Τραυματισμοί 2015-2016

Συζήτηση για το βασικό στάδιο της προετοιμασιας, τις καθημερινές προπονήσεις και τους τραυματισμούς των παικτών
Άβαταρ μέλους
joshua

Re: Τραυματισμοί 2015-2016

Δημοσίευση από joshua »

Αν προσεξει καποιος οι πρωτες 8 θλασεις εχουν γινει μεχρι τελη Οκτωβρη,οι 3 πρωτες Ιουλιο,Αυγουστο.Φανταζομαι καταλαβαινουν οι περισσοτεροι οτι δεν μπορουμε να μιλαμε για κρυο και μαλιστα με καινουριους χλοοταπητες σε ολα τα γηπεδα του προπονητικο.Το φετινο προβλημα ΔΕΝ ειναι το προπονητικο.
johnys999

Δημοσίευση από johnys999 »

Ούτε εγώ νομίζω ότι φταίει το προπονητικό, οι μικροί πχ που προπονούνται κι αυτοί εκεί δεν έχουν προβλήματα. Κάτι στην προπόνηση είναι, η ένταση, το ζέσταμα, δεν είμαι ειδικός για να ξέρω. Πάντως λογικά δεν είναι θέμα γηπέδου. Σκεφτείτε και οι άλλες ομάδες της Λίγκας που προπονούνται, ειδικά οι μικρές
sporos123

Δημοσίευση από sporos123 »

Παντως επι Ονιεκε ειχαμε τους λιγοτερους αναλογικα τραυματσιμους τα τελευταια χρονια.Βεβαια,προς τα τελη της χρονιας και οταν εφυγε ο Στεφενς τουν υποβιβασαν σε γυμνατση αποκαταστασης επειδη οπωςλεγαν η ομαδα δεν ειχε πολλα "εκρηκτικα διαστηματα" η κατι τετοιο τελος παντων.Ο Οποιος Ονιεκε παραπιπτοντως ειναι στην Στουτγκαρδη η οποια χτες ετρεχε δαιμονισμενα(2-1 το Αμβρουργο,εβαλε γκολ και ο Ρουντνεβς)
Άβαταρ μέλους
simba

Δημοσίευση από simba »

joshua έγραψε:Αν προσεξει καποιος οι πρωτες 8 θλασεις εχουν γινει μεχρι τελη Οκτωβρη,οι 3 πρωτες Ιουλιο,Αυγουστο.Φανταζομαι καταλαβαινουν οι περισσοτεροι οτι δεν μπορουμε να μιλαμε για κρυο και μαλιστα με καινουριους χλοοταπητες σε ολα τα γηπεδα του προπονητικο.Το φετινο προβλημα ΔΕΝ ειναι το προπονητικο.

Οκ, λεμε οτι ειναι μια σημαντικη παραμετρος (25% πες) αναμεσα στις υπολοιπες
και συ λες με βεβαιοτητα ΔΕΝ επειδη ειχαμε 8 θλασεις οταν εκανε ζεστες...
:shock: Οταν λεω για επιφανειακη θεωρηση καποιων πραγματων...

Εχουμε κ λεμε..
Οταν εκανε ζεστες:
Χαρίσης, Πέλκας (νεοι παικτες σε διαφορετικο απαιτητικο προγραμμα)
Τσίμιροτ, Λέοβατς (νεοι παικτες σε διαφορετικο απαιτητικο προγραμμα, 0 προετοιμασια, αποτομη ενσωματωση)
Κωνσταντινίδης (κλασικα)
Μπερμπάτοφ (ηλικια, 0 προετοιμασια, αποτομη ενσωματωση)
Γκολάσα, Κίτσιου (διαχειριση με ξαφνικα συνεχομενα)

Απο τελη Νοεμβρη που αρχιζουν τα κρυα μεχρι τελος γεναρη, εχουμε με σειρα τους παρακατω..
Κίτσιου
Γκολάσα
Γλύκος
Γκάρι
Λέοβατς
Γλύκος
Χαρίσης
Ζάιρο
Γκάρι

Αρα περα απ'την κακη διαχειριση σε καποιους παικτες, περα απ'την τυχη, περα απ'το θεμα με νεους, περα απο την πιθανη ευθυνη γυμναστη με το προγραμμα, την ευθυνη ιατρικου τιμ με την προβληματικη αποθεραπεια,
πες οτι δε φταει και η Μεσημβρια με τις 9 βαριες θλασεις στους 2 μηνες (βλεποντας και τα προηγουμενα χρονια)..
touboflo4

Δημοσίευση από touboflo4 »

Mapogo έγραψε:Αρα , αν κατάλαβα καλά , λέτε ότι οι γυμναστές πχ ξέρουν ότι χρειάζεται διαφορετική προθέρμανση , αλλά κάνουν κάτι πιό σύντομο , για να προλάβουνε τις ασκήσεις που θέλει ο εκάστοτε προπονητής ?

Συνηθως πολλοί προπονητές θέλουν να υπάρχει μια "ρουτινα" όσον αφορά τις φάσεις προπονησης. Πχ 2 μέρες πριν τον αγωνα, στην πρωινή προπόνηση, η προθέρμανση να είναι χ λεπτά, να ακολουθούν ασκήσεις passing game και έπειτα ασκησεις τακτικής.

Αυτό αναφερει ο Καρύδας. Αυτο όμως μπορείς να το αντιμετωπίσεις με διάφορους τρόπους, όπως ένα 10-15 λεπτο προθέρμανσης μέσω ασκήσεων mobility αλλά και απλών κινητικών προτύπωω (πχ προβολές) στο γυμναστήριο, ή σε εναν κλειστο χώρο πριν το κυριο μέρος της προπονησης

Πάντως και εδω στην Σκωτία κάνει κρύο, 23 μυικους τραυματισμούς δεν εχει βγάλει ομάδα 8-)
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Ενοχλησεις λεει ο Κοροβεσης,ενοχλησεις και ο Μυστακιδης,οκ παιδια οπως καταλαβαινετε η χρονια εχει τελειωσει,δεν βγαινει σεζον ετσι και πραγματικα απορω πως δεν εχει αποχωρησει καποιος,ποιος μην με ρωτατε ποιος,δεν ειναι δουλεια μου,γυμναστης,γιατρος,φυσιοθεραπευτης,δεν ειναι δυνατον να παραμενουν ολοι στην θεση τους ενω η ομαδα αποδεκατιζεται συνεχως.
Άβαταρ μέλους
Jeremy4

Δημοσίευση από Jeremy4 »

Υπάρχει άλλη ομάδα στην Ελλάδα με τόσα πολλά προβλήματα τραυματισμών; Νομίζω πως όχι. Κάτι πάει πολύ στραβά.
Άβαταρ μέλους
Mīngus

Δημοσίευση από Mīngus »

Με μαθηματική ακρίβεια, ο Πέλκας είναι ο επόμενος.
Άβαταρ μέλους
tzelas

Δημοσίευση από tzelas »

Η μόνη χρονιά που δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα τραυματισμών ήταν με τον Ονιέκε.

Ακούστε τι δήλωνε τότε και ειδικά στο 3:30 :
[youtube]lEY8oOuvEp4[/youtube]
Είναι οι τραυματισμοί ο χειρότερος εχθρός σου;
«Όχι όχι, δεν είναι οι τραυματισμοί ο χειρότερος εχθρός μου. Νομίζω ότι μπορείς να αποφύγεις πολλούς τραυματισμούς με καλή προετοιμασία, με καλές σε ένταση προπονήσεις στη διάρκεια της σεζόν. Και νομίζω ότι τα έχουμε καταφέρει αρκετά καλά. Αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο έναν τραυματία, αλλά ο τραυματισμός του προήλθε σε στιγμή επαφής με τον αντίπαλο. Πάντα είναι κρίμα για εκείνον και την ομάδα όταν χάνεις έναν ποδοσφαιριστή. Πιστεύω όμως ότι μπορείς να κάνεις πολλά για να αποφύγεις τους τραυματισμούς, με τη σωστή ένταση στις προπονήσεις της εβδομάδας».

Αυτός ο άνθρωπος ήταν ειδικός στην αποκατάσταση και την αποφόρτιση. Πόσο τυχαίο ήταν που μετά την λήξη του αγώνα τους κρατούσε στον αγωνιστικό χώρο να κάνουν κάποιους γύρους για αποφόρτιση. Ή που διαβάζαμε για τα ποδήλατα και τα όργανα που ακολουθούσαν την αποστολή για να αποφορτιστούν οι παίκτες μετά τον αγώνα; Πόση σημασία είχαν αυτές οι μικρές λεπτομέρειες;
niks

Δημοσίευση από niks »

Απαντησεις στο tourist information...
prist64

Δημοσίευση από prist64 »

Πολυ σοβαρη προυποθεση η αποφορτιση.

Πρωτη φορα που ειδα κατι τετοιο ηταν στην Καλογρεζα.
Με τους γκέι παιζαμε επι Φουνες(1988 μαλλον),
περιμεναμε μετα το τελος του αγωνα για να φυγουμε κι εμεις
και εμφανιζονται οι γκέι με τις καλτσες και κανανε ελαφρυ τροχαδην και διατασεις κανα 20λεπτο.
Άβαταρ μέλους
Amon Tobin

Δημοσίευση από Amon Tobin »

Σαν αποτυχημένος έφυγε κ αυτός...
Απροπόνητοι ήταν οι παίκτες...
Αφου όλοι το λέγανε...ο ΖΒ που τον φάγαν οι σκατόψυχοι,ο ΓΧ ο ¨γούσταρα κ ήρθα¨ κ ο Σταύρος ο κεφτές μαζί με όλα τα @ρχίδια τους ομοίους του...
Άβαταρ μέλους
simba

Δημοσίευση από simba »

ωραιος ο τζελας.Οντως απο κεινο το τιμ, ηταν η μεγαλυτερη απωλεια..
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Άντε Μακ και Τζιόλη, έφτασε και η δική σας ώρα!
Άβαταρ μέλους
Lacedaemonian

Δημοσίευση από Lacedaemonian »

ΑποστόληςΑ έγραψε:Άντε Μακ και Τζιόλη, έφτασε και η δική σας ώρα!

Αποστολεεεε χτυπα ξυλο "αγορι" μου
Απάντηση

Επιστροφή στο “Προετοιμασία-Προπονήσεις-Τραυματισμοί”