Ενδιαφέρον για Απασχόληση

Ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο προς συζήτηση και δεν έγκειται στις παραπάνω Θεματικές Ενότητες...

Re: Ενδιαφέρον για Απασχόληση

Δημοσίευσηαπό teacher » Δευτ 25 Φεβ 2013, 19:09

free4 έγραψε:Οποιοσδηποτε θελησει πληροφοριες η οτιδηποτε αλλο μπορει να στειλει και σε μενα πμ!!!

Με ένα ναι ή ένα όχι απάντησε μου αν είναι μορφή πυραμίδας ως προς τον τρόπο λειτουργίας . Περιμένω από εσένα ή από κάποιον που έχει άποψη
Μεγάλε Π.Α.Ο.Κ. η δύναμή σου είμαστε εμείς οι χιλιάδες οπαδοί σου...

Διαβάστε τους όρους χρήσης του site
http://www.paokmania.gr/%CF%8C%CF%81%CE ... E%B7%CF%82
Άβαταρ μέλους
teacher
 
Δημοσιεύσεις: 2137
Εγγραφή: Τρί 15 Απρ 2008, 06:25
Τοποθεσία: Μόνιμος κάτοικος Paokmania

Re: Ενδιαφέρον για Απασχόληση

Δημοσίευσηαπό baneprelevic361 » Δευτ 25 Φεβ 2013, 19:19

Ο Charles Ponzi ήταν ένας Αμερικανός απατεώνας, ιταλικής καταγωγής. Τον Ιούνιο του 1919 κατόρθωσε να πείσει μερικούς να του εμπιστευτούν τα χρήματά τους υπό την μορφή επένδυσης, με την προϋπόθεση ότι θα τους τα επέστρεφε σε 45-90 μέρες προσαυξημένα κατά 50%.


Για να προωθήσει το σχήμα αυτό, δημιούργησε μια εταιρία, την «Securities Exchange Company». Ο Ponzi πράγματι τον πρώτο καιρό, πλήρωνε μέχρι το τελευταίο δολάριο, ότι είχε υποσχεθεί. Όπως ήταν φυσικό, το νέο αυτό, του γρήγορου κι εύκολου χρήματος, διαδόθηκε αστραπιαία. Τον Φεβρουάριο του 1920, ο Ponzi είχε καταφέρει να συγκεντρώσει, το τεράστιο ποσό για εκείνη την εποχή, των 5.000$. Τον Μάρτιο του ίδιου έτους, είχε φτάσει τα 420.000$ κι από τον Ιούλιο, άρχισε πλέον να μετράει εκατομμύρια.

Η «συνταγή» της επιτυχίας του, βασίζονταν σε κάτι πολύ απλό… Με τα χρήματα των τελευταίων στη σειρά «επενδυτών» πλήρωνε τους πρώτους κ.ο.κ.Το ίδιο διάστημα όμως αρχίζουν και τα πρώτα «ερευνητικά» δημοσιεύματα του τύπου για το φαινόμενο Ponzi που αργότερα θα επιφέρουν και την επίσημη έρευνα εκ μέρους του κράτους. Οι «επενδυτές» αρχίζουν τότε και πανικοβάλλονται. Σπεύδουν όλοι να πάρουν τα χρήματά τους. Ο Ponzi προσπαθώντας να διατηρήσει την αξιοπιστία του, πληρώνει μέσα σε 3 μέρες 2 εκατομμύρια δολάρια στους «επενδυτές» που συνοστίζονταν στους δρόμους, έξω από τα γραφεία της επιχείρησής του. Αρκετοί, βλέποντας ότι ο Ponzi πληρώνει ακόμα χωρίς πρόβλημα, αλλάζουν γνώμη και δεν παίρνουν τα χρήματά τους.

Το σχήμα Ponzi τελικά κατέρρευσε τον Αύγουστο και ο ίδιος ο Ponzi συλλαμβάνεται, καταδικάζεται και φυλακίζεται. Συνολικά, μέσω της απάτης του, συγκέντρωσε περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια από σχεδόν 17.000 «επενδυτές» οι οποίοι είδαν τις περιουσίες τους να εξανεμίζονται.

Έκτοτε, τα σχήματα Πόντσι πήραν διάφορες μορφές και βρήκαν το πιο πρόσφορο έδαφος στο διαδίκτυο μέσα από τα λεγόμεναHYIP (High Yield Investement Programms), ή επί το ελληνικότερον «Επενδυτικά Προγράμματα Υψηλής Απόδοσης».

Ο τρόπος λειτουργίας των HYIP είναι πανομοιότυπος με της «εταιρίας» του Πόντσι, μόνο που «προσφέρονται» πλέον μεγαλύτερες «αποδόσεις» (ακόμη και πάνω από 1000%) και για πολύ λιγότερες μέρες (ακόμη και ώρες). Οι δε καταθέσεις και «πληρωμές» γίνονται γρήγορα κι αυτόματα μέσω διαδικτύου. Επιπλέον, ο «επενδυτής» κερδίζει προμήθεια αν καταφέρει και εγγράψει κι άλλα μέλη στο πρόγραμμα.

Αν και πολλοί γνωρίζουν ότι τα HYIP είναι «πυραμίδες», εντούτοις συμμετέχουν, ελπίζοντας ότι θα είναι από τους πρώτους που θα μπουν στο «πρόγραμμα» και ο διαχειριστής δεν θα «εξαφανιστεί» σύντομα με τα δικά τους χρήματα. Ωστόσο, υπάρχουν και οι ανυποψίαστοι που πιστεύουν ότι βρήκαν την λύση για το εύκολο χρήμα. Τα HYIP Είναι ο ορισμός της διαδικτυακής πυραμίδαςκαι ο «Δούρειος Ίππος» των απατεώνων που θα εξαφανιστούν αργά ή γρήγορα με τα χρήματα των «επενδυτών».

Μια άλλη παραλλαγή των HYIP είναι τα λεγόμενα Autosurfs προγράμματα που απαιτούν «συνδρομή» (υπάρχουν και τα «δωρεάν», αλλά κι αυτά απάτη είναι). Σε αυτά τα προγράμματα, ο χρήστης καταθέτει ένα ποσό με την προοπτική να το ξαναπάρει σύντομα προσαυξημένο, όπως και στα HYIP. Μόνο που εδώ, ο χρήστης θα πρέπει να «δουλέψει» και λίγο. Παρακολουθεί λοιπόν καθημερινά έναν συγκεκριμένο αριθμό διαφημίσεων. Έχει έτσι την ψευδαίσθηση, ότι «ιδρώνει» για να βγάλει το κέρδος του. Φυσικά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με των HYIP. Αργά ή γρήγορα οι ιδιοκτήτες των Autosurfs, «κατεβάζουν» τις ιστοσελίδες τους και εξαφανίζονται με όσα χρήματα πρόλαβαν να μαζέψουν.

Ένα Autosurf που είχε κάνει πάταγο το 2005-2006, ήταν το 12DailyPro της Charis F. Johnson στις ΗΠΑ. Μέσα σε 9 μήνες και μέσω του Autosurf που είχε δημιουργήσει, είχε συγκεντρώσει και μεταφέρει στον προσωπικό της τραπεζικό λογαριασμό, περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια (χρήματα «επενδυτών» φυσικά), ενώ το συνολικό ποσό που διακινήθηκε μέσω της 12DailyPro εκτιμάται στα 2 περίπου δισεκατομμύρια δολάρια.

Μια άλλη και πολύ γνωστή μορφή πυραμίδας, είναι τα γνωστά MLM. Αν κι εδώ δεν μπορούμε να μιλήσουμε για 100% απάτη, εν τούτοις ο νομιμοφανής τρόπος που λειτουργούν τα MLM προδίδει αρκετές φορές εκμετάλλευση.

Τι είναι μία «πυραμίδα»;
Μία πυραμίδα (ή αεροπλανάκι, επιχείρηση οργάνωσης δικτύων καταναλωτών, επιχείρηση πολυεπίπεδου marketing, επιχείρηση δικτυακού marketing) είναι ένα απατηλό σύστημα για να βγάζει κανείς χρήματα, το οποίο απαιτεί ένα ατελείωτο ρεύμα στρατολογημένων μελών για την επιτυχία. οι συμμετέχοντες
α) δίνουν χρήματα σʼ εκείνους που τους στρατολόγησαν και
β) στρατολογούν νέα μέλη για να τους πάρουν χρήματα.Η όλη απάτη καλύπτεται με μία «επιχειρηματική ευκαιρία» από μία «μεγάλη πολυεθνική» η οποία ποτέ δεν κατονομάζεται και δηλώνει ότι απλά 8έλει να προωθήσει κάποια προϊόντα και τίποτε άλλο (ισχυρίζονται ότι δεν είναι ούτε πλασιέ ούτε telemarketing). Τα ποσά που υπόσχεται η ευκαιρία αυτή είναι από μόνα τους ύποπτα.


Μία πυραμίδα λέγεται έτσι επειδή το όλο σύστημα απεικονίζεται σαν ένα τρισδιάστατο τρίγωνο. Αν μία πυραμίδα ξεκινούσε από έναν άνθρωπο στην κορυφη με απλά 10 άτομα κάτω του (οι οποίοι λέγονται downlines), και 100 κάτω τους, και 1000 κάτω τους κλπ. η πυραμίδα θα απασχολούσε όλους τους ανθρώπους στη γη σε μόνο 10 στρώματα μʼ ένα μόνον απατεώνα στην κορυφή. Ένα διάγραμμα θα μας βοηθούσε να το δούμε αυτό:
1
10
100
1,000
10,000
100,000
1,000,000
10,000,000
100,000,000
1,000,000,000
10,000,000,000


Για να δούμε τα βασικά συστατικά ενός MLM (πρόγραμμα πολυεπίπεδου marketing):


Επιχειρηματική Ιδέα - Είναι το περίφημο «κόλπο» που θα σας πετάξει για δόλωμα ο αντιπρόσωπος, με σοβαρότητα, καθώς θα μιλάτε για κάτι αδιάφορο. Αν έχετε μηχανή θα σας ρωτήσει «Τι μηχανή έχεις;» και αφού του απαντήσετε θα σας πει «πως θα σου φαινόταν αν του χρόνου μπορούσες να έχεις την πιο ακριβή BMW»; Εσείς θʼ αναρωτηθείτε «Μα πως;» και θα σας πετάξει την «Ιδέα]. Το ψάρεμα του υποψήφιου για να εντοπιστούν οι ανάγκες ή επιθυμίες στις οποίες θα δοθεί σαν λύση το MLM είναι κλασική περίπτωση. Είτε ψάχνετε για δουλειά, λεφτά, αμάξι, μηχανή, σπίτι, κότερο, η επιχειρηματική ιδέα είναι ο ιδανικός τρόπος να τα αποκτήσετε. Η πιο σωστά να βοηθήσετε τους «από πάνω» να τα αποκτήσουν…
Εγγραφή επί πληρωμή στο πρόγραμμα - Ώστε σας προσέλαβαν να πουλάτε προϊόντα και πρέπει να πληρώσετε εγγραφή; Αν τα προϊόντα έχουν κάποια, οποιαδήποτε έστω, αξία η εταιρεία πρέπει να βγάζει τα λεφτά της από πωλήσεις αυτών των προϊόντων. Ή μήπως τα βγάζει από εσάς;
Υλικό προώθησης πωλήσεων - Πολλά προγράμματα MLM έχουν υποαπάτες μέσα στις απάτες που τα ίδια είναι. Αυτά είναι τα distributor kits με διαφημιστικό υλικό, κασέτες, βιντεοκασέτες και βιβλία σχετικά με το πρόγραμμα και τον τρόπο που πρέπει να πλασάρεται. Για σκεφτείτε το λίγο. Μία εταιρεία θέλει να πουλήσετε τα προϊόντα της κι εσείς πληρώνετε το διαφημιστικό τους υλικό; Όταν προσθέσετε και τα τεράστια κέρδη που οι top dogs στην κορυφή της πυραμίδας βγάζουν από πωλήσεις τέτοιων kits τότε κάτι βρωμάει. Αλλά βέβαια αυτό είναι ένα νέο είδος οικονομίας κι εμείς δεν καταλαβαίνουμε τίποτα. Κρίμα…
Εκπαιδευτικά Σεμινάρια - Άλλος ένας ωραίος τρόπος αρμέγματος των θυμάτων είναι τα «εκπαιδευτικά σεμινάρια» που οργανώνονται από πολλά MLMs για να «εκπαιδεύσουν» τους αντιπροσώπους τους σχετικά με τις πωλήσεις. Δεν γίνεται σχεδόν καθόλου πραγματική εξάσκηση, απλά χοντρά λόγια για το πως θα πλουτίσουν όλοι στο μέλλον, και γενικολογίες για να κρατάνε το ηθικό ψηλά. Πολλοί MLMers υποστηρίζουν ότι είναι ένα είδος εκπαίδευσης χρήσιμο και πρακτικό (γι αυτό και δικαιολογούνται τα ποσά που δίνουν τα μέλη για να συμμετάσχουν). Τολμούν επίσης να συγκρίνουν τον κάθε απατεώνα που φέρνουν να μιλήσει εκεί με σοβαρούς επιστήμονες οι οποίοι πηγαίνουν σε συνέδρια (και πρέπει ανάλογα να πληρώνονται). Υποτίθεται ότι είναι προαιρετικά αλλά ξέρουμε καλά πόσες επιλογές αφήνουν οι από πάνω στα μέλη που διστάζουν («είναι 100% προαιρετικά αλλά και 100% απαραίτητα», «είναι προαιρετικά, όπως κι η επιτυχία»). Αυτά τα φοβερά και τρομερά σεμινάρια που είναι τόσο χρήσιμα για τις πωλήσεις των προϊόντων γιατί να τα πληρώνει κανείς από την τσέπη του ενώ θα έπρεπε να το κάνει η ίδια η εταιρεία για το προσωπικό της;
Μόνο τα άτομα στην κορυφή κερδίζουν λεφτά - Όου γιες, εκείνοι στα πρώτα δύο επίπεδα είναι πάμπλουτοι, όντως οδηγούν ακριβά αυτοκίνητα, έχουν ιδιωτικά jets, πάνε κρουαζιέρες. Οι φωτογραφίες τους σε επαύλεις και μπροστά από κότερα είναι αληθινές. Ξέρετε γιατί; Γιατί τρώνε λεφτά από όλους τους υπόλοιπους από κάτω οι οποίοι έχουν να επιδείξουν μόνο τεράστια χρέη. Από κάπου πρέπει να έρχονται όλα αυτά τα κέρδη κι ένα κλασικό ψέμα που θα σας πούνε είναι «μπες τώρα που είναι νωρίς για να έχεις τεράστια κέρδη μετά που όλοι θʼακολουθήσουν» ή «γίνεται χαμός, όλοι μπαίνουν, εσύ τι θα κάνεις;» για να σας εξαναγκάσουν να μπείτε τώρα, χωρίς πολλή σκέψη, κι ας έχουν οι μεγαλύτερες τέτοιες εταιρείες εδώ και αρκετά χρόνια στάσιμο πληθυσμό.
Το ποσοστό παραίτησης από τα MLM είναι τεράστιο - Οι περισσότεροι (και οι πιο τυχεροί) τα παρατάνε αμέσως αφού διαπιστώσουν ότι δεν πάει μακρυά. Από τους εναπομείναντες που θα το πολεμήσουν, οι ανώτεροί τους θα τους πούν ότι είναι οι «επιτυχημένοι», οι «εκλεκτοί», οι «πραγματικοί στρατιώτες» δηλαδή πέτυχαν να εξαπατήσουν άλλους οι οποίοι πιθανόν να ξοδέψουν μερικά λεφτά και μετά να παραιτηθούν. Οι οργανωτές τέτοιων schemes γνωρίζουν τις πιθανότητες και τα ποσοστά και ακόμη κι αν κάποιος καταφέρνει να φέρει απίστευτα πολύ κόσμο μέσα στο κόλπο τα κέρδη που έχουν αυτοί είναι πολύ περισσότερα.
Πίστη! - Οι οργανωτές MLM προγραμμάτων λένε στους αντιπροσώπους/διανομείς ότι πρέπει να πιστέψουν στο πρόγραμμα. Σε μία προσπάθεια εξάλειψης κριτικής σκέψης και πλύσης εγκεφάλου, το θύμα πρέπει να πιστέψει ότι είναι μέρος των εκλεκτών που θα γίνουν σύντομα πλούσιοι. Αυτό το σύντομα βέβαια αργεί κάπως αλλά «πιστέψτε»! Πολλοί διανομείς είναι τόσο απόλυτοι και πιστεύουν στο δίκαιο του MLM τους ούτως ώστε πιστεύουν πραγματικά τα ψέμματα που λένε για τα προϊόντα τους. Αυτό δεν τα κάνει λιγότερο ψέμματα. Επίσης είναι ενδεικτικό ότι όταν κάποιος εγκαταλείπει το MLM ξαναγυρίζει στα προϊόντα λιανικής κι εγκαταλείπει όλα εκείνα τα μοναδικά προϊόντα που πουλούσε με τόσο ζήλο. Γιατί άραγε;
Downline - Όταν κάποιος μπαίνει σʼένα MLM του υπόσχονται ότι αν είναι «επιτυχημένος» (στην εξαπάτηση άλλων) θα δημιουργήσει μία μεγάλη ακολουθία μελών οι οποίοι θα στρατολογούν κι άλλους συνεχώς. Η ακολουθία αυτή από επίπεδα μελών λέγεται downline και υποτίθεται ότι αν κάποιος ακολουθεί το σύστημα που του υπαγορεύει εκείνος που τον έγραψε (ο οποίος λέγεται upline ή ανάδοχος) σύντομα θα χτίσει ένα τεράστιο downline που θα του αποφέρει τεράστια κέρδη. Η υπόσχεση αυτή είναι εντελώς απατηλή και όπως είδαμε παραπάνω βρίσκει πολλούς περιορισμούς. Ακόμη κι αν κάποιος πετύχει να εξαπατήσει πολύ κόσμο το μόνο που κερδίζει έιναι όλο περισσότερη εργασία (να κρατάει κανείς κόσμο μέσα σε μία απάτη χωρίς κέρδος θέλει πολύ δουλειά κι επιμονή) και λίγα μικροπρόθεσμα κέρδη μέχρι να τα παρατήσει αφού μετά γίνεται όλο και πιο δύσκολο να συντηρήσει ένα downline καθώς μέλη φεύγουν από παντού και νέα πρέπει να προστεθούν.
Αγορά προϊόντων από τους ίδιους τους διανομείς - Πολλοί διανομείς αναγκάζονται νʼ αγοράζουν οι ίδιοι προϊόντα καθώς δεν καταφέρνουν να πουλήσουν αρκετά σε άλλους. Μαζικές πωλήσεις είναι σημείο επιτυχίας για τους άλλους και οι νέοι διανομείς συχνά αγοράζουν τεράστιες ποσότητες για νʼ ανέβουν στο επόμενο επίπεδο. Αυτό συμβαίνει συνήθως στα MLMs στα οποία κάποιος μπορεί να εξαγοράσει την άνοδό του σʼ επόμενο επίπεδο. Το μόνο που μένει είναι μεγάλες ποσότητες φτηνιάρικων προϊόντων κι ένα χρέος από τις αγορές.
Προσποιητή επιτυχία - Η αγορά προϊόντων από τους ίδιους τους διανομείς είναι ένας μόνο τρόπος προβολής ανύπαρκτης επιτυχίας. Για να πείσετε τα υποψήφια θύματα πρέπει να πείτε πολλά ψέμματα για δήθεν υψηλές απολαβές, να ξοδεύετε πολλά λεφτά για να δίνετε την εντύπωση ότι έχετε πετύχει. Πολλοί δεν έχουν χρήματα για πέταμα κι όμως δανείζονται για να δώσουν την εντύπωση επιτυχημένου, συνήθως από προτροπές των uplines τους οι οποίοι τους διαβεβαιώνουν ότι τα πλούτη δεν αργούν να έρθουν. Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι τα πλούτη δεν έρχονται ποτέ και αφού κάποιοι τα παρατάνε, τους μένουν μόνο χρέη. Έχουμε ακούσει πολλές ιστορίες για επιτυχημένους αντιπροσώπους οι οποίοι οδηγούσαν Mercedes και BMW αλλά μετά δεν είχαν λεφτά να φάνε, να πιούν ένα καφέ ή να πληρώσουν νοίκι, λογαριασμούς και τη δόση για τη Mercedes.
Επιτυχημένοι - Αυτοί είναι οι «θεοί» του MLM οι οποίοι έρχονται από έξω και μας μιλάνε σε συγκεντρώσεις για το πως έγιναν πάμπλουτοι από το x MLM. Αυτοί πολλές φορές είναι επαγγελματίες απατεώνες και βγάζουν λεφτά μόνο και μόνο από τέτοιες εμφανίσεις και ομιλίες κι επίσης εμφανίζονται σε περισσότερα από ένα MLMs και λένε την ίδια ιστορία. Ο σκοπός τους είναι να έρθουν, να πουλήσουν ψεύτικες ιστορίες και να ψήσουν νέα μέλη. Μην τους πιστεύετε, μην περιμένετε να γίνετε «πλούσιοι» σαν κι αυτούς και ρωτήστε τους για τις δόσεις της αμαξάρας που χρωστάνε ακόμη. Το κόλπο είναι παλιό, να βάζεις έναν μιλημένο να το παίζει επιτυχημένος (ακόμη και οι παπατζήδες το έκαναν).
Διασημότητες - Πολλά MLMs θα σας πουν ότι «ο τάδε celebrity μόλις μπήκε στο πρόγραμμα» για να φανούν αξιόπιστα. Ο celebrity αυτός όμως δεν έβγαλε τα λεφτά του στο MLM αυτό - ούτε κι εσείς.
Άρνηση κριτικής - Αν δείτε το τάδε MLM να παρουσιάζεται αρνητικά σʼ ένα website ή δημοσιογραφική εκπομπή ή ακόμη και συζήτηση και το αναφέρετε σʼ ένα αντιπρόσωπο τότε έχει έτοιμες τις απαντήσεις. «Προσπαθούν να μειώσουν τις καλές ευκαιρίες», «συνομωτούν εναντίον των πραγματικά κερδοφόρων εταιρειών γιατί αυτές είναι το μέλλον», «δεν καταλαβαίνουν τη νέα οικονομία και αντιστέκονται», «είναι αποτυχημένοι ενώ εμείς είμαστε νικητές και μας ζηλεύουν», «μην ακούς τους χαμένους, μόνο τους νικητές» κλπ. Η συμβουλή τους είναι «να μην τους ακούμε γιατί φέρνουν αρνητικές σκέψεις και μας στερούν από τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε τους σκοπούς μας». Όταν κάποιος προσπαθεί να σας πουλήσει ένα MLM και πείτε «α, κι άλλο MLM;» θα σας ρωτήσει «Γιατί; Τι ξέρεις για το x MLM;» για να δει πόσα ξέρετε σχετικά με το MLM του και πως θα σας το πουλήσει. Πολλοί θʼ αρνηθούν μέχρι εσχάτων ότι όλα αυτά που λέμε ισχύουν και θα σας γεμίσουν με ψεύτικες υποσχέσεις και «στοιχεία» που τους πάσαραν από πάνω. Ένα πράγμα προσέξτε: μείνετε ανοιχτοί σε κριτική και αξιολογήστε αντικειμενικά ότι σας λένε υπέρ ή κατά των MLM. Το ότι σας λέει κάποιος ότι πχ. το MLM διδάσκεται στο Harvard δεν σημαίνει ότι είναι αυτόματα αλήθεια. Στείλτε ένα e-mail στο Harvard και δείτε μόνοι σας.
Στο συγκεκριμένο σημείο και αφού έχω φτάσει στο τέλος θα ήθελα να θερμοπαρακαλέσω τους ανθρώπους εκεί έξω οι οποίοι "ασχολούνται" με τέτοιου είδους πράγματα.

Μην μπερδεύετε τον όρο Marketing με ... αυτό που κάνετε.
Απλά θα αναφέρω ότι κάποιοι , μπερδεύουν τις οικονομικές έννοιες “ Πυραμίδα με Δικτυακό Marketing “
Δεν μπορούμε να μιλάμε για συνθήκες Πυραμίδας μέσα στο WFDSA ( Παγκόσμια Ομοσπονδία Οργανισμών Απευθείας Πώλησης η του Ευρωπαικού ( FEDSA ) η του Ελληνικού ( DSA )
Απλά πιο κάτω αναφέρω απλά και κατανοητά τον ορισμό του Marketing
Το μάρκετινγκ (marketing) συνίσταται στην οργανωμένη προσπάθεια μίας επιχείρησης ή ενός οργανισμού να ικανοποιήσει τις ανάγκες αλλά και τις επιθυμίες των καταναλωτών. Προσπαθεί δηλαδή, με κύριο εργαλείο την έρευνα αγοράς, να αντιστοιχίσει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που παράγει με τον πελάτη-στόχο που τα χρειάζεται ή τα επιθυμεί, ή ακόμα καλύτερα αφού κατανοήσει τις ανάγκες και τις επιθυμίες του, να κατασκευάσει τα αντίστοιχα προϊόντα / υπηρεσίες με τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες που ο πελάτης επιθυμεί, να του τα γνωστοποιήσει διαφήμιση και προώθηση), να τα καταστήσει διαθέσιμα μέσα από τα κανάλια διανομής (τα μαγαζιά και οι τοποθεσίες που αυτά είναι διαθέσιμα) στην τιμή που θα πρέπει αυτά να πωλούνται.
Ο βασικός στόχος του μάρκετινγκ, ειδικότερα όσον αφορά τα καταναλωτικά αγαθά, δηλαδή αυτά που απευθύνονται στους τελικούς καταναλωτές (και όχι σε άλλες επιχειρήσεις και οργανισμούς, οπότε και γίνεται λόγος για βιομηχανικά προϊόντα/ υπηρεσίες) είναι οι επαναλαμβανόμενες πωλήσεις. Ειδικότερα τα στελέχη μάρκετινγκ μίας επιχείρησης ή ενός οργανισμού προσπαθούν να δημιουργήσουν μία μακροχρόνια σχέση με τον πελάτη προσφέροντας υψηλή αξία στα προϊόντα τους, αξία υψηλότερη από τα αντίστοιχα προϊόντα του ανταγωνισμού. Μέσα από την υψηλότερη αυτή αξία επιτυγχάνεται το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιχείρησης, δηλαδή η υπεροχή της ίδιας και των προϊόντων της έναντι του ανταγωνισμού. Όλα τα παραπάνω με τη σειρά τους οδηγούν σε πιστότητα των πελατών και τελικά σε επαναλαμβανόμενες πωλήσεις των προϊόντων / υπηρεσιών της επιχείρησης.

Τα συμπεράσματα δικά σας...


Κώδικας: Επιλογή όλων
http://www.katohika.gr/2011/11/blog-post_3886.html
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ 2009, 2010. ΚΥΠΕΛΟΥΧΟΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ 2012.
Άβαταρ μέλους
baneprelevic361
 
Δημοσιεύσεις: 1548
Εγγραφή: Τρί 08 Μαρ 2011, 11:22
Τοποθεσία: Αθήνα, Παλαιά Φωκαία

Re: Ενδιαφέρον για Απασχόληση

Δημοσίευσηαπό baneprelevic361 » Δευτ 25 Φεβ 2013, 19:21

Parolos έγραψε:
karlat85 έγραψε:Εχω την εντυπωση οτι ο parolos δεν μιλαει για το τοπικ,αλλα για της εταιριες που ειναι γνωστες ως "πυραμιδες",που πιστευει οτι ζητηθηκαν ατομα σε παραπανω αναρτησεις


Αυτό ακριβώς Karlat.. ευτυχώς το κατάλαβε κι άλλος.

Τι να καταγγελθεί Rain? Το προφανές?
Εν έτει 2013 δε ξέρουμε τί είναι η πυραμιδα?
Κάνω εγώ λοιπόν την καταγγελία.

Σαφώς και να υπάρχει τοπικ για εργασία, αλλά όχι και για πυραμίδες έλεος. Τα παιδιά Photis, free4 (σε είχα και σε υπόληψη εσένα) και Shrek ας προσπαθήσουν να εγγράψουν τους συγγενείς τους φίλους τους κι ότι άλλο θέλουν. Αλλά επειδή υπάρχει και κόσμος που πραγματικά ψάχνει για δουλειά εύκολα πέφτει σε τέτοιες είδους παγίδες.


Και εγώ τους είχα ειδικά τον free. Βρε άντε μου από δω. Ψεύτες. :redcard: :redcard: Μακριά!
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ 2009, 2010. ΚΥΠΕΛΟΥΧΟΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ 2012.
Άβαταρ μέλους
baneprelevic361
 
Δημοσιεύσεις: 1548
Εγγραφή: Τρί 08 Μαρ 2011, 11:22
Τοποθεσία: Αθήνα, Παλαιά Φωκαία

Re: Ενδιαφέρον για Απασχόληση

Δημοσίευσηαπό Parolos » Δευτ 25 Φεβ 2013, 19:31

teacher έγραψε:
free4 έγραψε:Οποιοσδηποτε θελησει πληροφοριες η οτιδηποτε αλλο μπορει να στειλει και σε μενα πμ!!!

Με ένα ναι ή ένα όχι απάντησε μου αν είναι μορφή πυραμίδας ως προς τον τρόπο λειτουργίας . Περιμένω από εσένα ή από κάποιον που έχει άποψη


Aν ήταν ανοιχτά τα pm θα σου έδειχνα ως απόδειξη το pm του Φώτη να σιγουρευτείς.
Ο ΠΑΟΚ είναι μάχη και θυσία. Πάντοτε στη ζωή, θα είμαι ΠΑΟΚ. Και στο θάνατο και στη ζωή...
Pablo Garcia
Άβαταρ μέλους
Parolos
 
Δημοσιεύσεις: 2619
Εγγραφή: Τρί 19 Οκτ 2010, 17:33

Re: Ενδιαφέρον για Απασχόληση

Δημοσίευσηαπό vlachodeutsch » Δευτ 25 Φεβ 2013, 19:44

παιδια μακρια απο την AMWAY ΚΑΙ ΤΗΝ HERBAL LIFE
λεφτα δεν βγαζεις και με την πλυση εγκεφαλου που σου κανουν απλα συνεχιζεις να χωνεις χρηματα και χρονο και τσακωνεσαι με ολους τους γνωστους σου για να τους κανεις "πελατες σου"
ειχα παει σε ενα συνεδριο της amway και ειχα παθει πλακα.Ρυθμικα παλαμακια,standing ovation και κατι απιθανοι τυποι που ανεβαιναν πανω στην "σκηνη" λεγοντας το ιδιο πανω κατω παραμυθακι.Ημουν ανεργη και χωρις σχεση,με την amway βγαζω 5000 ευρω το μηνα βρηκα και γαμπρο.
Περιττο να πω οτι ολοι αυτοι που εβγαζαν για πλακα 5000 ευρω το μηνα φορουσαν κατι κοστουμια απο το Glou και κατι παπουτσια απο την λαικη
vlachodeutsch
 
Δημοσιεύσεις: 178
Εγγραφή: Παρ 10 Ιουν 2011, 19:29

Re: Ενδιαφέρον για Απασχόληση

Δημοσίευσηαπό giapas » Δευτ 25 Φεβ 2013, 19:49

είχα πάει σε μια συνάντηση πριν 5-6 χρόνια σε κεντρικό ξενοδοχείο του Συντάγματος.

Επιβεβαιώνω 100% για το "τελετουργικό" και τα "πετυχημένα" cases !!!
giapas
 
Δημοσιεύσεις: 6749
Εγγραφή: Τρί 26 Ιαν 2010, 10:49

Re: Ενδιαφέρον για Απασχόληση

Δημοσίευσηαπό teacher » Δευτ 25 Φεβ 2013, 20:08

Αυτό εμένα δεν με μοιάζει με προσφορά εργασίας αλλά με διαφήμιση ...
Μεγάλε Π.Α.Ο.Κ. η δύναμή σου είμαστε εμείς οι χιλιάδες οπαδοί σου...

Διαβάστε τους όρους χρήσης του site
http://www.paokmania.gr/%CF%8C%CF%81%CE ... E%B7%CF%82
Άβαταρ μέλους
teacher
 
Δημοσιεύσεις: 2137
Εγγραφή: Τρί 15 Απρ 2008, 06:25
Τοποθεσία: Μόνιμος κάτοικος Paokmania

Re: Ενδιαφέρον για Απασχόληση

Δημοσίευσηαπό ΑποστόληςΑ » Δευτ 25 Φεβ 2013, 20:21

Παραλίγο να μπλεχτώ με την Amway πριν από 15 έτη, ίσως και περισσότερα. Ήταν μια εταιρία που προωθούσε δικά της προϊόντα: Δικά της απορρυπαντικά και προϊόντα περιποίησης (σαπούνια, σαμπουάν, κρέμες προσώπου, προϊόντα ξυρίσματος κλπ). Ουσιαστικά γίνεσαι πωλητής των προϊόντων της που προσπαθείς να τα πλασάρεις στον κόσμο και ανάλογα με τις πωλήσεις που κάνεις αμοίβεσαι, προωθείσαι στην ιεραρχία της εταιρίας κλπ Όντως τα συνέδριά της έχουν μουσικές, χειροκροτήματα, προβολή βίντεο κλπ.
Θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να ψαρεύεις υποψήφιος πωλητές μέσα από ένα αδελφικό φόρουμ, κυρίως γιατί κανείς από αυτούς που θα ενδιαφερθούν "να εργαστούν" δεν γνωρίζει ποια ακριβώς δουλειά του υπόσχονται. Υπό την έννοια αυτή μπορεί να θεωρηθεί και ως παραπλάνηση.
Επιτυχία είναι η συνεχής (έστω και μικρή) βελτίωση.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
 
Δημοσιεύσεις: 50033
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

Re: Ενδιαφέρον για Απασχόληση

Δημοσίευσηαπό dimbar » Δευτ 25 Φεβ 2013, 21:15

Εγκυκλοπαιδικά και μόνο για την Amway, στις ΗΠΑ διώκεται σαν παραθρησκευτική οργάνωση (τα ανώτερα στελέχη της) με την κατηγορία βασισμένη στις μεθόδους πλύσης εγκεφάλου που εφαρμόζει και που είναι ίδιες με των διαφόρων cults.
You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.
Άβαταρ μέλους
dimbar
 
Δημοσιεύσεις: 2356
Εγγραφή: Σάβ 07 Μαρ 2009, 22:54

Re: Ενδιαφέρον για Απασχόληση

Δημοσίευσηαπό angelheart » Δευτ 25 Φεβ 2013, 21:59

Δεν μπορώ να σχολιάσω απόψεις περί της μιας ή άλλης εταιρείας που αναφέρονται μιας και δεν τις γνωρίζω. Για να το λένε κάποιοι με τόσο έντονο τόνο κάτι θα ξέρουν σίγουρα. Γνωρίζω φυσικά πολύ καλά τι είναι οι "πυραμίδες". Απλά δεν έχω ΔΙΚΗ ΜΟΥ άποψη για το αν η προσφορά εργασίας αυτή, έχει (ή όχι) σχέση με τέτοια πράγματα.

Καλό θα ήταν πάντως να περιμένουμε λίγο να ακούσουμε και την άποψη του Φώτη (και/ή του Free) μιας και αυτοί είναι οι άμεσα εμπλεκόμενοι.
ΑΓΑΠΑΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΜΑΣ Η ΤΑΜΠΕΛΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚΤΣΗ... ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Αν σας έσβησα αυτό που γράψατε διαβάστε αυτό

Ζητάμε pc parts για σχολεία
Άβαταρ μέλους
angelheart
 
Δημοσιεύσεις: 1826
Εγγραφή: Σάβ 31 Ιαν 2009, 09:38
Τοποθεσία: Άνω Τούμπα και Άνω Περαία

Re: Ενδιαφέρον για Απασχόληση

Δημοσίευσηαπό Ale3 » Δευτ 25 Φεβ 2013, 22:13

Ας συνεισφέρω και εγώ στην κουβέντα. Είχα μπλεχτεί για 3ις μήνες με herbal. Λοιπόν. Τα προϊόντα της κάνουν αυτό που υπόσχονται αλλά είναι πανάκριβα, πλέον σχεδόν ένα μηνιάτικο για πλήρες πρόγραμμα. Η δομή της εταιρείας είναι πυραμοϊδές. Δεν αξίζει να ασχοληθείς.

Εάν πληρώσεις συνδρομή σε μία, σε προσεγγίζουν και οι υπόλοιπες για να πάρουν και αυτές την συνδρομή από εσένα.

Η εταιρεία που ακούγετε περισσότερο αυτό το διάστημα είναι μία που σε κάνει ταξιδιωτικό πράκτορα.

Δεν πιστεύω να θεωρεί κάποιος συμφέρον να πληρώνει συνδρομή για να αποκτήσει το δικαίωμα να πουλάει και αυτός κάποια προϊόντα σε προκαθορισμένη τιμή και στην ίδια περιοχή με άλλους, εφόσον δεν το κάνει σαν συμπλήρωμα σε μία είδη υπάρχουσα επειχήρηση.
Π.χ. για την herbal, ένα γυμναστήριο ή ένα φαρμακίο ή ένα περίπτερο ή πολυσύχναστη καφετέρεια ή κατάστημα καλυντικών.

Υ.Γ. Ότι έρχεται σε επαφή με το δέρμα και δεν είναι φαγώσιμο υπόκειτε στον νόμο περί καλλυντικών.
Oh My God!!!! He is real!!!! -------------------------------------------------------------------------->
Άβαταρ μέλους
Ale3
 
Δημοσιεύσεις: 982
Εγγραφή: Παρ 25 Ιούλ 2008, 07:18

Re: Ενδιαφέρον για Απασχόληση

Δημοσίευσηαπό jpower73 » Δευτ 25 Φεβ 2013, 22:48

ΑποστόληςΑ έγραψε:Παραλίγο να μπλεχτώ με την Amway πριν από 15 έτη, ίσως και περισσότερα. Ήταν μια εταιρία που προωθούσε δικά της προϊόντα: Δικά της απορρυπαντικά και προϊόντα περιποίησης (σαπούνια, σαμπουάν, κρέμες προσώπου, προϊόντα ξυρίσματος κλπ). Ουσιαστικά γίνεσαι πωλητής των προϊόντων της που προσπαθείς να τα πλασάρεις στον κόσμο και ανάλογα με τις πωλήσεις που κάνεις αμοίβεσαι, προωθείσαι στην ιεραρχία της εταιρίας κλπ Όντως τα συνέδριά της έχουν μουσικές, χειροκροτήματα, προβολή βίντεο κλπ.
Θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να ψαρεύεις υποψήφιος πωλητές μέσα από ένα αδελφικό φόρουμ, κυρίως γιατί κανείς από αυτούς που θα ενδιαφερθούν "να εργαστούν" δεν γνωρίζει ποια ακριβώς δουλειά του υπόσχονται. Υπό την έννοια αυτή μπορεί να θεωρηθεί και ως παραπλάνηση.


προφανώς, εννοεις ¨αγοραστής¨ :D

πάντως, από εμπειρία πολύ φιλικού μου προσώπου, οταν δεν μπορούσε να ανταποκριθεί περισότερο στις απαιτήσεις όχι τόσο της εταιρίας, αλλά αυτού που την είχε ¨εγγράψει¨, άρχισαν τα απειλητικά και πιεστικά τηλεφωνήματα για να του παραδόσει άμεσα το δικό της πελατολόγιο και να αποσυρθεί, ώστε να αποκομιζει αμεσα το ποσοστό των κερδών χωρίς μεσάζοντα...

Απο προσωπική εμπειρία τωρα...

καπου στα μέσα του 2008 ένας καλός φίλος, μου τηλεφώνησε για να βρεθούμε με ένα άτομο για να κάνουμε ..δουλεία.
Χωρίς πολλά πολλά βρεθηκαμε οι 3 μας για καφέ και μετά από μία κουβέντα 5 λεπτών περί ανέμων και υδάτων (για να μην φανεί λιγούρης) άρχισε να μου μιλαει για κρέμες, προιόντα περιποίησης σωματος - προσώπου και για τις θαυματουργές ιδιοτητες της αλοε βερα...
Αφού μου πασάλειψε τα χέρια με κρέμες και αρώματα (ναι μου περασε απο το μυαλό μηπως ήταν ..τιούτος) μου πλάσαρε χαρτί και μολύβι για υπογραφή συνεργασίας (κάπως έτσι έγραφε το χαρτί).
Π@παριές....
Επειδή ήμουν ψιλιασμένος για την συνάντηση, και επειδή κανένας φουστης σ' αυτή την μαμημένη τη ζωή, δεν μου προσέφερε ετσι απλά ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ και ότι έχω κάνει στη ζωή μου το έχω πετύχει με τα δικά μου ...κάκαλα, έχοντας διαβάσει τα περί πυραμιδικής διάρθρωσης των εν λόγω εταιριών, άκουσε τα εξ αμάξης....

Τώρα θα μου πείτε ..¨ντάκσει ρε σι, JP δεν έκανε τίποτα κακό ο ανθρωπος για να του την πέσεις¨....
χμ,

Το σόου ξεκίνησε όταν είχε το θράσσος να μου εμφανίσει ένα ντεμεκ εκκαθαριστικό μισθοδοσίας (!!!!) της εταιρίας όπου εργάζεται, σύμφωνα με το οποίο οι μηνιαιες του καθαρές αποδοχές αγγιζαν το ποσο των 4.000 € :shock: :shock: :shock:

και φυσικά, το κλειδάκι της μερσεντες, στο τραπέζι, μπροστά στα μούτρα μου....

βέβαια, το μάζεψε, όταν έβγαλα κι εγώ το δικό μου και η κουβέντα κινήθηκε σε φιλικό επίπεδο περί αυτοκίνησης...
εε, μετά τις κρέμες και τα πασαλείματα, περάσαμε σε πιο αντρικιο σπορ.... :lol: :lol:

Φευγοντας είπε ότι θα ήθελε να τα ξαναπούμε έστω και φιλικά, χωρίς την υποχρεωση για υπογραφές και τέτοια...

Οσο τον είδατε εσείς, αλλο τόσο κι εγώ τον είδα...
αυτά

ααα, Υ.Γ. : σχετικά με τον όρο ¨πυραμίδα¨. Τον αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι. χρησιμοποιούν μία διαφορετική φράση ¨ιεραρχική διάρθρωση¨ ή κάτι τέτοιο, δεν μπορω να θυμηθώ ακριβώς ποιά. Προκειται για το ίδιο πράγμα, απλά η λέξη πυραμίδα, παραπέμπει στα γνωστά γεγονοτα πριν μερικά χρόνια που έλαβαν χώρα στη γειτονική χώρα... Και την αποφεύγουν!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τέσσερις άνθρωποι έμειναν στην ιστορία λόγω ενός μήλου: Η Εύα, ο Νεύτωνας, ο Γουλιέλμος Τέλλος και ο Steve Jobs. Από τους τέσσερις, τη γκέλα την έκανε η γυναίκα...
Άβαταρ μέλους
jpower73
 
Δημοσιεύσεις: 1094
Εγγραφή: Δευτ 15 Μαρ 2010, 16:59

Re: Ενδιαφέρον για Απασχόληση

Δημοσίευσηαπό Photis » Τρί 26 Φεβ 2013, 00:44

Παιδιά εγώ αποχώρισα από το συγκέκριμένο θέμα γιατί όντως ήταν πυραμίδα. Πιάστηκα και εγώ κορόιδο γιατί εμπιστεύτηκα τον φίλο μου. Μακρυά. ΤΟ κλείνω το τόπικ.
:pano:
Τα μυαλά μας πονάνε...
Άβαταρ μέλους
Photis
 
Δημοσιεύσεις: 7681
Εγγραφή: Πέμ 06 Δεκ 2007, 19:04
Τοποθεσία: Cyprus

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Γενική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 1 επισκέπτης

metin2 pvp metin2 pvp serverler mt2 pvp metin2 pvp silkroad pvp knight pvp metin2 pvp serverler pvp serverler