Σελίδα 1 από 1

Απολογισμός σεζόν 2017-18

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί 15 Μάιος 2018, 10:27
από ΑποστόληςΑ
Θα ξεκινήσω μια προσπάθεια να κάνω έναν απολογισμό της σεζόν. Οι κρίσεις είναι ΠΑΝΤΟΤΕ υποκειμενικές οπότε ο καθένας μπορεί να καταθέσει την άποψή του χωρίς να χρειάζεται να έρθει σε αντιπαράθεση με τον προγράψαντα.

Re: Απολογισμός σεζόν 2017-18

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί 15 Μάιος 2018, 10:28
από ΑποστόληςΑ
Α. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Όπως κάθε χρόνο ξεκινήσαμε και φέτος με στόχο να χτυπήσουμε τον Ολυμπιακό, και να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ο γαύρος είχε καμφθεί αγωνιστικά στο δεύτερο μισό της σεζόν που πέρασε, κι αυτό μας έκανε αισιόδοξους ότι τελικά θα ήταν πιο εύκολος αντίπαλος. Επιπρόσθετα περιμέναμε τις εκλογές της ΕΠΟ όπου η νίκη Γραμμένου φαινόταν σίγουρη, οπότε θεωρούσαμε ότι ήταν θέμα χρόνου να πάρουμε πρωτάθλημα μετά από 33 έτη.
Κοιμόμασταν όμως με λάθος πλευρό, όπως αποδείχτηκε.
Δεν θα ασχοληθώ με τα βρώμικα εξωποδοσφαιρικά γεγονότα, εξ αιτίας των οποίων μας έκλεψαν ένα πρωτάθλημα, αλλά θα προχωρήσω μόνο στα αγωνιστικά.
Η νέα σεζόν δεν ξεκίνησε καλά. Βέβαια κάθε χρόνο δεν ξεκινάμε καλά, γιατί συνήθως κάθε χρόνο ψάχνουμε για νέο προπονητή. Αλλά αυτή τη χρονιά έγιναν και άλλα. Ας τα πάρουμε από την αρχή:
Ο Ivic αρνήθηκε να συνεχίσει ως προπονητής (ο μόνος προπονητής που είχε θητεία στον ΠΑΟΚ λίγο παραπάνω από μία σεζόν) θέτοντας κάποιες προϋποθέσεις (που δεν έγιναν γνωστές) για την παραμονή του, για τις οποίες προφανώς δεν πήρε εγγυήσεις κι έτσι η σεζόν ξεκίνησε με νέο προπονητή.
Επιλέχθηκε ο Stanojevic. Ο Ιβάν προτίμησε την εισήγηση του Vukic για τον πρώην προπονητή της Partizan και όχι αυτήν του επικεφαλής του αθλητικού τμήματος Lubos Michel για τον πρώην προπονητή της Ξάνθης.
Στις 16/6 λοιπόν η ΠΑΕ επιλέγει τον Σέρβο τεχνικό, με το φτωχό βιογραφικό: 2 χρόνια (80 αγώνες) στην Partizan (Απρ 2010 – Ιαν 2012), και από τον Απρ 2012 μέχρι τέλος του έτους 2016 στην Κίνα, με ένα 6μηνο διάλειμμα στην Maccabi Haifa (Ιουλ - τέλος έτους 2014).
Πέρα από το φτωχό βιογραφικό του προπονητή (για μια ομάδα που θέλει να πάρει τίτλους, να κάνει καλή Ευρωπαϊκή πορεία και να ξοδέψει αρκετά χρήματα σε μεταγραφές) ο Stano είχε ως αγαπημένο σύστημα το 4-4-2 και όχι το 4-2-3-1 του Βλάνταν, του οποίου υποτίθεται ότι ήταν συνέχεια.
Στα φιλικά είμασταν μέτριοι και το ίδιο επαναλήφθηκε και στους δύο πρώτους, επίσημους αγώνες:
27/7/2017: Olimpik Donetsk – ΠΑΟΚ 1-1
3/8/2017: ΠΑΟΚ - Olimpik Donetsk 2-0

Τελικά αποδείχθηκε ότι ο προπονητής αυτός ΔΕΝ έκανε καλή θερινή προετοιμασία με αποτέλεσμα η ομάδα στα μέσα Αυγούστου να μην μπορεί να βγάλει αξιοπρεπώς πάνω από 60 λεπτά αγώνα.
Δυστυχώς αυτό το πληρώσαμε με τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Europa League, που ήταν το χειρότερο αποτέλεσμα των τελευταίων 6 ετών.
Στις 11 Αυγούστου διώξαμε τον Stanojevic και φέραμε τον Lucesku. Η ομάδα ακόμη δεν είχε αποκλειστεί από το E.L. αλλά οι επιπτώσεις της κακής θερινής προετοιμασίας δεν είχαν ακόμη τελειώσει. Μάλλον είμασταν στην αρχή.
Στις 17 Αυγούστου κερδίσαμε στην Τούμπα τους Σουηδούς, αλλά 3 μέρες μετά είμασταν πολύ μέτριοι στη Λειβαδιά (0-0), όπως και στον επαναληπτικό της Σουηδίας (24/8), όπου η ομάδα μετά το 60΄ κατέρρευσε.
Εκτός της επιλογής του προπονητή έγιναν και άλλα λάθη στη διαχείριση των παικτών:
1. Η επιλογή Leveque ως πρώτου αριστερού μπακ, ενός παίκτη με πολύ άσχημο βιογραφικό σε τραυματισμούς. Σαν να μην έφτανε αυτό, ξαφνικά, ως κεραυνός εν αιθρία, ήρθε η δήλωση του Leovac μέσα στον Νοέμβριο ότι δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ και έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας. Αποτυχία λοιπόν 100% στα αριστερά μπακ.
2. Η επιλογή Κων/νιδη ως δεξιού μπακ και ο δανεισμός του Κίτσιου. Ο Κων/νιδης παρ’ όλο που τον θεωρούσα καλύτερο του Στέλιου δεν έκανε καλές εμφανίσεις με τον ΠΑΟΚ, όσο έπαιξε, με αποτέλεσμα σε κάποιους αγώνες κυπέλλου να προτιμηθεί ο Δεληγιαννίδης ως δεξί μπακ. Ακολούθησαν οι δηλώσεις του παίκτη οι οποίες τον έθεσαν εκτός ομάδας. Ο Δεληγιαννίδης με τη σειρά του έκανε , όσες φορές κλήθηκε να παίξει θλιβερές εμφανίσεις, οπότε σε όλη τη σεζόν είχαμε μόνο ένα αξιόπιστο δεξί μπακ, τον Matos.
3. Η επιλογή Henrique για δανεισμό, μετά την επιστροφή Mak ως δανεικού. Η επιλογή αυτή, παρ’ ότι ο Βραζιλιάνος είχε μόλις 6 μήνες στην ομάδα και στο διάστημα αυτό ήταν καλός, φαινόταν λογική, υπό την έννοια ότι ο Mak πριν φύγει από τον ΠΑΟΚ είχε κάνει εκπληκτικό πρωτάθλημα με 20 γκολ. Δυστυχώς όμως ο Σλοβάκος ήταν αγνώριστος μετά την επιστροφή του, τόσο σαν φυσική κατάσταση, όσο και σαν απόδοση, με αποτέλεσμα να αναπολούμε τον τρελό Πέδρο. Βελτιώθηκε λίγο στη συνέχεια, αλλά δεν έπεισε πώς αν ο Ενρίκε παρέμενε δεν θα πρόσφερε σαφώς περισσότερα.
4. Οι ουσιώδεις μεταγραφές: Vieirinha, Mauricio και Ελ Kaddouri, άργησαν πολύ να πραγματοποιηθούν και οι παίκτες αυτοί δεν μπόρεσαν να μας βοηθήσουν στους Ευρωπαϊκούς αγώνες και στους πρώτους αγώνες της SL.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να χάσουμε 6 εύκολους βαθμούς στο πρωτάθλημα, όλους εκτός έδρας:
στον Λεβαδειακό (0-0),
στην Απόλλωνα Σμύρνης (0-0) και
στη Λάρισα (1-1).
Και στην Τούμπα όμως η ομάδα ήταν πολύ μέτρια. Έπαιζε στατικό ποδόσφαιρο και δυσκολευόταν πολύ στις κλειστές άμυνες των αντιπάλων (Κέρκυρα 3-1, Παναιτωλικός 1-0, ΠΑΣ 1-0). Η πρώτη ένδειξη καλής μπάλας φάνηκε στις 15 Οκτωβρίου, στην Τούμπα με Λαμία όπου το σκορ ήταν πλούσιο (4-0). Παρ’ όλα αυτά στο επόμενο εκτός έδρας αγώνα, στο Καραϊσκάκη, πάλι δεν σκοράραμε, ενώ δεχτήκαμε και ένα φτηνό γκολ.
Το ίδιο συνέβη και στις 5 Νοεμβρίου, στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα παρ’ ότι βρέθηκε γρήγορα να παίζει με παίκτη παραπάνω, ήταν ανίκανη να το διαχειριστεί, ανίκανη να δημιουργήσει φάσεις και να απειλήσει. Αντίθετα δέχτηκε γκολ στο διάστημα της αριθμητικής υπεροχής της και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Zambrano έκανε το δεύτερο λάθος του στο πρωτάθλημα (μετά τη φάση του γκολ μέσα στον γαύρο) και πήρε δεύτερη - και πολύ ανόητη - κίτρινη κάρτα. Αυτό ήταν και το τέλος στον ΠΑΟΚ ενός παίκτη που ήρθε με εξαιρετικές περγαμηνές και φάνταζε ως ο καλύτερος στόπερ στην Ελλάδα (κανονικά θα πρέπει να είμασταν πολύ επιφυλακτικοί με παίκτες που εύκολα τους δανείζουν οι ομάδες τους).
Ήρθε μετά και η ισοπαλία (στο τελευταίο λεπτό, παρακαλώ) στη Νέα Σμύρνη, στις 26 Νοεμβρίου και έδεσε το γλυκό.
Δυστυχώς η ομάδα, 3,5 μήνες με τον Ρουμάνο στον πάγκο, εξακολουθούσε να μην βλέπεται στα εκτός έδρας. Κανονικά δεν θα έπρεπε να έχει ΚΑΜΙΑ πιθανότητα για τίτλο, αλλά αυτό που εξακολουθούσε να μας δίνει ελπίδες για τίτλο ήταν:
1. Το απόλυτο της Τούμπας (9 αγώνες, 9 νίκες και μάλιστα οι 7 Ελληνικοί αγώνες ήταν κεκλεισμένων των θυρών).
2. Οι απώλειες και των άλλων ομάδων (ΑΕΚ, Ολυμπιακού), που ναι μεν δεν ήταν τόσες πολλές, ιδιαίτερα της ΑΕΚ, αλλά υπήρξαν και δεν αύξησαν πολύ την βαθμολογική διαφορά από εμάς.

Κάπου εκεί, στις 2 Δεκεμβρίου, έρχεται η πρώτη, πολυπόθητη εκτός έδρας νίκη μέσα στην Ξάνθη, με το εμφατικό 0-3. Η νίκη αυτή συνδυάστηκε με τη συμμετοχή Πέλκα ως επιτελικού χαφ, αντί του El Kaddouri, που έπαιζε μέχρι τότε στη θέση αυτή, ενώ σαν αριστερό μπακ, καθιερώθηκε ο αρχηγός (Vieirinha), που ξεκίνησε να παίζει στη θέση αυτή μόλις 3 αγωνιστικές πιο μπροστά, λόγω απουσίας των Leveque και Leovac.
Από κει και μετά ακολούθησε ένα μεγάλο σερί νικών μέσα – έξω. Αν υπολογίσουμε και τους αγώνες κυπέλλου, το σερί αυτό ξεκίνησε λίγες μέρες νωρίτερα (Αιγινιακός – ΠΑΟΚ 0-5, στις 29 Νοεμβρίου) και τελείωσε με τον αγώνα πρωταθλήματος Λαμία – ΠΑΟΚ 0-2 στις 17 Φεβρουαρίου. Η ομάδα έπαιζε πολύ καλή μπάλα και δεν σταματούσε πουθενά. Ένα τραίνο υψηλών ταχυτήτων (TGV - Train à Grande Vitesse)

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΠΕΣΑΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΣΑ!

Ήρθαν οι αγώνες ΠΑΟΚ – Θρήνος και ΠΑΟΚ – νέα ΑΕΚ για να πιστοποιήσουν ένα τεράστιο χουντικό, πραξικόπημα που τελέστηκε εις βάρος μας, ώστε να μην βγούμε πρωταθλητές: Αφαίρεση 9 συνολικά βαθμών για φέτος και 2 για του χρόνου (με παράλληλη πριμοδότηση των αντιπάλων μας με 3 βαθμούς), 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, απαγόρευση εισόδου στον Ιβάν για 3 έτη και ισχυρό χρηματικό πρόστιμο.
Από κει και μετά δεν μπορούμε πλέον να μιλήσουμε αγωνιστικά. Μπράβο όμως στην ομάδα που δεν κατέρρευσε ψυχολογικά, αλλά συνέχισε τις νίκες, εκτός από τον αγώνα της Τρίπολης, πολύ μικρή απώλεια για το ισχυρότατο πλήγμα που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ.

Re: Απολογισμός σεζόν 2017-18

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί 15 Μάιος 2018, 11:06
από ΑποστόληςΑ
Β. ΚΥΠΕΛΛΟ
Στο κύπελλο κάναμε ρεκόρ φέτος, αφού η ομάδα μας κέρδισε ΚΑΙ τους 10 αγώνες που έδωσε.
Το σερί ξεκίνησε στις ξεκίνησε στις 20 Σεπτεμβρίου με τον αγώνα: ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός 2-1. Είμασταν ακόμη στην πρώτη περίοδο απόδοσης, ένα μήνα μετά την αλλαγή προπονητή. Η ομάδα έδειχνε ότι πατούσε σχετικά καλά στην έδρα της, αλλά ακόμη δυσκολευόταν πολύ στο σκοράρισμα.
Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στον δεύτερο αγώνα, στις 25 Οκτωβρίου: Απόλλων Πόντου – ΠΑΟΚ 0-1. Μετριότατη έως κακή η εμφάνισή μας σε έναν ακόμη εκτός έδρας αγώνα, τον οποίο καταφέραμε να κερδίσουμε στα τελευταία λεπτά του αγώνα.
Σαφώς βελτιωμένη εικόνα είχαμε ένα μήνα μετά, στις 29 Νοεμβρίου, στο Καυτανζόγλειο, κόντρα στον Αιγινιακό: 5-0, με τον Λημνιό να πετυχαίνει το πρώτο γκολ του αγώνα και το μοναδικό δικό του σε όλη τη σεζόν.
Μετά τον όμιλο κληρωθήκαμε με τα Τρίκαλα τα οποία κερδίσαμε 5-1 εκτός έδρας, μετά από ένα πολύ μέτριο πρώτο ημίχρονο (1-1), αλλά πλούσιο δεύτερο και 2-1 στην Τούμπα.
Στη φάση των 8 κληρωθήκαμε με τον πιο δύσκολο αντίπαλο, τον Ατρόμητο, τον οποίο κερδίσαμε δύσκολα με 2-0 στην έδρα μας και με 1-3 στο Περιστέρι.
Στους 4 κληρωθήκαμε με τον πιο εύκολο αντίπαλο, τον Πανιώνιο, ενώ οι άλλοι δύο (γαύρος και νέα ΑΕΚ) κληρώθηκαν μεταξύ τους.
Στη Νέα Σμύρνη παίξαμε ένα από τα καλύτερα πρώτα ημίχρονα στη σεζόν, προηγούμενοι με 0-2, ενώ το παιχνίδι τελείωσε με 1-3.το ίδιο αποτέλεσμα είχαμε και στην Τούμπα.
Την καλύτερη εμφάνιση όμως (και τελευταία της σεζόν) την αφήσαμε για τον τελικό στο ΟΑΚΑ, κόντρα στην ομάδα που μας έκλεψε το πρωτάθλημα. Παρ’ ό,τι παίζαμε στην έδρα τους, στο «καταραμένο» αυτό γήπεδο επιβάλαμε την κυριαρχία μας από το πρώτο λεπτό και παρ’ ότι δεν σκοράραμε στα πρώτα 45 λεπτά δείξαμε ότι αυτό ήταν θέμα χρόνου. Τους κερδίσαμε τελικά 2-0, με σωρεία χαμένων ευκαιριών και αποδείξαμε ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ σε όλη την Ελλάδα ποια ομάδα είναι η καλύτερη.

Γ. EUROPA LEAGUE
Για την Ευρώπη δεν χρειάζεται να γράψω κάτι. Ήταν μία από τις χειρότερες σεζόν στην Ευρωπαϊκή ιστορία του ΠΑΟΚ.
Παίξαμε στο Europa League ως κυπελλούχοι. Ο ΠΑΟΚ έδειξε από τον πρώτο του αγώνα ότι ήταν εμφανώς ανέτοιμος να αντιμετωπίσει ομάδες που είχαν προετοιμαστεί με τη δέουσα σοβαρότητα για τέτοιους αγώνες. Παρ’ όλο που το πρώτο γκολ που δεχθήκαμε στη Σουηδία και εν πολλοίς έκρινε τον νικητή, ήταν off-side, η όλη εμφάνισή μας στο β΄ μέρος ήταν αποκαρδιωτική και δεν μας επέτρεψε ούτε καν να διαμαρτυρηθούμε.

Re: Απολογισμός σεζόν 2017-18

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί 15 Μάιος 2018, 13:03
από ΑποστόληςΑ
Δ. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΡΟΣΤΕΡ

Δ1. ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Οι μεταγραφές του καλοκαιριού:

1. Rodrigo Rey (τερμ)
2. Αλέξανδρος Πασχαλάκης (τερμ)
3. Dorian Leveque (αρ. μπακ)
4. Carlos Zambrano (στόπερ)
5. Maurício José da Silveira Júnior (αμ. χαφ)
6. Omar El Kaddouri (επ. χαφ)
7. Adelino André Vieira de Freitas (εξτρεμ)
8. Róbert Mak (εξτρεμ)
9. Δημήτρης Λημνιός (εξτρεμ)

Οι μεταγραφές του καλοκαιριού ήταν αρκετές και σε πολλές θέσεις, από αυτήν του τερματοφύλακα (2 παίκτες, καθώς ο τραυματίας Γλύκος θα έχανε όλο τον πρώτο γύρο), μέχρι τα εξτρέμ.

ΡΟΣΤΕΡ 2017-18 Α΄ ΓΥΡΟΣ
Μετά τις ανωτέρω μεταγραφές το ρόστερ της ομάδας διαμορφώθηκε ως εξής

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ:
1. R. Rey (08.03.1991)
2. Α. Πασχαλάκης (28.07.1989)
3. Π. Γλύκος (03.06.1986)
4. Željko Brkić (09.07.1986)
5. Μ. Σιαμπάνης (28.09.1999) - Κ20

ΔΕΞΙΑ ΜΠΑΚ:
6. L. Matos (02.04.1986)
7. Δ. Κων/νιδης (02.06.1994)
8. Π. Δεληγιαννίδης (29.08.1996)

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΠΑΚ:
9. Marin Leovac (07.08.1988)
10. Dorian Leveque (22.11.1989)

ΣΤΟΠΕΡΣ:
11. F. Varela (26.11.1987),
12. A. Crespo (09.02.1987),
13. Carlos Zambrano (10.07.1989)
14. Σ. Μαλεζάς (11.03.1985)
15. Α. Πούγγουρας (13.12.1995)
16. Κ. Δημητρίου (30.06.1999) - Κ20

ΧΑΦ – «6-8ρια»:
17. Canas (27.05.1987)
18. Gojko Cimirot (19.12.1992)
19. Mauricio (21.10.1988)
20. E. Kace (08.07.1993)

ΧΑΦ – «8-10ρια»:
21. Omar El Kaddouri (21.08.1990)
22. Biseswar (08.03.1988)
23. Shakhov (30.11.1990)
24. Πέλκας (26.10.1993)

ΕΞΤΡΕΜ:
25. Vieirinha (24.01.1986)
26. R. Mak (08.03.1991)
27. Campos (30.05.1987)
28. Δ. Λημνιός (27.05.1998)
29. Γ. Μυστακίδης (07.12.1994)

ΦΟΡ:
30. Prijovic (21.04.1990)
31. Κουλούρης (06.03.1996)

ΔΑΝΕΙΚΟΙ
Κοντά σ’ αυτούς υπήρχαν και αυτοί που τους δώσαμε ως δανεικούς σε διάφορες ομάδες. Οι κυριότεροι ήταν:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ:
32. Δ. Γιαννούλης (17.10.1995)
33. Δ. Χατζηισαΐας (21.09.1992)
34. Warda (17.09.1993)

QARABAG FK
35. Henrique (16.06.1990)

TRUIDENSE V.V.: - ΒΕΛΓΙΟΥ
36. Σ. Κίτσιου (28.09.1993)
37. Χ. Χαρίσης (12.01.1995)

FC SHERIFF TIRASPOL - ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ
38. Jairo (06.05.1992),

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ:
39. Λ. Λάμπρου (19.12.1997)

ΛΑΜΙΑ
40. Ν. Μελίσσας (24.02.1993),

ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ
41. Τ. Δημητριάδης (27.02.1997), από 20 Οκτ.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ - ΚΥΠΡΟΥ:
42. Ν. Ματθαίου (07.05.1998)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
43. Μ. Πατράλης (02.06.1997)

ZEMPLIN MIHALOVCE, ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ
44. Kristian Kushta (16.12.1997)

FC ANZHI MAKHACHKALA, ΡΩΣΙΑΣ
45. Bataev (21.01.1997)


Ο πρώτος γύρος ωστόσο, μας άφησε με κάποιες δυσλειτουργίες, που οι περισσότερες οφείλονταν σε λάθος θερινές επιλογές, είτε μεταγραφικές, είτε διαχείρισης ρόστερ. Οι μεταγραφές του χειμώνα θα έπρεπε λογικά να αμβλύνουν τις δυσλειτουργίες της ομάδας.

Ποιες δυσλειτουργίες υπήρξαν:

1. ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ: Δεν υπήρχε άλλος αξιόπιστο μπακ πέραν του Matos, αφού ο Κων/νιδης απογοήτευσε στα φιλικά και δεν έπεισε τον προπονητή, ενώ αργότερα ήρθαν και οι δηλώσεις του που τον έθεσαν εκτός ομάδας. Τελικά στην χειμερινή περίοδο παραχωρήθηκε ελεύθερος στην Ιταλική Μπρέσια. Ο ΠΑΟΚ κράτησε ένα ποσοστό μεταπώλησης 30%. Ο Δεληγιαννίδης από την άλλη ήταν θλιβερός, όσο έπαιξε (κύπελλο).

2. ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ: Μετά τον γρήγορο τραυματισμό του με προβληματικό βιογραφικό Leveque και την αιφνιδιαστική δήλωση του Leovac, μέσα στον Νοέμβριο, ότι δεν αντέχει άλλο στον ΠΑΟΚ, αναγκαστήκαμε να γυρίσουμε τον Vieirinha, στη θέση αυτή. Πάντως ο αρχηγός έκανε σπουδαίες εμφανίσεις σαν αριστερό μπακ, αλλά δεν υπήρχε αξιόπιστος αντικαταστάτης του, αφού ήταν ο μόνος που μπορούσε να παίξει στη θέση αυτή .

3. ΣΤΟΠΠΕΡΣ: Η κακή παρουσία του δανεικού Zambrano στα δύο καθοριστικά derbies στο Καραϊσκάκη και το ΟΑΚΑ είχε σαν αποτέλεσμα να μην υπολογίζεται έκτοτε από τον προπονητή και αυτό έφερε την πρόωρη επιστροφή στην ομάδα του (Rubin Kazan). Η εξέλιξη αυτή μας άφησε με ένα stopper λιγότερο. Πλέον οι ενεργοί στόπερς ήταν μόνο τρεις: Varela, Crespo και Μαλεζάς, αφού ο Πούγγουρας δεν υπολογιζόταν από τον προπονητή.

4. ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΧΑΦ: Το καλοκαίρι δεν είχαμε πρόθεση να αποκτήσουμε άλλο αμυντικό χαφ, αλλά αρκεστήκαμε στην δυάδα Canas – Cimirot, η οποία έπαιξε και στα Ευρωπαϊκά ματς. Μετά όμως από την πανωλεθρία στη Σουηδία που συνοδεύτηκε με τη μειωμένη απόδοση των αμυντικών μας χαφ, ιδίως του Ισπανού, μπήκε στη μεταγραφική μας λίστα ΚΑΙ ένα τέτοιο χαφ. Αποκτήθηκε τελικά ο Mauricio, που παρ’ όλο ανασταλτικά δεν ήταν τόσο καλός, η συμμετοχή του στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας ήταν καταλυτική. Μάλιστα ταίριαξε με τα τρεξίματα και τις ανασταλτικές ικανότητες του Cimirot κι έτσι η δυάδα Canas – Cimirot έγινε Mauricio – Cimirot. Μ’ αυτή τη δυάδα δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα. Αλλά, όπως πέρυσι τον χειμώνα χάσαμε έναν παίκτη – κλειδί για την ομάδα (Garry Rodrigues), έτσι και φέτος κάναμε ένα ακόμη λάθος δίνοντας τον Βόσνιο που ήταν βασικό στέλεχος του κορμού της ομάδας και μάλιστα εν όσω διεκδικούσαμε πρωτάθλημα και κύπελλο. Το αντίτιμο μάλιστα ήταν σχετικά χαμηλό, μόλις 2,5 μύρια, αλλά η κυριότερη συνέπεια ήταν να σπάσει αφ’ ενός το αδιάρρηκτο δίδυμο των χαφ μπροστά από τα στόπερς και να τρέχουμε να βρούμε αντικαταστάτη του.

5. ΦΟΡ: Prijovic και μετά το χάος. Ο Κουλούρης όσο δοκιμάστηκε δεν έπεισε ότι μπορεί να αντικαταστήσει (ξεκουράσει) τον Σέρβο. Σκόραρε δύο γκολ στον πρώτο γύρο και τα δύο με πέναλτυ, ενώ ήταν εμφανής η αδυναμία του στο σκοράρισα, για άλλη μία χρονιά. Ο Μυστακίδης άργησε πολύ να επανέλθει στην αγωνιστική δράση και πήρε τον πρώτο του, λιγοστό, χρόνο συμμετοχής τον Δεκέμβριο στο κύπελλο με τα Τρίκαλα.


Δ2. ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΧΕΙΜΩΝΑ

Τι έγινε τελικά στην περίοδο των χειμερινών μεταγραφών;

Το πρώτο που έγινε είναι ότι πήραμε, σαν αριστερό μπακ τον Marcio Azevedo, που έμεινε ελεύθερος από την Shakhtar. Αυτή η μεταγραφή τέλειωσε σχετικά γρήγορα, στις 11 Ιανουαρίου.
Το δεύτερο που έγινε ήταν ότι πέσαμε στην παγίδα που μας έστησε ο Αλαφούζος προκειμένου να καθυστερήσουμε να αποκτήσουμε και τελικά να μην πάρουμε ούτε στόπερ, ούτε αμυντικό χαφ. Αρχικά ενδιαφερθήκαμε για Moledo ο οποίος μας τραίναρε όσο δεν έπαιρνε και μετά, σαν ηλίθιοι, πήγαμε στην περίπτωση Κουρμπέλη. Δεν πήραμε φυσικά κανέναν από τους δύο.
Φθάσαμε στην τελευταία ημέρα των μεταγραφών για να κλείσουμε τον Γάλλο Thibault Moulin σαν αντικαταστάτη του Cimirot και τον Τσέχο διεθνή με τις μικρές Εθνικές Marko Mihojevic σαν επένδυση για μελλοντικό στόπερ.
Η επιλογή Moulin, προσωπικά δεν με άρεσε ιδιαίτερα. Διαβάζοντας το βιογραφικό του και τα σχόλια για τον παίκτη της Λέγκια, είδα ότι ήταν ένα καθαρό 8ρι (central midfielder) και όχι το ανασταλτικό 6ρι που ψάχναμε. Είχε εμπειρία βέβαια από Ch.L. αλλά στη θέση αυτή είχαμε ήδη Shakhov, ενώ κοντά στη θέση είναι και ο Mauricio. Η μόνη περίπτωση να βγει καλή η επιλογή μας είναι να ταιριάξουν με τον Βραζιλιάνο, όπως είχε ταιριάξει ο Cimirot. Το αν όμως ο Μουλέν ήταν ο σωστός αντικαταστάτης του Βόσνιου δεν θα το μάθουμε στην φετινή σεζόν. Ο Ρουμάνος τον έβαλε να παίξει για 18 λεπτά στη ρεβάνς κυπέλλου: Ατρόμητος ΠΑΟΚ 1-3 (8 Φεβρουαρίου) και για 16 λεπτά στο πρωτάθλημα, μέσα στη Λαμία (17 Φεβρουαρίου). Έκτοτε δεν τον ξαναείδαμε, άγνωστο γιατί, ενώ από τον Απρίλιο και μετά ήταν τραυματίας.
Ο Azevedo έπαιξε βασικός σε 3 αγώνες κυπέλλου (Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 8 Φεβρουαρίου, Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 28 Φεβρουαρίου και ΠΑΟΚ – Πανιώνιος, 17 Απριλίου) συμμετέχοντας στον θεσμό με 279 λεπτά, ενώ έπαιξε και 4 αγώνες της SL, κυρίως αλλαγή, γράφοντας 175 λεπτά. Δεν έπεισε μ’ αυτές τις (λίγες είναι η αλήθεια) εμφανίσεις ότι είναι κάτι καλύτερο από ένα μέτριο αριστερό μπακ.
Ο Mihojevic αγωνίστηκε στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος, απέναντι στον υποβιβασμένο Πλατανιά και άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

ΡΟΣΤΕΡ 2017-18 Β΄ ΓΥΡΟΣ
Μετά τις ανωτέρω μεταγραφές το ρόστερ της ομάδας διαμορφώθηκε ως εξής:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ:
1. Α. Πασχαλάκης (28.07.1989)
2. R. Rey (08.03.1991)
3. Π. Γλύκος (03.06.1986)
4. Μ. Σιαμπάνης (28.09.1999) - Κ20

ΔΕΞΙΑ ΜΠΑΚ:
5. L. Matos (02.04.1986)
6. Π. Δεληγιαννίδης (29.08.1996)

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΠΑΚ:
7. Vieirinha (24.01.1986)
8. Márcio Azevedo (05.05.1986)
9. Dorian Leveque (22.11.1989)

ΣΤΟΠΕΡΣ:
10. F. Varela (26.11.1987),
11. A. Crespo (09.02.1987),
12. Σ. Μαλεζάς (11.03.1985)
13. Marko Mihojevic (21.06.1996)

ΧΑΦ – «6-8ρια»:
14. Canas (27.05.1987)
15. Mauricio (21.10.1988)
16. Moulin (13.01.1990)

ΧΑΦ – «8-10ρια»:
17. Omar El Kaddouri (21.08.1990)
18. Biseswar (08.03.1988)
19. Shakhov (30.11.1990)
20. Πέλκας (26.10.1993)

ΕΞΤΡΕΜ:
21. R. Mak (08.03.1991)
22. Campos (30.05.1987)
23. Δ. Λημνιός (27.05.1998)

ΦΟΡ:
24. Prijovic (21.04.1990)
25. Κουλούρης (06.03.1996)


ΔΑΝΕΙΚΟΙ
Στον δεύτερο γύρο δόθηκαν δανεικοί
Στην HNK Rijeka ο Leovac (07.08.1988)
Στον ΠΑΟ: οι Κace (08.07.1993) και Mυστακίδης (07.12.1994)

Παραχωρήθηκε ως ελεύθερος στην BRESSIA: Δ. Κων/νιδης (02.06.1994 - κρατρήσαμε ποσοστό μεταπώλησης 30%), ενώ αποδεσμεύτηκε ο Z. Brkic (09.07.1986)

Re: Απολογισμός σεζόν 2017-18

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ 16 Μάιος 2018, 09:58
από ΑποστόληςΑ
Δ3. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Ο Razvan Lucesku ανέλαβε την ομάδα στις 11 Αυγούστου, αντικαθιστώντας τον Aleksandar Stanojevic.
H ομάδα είχε κάνει πολύ κακή προετοιμασία το καλοκαίρι, οι περισσότεροι παίκτες δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους μετά το 60΄ κι η εικόνα της ομάδας κυρίως στους εκτός έδρας αγώνες ήταν αποκαρδιωτική.
Περιμέναμε όλο ελπίδα ότι η κατάσταση θα αναστραφεί γρήγορα. Δυστυχώς όμως πέρασαν 3,5 μήνες για να τελειώσει και το τελευταίο απογοητευτικό αποτέλεσμα και να βγουν πολεμικές ανακοινώσεις από τους συνδέσμους των φίλων του ΠΑΟΚ. Καθ’ όλο το διάστημα αυτό η γκρίνια ήταν συνεχής, καθώς ο ΠΑΟΚ συνέχισε να χάνει βαθμούς εκτός έδρας και το όνειρο του πρωταθλήματος να απομακρύνεται. Ιδιαίτερα μετά τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα στα ντέρμπυ.
Όλοι πιστεύαμε ότι δεν μπορεί, κάποια στιγμή η μηχανή θα πάρει μπρος, γιατί και το ρόστερ μας ήταν καλό, αλλά και ο προπονητής είχε καλή γνώστη του Ελληνικού πρωταθλήματος. Ωστόσο η γκρίνια μας προς το πρόσωπό του ήταν συνεχής από ένα σημείο και μετά.
Τελικά η πρώτη μας εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα ήρθε με το που μπήκε ο Δεκέμβρης.
Από και μετά το TGV δεν έκανε στάσεις πουθενά. Μόνο στα δικαστήρια. Δεν είναι μόνο οι βαθμοί που πήραμε, αλλά και το ότι είδαμε καλή μπάλα. Η παραμονή του Ρουμάνου στο τιμόνι της ομάδας για τα επόμενα χρόνια θεωρώ ότι είναι «εκ των ων ουκ άνευ».


Δ4. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΑΙΚΤΩΝ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ:
1. Ο Rey (08.03.1991) ξεκίνησε ως βασικός στον ΠΑΟΚ. Ήταν νέος (26,5 ετών) και ανερχόμενος, με βλέψεις μέχρι και για την Εθνική ομάδα της χώρας του. Καλός τερματοφύλακας φάνηκε, αλλά όχι εντυπωσιακός. Έτρωγε τα γκολ που ήταν φυσιολογικό να φάμε, χωρίς να κάνει την σπουδαία απόκρουση. Μέχρι το τέλος της μέτριας απόδοσης του ΠΑΟΚ (Πανιώνιος – ΠΑΟΚ, 26 Νοεμβρίου) ήταν αυτός από τον οποίο ξεκινούσε η σύνθεση της ομάδας. Ο Rey αγωνίστηκε σε 18 αγώνες (4 Ευρωπαϊκούς, 2 κυπέλλου και 12 πρωταθλήματος) και δέχθηκε 13 γκολ. Η ομάδα στους αγώνες αυτούς σημείωσε 11 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες και τα γκολ ήταν 29-13.
2. Ο Πασχαλάκης (28.07.1989) ξεκίνησε βασικός με το νικηφόρο σερί νικών του ΠΑΟΚ. Είχε παίξει βέβαια και στον αγώνα κυπέλλου στην Καλαμαριά και συνέχισε με τον αγώνα κυπέλου με Αιγινιακό, στις 29 Νοεμβρίου. Από και μετά ήταν ο βασικός τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Ο Πασχαλάκης αγωνίστηκε σε 24 αγώνες, 8 κυπέλλου και 16 πρωταθλήματος (δεν υπολογίζονται οι αγώνες με Ολυμπιακό και νέα ΑΕΚ) και δέχθηκε 12 γκολ. Η ομάδα στους αγώνες αυτούς σημείωσε 11 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες και τα γκολ ήταν 26-12.
3. Ο Μάριος Σιαμπάνης (28.09.1999) έκανε την παρθενική του εμφάνιση, ως βασικός, στον αγώνα κυπέλλου ΠΑΟΚ – Τρίκαλα 2-1 και έβγαλε όλο το 90λεπτο.


ΔΕΞΙΑ ΜΠΑΚ:
1. Αναμφισβήτητα ο Matos (02.04.1986) ήταν το καλύτερο δεξιό μπακ όχι μόνο του ΠΑΟΚ (αλίμονο) αλλά και του πρωταθλήματος. Αγωνίστηκε σε όλους σχεδόν τους αγώνες πρωταθλήματος, εκτός από την 1η αγωνιστική, στη Λειβαδιά, που ήταν τιμωρημένος. Αναλυτικά έγραψε 2.561 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα, 377 λεπτά στην Ευρώπη και 617 στο κύπελλο. Συνολικά είχε 3.555 λεπτά συμμετοχής. Πέτυχε 7 γκολ (4 στο πρωτάθλημα, 1 στο E.L. και 2 στο κύπελλο) και μοίρασε 8 ασίστ (6 στο πρωτάθλημα, και 2 στο κύπελλο).

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΠΑΚ:
2. Ο Leovac (07.08.1988) ήταν η χρυσή μετριότητα όσο έπαιξε, δηλαδή στους 4 αγώνες του E.L. (377 λεπτά), και στους 9 αγώνες πρωταθλήματος (756 λεπτά). Δεν είχε ασίστ, αλλά πρόλαβε να πετύχει ένα γκολ κόντρα στη Λαμία.
3. Ο Leveque αγωνίστηκε τα πρώτα 65 λεπτά στη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος (ΠΑΟΚ – Κέρκυρα) και είχε και δοκάρι. Βγφήκε τραυματισμένος και έκτοτε δεν τον ξαναείδαμε
4. Ο Vieirinha αγωνίστηκε συνολικά επί 2.463 λεπτά. Άργησε να μπει στην ομάδα καθώς έχασε και όλη την καλοκαιρινή προετοιμασία, λόγω τραυματισμού αλλά και καθυστερημένης μεταγραφής. Δεν έπαιξε καθόλου στους αγώνες της Ευρώπης και αυτό μας στοίχισε (ανάμεσα στα άλλα). Η πρώτη του συμμετοχή, ήταν στον αγώνα ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός, στις 19 Σεπτεμβρίου (στα τελευταία 33 λεπτά και άλλα τόσα περίπου λεπτά, 4 ημέρες αργότερα στον αγώνα κυπέλλου ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός. Από και μετά άρχισε σταδιακά να ανεβάζει την απόδοσή του και τον χρόνο συμμετοχής του. .στις 15 Οκτωβρίου στον αγώνα ΠΑΟΚ – Λαμία βγάζει για πρώτη φορά όλο το 90λεπτο. Μέχρι τότε έπαιζε σαν αριστερό εξτρέμ. Στο αγώνα αυτό, μετά την αλλαγή του Leovac στο 68΄ παίζει για πρώτη φορά σαν αριστερό μπακ. Ο Leovac εξακολουθεί να ξεκινάει σαν αριστερό μπακ μέχρι και τον αγώνα στην ΑΕΚ (5 Νοεμβρίου), όπου ο Ράζβαν τον αντκατέστησε γρήγορα (42΄) και πέρασε τον Αντελίνο ως αριστερό μπακ. Από και μετά ο Αντελίνο καθιερώνεται σαν αριστερό μπακ και ο Κροάτης τελειώνει για τον ΠΑΟΚ. Για μένα ο Αντελίνο ήταν ο MVP του ΠΑΟΚ. Όχι μόνο γιατί ήταν πάντοτε από τους κορυφαίους, αλλά γιατί ήταν και οργανωτής του παιχνιδιού και γιατί ένιωθε ΠΑΟΚ και το έδειχνε. Τελείωσε τη σεζόν με 2 γκολ (ένα στο πρωτάθλημα με πέναλτυ και ένα στον τελικό) και 7 ασίστ, όλες στο πρωτάθλημα.

Re: Απολογισμός σεζόν 2017-18

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ 16 Μάιος 2018, 11:27
από kayde
Μπραβο Αποστολη,ωραιος..

Re: Απολογισμός σεζόν 2017-18

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ 16 Μάιος 2018, 12:37
από ΑποστόληςΑ
Θα υπάρξει και η συνέχεια λίαν συντόμως.

Re: Απολογισμός σεζόν 2017-18

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ 16 Μάιος 2018, 13:07
από Nevsky_
Τρομερη δουλεια! Μπραβο, Αποστολη.

Μια μικρη διορθωση: η χαρτινη επαιξε με γκευ στους 8 και οχι στους 4, οπου εκει ευτυχησαμε να τη...σωσει ο οικοδομος στο 90+. :mrgreen:

Ξανα, πολυ ωραιο review.

:pano:

Re: Απολογισμός σεζόν 2017-18

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ 16 Μάιος 2018, 20:30
από ΑποστόληςΑ
Έχεις δίκιο. Στους 4 έπαιξε με την ΑΕΛ.

Re: Απολογισμός σεζόν 2017-18

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ 18 Μάιος 2018, 12:14
από ΑποστόληςΑ
ΣΤΟΠΕΡΣ: Τα βασικά στόπερ μας ήταν o Varela, με τον Carlos Zambrano αρχικά, και ο Βαρέλα με τον Crespo μετά τον αγώνα νέα ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-0.
1. Ο Varela αναδείχθηκε η μεγαλύτερη προσωπικότητα του ΠΑΟΚ στον αμυντικό τομέα. Η βελτίωσή του σε σχέση με πέρυσι ήταν μεγάλη και δικαιολόγησε την τόση φασαρία που έγινε για την απόκτησή του. Το επίπεδό του είναι σαφώς επίπεδο Ch.L. Έπαιξε συνολικά 3.406 λεπτά: 2.470 στο πρωτάθλημα, 377 στην Ευρώπη και 559 στο κύπελλο. Πέτυχε ένα γκολ και είχε 2 ασίστ (οι ασίστ ήταν συνεχόμενες, η πρώτη ήταν το πέναλτυ στο Αγρίνιο και η δεύτερη η πάσα στον Prijovic για το 0-2 στον ΠΑΣ).
2. Ο Carlos Zambrano ήρθε ως το καλύτερο stopper που πέρασε ποτέ από τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν δικαιολόγησε αυτόν τον τίτλο. Ήρθε αργά στην ομάδα και δεν την ενίσχυσε στους αγώνες της Ευρώπης. Ο πρώτος του επίσημος αγώνας ήταν στις 24 Σεπτεμβρίου: ΠΑΟΚ – ΠΑΣ 1-0. Ξεκίνησε καλά, χωρίς όμως κάτι το εξαιρετικό, αλλά τα δύο σημαντικά λάθη που έκανε στις δύο ήττες του ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο (μέσα στον γαύρο και μέσα στη νέα ΑΕΚ) στοίχισαν πολύ. Κατά την δεύτερή μας ήττα μάλιστα (5 Νοεμβρίου) αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες, μέσα σε 26 λεπτά και μάλιστα η δεύτερη ήταν ανόητη. Δεν ξαναέπαιξε για το πρωτάθλημα παρά μόνο για το κύπελλο, στις 29 Νοεμβρίου. Η νευρικότητά του σ’ αυτό το παιχνίδι έδειξε σε όλους μας ότι μέτραγε αντίστροφα.
3. Ο Crespo δεν ξεκίνησε καλά. Στους πρώτους αγώνες ήταν πολύ μέτριος, πανικοβαλλόταν πολύ εύκολα και γενικά δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη. Καμία σχέση με τον περυσινό Crespo. Σιγά – σιγά όμως άρχισε να επανέρχεται σε ικανοποιητικό επίπεδο. Έπαιξε συνολικά 2.875 λεπτά: 2.121 στο πρωτάθλημα, 377 στην Ευρώπη και άλλα τόσα στο κύπελλο. Είχε δύο ασίστ και δύο γκολ, όλα στο πρωτάθλημα.
4. Ο Μαλεζάς είναι τιμής ένεκεν ο αρχηγός της ομάδας και υπόδειγμα επαγγελματία που αγαπά την ομάδα. Ξεκίνησε ως 4ος στόπερ και μετά την αποχώρηση του Ζαμπράνο έγινε ο 3ος. Πέτυχε ένα γκολ, αυτό της νίκης μας μέσα τον Πλατανιά. Αγωνίστηκε συνολικά 1.348 λεπτά, από τα οποία 590 μόνο στο πρωτάθλημα και 7587 στο κύπελλο.
5. Ο Πούγγουρας δεν υπολογιζόταν από τον προπονητή. Έπαιξε μόλις 29 λεπτά στο πρωτάθλημα, στον αγώνα ΠΑΟΚ – Κέρκυρα, στις 27 Αυγούστου και στους αγώνες κυπέλλου: Αιγινιακός – ΠΑΟΚ, στις 29 Νοεμβρίου και ΠΑΟΚ – Τρίκαλα στις 9 Ιανουαρίου. Τελικά στις 28 Φεβρουαρίου δόθηκε δανεικός στην Πολωνική Arka Gdynia, που τερμάτισε 11η στο πρωτάθλημα Πολωνίας.
6. Ο Marko Mihojevic έπαιξε μόνο στο τελευταίο και πιο εύκολο παιχνίδι του πρωταθλήματος, κόντρα στον Πλατανιά. Παρ’ όλο που ήταν το πρώτο του παιχνίδι, αφού ξεπέρασε το αρχικό τρακ έδειξε πολύ καλά στοιχεία για τη συνέχεια.

6-8ΡΙΑ:
Ξεκινήσαμε όπως πέρυσι με το βασικό δίδυμο Canas – Cimirot, αλλά τον πρώτο καιρό, δηλαδή Αύγουστο και Σεπτέμβριο πήραν χρόνο συμμετοχής και ο Kace, στις πρώτες 4 αγωνιστικές του πρωταθλήματος και ο Shakhov. O Canas ξεκίνησε πολύ άσχημα και μετά τον αγώνα στη Ριζούπολη δεν τον ξαναείδαμε μέχρι τις 20 Νοεμβρίου που έπαιξε με τον Ατρόμητο στην Τούμπα. Από τη Ριζούπολη και μετά το δίδυμο των χαφ μπροστά από τα στόπερς ήταν οι Cimirot – Mauricio που ταίριαξαν και έγιναν αχώριστοι.
1. Ο Canas λοιπόν ξεκίνησε άσχημα και γρήγορα έχασε την θέση του δίπλα στον Cimirot. Δυστυχώς η κακή του απόδοση συνεχίστηκε σε όλη τη σεζόν, με μικρές εκλάμψεις και έδειχνε ότι μάλλον δεν θα έχει άλλο μέλλον στην ομάδα. Η εμφάνισή του όμως στον τελικό ήταν πολύ καλή και θύμισε το περυσινό αμυντικό χαφ. Με δεδομένο ότι μαζί με τον Kace είναι τα μοναδικά αμυντικά χαφ αυτή τη στιγμή είναι πολύ πιθανό να είναι κοντά μας μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του (30.06.2019). Αγωνίστηκε για 1.672 λεπτά, από τα οποία τα 1.130 ήταν στην SL, 169 στην Ευρώπη (τους δύο πρώτους αγώνες) και 373 στο κύπελλο. Πέτυχε ένα γκολ στο κύπελλο, μέσα στο Περιστέρι.
2. Ο Cimirot ξεκίνησε μέτρια, αλλά βελτιώθηκε στη συνέχεια. Έδεσαν μαζί με τον Mauricio και φάνηκε ότι ο ΠΑΟΚ βρήκε το καινούριο το δίδυμο των αμυντικών χαφ του. Ωστόσο τον Γενάρη μεταγράφηκε ξαφνικά στην Σταντάρ Λιέγης κι έτσι χάσαμε ένα βασικό γρανάζι της μηχανής μας. Πρόφτασε στο διάστημα που ήταν στον ΠΑΟΚ να γράψει 1.919 λεπτά, από τα οποία 1.192 στο πρωτάθλημα, 365 στην Ευρώπη και 362 στο κύπελλο. Πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ με την Ολυμπίκ Ντόνετσκ και μοίρασε δύο ασίστ στο πρωτάθλημα.
3. Ο Mauricio έπαιξε για πρώτη φορά στον ΠΑΟΚ στις 11 Σεπτεμβρίου στη Ριζούπολη. Γρήγορα έγινε βασικός και έκανε δίδυμο με τον Cimirot, αλλά σε όλο τον δεύτερο γύρο ο παρτενέρ του δεν ήταν σταθερός: Άλλοτε ο Canas, άλλοτε ο Shakhov. Έπαιξε συνολικά 2.236 λεπτά, από τα οποία 1.868 ήταν στο πρωτάθλημα και 368 στο κύπελλο. Έβαλε 4 γκολ (3 στο πρωτάθλημα και ένα στο κύπελλο), ενώ είχε και δύο ασίστ στο πρωτάθλημα.
4. Ο Kace έκανε άλλη μια μέτρια σεζόν όσο αγωνίστηκε, δηλαδή στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και μάλιστα στην αρχή. Δεν αγωνίστηκε σε κανέναν Ευρωπαϊκό αγώνα, αλλά μόνο στους 4 πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος (20 Αυγούστου έως 16 Σεπτεμβρίου με 245 αγωνιστικά λεπτά), ενώ είχε και 37 λεπτά στο κύπελλο, στον αγώνα Αιγινιακός – ΠΑΟΚ, στις 29 Νοεμβρίου, όπου πρόλαβε να γράψει και μία ασίστ. Στον β΄ γύρο δόθηκε δανεικός στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο είχε 10 εμφανίσεις και 855 λεπτά.
5. Ο Thibault Moulin παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό για το αν θα μπορέσει να προσφέρει όπως και ο Cimirot, στου οποίου τη θέση ήρθε. Το μείον του ήταν πως όταν ήρθε (31.01.2018) αγωνιστικά ήταν κάπως πίσω σε σχέση με τους άλλους παίκτες της ομάδας, γιατί προερχόταν από προετοιμασία. Έτσι δεν πήρε πολλά λεπτά συμμετοχής μέσα στον Φεβρουάριο, παρά μόνο 18 λεπτά στον αγώνα κυπέλλου Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 1-3, στις 8 Φεβρουαρίου και 16 λεπτά, 9 ημέρες αργότερα, στον αγώνα Λαμία – ΠΑΟΚ. Το περίεργό όμως ήταν ότι από τότε δεν ξαναέπαιξε ούτε καν σαν αλλαγή, ενώ από τον Απρίλιο και μετά ήταν τραυματίας.

Re: Απολογισμός σεζόν 2017-18

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ 18 Μάιος 2018, 12:15
από ΑποστόληςΑ
8-10ΡΙΑ:

1. Ο Shakhov, όπως και πέρυσι ξεκίνησε με πολύ μέτριες αγωνιστικές εμφανίσεις, για να βελτιωθεί πολύ στον δεύτερο γύρο. Στον πρώτο γύρο έμπαινε μόνο σαν αλλαγή στους αγώνες πρωταθλήματος, αλλά ξεκινούσε ως βασικός στο κύπελλο. Συνολικά έπαιξε για 1.802 λεπτά (πέρυσι 3.242) από τα οποία τα 866 ήταν για το πρωτάθλημα, 234 στην Ευρώπη και 702 λεπτά στο κύπελλο. Πέτυχε 8 γκολ, όπως και πέρυσι (αλλά σε πολύ μικρότερο χρόνο συμμετοχής από πέρυσι) και είχε και 3 ασίστ, έναντι 2 πέρυσι. Οι επιδόσεις του δεν είναι ισόποσα κατανεμημένες ανάλογα με το χρόνο συμμετοχής, αλλά είναι κυρίως στο κύπελλο, όπου πέτυχε τα 5 γκολ και τις 2 ασίστ.
2. Η απόκτηση του El Kaddouri ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ την ώρα του άτυχου Ευρωπαϊκού μας αγώνα στη Σουηδία και αυτό σημάδεψε τον Μαροκινό φέτος. Ο πρώτος του αγώνας ήταν στη Ριζούπολη στις 11 Σεπτεμβρίου. Ήταν βασικός σε όλους τους αγώνες που έπαιξε, αλλά στον ενδέκατο, σ’ αυτόν στην Ξάνθη, τραυματίστηκε στο 12΄ και αποχώρησε, ενώ τη θέση του πήρε ο Πέλκας. Από κει και μετά άρχισε η ανοδική πορεία του ΠΑΟΚ και η καθιέρωση του Πέλκα ως βασικού στη θέση «10». Όταν ο Ομάρ επανήλθε από τον τραυματισμό του τραυματίστηκε και πάλι, στο πρώτο αγώνα που έπαιξε κι αυτό τον πήγε πολύ πίσω. Τελικά όλα του πήγαν ανάποδα φέτος. Η σεζόν του έκλεισε με 1.338 λεπτά συμμετοχής, από τα οποία τα 1.228 ήταν στο πρωτάθλημα και τα 110 στο κύπελλο. Πέτυχε 2 γκολ και είχε μία ασίστ.
3. Ο Biseswar, όπως και πέρυσι, ελάχιστα χρησιμοποιήθηκε στον πρώτο γύρο. Για την ακρίβεια φέτος χρησιμοποιήθηκε πολύ λιγότερο, σε σημείο απαξίωσης. Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος είχε μόλις 199 λεπτά συμμετοχής, περισσότερα μόνον από τους Λεβέκ (65), Henrique (68) και Πούγγουρα (29) και λιγότερα από τους Kace (245), Μαλεζά (402), Shakhov (364), Canas (470), Λημνιό (472), Μακ (658) και Κάμπος (επίσης 658). Στον β΄ γύρο κέρδισε (ευτυχώς) την εμπιστοσύνη του προπονητή του, χάρη στην επαγγελματική συμπεριφορά που επέδειξε (παρ’ όλη την αγωνιστική απαξίωση) και μαζί μ’ αυτήν κέρδισε και περισσότερο χρόνο συμμετοχής, με αποτέλεσμα να χαρούμε μερικές μαγικές στιγμές. Αρχικά αγωνίστηκε στη θέση «10», αλλά στη συνέχεια ως αριστερό εξτρέμ. Συνολικά έπαιξε 1.627 λεπτά (πέρυσι 2.853), από τα οποία τα μισά (819) ήταν για το πρωτάθλημα, 241 στην Ευρώπη και 567 στο κύπελλο. Πέτυχε 3 γκολ και μοίρασε 4 ασίστ (πέρυσι 7 γκολ και 10 ασίστ).
4. Η φετινή χρονιά για τον Πέλκα είναι χρονιά ορόσημο καθώς καθιερώθηκε ως το βασικό 10ρι στον ΠΑΟΚ. Ξεκίνησε βέβαια από τον τραυματισμό του El Kaddouri, αλλά ακόμη και χάρη σ’ αυτό μπορέσαμε να δούμε την περαιτέρω αγωνιστική βελτίωσή του που ξεκίνησε από πέρυσι. Αγωνίστηκε συνολικά για 2.396 (πέρυσι 1.312) λεπτά, από τα οποία 1.716 στο πρωτάθλημα, μόλις 56 στην Ευρώπη και 624 στο κύπελλο. Πέτυχε 12 γκολ και είχε άλλες 12 ασίστ (πέρυσι 7 γκολ και 2 ασίστ), γινόμενος έτσι ο 2ος σκόρερ του ΠΑΟΚ και ο πρώτος σε ασίστ.

ΕΞΤΡΕΜ:
1. Ο Mak ήρθε στον ΠΑΟΚ για να συμβάλλει, μαζί με τον Πριγιο, στην αύξηση του αριθμού των γκολ. Η πολυπόθητη αύξηση ήρθε, καθώς πετύχαμε 93 γκολ σε 42 αγώνες (δεν συμπεριλαμβάνονται οι αγώνες ΠΑΟ – γαύρος και ΠΑΟΚ – ΑΕΚ), αλλά η συμβολή του Σλοβάκου δεν ήταν αυτή που περιμέναμε. Παρ’ όλο που ενσωματώθηκε με την ομάδα από την 1η Ιουλίου η εμφάνισή του στους πρώτους αγώνες και αγωνιστικά, αλλά και …οπτικά μας απογοήτευσε. Γενικά η σεζόν του στον ΠΑΟΚ ήταν πολύ μέτρια για τα 800 χιλιάρικα της – καθαρής – αμοιβής του. Συνολικά έπαιξε για 2.200 λεπτά, από τα οποία 1.363 στο πρωτάθλημα, 344 στην Ευρώπη και 503 στο κύπελλο. Σ’ αυτά τα λεπτά πέτυχε 5 γκολ και είχε και 5 ασίστ.
2. Ο Campos, όπως και πέρυσι βελτιώθηκε στον δεύτερο γύρο. Έπαιξε κυρίως στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη ενώ η συμμετοχή του στο κύπελλο ήταν σχετικά μικρή. Συγκεκριμένα φέτος αγωνίστηκε συνολικά για 2.082 λεπτά (πέρυσι 3.212), από τα οποία τα 1.598 ήταν στο πρωτάθλημα, 326 στην Ευρώπη και μόνο 158 στο κύπελλο. Πέτυχε 7 γκολ και μοίρασε 3 ασίστ (πέρυσι είχε 5 γκολ και 5 ασίστ).
3. Ο Λημνιός είχε μια επιφυλακτική χρονιά. Προσπάθησε, αλλά είτε δεν είχε πολύ θράσος, είτε δεν είχε μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του κι έτσι στο πρωτάθλημα δεν έκανε κάτι εξαιρετικό, πράγμα όμως φυσιολογικό λόγω ηλικίας (27.05.1998). Έδειξε πάντως ότι έχει ικανότητες και επιφυλασσόμαστε για τη συνέχεια. Στα συν είναι η κινητικότητά του και οι πολλές επιστροφές που δίνουν βοήθειες στον ανασταλτικό τομέα. Αγωνίστηκε για 1.743 λεπτά, από τα οποία τα 940 στην SL, 56 στην Ευρώπη και 747 στο κύπελο. Πέτυχε 1 γκολ και μοίρασε 3 ασίστ, όλα στο κύπελο.
4. Για τον «απρόβλεπτο» Pedro Henrique είχα γράψει πέρυσι στον απολογισμό της σεζόν: «Ταχύτατος, με καλή τρίπλα, σχετικά καλό σουτ και καλή κεφαλιά παρ’ όλο το μέτριο ύψος του, παραμένει όμως σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτος. Στον ΠΑΟΚ έπαιξε 1.181 λεπτά και πρόλαβε να πετύχει 5 γκολ και να μοιράσει 4 ασίστ. Καθόλου άσχημα νούμερα για μισή σεζόν. Από τη Γαλλία ήρθε με μηδέν γκολ και 2 ασίστ. Περιμένω σαφή βελτίωση του χρόνου». Πράγματι περίμενα σαφή βελτίωση φέτος, η οποία όμως δεν ήρθε γιατί τον παίκτη τον δανείσαμε. Δεν ξέρω αν κάναμε καλό ή κακό, αλλά τέτοια κράτη, όπως το φρικτό Αζερμπαϊτζάν δεν τα εμπιστεύομαι. Εκεί είχε πάει και ο Facundo Pereyra και θάφτηκε. Φέτος λοιπόν, στον ΠΑΟΚ, ο Πέδρο έπαιξε στον πρώτο αγώνα πρωταθλήματος και στους 4 Ευρωπαϊκούς αγώνες, σαν αλλαγή όμως γιατί τα βασικά εξτρέμ ήταν ο Mak και ο Campos. Πρόλαβε και έγραψε 119 λεπτά στην Ευρώπη και 68 στην Superleague. Στους αγώνες της Ευρώπης πέτυχε ένα γκολ και είχε και μία ασίστ. Στο Αζερμπαϊτζάν είχε 18 παρουσίες στο πρωτάθλημα και 4 στο Ch.L. με συνολικό χρόνο 1.502 λεπτά. Στο πρωτάθλημα αυτό πέτυχε 3 γκολ και είχε 2 ασίστ, ενώ ένα γκολ πέτυχε και στο Ch.L.
5. Ο Μυστακίδης ήταν ο άτυχος της περυσινής χρονιάς, αφού τραυματίστηκε πέρυσι τον Απρίλιο και επανήλθε σε αγώνα τον Δεκέμβριο για το κύπελλο, στον αγώνα Τρίκαλα – ΠΑΟΚ 1-5 στις 19 Δεκεμβρίου, όπου αγωνίστηκε για 12 λεπτά. Άλλα 33 λεπτά έπαιξε στη ρεβάνς του αγώνα αυτού στην Τούμπα. Τον Γενάρη τον δανείσαμε στον Παναθηναϊκό, αλλά τραυματίστηκε πάλι, πρόλαβε όμως να κάνει 6 συμμετοχές και να παίξει για 324 λεπτά.

ΦΟΡ:
1. Ο Aleksandar Prijovic είχε μια ολοκληρωτική χρονιά, αφού πέτυχε 27 γκολ, ενώ είχε και 7 ασίστ. Σαφώς ο δεύτερος γύρος ήταν ο καλύτερός του, αφού βέβαια προηγήθηκε και μια μικρή ψύχρανση με τον προπονητή, αλλά αφού αποκαταστάθηκε η σχέση ο Αλέξανδρος έδειξε να είναι πιο συμμετοχικός και πιο ώριμος, όπως δείχνουν και οι ασίστ. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρώτη ασίστ του Πρίγιο ήταν στις 19 Δεκεμβρίου στον αγώνα κυπέλου στα Τρίκαλα. Συνολικά αγωνίστηκε για 3.146 λεπτά και στους 3 θεσμούς.
2. Ο 22χρονος Ευθύμης Κουλούρης (06.03.1996) ούτε φέτος έδειξε ότι μπορεί να είναι το φορ που θα λύσει το γόρδιο δεσμό του σκοραρίσματος. Ειδικά στον πρώτο γύρο ήταν μετριότατος και τα μόνα δύο γκολ που πέτυχε ήταν από πέναλτυ (το ένα το κέρδισε ο ίδιος στη Ν. Σμύρνη), ενώ είχε και μια ακόμη ασίστ στο κύπελλο, στα Τρίκαλα. Στο δεύτερο γύρο έδειξε βελτιωμένος και πέτυχε άλλα 3 γκολ, τα δύο από ασίστ του Biseswar και το άλλο από ασίστ του Πέλκα, ενώ είχε και ο ίδιος μία ασίστ. Συνολικά πέτυχε 5 γκολ και μοίρασε 3 ασίστ σε 1.009 λεπτά, από τα οποία 622 στο πρωτάθλημα, 12 στην Ευρώπη και 375 στο κύπελλο.

Re: Απολογισμός σεζόν 2017-18

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ 18 Μάιος 2018, 12:38
από goran 64
Πολλά συγχαρητήρια κι ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Απόστολο μας, για τον πληρέστατο απολογισμό της σεζόν!

:pano:

Υ.Γ. Ούτε που μπορώ να διανοηθώ ότι ο Π.Α.Ο.Κ. του Ιβάν Σαββίδη έβγαλε ολόκληρη σεζόν με δύο μόνο φορ... :o

Re: Απολογισμός σεζόν 2017-18

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ 18 Μάιος 2018, 17:36
από falconakis
Μπράβο Αποστόλη εξαιρετικός απολογισμός!
Ευχαριστούμε!
:opaokara: :opaokara: :opaokara:

Re: Απολογισμός σεζόν 2017-18

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ 21 Μάιος 2018, 12:45
από ΑποστόληςΑ
ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΙΚΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

ΟΝΟΜΑ – ΧΡΟΝΟΣ – ΓΚΟΛ - ΑΣΙΣΤ
1. Matos: 3.555 – 7 – 8
2. Varela: 3.406 – 1 - 2
3. Prijovic: 3.146 – 27 – 7
4. Crespo: 2.875 – 2 – 2
5. Vieirinha: 2.463 – 2 – 7
6. Πέλκας: 2.396 – 12 – 12
7. Πασχαλάκης: 2.267
8. Mauricio: 2.236 – 4 – 2
9. Mak: 2.200 – 5 – 5
10. Campos: 2.082 – 7 – 3
11. Cimirot: 1.919 – 1 – 2
12. Λημνιός: 1.743 – 1 – 3
13. Rey: 1.701
14. Canas: 1672 – 1 – 0
15. Biseswar: 1627 – 3 – 4
16. Μαλεζάς 1348 – 1 – 0
17. El kaddouri: 1338 – 2 – 1
18. Leovac: 1.133 – 1 – 0
19. Κουλούρης: 1.009 – 5 – 3
20. Azevedo: 454 – 0 – 1

Re: Απολογισμός σεζόν 2017-18

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ 06 Ιουν 2018, 08:48
από ΑποστόληςΑ
ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ