠΑΟΚ («γενικών καθηκόντων»), μου λέει: «Σπάσε μια υπογραφούλα». Εγώ βάζω την υπογραφή και μου λέει «καπάντζα!», που σήμαινε παγίδα. Έτσι πιάστηκε ο Κούδας στην φάκα του ΠΑΟΚ»! Έτσι ξεκίνησε και ο θρύλος του Μεγαλέξανδρου του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το παρατσούκλι του βασιλιά της αρχαίας Μακεδονίας «κόλλησε» στον Κούδα άγνωστο από ποιον. Ο ίδιος εκτιμά ότι παρομοίαζαν τις εκστρατείες εκπολιτισμού του Μεγαλέξανδρου «με την δική μας επανάσταση που έφερε έναν νέο πολιτισμό στο ποδόσφαιρο».
Στις 6 Σεπτεμβρίου 1959 εγκαινιάζεται το γήπεδο της Τούμπας από τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή. «Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Τούμπα» έλεγε η χαρακτηριστική διαφήμιση των ζαχαροπλαστείων Φλόκα που είχαν αναλάβει το κυλικείο του γηπέδου. Το 1963, στα 17 του χρόνια, ο Κούδας παίζει πια στην Α’ Εθνική Κατηγορία.

Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Μια ματιά στα διαδικτυακά blogs δείχνει ότι η υπόθεση της μεταγραφής στον Ολυμπιακό ακόμη απασχολεί έντονα τους φιλάθλους, αν και έχουν περάσει 40 χρόνια! Ήταν, βεβαίως, η απαρχή της κόντρας μεταξύ των δύο προσφυγικών σωματείων αλλά και η αφετηρία της κόντρας Θεσσαλονίκης – Αθήνας σε γενικότερο επίπεδο…
«Κοίταξε… Σε κάποιες στιγμές οι φίλαθλοι θέλουν να χρησιμοποιούν το γεγονός» υποστηρίζει ο Κούδας. «Έτσι μιλούν π.χ. για αρπαγή ενώ δεν ήταν αρπαγή. Ήταν δικό μου το λάθος διότι ενώ δεν υπήρχε περίπτωση μεταγραφής σηκώθηκα και πήγα στον Πειραιά. Όσο για την κόντρα, ε, δεν είναι δυνατόν να δέρνονται ακόμα για εκείνο το γεγονός!»

Οι εφημερίδες της εποχής μιλούσαν για οικονομικό όφελος του Κούδα, για «αθλητικό πραξικόπημα», για παρέμβαση της Χούντας ώστε να γυρίσετε στον ΠΑΟΚ…
Όχι, όχι. Για πολλά μπορούμε να κατηγορήσουμε τη Χούντα αλλά μόνος μου πήγα και μόνος μου γύρισα. Κι επειδή προέρχομαι από μια οικογένεια λαϊκή, φτωχή και αριστερή, μπορώ να σας βεβαιώσω ότι παντού υπάρχουν οι σωστοί άνθρωποι. Ένας τέτοιος υπήρξε κάποιος ονόματι Παπαποστόλου, άνθρωπος της Χούντας που ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος στον Ολυμπιακό, ο οποίος γύρισε και μου είπε κάποια στιγμή: «Δεν πρόκειται να παίξεις στον Ολυμπιακό ενώ ανήκεις στον ΠΑΟΚ. Δεν μπορεί να γίνει πραξικόπημα. Φύγε και πάνε στον ΠΑΟΚ γιατί εγώ θέλω να σε βλέπω να παίζεις μπάλα»!

Ήσασταν μόλις 20 χρόνων αλλά διαβάζω σε εφημερίδα της εποχής να δηλώνετε (σε συνέντευξη στον Νικήτα Γαβαλά) για σας και την οικογένειά σας «Είμαστε Ολυμπιακοί και θα πεθάνουμε Ολυμπιακοί»…
Πως μπορεί να είσαι Ολυμπιακός ενώ έχεις γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη κι έχεις πάει 11,5 χρονών στον ΠΑΟΚ; Μπορεί να θαυμάζεις κάτι, όπως την ομάδα που διέθετε τότε ο Ολυμπιακός, αλλά δεν μπορείς να είσαι Ολυμπιακός. Αυτά είναι παιχνίδια των δημοσιογράφων και της τότε κατάστασης…

Η «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Η επιστροφή του Γιώργου Κούδα από το Μεγάλο Λιμάνι στον Θερμαϊκό, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου του 1968, δεν συνοδεύτηκε από έκτροπα. Η μεταγραφή στον Ολυμπιακό που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε αποτέλεσε και τη «Αγία Λαύρα» για την επανάσταση που ακολούθησε. Ο φίλος του και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Κούλης Αποστολίδης δήλωσε πρόσφατα ότι «μπορεί ο Γιώργος Κούδας να μην ήταν ο Κένεντι ή ο Κάστρο που άλλαξαν την παγκόσμια ιστορία, αλλά σίγουρα κατάφερε να αλλάξει το ελληνικό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι εκείνης της εποχής».
«Ο στόχος τέθηκε μετά την περιπέτεια του ’66, ύστερα από ενάμιση χρόνο έξω από την ενεργό δράση. Όταν ξαναγύρισα στον ΠΑΟΚ είπα ότι είναι ώρα να αλλάξουμε την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου».
Από το 1963 και μέχρι το 1966, οπότε έγινε η ιστορία με τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Ο Κούδας και η παρέα του πέρασαν το μήνυμα ότι «μπορούμε να τα καταφέρουμε, παρά την κυριαρχία του ΠΟΚ και τις άδικες διαιτησίες. Το 1970 φέραμε με τον Άρη τον πρώτο τελικό στο Καυταντζόγλειο, ο ΠΑΟΚ έγινε πρώτη ομάδα μέχρι το 1978, πήραμε κύπελλα και πρωταθλήματα, ο Ηρακλής και ο Άρης πήραν κύπελλο αλλά το σημαντικότερο ήταν ότι η περιφέρεια έβγαλε ομάδες: την Καστοριά, τα Γιάννενα, τη Δόξα Δράμας, τον Πανσερραϊκό, την Καβάλα, τη Βέροια, τον Πιερικό. Αυτό ήταν για μένα η αληθινή επανάσταση».

Ωστόσο, υπάρχει η αίσθηση ότι ξαναγύρισαν η κυριαρχία του ΠΟΚ και οι ομάδες της περιφέρειας δυσκολεύονται. «Κι εμείς όταν δημιουργούσαμε την καινούρια ομάδα, μέχρι το ’68-’69, ψάχναμε να βρούμε δικαιολογίες για τις ήττες μας. Όταν κάποια στιγμή μάζευα τους συμπαίκτες μου στα αποδυτήρια και τους έβγαζα όλους αφήνοντας μέσα μόνο τον αγαπημένο μου Νικηφόρο Τσαρπανά, τον φροντιστή μας, τους έλεγα: «Θα μας… μπιπ, αλλά εμείς θα παλεύουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό, θα παλεύουμε με τη διαιτησία, θα παλεύουμε με τους αντιπάλους που μας παίζουν σκληρά, θα παλεύαμε με το κατεστημένο. Αλλιώς δεν γίνεται». Αν πεις μοιρολατρικά ότι «εντάξει, χάσαμε γιατί μας αδίκησαν», δεν γίνεται. Και έβλεπες ότι είτε εντός είτε εκτός έδρας παίζαμε, είχαμε αυτήν τη νοοτροπία και κατορθώσαμε το θαύμα!»

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
«Μικρός έπαιζα μπάλα, δούλευα και πήγαινα νυχτερινό σχολείο. Μου ‘λεγε ο πατέρας μου ‘‘τρία καρπούζια σε δυο μασχάλες δεν χωράνε’’». Ο Κούδας όμως επέμεινε και κέρδισε. Οι διαφωνίες κάποτε είχαν και ιδεολογικό περιεχόμενο. Ο Γιωργάκης που μεγάλωσε σε αριστερό περιβάλλον στα 15 του άρχισε τα ταξίδια με την ομάδα. «Όταν πήγαινα Βουλγαρία, Ρουμανία, Σοβιετική Ένωση έβλεπα κάποια πράγματα, ενώ είχα γαλουχηθεί με κάποιες ιδέες. Του έλεγα ‘‘είναι δυνατόν πατέρα να στέκονται οι άνθρωποι στη γραμμή για μια ασπιρίνη ή ένα ψωμί, 20 χρόνια μετά τον πόλεμο;’’. Δίναμε μια τσίχλα ή ένα καλσόν και κάνανε σαν τρελοί, ή βγάζαμε ένα ρούχο μας και τους το δίναμε γιατί το ‘χαν ανάγκη… Μου απαντούσε, λοιπόν, ο πατέρας μου ότι ‘‘ξέρεις, παιδί μου, πάνω από την ιδεολογία είναι ο παράγοντας άνθρωπος’’».
Εκτός από μπάλα ο Κούδας δούλευε από μικρό παιδί. Δούλεψε στο ξενοδοχείο Νεφέλη μέχρι το 1966. Το 1966 όταν εγκατέλειψε τον ΠΑΟΚ για να εγκατασταθεί στο Πασαλιμάνι, ήταν μόλις είκοσι χρόνων. Γνωρίστηκε με τη δεκαεννιάχρονη χορεύτρια και εκκολαπτόμενη τραγουδίστρια Μαρία Μπόνου ή Μαρί Μπονέ, όπως ήταν το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο. Το 1968 παντρεύτηκαν στη Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης με κουμπάρο τον τότε πρόεδρο του ΠΑΟΚ Γιώργο Παντελάκη. Ο γάμος διαλύθηκε το 1976 «λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων».
Το 1972 έκανε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στη Βασιλίσσης Όλγας με τον Σαρακάκη και τους αδελφούς Κουλούρη. «Διαφωνήσαμε, όμως, σε κάποια πράγματα με τον συνεταίρο και συμπαίκτη μου Αρίσταρχο Φουντουκίδη κι έτσι το 1975 έφυγα κι άνοιξα μόνος μου ένα σούπερ μάρκετ. Θυμάμαι είχα προτείνει στους συμπαίκτες μου να το ανοίξουμε από κοινού αλλά δεν συμφωνήσαμε. Το 1979 το έκλεισα».
Εκείνα τα χρόνια ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ιδρύει το κόμμα των Φιλελευθέρων και οι σειρήνες καλούν τον Κούδα στο τεραίν της πολιτικής. «Αντιπρόεδρός μας στον ΠΑΟΚ ήταν ο Γιώργος Μαμιδάκης, πολύ φίλος του Μητσοτάκη. Του απάντησα ‘‘εγώ με την πολιτική ποτέ!’’. Ακόμη και σήμερα που μιλάμε, ο φίλος μου ο Γιώργος Λιάνης μου τηλεφωνεί συχνά…»
Το 1980 ο Μανώλης Ρασούλης εμπνέεται το τραγούδι «Πότε Βούδας, πότε Κούδας» που με τη φωνή του Νίκου Παπάζογλου γίνεται μια επιτυχία διαχρονική. «Τον Ρασούλη τον γνώρισα το 1980, αφού είχε ήδη γράψει το τραγούδι. Μου λέει ‘‘εγώ είμαι ΟΦΗ αλλά πήγαινα στο γήπεδο και σε παρακολουθούσα’’. Παρακολουθούσε εμένα μες στο γήπεδο, τις εκδηλώσεις του κόσμου και του ήρθε έμπνευση».
Το 1982 παντρεύεται τη σύζυγό του Μαρίζα Ευστρατίου. Το 1986 ο Γιώργος Κούδας ανοίγει τη βιοτεχνία ενδυμάτων Scherzo με τα διακριτικά “GK”, την οποία διατηρεί μέχρι σήμερα. «Είχαν προηγηθεί δύο χρόνια μαθητείας κοντά στον Τάκη Πανελούδη και συμβουλές από τους Θωμά Βουλινό και Στέφανο Κατέρογλου. Είναι δύσκολο να περάσεις από το πετσί στο πανί» υποστηρίζει δίνοντας και το στίγμα ενός χαρακτήρα που δεν άφηνε τίποτε στην τύχη του.

Τι σημαίνει ο ΠΑΟΚ σήμερα για τον Γιώργο Κούδα; Είναι ένα πάθος, ένα συμφέρον, ένας ομφάλιος λώρος;
Είναι ένας ομφάλιος λώρος. Όταν από τα 62 μου χρόνια τα 50 τα έχω περάσει με τον ΠΑΟΚ τι άλλο μπορεί να είναι;

http://gkessopoulos.blogspot.com/2009/0 ... t_134.html
Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
free4
 
Δημοσιεύσεις: 15163
Εγγραφή: Παρ 07 Δεκ 2007, 22:37
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Γιώργος Κούδας

Δημοσίευσηαπό free4 » Τρί 21 Δεκ 2010, 02:52

[youtube]1XGctb8p790&feature=player_embedded[/youtube]
Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
free4
 
Δημοσιεύσεις: 15163
Εγγραφή: Παρ 07 Δεκ 2007, 22:37
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Γιώργος Κούδας

Δημοσίευσηαπό Equalizer » Τετ 23 Νοέμ 2011, 15:21

Χρόνια πολλά Γιώργο Κούδα! Κι ας έχω πολλά παράπονα απο εσένα...




Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Equalizer
 
Δημοσιεύσεις: 13089
Εγγραφή: Τετ 06 Μάιος 2009, 16:48

Re: Γιώργος Κούδας

Δημοσίευσηαπό ΑποστόληςΑ » Τετ 23 Νοέμ 2011, 15:24

Χρόνια πολλά μεγάλε και αξέχαστε!
Επιτυχία είναι η συνεχής (έστω και μικρή) βελτίωση.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
 
Δημοσιεύσεις: 89364
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

Re: Γιώργος Κούδας

Δημοσίευσηαπό dimitrissss » Παρ 15 Φεβ 2013, 09:48

Δύο φωτογραφίες του Γιώργου Κούδα από αγώνες της Εθνικής.

Ντίσελντορφ 11 Οκτωβρίου 1975, Δυτική Γερμανία - Ελλάδα 1-1 (προκριματικά Euro 1976), ενώ καταδιώκεται από τον Φραντς Μπεκενπάουερ. Στο ματς εκείνο είχαν αγωνιστεί κι άλλοι τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ (Σαράφης, Αποστολίδης, Τερζανίδης).

Εικόνα

Μόσχα 24 Απριλίου 1977, Σοβιετική Ένωση - Ελλάδα 2-0 (προκριματικά Μουντιάλ 1978), με αντίπαλο τον μετέπειτα προπονητή μας Όλεγκ Μπλαχίν (οι δυό τους, αρχηγοί στο συγκεκριμένο ματς). Κι εδώ είχαν αγωνιστεί άλλοι τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ (Σαράφης, Τερζανίδης, Ιωσηφίδης).

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
dimitrissss
 
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: Πέμ 20 Δεκ 2007, 00:36

Re: Γιώργος Κούδας

Δημοσίευσηαπό Daskalos_4 » Σάβ 02 Δεκ 2023, 12:28

Θεωρείται πως το να μπείτε πρώτος στην Νέα Τούμπα θα είναι η ολοκλήρωση στην καριέρα σας;

«Αυτός θα είναι ο μεγαλύτερος μου πόθος, δηλαδή να ζω όταν θα ολοκληρωθεί η Νέα Τούμπα. Αν δεν ζω, θα πετάω σαν δικέφαλος αετός ψηλά πάνω από την Τούμπα!»

Ανατριχιλα
Άβαταρ μέλους
Daskalos_4
 
Δημοσιεύσεις: 1076
Εγγραφή: Πέμ 17 Αύγ 2023, 01:17

Re: Γιώργος Κούδας

Δημοσίευσηαπό theo-drama » Σάβ 02 Δεκ 2023, 14:50

Είναι ΜΕΓΑΛΟΣ σε ΨΥΧΗ ο ΓΙΩΡΙΚΑΣ.
ΣΕΜΝΟΣ μέχρι εκεί που δεν πάει.
theo-drama
Mr Ξερόλας 2019
 
Δημοσιεύσεις: 5470
Εγγραφή: Πέμ 22 Οκτ 2015, 20:04


Επιστροφή στο Παλαίμαχοι Π.Α.Ο.Κ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης