από ABOLEYTOI » Δευτ Ιαν 29, 2018 5:26 pm
προτείνω η συζήτηση από το τόπικ Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ να μεταφερθεί εδώ, ειδικά τα γενικά ποστ περί ευκολίας ή δυσκολίας των σφυριγμάτων όταν πρόκειται για την εσχάτη των ποινών.
Και μόνο το όνομα κατά τη γνώμη μου, το "εσχάτη των ποινών" δηλαδή μας έχει δημιουργήσει ψυχολογικά.
Μια ωφελιμιστική προσσέγιση θα κατέληγε στο ότι όλη η φιλολογία σχετικά με την εσχάτη των ποινών έχει δημιουργηθεί για να καταπνίγει τις προσπάθειες των μεσαίου βεληνεκούς ομάδων στην Ελλάδα.
Ο ΠΑΟΚ με εξαιρέσεις μέσα στα χρόνια ανήκε σε αυτή την κατηγορία όσον αφορά στην αντιμετώπισή του από τη διατησία, διότι ο μεγάλος (βλέπε ΠΟΚ) έπρεπε να πάρει όλα τα σφυρίγματα και τις λίγες φορές που ένας μικρός έπαιρνε κάτι αυτό ήταν από τον μεσαίο και όχι από το μεγάλο.
Λίγο πολύ ότι συμβαίνει και στην οικονομία, να φορολογήσουμε τη μεσαία τάξη για να δώσουμε κάνα επίδομα στο φτωχό και κυρίως για να γίνει ο πλούσιος πλουσιότερος.
Αλλάζω θέμα και πάω στα μεταφορικά μέσα, πούλμαν, τρένα κτλ. Ο πιο εύκολος και όμορφος τρόπος καταπολέμησής του είναι ο καταλογισμός τουλάχιστον των 2 από τα 3 πέναλτι για τα οποία γίνεται συζήτηση στον αγώνα του Αγρινίου.
Αν μπορείς να παίξεις άμυνα μπροστά από τον επιτιθέμενο και με τα χέρια μαζεμένα έχει καλώς. Αν τον κυνηγάς από πίσω με τα χέρια απλωμένα τις μισές φορές να στο σφυρίζει το πέναλτυ.
Τη φάση με το χέρι ακόμη δεν μπορώ να την καταλάβω πάντως. Του είπε ο επόπτης ότι δεν βρήκε στο χέρι; Του είπε ότι βρήκε αλλά..., για εμένα δεν υπάρχει αλλά εκεί, ειδικά από το βοηθό, την κρίση πρέπει να την κάνει ο διατητής.
Όσο για το αν τέτοιο πέναλτυ δινόταν εναντίον μας, θα πέφταμε να φάμε τον άχρηστο τον Λέοβατς (παιχνίδι με Άγιαξ, ακόμη αναφέρεται στο τόπικ του) και δε θα λέγαμε τίποτα για τον διατητή.
Από όλα τα σημεία
μου αρέσει η τελεία.