edgecrusher έγραψε:Χαίρεται κι από μένα στην πιο μεθυστική σελίδα του forum
Προσωπικά είναι φαν του κρασιού και μετά της μπύρας, από τα υπόλοιπα μόνο κανένα παλαιωμένο ρούμι με ανανά ή κανά mojito στην παραλία.
Ξεκινάω από τις μπύρες όπου για lager προτιμώ τη Βεργίνα, που έχει και πολύ καλή weiss, ενώ πρόσφατα δοκίμασα και τη μάυρη τους που επίσης είναι πολύ καλή. Άλλη αγαπημένη κατηγορία είναι οι μοναστηριακές με προτίμηση στις Leffe. Η επόμενη που θα ήθελα να δοκιμάσω είναι η ΣΟΛΟ από Κρήτη (έχει δοκιμάσει κανείς;).
Στα κόκκινα κρασιά είμαι λάτρης του Ξινόμαυρου (συνδυασμός με ψητά κρέατα είναι κόλαση) και του Syrah (με λουκάνικα ψημένα στο τζάκι), χωρίς να με χαλάει σχεδόν οποιαδήποτε πικοιλία εκτός του Merlot & του Αγιοργίτικου (πλην ελαχίστον εξαιρέσεων) και των nouveau.
Στο Ξινόμαυρο η Νάουσα είναι προφανώς η ΤΟΠ περιοχή με πάρα πολλές επιλογές (Δαλαμάρας, Φουντής, Μαρκοβίτης, Αργατία & Κελεσίδης τα αγαπημένα οινοποιία).
Από τα Syrah τα αγαπημένα είναι από Γκλίναβο, Αβαντίς, Τέχνη Οίνου, Πόρτο Καρράς, Ερατεινή Ευχές (Γυμνός Βασιλιάς) & Στραταριδακη (σε συνδυασμό με Κοτσιφάλη).
Άλλες αγαπημένες ετικέτες είναι το Fine Mavroudi, η Λιμνιώνα από Ζαφειράκη, η Γουμένισσα από Χ"Βαρύτη, το Μαυροτράγανο από Σιγάλα και Γαβαλά, το Δέκα από Οινογένεσις και ο Τσαπουρνάκος από Βογιατζή (αν βρείτε του 2007 την παίρνετε με κλειστά ματιά αν και νομίζω ότι πλέον έχουν τελειώσει όλες από παντού, ίσως μόνο σε καμιά ξεχασμένη ταβέρνα στον Βελβεντο).
Τα λευκά κρασία μου αρέσει να έχουν περάσει από βαρέλι, αν και τελευταία άρχισα να εκτειμώ και μαλαγουζιές, ασύρτικα σαντορίνης και άλλα παρεμφερή. Οι αγαπημένες ετικέτες είναι Ασύρτικο (το βαρελίσιο) & Chardonnay από Τέχνη Οίνου, Δέκα από Οινογένεσις, Τρυγίας από Φουντή, Ασσύρτικό Grand Reserve από Santo Wines, Ασσύρτικο (βαρέλι) από Αργυρό & Νυχτέρι από Σιγάλα και Γαβαλά.
Γενικά πάντως υπάρχουν πάρα πολλά καλά Ελληνικά κρασία και υπάρχει και συνεχής βελτίωση, οπότε όποιος έχει όρεξη μπορεί εύκολα να κάνει εξορμήσεις σε οινοποιία για γευσιγνωσίες. Επίσης, στη Θεσσαλονική υπάρχει ο χάρτης των γεύσεων κάθε 1ο ΣΚ του Δεκεμβρίου οπού μαζέυονται σχεδόν όλα τα Ελληνικά οινοποιία και με 5€ είσοδο μπορείς να δοκιμάζεις μέχρι να πέσεις ξερός.
Αυτά τα ολίγα για τώρα
Δικος μας ειναι εισαι και εσυ..
Απο μπυρες δοκιμασε duvel .. ενας πραγματικος διαβολος στο ποτηρι..
Ασσυρτικο βαρελι για μενα κορυφαιο ειναι του αργυρου.. στην κατηγορια καπνιστο μου αρεσει πολυ και το sauvignon fume απο κτημα αλφα.
Το απόλυτο value Κρασι του ελληνικου αμπελωνα για μενα ειναι το Τεχνη Αλυπιας Λευκο .. Απιστευτα αρωματα.. Ιδιαιτερη οξυτητα.. και ολα αυτα κοντα στα 7 με 8 ευρω !
Οσον αφορα τα κοκκινα .. αυτο που ξεφευγει απο τα γνωστα.. ειναι το TANNAT απο κτημα αλφα.. εχει τοσο γεματο σωμα που ειναι σαν να το μασας..
Aβολευτοι τι ενοεις ετικετες σουπερ μαρκετ ?
Απο σουπερ μαρκετ και συγκεκριμενα απο ΑΒ εχω να σας δωσω 2 πραγματικα διαμαντακια ..
1. PALO ALTO reserve
2. SANTA ALICIA Gran reserve Cabernet Sauvignon
Tα κρασια ειναι απο χιλη .. απιστευτα ποιοτικα και ολα αυτα στα 5 ευρω ! Μαλιστα και τα 2 εχουν αποσπασει βαθμολογια πανω απο 90 σε ενα απο τα μεγαλυτερα ( αν οχι το μεγαλυτερο ) περιοδικο που ασχολειται με κρασια .. το wine and spirits.. Αντιστοιχης ποιοτητας ελληνικα κρασια εχουν πανω απο 15 ευρω!