Προτάσεις για το πως θα γίνει αξιόπιστο το πρωτάθλημα

Θέματα που αφορούν την αθλητική επικαιρότητα, άλλες ομάδες και όχι μόνο!

Προτάσεις για το πως θα γίνει αξιόπιστο το πρωτάθλημα

Δημοσίευσηαπό tzelas » Κυρ 23 Μαρ 2014, 21:03

Ανοίγω το τόπικ αυτό με αφορμή τις δικαιολογίες επο και λίγκας που ζητά προτάσεις για την βελτίωση του «προιόντος». Ίσως τελικά να υπάρχουν ιδέες που μπορεί να έχει κάποιος από μας , να ακούγονται καλές και να μπορούν να εισακουστούν από εδώ.

Η ιδέα η δικιά μου έχει αφετηρία τις δύο τελευταίες προκλητικές διαιτησίες Κομίνη, Βοσκάκη και προσπαθούσα να καταλάβω πως μπορεί κάποιος να αντιδράσει όταν έρχεται το κοράκι να σε καθαρίσει με πρόθεση και χωρίς να έχει τον φόβο για συνέπειες. Η αγανάκτηση χτυπά κόκκινο, οι παίκτες δεν έχουν το μυαλό τους στην μπάλα, οι φίλαθλοι βράζουν, ενώ για τον διαιτητή αν έχει την κάλυψη παρατηρητή και ΚΕΔ όλα βαίνουν καλώς, το πολύ-πολύ αν υπάρχουν κραυγαλέα λάθη μιλάνε για ανθρώπινα λάθη και πάμε για τα επόμενα σφαγία, κανένας διαιτητής δεν δηλώνει κώλυμα να παίξει οπαδικά τις ομάδες του, όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω γιατί και τι έγινε κλπ κλπ.

Αυτό που λείπει ώστε να υπάρχει κίνητρο (η αν θέλετε φόβος) ώστε ο διαιτητής να παίξει αντικειμενικά και να αποφύγει τα σκόπιμα λάθη είναι η δυνατότητα κάποιας υποτυπώδους αξιολόγησης του από τις ίδιες τις ομάδες. Πώς;

Πρόταση:
-----------------------
Α) Το καλοκαίρι που βγαίνουν οι Πίνακες Διαιτησίας της ΚΕΔ κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να αποκλείσει έναν διαιτητή από τους Πίνακες ως ισχυρά ανεπιθύμητο. Ο διαιτητής αυτός αυτομάτως αποκλείεται από όλα τα παιχνίδια της ομάδας που τον επέλεξε εσαεί και όχι μόνο την συγκεκριμένη αγωνιστική χρονιά (εσαεί ώστε να αποφευχθούν περιπτώσεις συμψηφισμού της αδικίας προς την ομάδα αφού αυτό θα αδικούσε μια άλλη αθώα ομάδα).

Β) Αν ένας διαιτητής αποκλειστεί από δύο διαφορετικές ομάδες την ίδια αγωνιστική χρονιά ή τρείς διαφορετικές ομάδες ανεξαρτήτου αγωνιστικής χρονιάς ή αποκλειστεί τρείς φορές από την ίδια ομάδα τότε αυτομάτως τίθεται εκτός Πινάκων Διαιτησίας (τερματίζεται η καριέρα του).

Αποτέλεσμα:
----------------------------
Χωρίς να σημαίνει ότι επιλύεις οριστικά το πρόβλημα της κακής διαιτησίας, ωστόσο βάζεις μια παράμετρο που μπορεί να λειτουργήσει σε ένα βαθμό ανασταλτικά στην πρόθεση για απροκάλυπτο και χωρίς συνέπειες χειρουργείο. Αν ένας διαιτητής έχει προκαλέσει με την διαιτησία του, σε βαθμό που μια ομάδα την θεωρεί με σκοπιμότητα εχθρική, τότε στην μοναδική επιλογή που θα έχει η ομάδα στην αρχή της χρονιάς, θα μπορεί να τον επιλέξει από όλους τους διαιτητές να είναι αυτός που δεν θα διευθύνει αγώνα της ξανά και για πάντα. Αποτελεί ένα είδος αξιολόγησης ως προς έναν ισχυρά ανεπιθύμητο διαιτητή. Αν αυτός είναι ισχυρά ανεπιθύμητος σε περισσότερες ομάδες τότε σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρό θέμα και οι σκόπιμες διαιτησίες του πρέπει να σταματήσουν για πάντα. Αν προκάλεσε το μένος μιας ομάδας σε τέτοιο βαθμό που για τρία χρόνια θα επιλέγει ισχυρά αυτόν και όχι άλλον ως ανεπιθύμητο τότε σημαίνει είτε ότι η ομάδα έχει υποστεί μεγάλη ζημιά από τον συγκεκριμένο διαιτητή είτε ότι κάποιος διαιτητή σκοπίμως παίζει για τρία χρόνια εναντίον των συμφερόντων μιας ομάδας και υπέρ μιας άλλης και έτσι το αίσθημα της έντονης αδικίας που έχει μια ομάδα για έναν διαιτητή μπορεί να αποκατασταθεί με την οριστική απομάκρυνση του.

Με αυτόν τον τρόπο ελπίζουμε ότι οι διαιτητές θα μπαίνουν με πρόθεση να μοιράσουν τα σπόρια ίσια (αφού και ο πιο αδύναμος θα έχει την δύναμη της επιλογής αποκλεισμού). Δημιουργείται επίσης μια προστασία στον θεσμό έναντι διατεταγμένων υπηρεσιών ή δωροδοκιών αφού θα μπορούν να υπάρχουν περισσότερα αντικίνητρα και αντιστάσεις από τους διαιτητές μπροστά στα φάσμα τερματισμού της καριέρας τους. Αν αισθάνονται ότι δεν μπορούν να κρύψουν τις οπαδικές προτιμήσεις τους θα είναι καλύτερο για το μέλλον τους να δηλώνουν ουσιαστικό κώλυμα. Γενικότερα και οι ομάδες θα αισθάνονται ότι τα όποια λάθη έχουν λιγότερη πρόθεση αφού θα ξέρουν ότι έχουν την δυνατότητα και αυτοί να τιμωρήσουν την χειρότερη διαιτησία και αν την θεωρούν σκόπιμη θα μπορούν να την απομακρύνουν για πάντα από την ομάδα τους και να του δημιουργήσουν πρόβλημα σε περίπτωση υποτροπής. Τα ίδια μπορούν να εφαρμοστούν και στις μικρότερες κατηγορίες ενώ θα μπορούν να αποτελούν και κριτήρια για την προαγωγή διαιτητών, ορισμό διεθνών κλπ.

Ιδανικός Στόχος:
----------------------------------
Φυσικά σκοπός είναι να φθάσουν οι διαιτησίες να δίνουν το αίσθημα ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να αδικήσουν κανένα και η μέγιστη επιτυχία θα είναι αν κάποια χρονιά καμία ομάδα δεν κάνει χρήση του δικαιώματος αποκλεισμού ενός διαιτητή.

Αντιδράσεις στην εφαρμογή:
--------------------------------------------------
Οι πολέμιοι θα πούν ότι θα ξεμείνουμε από διαιτητές, ας αυξήσουν τον αριθμό των 30 που έχουν τώρα στους Πίνακες και ας τον κάνουν π.χ. 35. Στο κάτω-κάτω στην ακραία περίπτωση που οι 16 ομάδες λειτουργήσουν συντονισμένα ο μέγιστος αριθμός που θα έμενε έξω σε μία χρονιά είναι 8 διαιτητές που θα τους ψήφιζαν ταυτόχρονα δύο ομάδες σε μια χρονιά. Ε και τι έγινε, ας τους αντικαταστήσουν με τα ανερχόμενα ταλέντα, άσε που αποκλείεται τέτοιο φανταστικό σενάριο. Σε βάθος χρόνου, καλό είναι αν δεν συμμορφώνονται με την προειδοποιητική αρνητική επιλογή που έτυχαν από κάποια ομάδα και συνεχίζουν να δίνουν την αίσθηση της πρόθεσης, η ακόμη και αν κάνουν χοντροειδέστατα «ανθρώπινα λάθη» που να φθάνουν στο σημείο να επιλέγεται ως ισχυρά ανεπιθύμητος διαιτητής, ε μια φορά, δύο, την τρίτη φορά άντε οριστικά στο σπίτι τους.

Ας πάρουμε το χειρότερο σενάριο με το οποίο δημιουργείται ο μεγαλύτερος αριθμός διαγραφών. Αν κάνουν και οι 16 ομάδες χρήση του δικαιώματος (χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο) τότε σε τρία χρόνια θα υπάρχουν 16+16+16=48 ψήφοι των ομάδων κατά ισχυρά ανεπιθύμητων διαιτητών. Επειδή χρειάζονται 3 ψήφοι για αποκλεισμό κάποιου, τότε στην ακραία περίπτωση που όλες αυτές είναι ίσα μοιρασμένες σε 16 μόνο διαιτητές (χωρίς όλοι οι άλλοι να έχουν πάρει ούτε έναν ψήφο κατά) τότε ο αριθμός 16 θα είναι και ο ακραία μέγιστος αριθμός διαιτητών που θα αποκλειστούν σε μια τριετία. Αν σκεφτούμε όμως ότι σε διάρκεια τριών χρόνων ο αριθμός διαιτητών ούτως η άλλος ανανεώνεται και δεν θα είναι 35 αλλά πιθανών 50-60 διαφορετικοί διαιτητές, τότε μιλάμε ότι ο πραγματικός αριθμός των διαιτητών που θα αποκλειστούν σε μία τριετία θα είναι κατά πολύ μικρότερος και ζήτημα να είναι μετρημένος στα δάκτυλα ενός χεριού, ίσως λίγο παραπάνω, ίσως και όχι. Αν συγκρίνεις το ποσοστό αλλαγής της σύνθεσης της λίγδας με 3 υποβιβασμούς ομάδων σε τρία χρόνια που δημιουργεί μια μέγιστη διαφοροποίηση κατά τα 9/16=50% των ομάδων, ε τότε ακόμη και το πολύ ακραίο 16 στα 50-60 είναι κατά πολύ μικρότερο ποσοστό ανανέωσης, ενώ το αναμενόμενο 3 με 7 διαγραφές στους 50-60 θα είναι ουσιαστική κάθαρση των ανεπαρκών διαιτησιών και ικανοποίηση του περί κοινού δικαίου αίσθημα.

Οι πολέμιοι θα πούν ότι αυτό απαγορεύεται από την ουέφα, φιφα και άλλες φίλιες δυνάμεις, όπως παλεύουν με νύχια και δόντια να μας πείσουν για το αυτοδιοίκητο άβατο τους. Ας μας φέρουν τις απαγορευτικές διατάξεις για την πρόταση, διαφορετικά ίσως κάτι μάθουν και αυτές αν πετύχει ο θεσμός εδώ.

Οι πολέμιοι θα πούν ότι ο διαιτητής δεν πρέπει να αισθάνεται την πίεση, ή την δαμόκλια σπάθη ή θα πρέπει να μην ελέγχεται από αυτούς που ελέγχει. Σε όλες τις εκφάνσεις όμως περνά η αξιολόγηση, μαθητές και φοιτητές αξιολογούν τους καθηγητές τους, πολίτες μέσω της ψήφου τους πολιτικούς (λέμε τώρα), κλπ. Όπως και να το κάνουμε η αξιολόγηση ακούγεται παντού και η πρόταση δεν έχει να κάνει με πραγματική αξιολόγηση αλλά με το ζωτικό δικαίωμα της προστασίας από κάποιον κακοπροαίρετο ή εντεταλμένο ή δωροδοκημένο ή επικίνδυνα ανεπαρκή και μάλιστα όχι από όλους αυτούς αλλά ΜΟΝΟ από ΕΝΑΝ που θα επιλέξει η ομάδα ως τον χειρότερο και ανεπιθύμητο.

Παραλλαγές:
------------------------------
Αποτελεί πρόταση άρα ανοικτή σε παραλλαγές και συζήτηση.
Άβαταρ μέλους
tzelas
 
Δημοσιεύσεις: 5661
Εγγραφή: Τετ 04 Δεκ 2013, 23:27
Τοποθεσία: Καστοριά

Re: Προτάσεις για το πως θα γίνει αξιόπιστο το πρωτάθλημα

Δημοσίευσηαπό PAOKhead » Κυρ 23 Μαρ 2014, 21:52

Ενδιαφέρουσα η πρόταση και φαίνεται οτι το έχεις μελετήσει αρκετά.

Δυστυχώς όμως κατά την άποψή μου οποιαδήποτε διάταξη, όσο καλή κι αν είναι δε μπορεί να έχει πρακτική ισχύ όταν το πρωτάθλημα διεξάγεται εν μέσω "ιερών συμμαχιών" και πιθανότατα εκβιασμών των μικρομεσαίων ομάδων που συμμετέχουν σε αυτό από τον χοντρό.

Και φέτος είδαμε ουκ ολίγες φορές το φαινόμενο ομάδες να κατακρεουργούνται στα ματς με τον γκει και μετά τη λήξη να μιλάνε για την ανωτερότητα του θρήνου και για το ότι δεν μπόρεσαν να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους κτλ.
Είναι μάλιστα οι ίδιες ομάδες που στα ματς με τον ΠΑΟΚ ακόμα και χωρίς καμία αφορμή, σκίζουν τα ιμάτια τους για την αδικία που υπέστησαν, για το ότι οι μεγάλοι ευννούνται γενικώς αλλά όχι κι έτσι βρε παιδί μου, ενίοτε μάλιστα βγάζουν και ανακοινώσεις για το "σύστημα που τους κυνηγάει" ενώ αυτοί προσπαθούν να κάνουν τον τίμιο αγώνα τους με τη βοήθεια βέβαια των δανεικών που αφιλοκερδώς τους παραχωρήθηκαν.

Σ'ενα τέτοιο τόσο βαριά αρρωστημένο καθεστώς, μήπως μια τέτοια διάταξη γύριζε τελικά μπουμερανγκ στους διαιτητές που έχουν καταφέρει(?) να διατηρήσουν μια κάποια αξιοπιστία?

Επίσης η ΚΕΔ εξακολουθεί να έχει την δυνατότητα να ορίζει τους "καλούς" διαιτητές σε αγώνες του ΠΑΟΚ με σχετικά ανεξάρτητες ομάδες (π.χ Αγρίνιο) και από ένα πουλί από τα υπόλοιπα ως καμικάζι στα υπόλοιπα ματς. Τρώνε μια κακή βαθμολόγηση από μας αλλά συνεχίζουν να ορίζονται στα ματς του γαυρου και των παραρτημάτων του έχοντας εξασφαλίσει έτσι ότι δεν πρόκειται να κινδυνέψουν από 2η κακή κρίση όσο σκατά κι αν τα κάνουν. Κι αυτό γιατί αν σφάξουν τη λειβαδιά σε ματς με τον τέλη, ο κομπότης δε θα απευθυνθεί στην Κεδ, αλλά απεθείας στον πατερούλη και η όποιες συνέπειες θα επιβληθούν στο παρασκήνιο ανάλογα με την κρίση του δικτάτορα.
PAOKhead
 
Δημοσιεύσεις: 964
Εγγραφή: Παρ 17 Σεπ 2010, 20:26
Τοποθεσία: Τούμπα, Ιράν, Καμπότζη, Βιετνάμ

Re: Προτάσεις για το πως θα γίνει αξιόπιστο το πρωτάθλημα

Δημοσίευσηαπό revolution1976 » Κυρ 23 Μαρ 2014, 22:30

καλή πρόταση αλλά
1.δεν αποκλείει φιανόμενα συνεργασίας πράγμα που δεν νοείται σε επαγγελματικό πρωτάθλημα
2.υπάρχει άμεσος κίνδυνος να χαθούν πραγματικά καλοί και δίκαιοι διαιτητές

νομίζω ρεαλιστικά και άμεσα μέτρα είναι
1.άμεση εναρμόνιση μέτρων επιλογής ΚΕΔ με ουέφα,δηλαδή να χρησιμοποιούνται τα ίδια κριτήρια επιλογής διαιτητών
2.ΚΕΔ αποτελούμενη από πρώην στελέχη της ουέφα
3.επαγγελματική διαιτησία (ανεξάρτητη ΚΕΔ από ΕΠΟ)
4.δικαίωμα στους διαιτητές να σχολιάζουν τις αγωνιστικές αποφάσεις
5.δημιουργία β ομάδων
6.δικαίωμα για 2 δανεικούς παίχτες (μη πώ καθόλου) και αυτοί σε ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας
7.ουσιαστική πιστοποίηση στις άδειες συμμετοχής (οικονομική ευρωστία-γήπεδο-πρωσοποποιημένη ιδιοκτησία)

κοινώς απλά αντιγράφω προηγμένα πρωταθλήματα κ περιμένω άμεσα αποτελέσματα σε 2-3 χρόνια
Μη μου λές ποιός να φύγει,να μου λές ποιός να έρθει στη θέση του
Άβαταρ μέλους
revolution1976
 
Δημοσιεύσεις: 268
Εγγραφή: Κυρ 29 Δεκ 2013, 20:29
Τοποθεσία: Kαλαμαριά

Re: Προτάσεις για το πως θα γίνει αξιόπιστο το πρωτάθλημα

Δημοσίευσηαπό tzelas » Κυρ 23 Μαρ 2014, 23:41

Paokhead εχεις απόλυτο δίκαιο ότι η εφαρμογή όχι μόνο του παραπάνω αλλά και οποιασδήποτε άλλης λύσης, προυποθέτει την απάλειψη των παραρτημάτων. Η απάλειψη των παραρτημάτων πρέπει να αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα για αξιόπιστο πρωτάθλημα και η προτεραιότητα που πρέπει να μελετηθεί βαθιά για λύσεις (π.χ. περιορισμός δανεικών, β ομάδες, ουσιαστική εφαρμογή FFP, ομάδες που αποπνέουν υγεία klp).

Χωρίς την απάλειψη των παραρτημάτων καμία πρόταση δεν έχει ουσιαστική εφαρμογή και ακόμη και η παραπάνω έχει τα κενά που αναφέρεις. Ακόμη όμως και σε αυτό το περιβάλλον παραρτημάτων (που δεν νομίζω να κρατήσει πολύ) το ερώτημα είναι: αν το σύστημα ελέγχεται και εσύ ούτως ή άλλως δεν έχεις πρόσβαση σε αυτό, μήπως η δυνατότητα να "τιμωρήσεις" διαιτησίες τύπου σπάθα και κομίνη με άρη, γιάχου με παο κάνει τους διαιτητές περισσότερο προσεκτικούς και με περισσότερα προσχήματα στα κρίσιμα σου παιχνίδια; Αν αύριο σε αποκλείσει η διαιτησία, ή φροντίσει η διαιτησία να πας αποδεκατισμένος στα ημιτελικά, ή σε πετάξει φανερά έξω από το ΤΣΛ θα είναι το ίδιο εύκολο για τον διαιτητή από όσο είναι τώρα αφού θα έχεις και εσύ τώρα πια λόγο στην καριέρα του που πριν δεν είχες;

Πάντως δεν υπάρχει μία πρόταση αλλά συνδυασμός πολλών προτάσεων και σε διαφορετικά επίπεδα που θα μπορούσε να κάνει πιο αξιόπιστο το πρωτάθλημα. Όπως και οι προτάσεις του revolution είναι όλες πολύ καλές και μακάρι κάτι να αρχίσει να αλλάζει άμεσα.
Άβαταρ μέλους
tzelas
 
Δημοσιεύσεις: 5661
Εγγραφή: Τετ 04 Δεκ 2013, 23:27
Τοποθεσία: Καστοριά

Re: Προτάσεις για το πως θα γίνει αξιόπιστο το πρωτάθλημα

Δημοσίευσηαπό PAOKhead » Δευτ 24 Μαρ 2014, 05:01

tzelas έγραψε:Αν αύριο σε αποκλείσει η διαιτησία, ή φροντίσει η διαιτησία να πας αποδεκατισμένος στα ημιτελικά, ή σε πετάξει φανερά έξω από το ΤΣΛ θα είναι το ίδιο εύκολο για τον διαιτητή από όσο είναι τώρα αφού θα έχεις και εσύ τώρα πια λόγο στην καριέρα του που πριν δεν είχες;


Οχι δεν θα είναι, εκτός κι αν είναι προορισμένος για "μία τελευταία χρήση". Απλά για να λειτουργήσει αυτή και οποιαδήποτε άλλη διάταξη που προασπίζει την ισονομία σε μια διοργάνωση, το κλειδί είναι αυτό που ανέφερες κι εσύ.
FFP!

Και μάλιστα FFP τέτοιο ώστε να επιτρέπει ακόμα και σε συλλόγους που δεν έχουν την τύχη να διοικούνται απο λεφτά μεγαλομέτοχο να μπορούν να επιβιώσουν αν κι εφόσον η οργάνωση τους και ο προγραμματισμός τους είναι σωστός και νοικοκυρεμένος.

Για μένα ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θα ήταν η επιστροφή μέρους των χρημάτων που λαμβάνει κάθε ομάδα που βγαίνει Ευρώπη, πίσω στη λίγκα. Το ποσό αυτό να μοιράζεται σε όλους τους υπόλοιπους αλλά, ταυτόχρονα να απαιτούνται αποδείξεις ότι θα χρησιμοποιηθεί ως επένδυση σε γηπεδικές εγκαταστάσεις και ακαδημίες.
Μακροπρόθεσμα όλοι θα βγουν ωφελημένοι, εκτός βέβαια από τα γνωστά παράσιτα.
Θα μου πεις βέβαια Ελλάδα είσαι, για πότε αυτά τα λεφτά θα γίνουν βίλες και πισίνες ούτε που θα προλάβει κανείς να το πάρει πρέφα...
PAOKhead
 
Δημοσιεύσεις: 964
Εγγραφή: Παρ 17 Σεπ 2010, 20:26
Τοποθεσία: Τούμπα, Ιράν, Καμπότζη, Βιετνάμ

Re: Προτάσεις για το πως θα γίνει αξιόπιστο το πρωτάθλημα

Δημοσίευσηαπό mpouJr » Δευτ 24 Μαρ 2014, 06:32

Η προταση για τους διαιτητες εχει καποια κενα διοτι ανετα μια ομαδα μπορει να σχηματισει μια "συμμαχια" κ να εκδιωξει οποιον διαιτητη θελει η να τον "εκβιασει" σαν μοχλο πιεσης ωστε να εχει καλη διαιτησια.
Το κυριως προβλημα ειναι οι ορισμοι των διαιτητων κ των παρατηρητων,ενα πολυ καλο σεναριο θα ηταν οι διαιτητες να οριζονται με ειδικους κλειδαριθμους τους οποιους θα γνωριζει μονο μια αυτονομη κ ανεξαρτητη αρχη,οι ομαδες θα μαθαινουν τους διαιτητες την ημερα του αγωνα :twisted:
Η Ουεφα ψαχνει αφορμη να μπει σε αρκετες ομοσπονδιες κ να εφαρμοσει πιλοτικα προγραματα για την καλυτερη διεξαγωγη των πρωταθληματων κ ειναι καλη ευκαιρια να καταθεσουμε προταση για δημιουργια απο την Ουεφα μιας τετοιας αρχης που θα μπορει να οριζει αυτη τους διαιτητες θα οριζει τους παρατηρητες οι οποιοι δεν θα εχουν ΚΑΜΜΙΑ σχεση με Ελλαδα (καλλιστα μπορει μια τριαδα πρωην διεθνων διαιτητων απο Ευρωπαικα πρωταθληματα να ελεγχει 8-9 ματς την εβδομαδα) ωστε να ειναι λιγο πιο αμεροληπτα τα πραγματα στις βαθμολογιες των διαιτητων.

Το FFP ειναι αποκλειστικα κ μονο για να φερει μια ισονομια στις μεγαλες διαφορες που εχουν αρκετες ομαδες σε ολα τα πρωταθληματα αλλα ασχολουνται μονο με τα εσοδα κ τα εξοδα αν δεν μπορεσεις να δημιουργησεις σαν ΣουπερΛιγκ ενα πιο δικαιο καταμερισμο εσοδων στις ομαδες που μοιραζονται τα χρηματα εντος Ελλαδας δεν μπορεις να ελπιζεις στο FFP σαν λυση.
Δηλαδη δεν ειναι δυνατον οι διαφορα του πρωτου με τον τριτο να ειναι 40 μυρια δεν υπαρχει πιθανοτητα ποτε ο τριτος να μπορεσει να ανταγωνιστει τον πρωτο λογω FFP,καλλιστα μπορεις μεσω FFP να διαμοιρασεις τα λεφτα της ΣουπερΛιγκ.
Αν π.χ οι ομαδες ξεπερνουν ενα οριο εσοδων (εκτος ΣουπερΛιγκ) ας πουμε 15 μυρια να μην παιρνει κ 5 μυρια απο την ΣουπερΛΙγκ να παιρνει 2.5 τα υπολοιπα να τα διαμοιραζονται στις ομαδες που δεν βγαινουν Ευρωπη κ εχουν εξτρα εσοδα.
Sarcasm:the ability to insult idiots without them realizing it.
Άβαταρ μέλους
mpouJr
 
Δημοσιεύσεις: 1353
Εγγραφή: Δευτ 09 Δεκ 2013, 05:27

Re: Προτάσεις για το πως θα γίνει αξιόπιστο το πρωτάθλημα

Δημοσίευσηαπό mpouJr » Δευτ 24 Μαρ 2014, 07:25

Αναφερω παραδειγματα για να δειτε τις διαφορες.
Ο πρωταθλητης παιρνει για την εισοδο του στους ομιλους 8.6 μυρια κ αλλα 11.464 μυρια απο το μαρκετ πουλ αν δεν περασει ο δευτερος στους ομιλους συνολο 20.064 μυρια εσοδα (αν περασει ο δευτερος στους ομιλους ειναι περιπου 16) ποσο που ειναι σχεδον το μισο ποσο (47 μυρια) που διαμοιραζεται στις ομαδες της ΣουπερΛιγκ απο τα τηλεοπτικα κ τον ΟΠΑΠ......
Στην δευτερη θεση υπαρχουν 2 περιπτωσεις να περασεις στο Τσουλου κ να παρεις περιπου 13 μυρια η να περασεις στους ομιλους του Γιουροπα κ να παρεις περιπου 3 μυρια οπως βλεπουμε η διαφορα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ.
Στις θεσεις 3-4-5 ισχυουν παλι 2 περιπτωσεις να περασεις στους ομιλους κ να παρεις 3 μυρια η να μην περασεις κ να παρεις μαξιμουμ 500.000.
Αν συνυπολογισεις τα επιπροσθετα κερδη απο εισητηρια,χορηγιες,πριμ νικης/ισοπαλιας η διαφορα ειναι ακομα μεγαλυτερη.
Οπως κ να το δεις δεν ειναι ποτε δυνατον μια ομαδα με εσοδα 10-12 μυρια το χρονο (μικτα) να ανταγωνιστει μια ομαδα με εσοδα 70-75 μυρια (μικτα) κ η διαφορα αυτη ειναι του πρωτου με τον τριτο η διαφορα με τον δευτερο ειναι 70-75 με 22-25,σε καμμια περιπτωση δεν μπορεις να ανταγωνιστεις με τετοια διαφορα στα εσοδα.
Ενα αλλο παραδειγμα ειναι κ ο καταμερισμος των τηλεοπτικων που αν παρεις για παραδειγμα την Αγγλια ο 1ος παιρνει 60 μυρια κ ο 20ος 40......στην αμοιρη Ελλαδιτσα ο πρωταθλητης παιρνει περιπου 6 μυρια κ ο 18ος περιπου 1.5 μυριο δεν το αναφερω για την διαφορα στα ποσα αναμεσα στην Ελλαδα κ την Αγγλια αλλα του οτι η διαφορα εκει ειναι αρκετα μικροτερη αναμεσα στον 1ο κ τον 20ο απο οτι βλεπουμε στην Ελλαδα....
Sarcasm:the ability to insult idiots without them realizing it.
Άβαταρ μέλους
mpouJr
 
Δημοσιεύσεις: 1353
Εγγραφή: Δευτ 09 Δεκ 2013, 05:27

Re: Προτάσεις για το πως θα γίνει αξιόπιστο το πρωτάθλημα

Δημοσίευσηαπό tzelas » Τρί 25 Μαρ 2014, 01:42

Η αναφορά του mpou στα μερίδια που παίρνουν οι ομάδες είναι εξίσου σημαντική παράμετρος μιας και έχει από πίσω πολύ χοντρό παιχνίδι αλλά υπάρχουν επίσης και κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε υπέρ μας.

Ήδη όπως αναφέρεται στο κάτω λινκ το πρώην ΠΟΚ ετοιμάζεται και οι Μελισανίδης-Μαρινάκης-Αλαφούζος τα βρίσκουν μια χαρά και ετοιμάζονται να βάλουν χέρι στο μέλι:
http://www.paokmania.gr/stiles/mme/6154 ... -alafoyzou

Ο χοντρός βρίσκει πρόσφορο έδαφος με τα παραρτήματα κυρίως λόγω οικονομικής ανεπάρκειας τους και το αστείο είναι ότι τους στερεί λεφτά μέσω της ανισοκατανομής της μοιρασιάς και πληρώνει τους δανεικούς με δυνητικά δικά τους λεφτά. Αν οι ομάδες αυτές είχαν παραπάνω μερίδια τότε θα υπήρχαν και περισσότερες ανεξάρτητες ομάδες.

Πρόταση στον Οικονομικό Άξονα:

Νομίζω ότι μια πρόταση του ΠΑΟΚ βασισμένη σε δραστική ανατροπή των μεριδίων υπέρ των αδυνάτων ομάδων θα είχε πολλαπλά οφέλη, μεγαλύτερα ίσως από την χασούρα των επιπλέον 1-2 εκατ. από το μερίδιο του ΠΑΟΚ. Ακόμη και στην προσμονή μεγαλύτερης χρηματοδότησης προς τις μικρομεσαίες ομάδες πιστεύω ότι θα υπήρχαν ομάδες που θα έσπαγαν το ενιαίο μπλοκ των 12-13 ομάδων. Μια ομάδα π.χ που σκέφτομαι μπορεί να είναι ο ΠΑΣ καθώς από όσο θυμάμαι υπήρχαν αντιδράσεις από οπαδούς του για τους δανεικούς, διακόπηκε απότομα ο δανεισμός ντεβινσεντι και θα μπορούσε ίσως να είναι εκτός μπλοκ αν είχε περισσότερη οικονομική ευρωστία. Βάζοντας τις μικρότερες ομάδες να πάρουν περισσότερο μέλι θα χάλαγε και τα σχέδια των άλλων.
Άβαταρ μέλους
tzelas
 
Δημοσιεύσεις: 5661
Εγγραφή: Τετ 04 Δεκ 2013, 23:27
Τοποθεσία: Καστοριά

Re: Προτάσεις για το πως θα γίνει αξιόπιστο το πρωτάθλημα

Δημοσίευσηαπό kataramenos5 » Τρί 25 Μαρ 2014, 02:19

1) ΠΞΣ :mrgreen: με πλατες απ τις μεγάλες δυνάμεις

2)Κατέβασμα της Κ20 (δε ξερω αν είναι εφικτό) στους ημιτελικούς και στα πλει οφ ξεφτιλίζοντας ουσιαστικά το ελληνικό ποδόσφαιρο και προκαλώντας (νομίζω ) την επέμβαση της ουεφα .Τι εχεις να χάσεις?Ουσιαστικά την μικρή πιθανότητα να διεκδικήσεις ενα κύπελλο απο γαύρο ζέλο, που ναι κομματάκι δύσκολο με την παρούσα κατάσταση σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο.Στα πλέι οφ με την υπάρχουσα κατάσταση δεν υπάρχει πιθανότητα να σε αφήσουν να βγείς Τσ. Λ. Πλέον ο ισχυρός αντίπαλος είσαι εσύ και οχι ο αφραγκος λαγός.Θα σε καθαρίσουν σαν αυγό τα κοράκια και θα φανεί σαν ένοχος ο ζέλος ως άμεσα ενδιαφερόμενος.Και μετά θα χεις και τον κυρ Σάββα να σου λέει "Σας τα λεγα..".
Παράλληλα μ αυτό το "ποδοσφαιρικό χαρακίρι" αναγκάζεις τα κανάλια να τη δούν αλλιώς και να πιέσουν καταστάσεις για του χρόνου μιας και το προϊόν τους απαξιώνεται εντελώς.
#keeppaokalive
Άβαταρ μέλους
kataramenos5
 
Δημοσιεύσεις: 17787
Εγγραφή: Δευτ 04 Οκτ 2010, 08:50

Re: Προτάσεις για το πως θα γίνει αξιόπιστο το πρωτάθλημα

Δημοσίευσηαπό tzelas » Τρί 25 Μαρ 2014, 02:20

Στο άξονα Διαιτησία:

Με βάση τους προβληματισμούς για μείωση των συνεργασιών μεταξύ των ομάδων στις επιλογές διαιτητών για αποκλεισμό, τείνω προς μια πιο ανεξάρτητη συνεργασιών πρόταση, η οποία μοιάζει λίγο με την λογική αποκλεισμού ενόρκων από τα εμπλεκόμενα μέρη για να μειώσουν την όποια προκατάληψη:

Πρόταση:

α) Αντί για Πίνακα με 30 διαιτητές η κεδ αναρτά Πίνακα 45 διαιτητών.

β) Από τους 45 διαιτητές κάθε ομάδα μπορεί να κάνει χρήση του δικαιώματος να βγάλει εκτός Πίνακα ΕΝΑΝ και μόνο ΕΝΑΝ διαιτητή για όλη την χρονιά, ο οποίος για έναν χρόνο δεν θα σφυρίζει κανένα αγώνα του πρωταθλήματος (αν είναι και διεθνής είναι υπό συζήτηση και ο αποκλεισμός του από ευρωπαικα μάτς).

γ) Οι εναπομείναντες διαιτητές (30 και άνω στην περίπτωση που κάποιες ομάδες δεν απέκλεισαν κανέναν) αποτελούν τον Πίνακα διαιτησίας από τον οποίο θα ΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ οι διαιτητές όπως παλιά. Οι τηλεφωνικές συνομιλίες για φιξάρισμα διαιτητών αποτελούν καλό μοχλό πίεσης για αλλαγή των ορισμών.

δ) Ο διαιτητής που έμεινε εκτός από κάποια ομάδα αυτομάτως όταν (και αν) επανέλθει δεν θα μπορεί να σφυρίζει παιχνίδια της ομάδας που τον επέλεξε.

Πιστεύω ότι με το παραπάνω κάθε ομάδα διατηρεί το δικαίωμα να αντιδρά σε προκαθορισμένο σφαγείο. Δεν απαλείφει εντελώς φαινόμενα συνεργασιών ή εκβιασμών αλλά και ο διαιτητής θα μπεί σε σκέψεις μέχρι ποιο σημείο μπορεί να εκτελεί εντολές καθώς από ένα σημείο και μετά μπορεί να τον τιμωρεί η άλλη ομάδα.

Φυσικά προτιμώ τις πιο δοκιμασμένες και "πολιτισμένες" λύσεις των προηγμένων πρωταθλημάτων που ανέφερε παραπάνω ο φίλος revolution, θα μπορούσαμε όμως εναλλακτικά να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας να προτείνουμε και πιο αδόκιμες λύσεις όπως αυτή, θωρακίζοντας όμως τις προτάσεις αυτές με επιπλέον προτάσεις για μείωση των παραρτημάτων, ffp κλπ.
Άβαταρ μέλους
tzelas
 
Δημοσιεύσεις: 5661
Εγγραφή: Τετ 04 Δεκ 2013, 23:27
Τοποθεσία: Καστοριά

Re: Προτάσεις για το πως θα γίνει αξιόπιστο το πρωτάθλημα

Δημοσίευσηαπό angelheart » Τρί 25 Μαρ 2014, 02:35

Χαρά στο κουράγιο του Τζέλας. Μόνο αυτό έχω να πω.
ΑΓΑΠΑΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΜΑΣ Η ΤΑΜΠΕΛΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚΤΣΗ... ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Αν σας έσβησα αυτό που γράψατε διαβάστε αυτό

Ζητάμε pc parts για σχολεία
Άβαταρ μέλους
angelheart
 
Δημοσιεύσεις: 1826
Εγγραφή: Σάβ 31 Ιαν 2009, 09:38
Τοποθεσία: Άνω Τούμπα και Άνω Περαία

Re: Προτάσεις για το πως θα γίνει αξιόπιστο το πρωτάθλημα

Δημοσίευσηαπό tzelas » Τρί 25 Μαρ 2014, 02:57

angelheart έγραψε:Χαρά στο κουράγιο του Τζέλας. Μόνο αυτό έχω να πω.


Αγγελοκαρδε το κουραγιο δεν ειναι μονο δικο μου αλλα μετα την συστρατευση ειναι ολωνων μας. Και περισσευει μπροστα στην προσμονη ενος πρωταθληματος οπου ολοι θα μπορουν να κανουν ονειρα χωρις και εμφανιζεται ξαφνικα ο τυπος απο το εργο εφιαλτες στο δρομο με τις λευκες. :o
Άβαταρ μέλους
tzelas
 
Δημοσιεύσεις: 5661
Εγγραφή: Τετ 04 Δεκ 2013, 23:27
Τοποθεσία: Καστοριά

Re: Προτάσεις για το πως θα γίνει αξιόπιστο το πρωτάθλημα

Δημοσίευσηαπό Rizla » Τρί 25 Μαρ 2014, 20:06

H μονη λυση που ειχε και επιτυχια στο παρελθον ειναι ο αποκλεισμος των ελληνικων ομαδων απο τις διοργανωσεις της UEFA.Μονο με αυτο τον τροπο θα μπορεσουμε να εχουμε αξιοπιστο πρωταθλημα.Ολες οι αλλες σκεψεις-προτασεις θα πεσουν στο κενο αν παραμεινουν τα εκκατομυρια του C.L
Oυσιαστικα για να παρεις πρωταθλημα στην Ελλαδα πρεπει να λερωθεις.Αλλος τροπος δεν μπορει να υπαρξει ουτε θελουν να υπαρξει,αυτοι που εχουν τις τυχες του ποδοσφαιρου στην χωρα και οχι μονο.
Αν το αθλημα δεν επανελθει σε ερασιτεχνικα(με την καλη εννοια) στανταρ υγιες ποδοσφαιρο δεν θα δουμε.
Άβαταρ μέλους
Rizla
 
Δημοσιεύσεις: 6290
Εγγραφή: Δευτ 07 Ιούλ 2008, 18:18

Re: Προτάσεις για το πως θα γίνει αξιόπιστο το πρωτάθλημα

Δημοσίευσηαπό Asimos » Τετ 26 Μαρ 2014, 09:32

βάλτε 25 κάμερες με τριμελή επιτροπή που θα εισηγείται μυστικά για καθε φάση.

Η πιπιλα πως ο ανθρώπινος παράγοντας βοηθάει τη Γρηγόρη ροή του παιχνιδιού ας τελειώσει γιατι αυτο μας εφτασε εδω.

Οποίος διαιτητής μαλακιστει σε πάνω απο πέντε φάσεις σε καθε αγώνα, με τη λήξη του παιχνιδιού παραδίδει τη σφυρίχτρα και παει για ΣΩΒΕ.
Πανελλήνιος ΣΦ ΠΑΟΚ Αθηνών
Άβαταρ μέλους
Asimos
 
Δημοσιεύσεις: 4243
Εγγραφή: Τετ 18 Ιουν 2008, 22:57

Re: Προτάσεις για το πως θα γίνει αξιόπιστο το πρωτάθλημα

Δημοσίευσηαπό shark4 » Τετ 26 Μαρ 2014, 10:13

Rizla έγραψε:H μονη λυση που ειχε και επιτυχια στο παρελθον ειναι ο αποκλεισμος των ελληνικων ομαδων απο τις διοργανωσεις της UEFAΣυμφωνω....


Υ.Γ. Επεστρεψες βλεπω... Ωραια... 8-)
" Άν δεν κάνεις θυσίες για τις ιδέες σου ή εσύ δεν αξίζεις ή οι ιδέες σου." Ε. Πάουντ
Άβαταρ μέλους
shark4
 
Δημοσιεύσεις: 4755
Εγγραφή: Δευτ 24 Αύγ 2009, 10:47

Επόμενο

Επιστροφή στο Αθλητικά-Αγωνιστικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

metin2 pvp metin2 pvp serverler mt2 pvp metin2 pvp silkroad pvp knight pvp metin2 pvp serverler pvp serverler