Άντε να πω κι εγώ την ιστορία μου.
Σχολή ξένων γλωσσών και λογοτεχνιών, πανεπιστήμιο της Bologna. (Lingue e letterature straniere)
-Κατεύθυνση πολυγλωσσικής και διαπολιτισμικής επικοινωνίας (Curriculum Comunicazione plurilinguistica e interculturale)
Α' έτος: 1η γλώσσα* + 1η λογοτεχνία (σύμφωνα με την 1η γλώσσα), 2η γλώσσα** + 2η λογοτεχνία (σύμφωνα με την 2η γλώσσα) κατ'επιλογήν, ιταλική γλώσσα & ιταλική λογοτεχνία, ιστορία
Β' έτος: 2 γλώσσες + 2 λογοτεχνίες σύμφωνα με την επιλογή από το Α' έτος, 3η γλώσσα***, πληροφορική, 2 μαθήματα επιλογής
Γ' έτος: 2 γλώσσες σύμφωνα με την επιλογή από το Α' έτος, 3η γλώσσα σύμφωνα με την επιλογή από το Β' έτος, 2 μαθήματα επιλογής, πρακτική, πτυχιακή εργασία
edit: Ξέχασα να σημειώσω ότι, τα μαθήματα που αφορούν στις γλώσσες, και μόνο, γίνονται και στα δύο εξάμηνα του κάθε έτους.
*Η επιλογή της πρώτης γλώσσας (και της πρώτης λογοτεχνίας), γίνεται από τις ακόλουθες:
Γαλλικά, Φινλανδικά, Αγγλικά, Ολλανδικά, Νορβηγικά, Πολωνικά, Πορτογαλλικά, Ρώσσικα, Ισπανικά, Γερμανικά, Ουγγαρέζικα
**Η επιλογή της δεύτερης γλώσσας (και της δεύτερης λογοτεχνίας), γίνεται από τις ακόλουθες:
Γαλλικά, Φινλανδικά, Αγγλικά, Ολλανδικά, Νορβηγικά, Πολωνικά, Πορτογαλλικά, Ρώσσικα, Ισπανικά, Γερμανικά, Ουγγαρέζικα, Αράβικα, Καταλανικά, Κινέζικα, Γιαπονέζικα, Περσικά
***Η επιλογή της τρίτης γλώσσας, γίνεται από τις ακόλουθες:
Γαλλικά, Φινλανδικά, Αγγλικά, Ολλανδικά, Νορβηγικά, Πολωνικά, Πορτογαλλικά, Ρώσσικα, Ισπανικά, Γερμανικά, Ουγγαρέζικα, Καταλανικά
Η εγγραφή στη σχολή είναι ελεύθερη, χωρίς εισαγωγικές εξετάσεις ή αριθμητικό περιορισμό. Δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις σχολές!
Αν κάποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες, πολύ ευχαρίστως είτε με pm, είτε
εδώ.
Πριν καταλήξω στην υπέροχη -κατά τα άλλα- Bologna, έκανα 2 εξάμηνα στην Κομμοτηνή (ΔΟΣΑ), που είναι τίνγκα στο..., και η οποία προσφέρεται για τουρισμό αλλά όχι για διάβασμα. Έπειτα, πήρα μεταγραφή
(μη βιαστείτε να κρίνετε, ας είναι καλά ο ΣΦ ΠΑΟΚ Παραδείσου) στο πρώην ΔΕΟΠΣ του ΠΑ.ΜΑΚ. όπου γράφτηκα στο Γ' εξάμηνο και όπου δε μου αναγνωρίσαν ούτε ένα μάθημα από όσα είχα περάσει στο ΔΟΣΑ, και αφού κατάφερα σε 1 χρόνο να περάσω σχεδόν όλα τα μαθήματα για 4 εξάμηνα, με την εγγραφή μου στο Ε' αλλάξαν τον τίτλο της σχολής, και φυσικά και το πρόγραμμα. Το νυν ΔΕΣ, δηλαδής, που τι να δείς και τι να μη δεις...
Γυρολόγος, θα έλεγε κάποιος. Άσχημα δεν πέρασα, αλλά 3 χρονάκια τα πέταξα στο καναβάτσο, μέχρι να το πάρω απόφαση και να έρθω εδώ που βρίσκομαι τώρα.
Η μοναδική συμβουλή που έχω να δώσω στους υποψήφιους πρωτοετείς μαζί με την ευχή μου να περάσουν όπου ακριβώς θέλουν και όχι όπου τους στείλει το γαμοσύστημα, είναι
μακριά από παρατάξεις.-