από barlow4 » Κυρ 16 Ιούλ 2017, 12:59
pgetso
αν εννοεις για το γραμμοφωνο ,δεν πηγαμε τελικα για το λογο που σου ειπα.η παρεα δεν ψηθηκε αν και εγω το εβρισκα ενδιαφερον.δεν ψηθηκε γιατι παιζει να εκαναν το μαγαζι τους στο πιο ακυρο μερος του νησιου.μπροστα εχει πιατσα ταξι και κτελ.και ειναι σαν να τρως στα κτελ.κανεις δεν τρωει στα κτελ στις διακοπες του ακομα και ο ferran adria να μαγειρευει.
στα υπολοιπα λοιπον.αρχικα συνοπτικα κ αν θελεις σου στελνω κ φωτος στο chat.
οπως σου ειπα δεν ειχαμε τη δυνατοτητα να κανουμε ταβερνοεπιδρομη με τον τροπο που το καναμε στο παρελθον κ πηγαιναμε με πληροφοριες μεσω ιντερνετ.οι δικες σου πληροφοριες και του edgecrusher ηταν σωτηριες παντως.
αρχικα να πω οτι τα πιο καλα γευματα τα καναμε στο φλωμαρι κοντα στην παραλια γοματι.Η μαλαμα που μαγειρευει εκει ειναι μαγειρακι με παραστασεις απο εστιατορια σημαντικα (πχ "χυτρα" που εχει κ αστερι μισελεν).εχει τεχνικη εχει μερακι και ωραια τρελα,η ταβερνα ειναι σε καταπληκτικο μερος.παρ'ολα αυτα οι τιμες ειναι παρα πολυ καλες.(ενδεικτικα ,ντακος με μαριναρισμενο κολοκυθακι,καλαθακι,κουλουρα γλυκανισσου-γενναια μεριδα στα 5 ευρω)σε αυτην φαγαμε και τα καλυτερα μακραν φλωμαρια,αυτουδια κλπ.γενικα νο.1
δευτερη βαζω το Σωζο στο Πλατυ.πολυ ομορφη αυλη κρεατα στα καρβουνα(δυστυχως πηγαμε μεσημερι κ δεν δοκιμασαμε σουβλες που βαζει το απογευμα).πολυ γενναιες μεριδες,νοστιμα κρεατα και χαμηλες τιμες.
τριτη βαζω το γλαρο στον τουρκικο γιαλο.εξωτερικα μοιαζει με τουρισταδικο αισχιστου ειδους απο αυτα που αποφευγω συνηθως.ελεω μωρου την πρωτη φορα καθισαμε μονο για αναγνωριστικο και φοβισμενο τσιπουρακι.μεγαλη εκπληξη.τιποτα δεν ηταν αρπακολατζιδικο και τιποτα δεν ηταν χαμηλοτερης ποιοτητας.απο τους πιο ωραιαους γαυρους μαρινατους που εχουμε φαει.καλα τηγανιτα χωρις σκατολαδα χωρις ταγγισματα.τη δευτερη φορα που ηρθε κ η υπολοιπη παρεα φαγαμε κανονικα κ ηταν ολα πολυ καλα.μονο αρνητικο το καπελο 1-1,5 ευρω στα πιατα λογω του μερους.μη φανταστεις ομως γδαρσιμο.τιμες θεσσαλονικης κεντρου.
4. εννοια πο'χς δημιουργικη λημνιακη κουζινα απο νεα παιδια που εχουν εγκατασταθει μονιμα στο χωριο και λειτουργουν ολο το χρονο.πολυ καλες συνταγες και πολυ καλες τεχνικες.ελαφρως τσιμπημενο σε σχεση με το μεγεθος των μεριδων που προσφερει ο ανταγωνισμος.παρ'ολα αυτα αξιζει και πρεπει να το δοκιμασει κανεις.πολυ ενδιαφεροντα φαγητα με καταλογο που αλλαζει συχνα απ'οτι καταλαβα.
Στο πλατυ υπαρχει και μια ακομα καινουρια ταβερνουλα που λεγεται καλουδιτσα απο μια ντοπια κοπελα που ανοιξε φετος.και αυτη σπουδαγμενο νεο μαγειρακι.το απογευμα βαζει καρβουνα και σουβλες.εχει ξυλοφουρνο και μαγειρευει καλα.εχει μερακι και το παλευει με την τεχνικη της.αξιζει ομως.φαγαμε πολυ καλο κατσικακι στη λαδοκολλα και μερικα μεζεδακια δε δικο της touch,πχ φαβα με καραμελωμενα κ σουτζουκι,πρασινη με κουκουναρι,μελιπαστο καπνιστο κ βινεγκρετ ποσρτοκαλιου κλπ.πολυ καλες τιμες, πολυ ομορφο περιβαλλον στην κεντρικη πλατεια του χωριου.
νοστιμο φαγητο (ειδικα τα κεφτεδακια) ειχε και στο σαν αλλοτε στον κοντια ,παρ'ολα αυτα η εμπειρια μας ηταν αρνητικη.τραγικη συμπεριφορα της ιδιοκτητριας.μας αγνοησε επιδεικτικα παιρνοντας παραγγελια απο κατι σκουλικια με τατου που ηρθαν μετα απο εμας κ οταν της την ειπαμε εβγαλε κ γλωσσα.να πα να γαμηθει η καργια.να μην παει κανεις.ειχε κ αλλοπροσαλλες τιμες.6,5 ευρω χαριατικη και καποια αλλα πραγματα ειχαν πιο χαμηλες τιμες απο οτι περιμενεις.οτι ναναι γενικα.anw καλουτσικο φαγητο αλλα οχι για να τραβηχτεις ως εκει.
αρνητικη ειναι η γνωμη μου και για το μενελαο στο Διαπορι.ταβερνα απο τη δεκαετια του 60.μοιαζει για παλια αρκετα ανεπιτηδευτα.καταπληκτικο μερος ειδικα το σουρουπο.οτι πηραμε (θαλασσινα μεζεδακια) ηταν καλουτσικα σε μικρη ποσοτητα και παραλογες τιμες.εχουν καταλαβει το hype τους και βαρανε τουλαχιστον 2ευρω μην πω 3ευρω στο κεφαλι.εκει που ειναι (στο οπου ναναι) μονο του και γι'αυτο που πλασαρει ,την εχουν δει πολυ στραβα τη δουλεια.Χ απο εμενα.
το μεγαλυτερο Χ βεβαια παει στο ρομεο στο ρωμαιικο γιαλο.ενα απο τα καλυτερα μερη του νησιου.πηγαμε βραδυ τους φιλους μας που ηρθαν γιατι ηθελαν ατοσφαιρα.ε πληρωνε ατμοσφαιρα.την 12,5 μηνων κορη μου να εβαζαν στην κουζινα να πεταει πραγματα απο εδω κ απο εκει ,πιο αξιοπρεπες φαγητο θα εβγαινε.tourist trap.ευτυχως η μονη που πατησαμε.
τελος ειναι κ το σινιαλο σε στενακι του ρωμαιικου γιαλου.μας το προτειναν πολλοι κ ντοπιοι μαλιστα.η μικρη επετρεψε μονο τσιπουρακι.πηραμε μερικα μεζεδακια.κλαιν μαιν.καλα ηταν αλλα του μεσου ορου.τιποτα δε μας γεννησε προσδοκια για δευτερη ευκαιρια.παρ'ολα αυτα γεμιζει και το προτεινει πολυς κοσμος.ισως δεν ηταν σωστες οι επιλογες μας(γαυρος μαρινατος(μετριος),φαβα(μετρια) χταποδακι ξυδατο (μαπα).
υγ.το μονο που καταφεραμε να παμε με τη μεθοδο που εχουμε αναπτυξει με το κοριτσι μου ηταν ενα καφενειο στον κασπακα.στο προτεινω να πας να ρομαντζαρεις με το κοριτσι.θα πας απογευματακι.θα παρεις πατατες τηγανιτες ,χωριατικη κ λημνιο κρασι κ θα αραξεις στο υπερυψωμενο μπαλκονακι να δεις μια απο τις πιο γαματες θέες του νησιου.τρομερο μερος.κ τα δυο πραγματακια που προτεινα να παρεις θα σου φανουν πιο νοστιμα(ειναι οντως ολα ντοπια προιοντα) απο πολλες ταβερνες.αυτο το τελευταιο μην το παραλειψεις.
χοντρικα αυτα.αν μου ερθει τπτ αλλο θα σου πω.αν εχεις καμια απορια ρωτας.
υγ1.με το συνοπτικα που γραφω στην αρχη μπορεις να γελασεις ελευθερα.
ααα ξεχασα το μαντελα!οποία παραλλειψις!
λοιπον κινδυνευω να κατηγορηθω για ιδιοτροπος αλλα δεν ειμαι.κατ'αρχην ενα μεγαλο μπραβο για το παααρα πολυ καλο σερβις.για την ευγενεστατη και διακριτικη και ζεστη συμπερφιορα ανεξαρτητα απο την πολυκοσμια.πραγματικα μπραβο.να πω ενα μπραβο που παρα την νουμερο 1 φημη στο νησι οι μεριδες ειναι πραγματικα μεγαλες και οι τιμες πραγματικα χαμηλες.κανενα ψωνισμα, κανενα hype προς εκμεταλλευση.σπανιζει κατι τετοιο.
το φαγητο δυστυχως δε μου ειπε σχεδον τιποτα.η σαλατα η χωραιτικη πολυ καλη.τα αμπελοφασουλα παραπανω βρασμενα κ αναλατα(λεπτομερεια βεβεαια,νοστιμα ομως), το φλωμαρι με μελιτζανα μετριο,τα αυτουδια με το μουστο μετρια,το γουρουνοπουλο με φλωμαρι μετριο.κ εξηγουμαι.τα ζυμαρικα απο ωρα βρασμενα,οι σαλτσουλες πολυ λαδι κ λιγη ντοματα (μαλλον πελτες),ξαναζεσταμενα μαλλον σε μικροκυματα.δεν τους αδικω.ειναι αδυνατον να προσφερεις φρεσκο ζυμαρικο σε τοσο μεγαλη ζητηση.ειναι λαθος ο μαντελας σε πολυ τουριστικη περιοδο.φαινεται οτι τις εχουν για τα καλα τις παραδοσιακες συνταγες αλλα οταν γινεται λαικο προσκυνημα αναγκαστικα κανεις εκπτωσεις στο τελικο αποτελσμα χαριν της γρηγορης εξυπηρετησης.
για φλωμαρι στη Μάλαμα στο γοματι.θα σου πει αν προλαβαινει.προτιμα να σου πει οτι δεν εχει αν δεν μπορει να στο βγαλει οπως πρεπει.την πρωτη φορα πηγαμε κυριακη και ηταν γεματη.της ζητησαμε φλωμαρι.μας ειπε οτι τετοια μερα λιγο ντρεπεται για το φαι που βγαζει γιατι κανει λιγο δουλεια του ποδαριου.οποτε δε μας εφερε.αραξαμε πολλη ωρα.οταν αδειασε το μαγαζι μας εφερε φλωμαρι και μας το κερασε.χειροποιητο απο τη μανα της, ζωντανο και πεντανοστιμο.